Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sallai Tibor

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gőzerővel folyik a Rammstein május 17-én megjelenő nagylemezének promóciója. Ugye volt a sokakban visszatetszést kiváltó első videó Németország történelméről, aztán egy rakás dalrészletet szivárogtattak, most viszont itt az új mérföldkő, a Radio című dal klipje. Egyébként a kivillanó női mellek,…..
Sallai Tibor 2019.04.27 17:17:13
@innovation: Manapság, ahol nem a törvények, hanem az internetes "közösség" hordaszelleme dönti el mit szabad és mit nem, nem lehet elég óvatosnak lenni...
Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmje, A Másoló (The Copyist) a világon egyedülálló módon egy fénymásolóval készült. A rövidfilm a fénymásoló pásztázójának torzulásain keresztül mutatja be a női testet és a szeretkezés közben átélt érzelmeket. Noha mindössze 8 perc hosszú, több mint 5 ezer…..
Új albumról, jellegzetes zenekari hangzásról, elvesztésről és megtalálásról, new wave-ről és a Stranglersről, illetve a Cipő által énekelt régi dalok előadhatóságáról is beszélgettünk a fenti képen a jobb szélen álló Boros Csabával, a Republic zenekar basszusgitáros-énekesével. (Fotók:…..
Sallai Tibor 2017.07.01 11:25:57
@11110000: Ez viszont azt jelenti, hogy a többi zenekar tag senki. Hogy ők semmit nem tettek hozzá ahhoz a zenekarhoz, amit Republicnak hívnak. Hogy a Republic egyedül Cipőt jelentette, pedig ez nagyon nagy ferdítés. Sőt, már a névnek ellentmondana az, ha lemondanának róla.
Na tessék, alig pár órája derült csak ki, hogy decemberben közös Sólstafir és Myrkur-koncert lesz, ki is jött egy új szám utóbbi előadótól. Akik eddig fanyalogtak, hogy a dán Amalie Bruun ahelyett, hogy inkább a konyhában tevékenykedne, mindenféle black metalos zenét csinál, azok hallgassák meg a…..
Sallai Tibor 2017.07.01 09:04:17
EU Cannibal, azaz Berényi Bianka még csak húszéves, de már több embert botránkoztatott meg, mint más egész életében, emellett kihozott két lemezt, saját ruhamárkán dolgozik, és nemrég Csuja László első nagyjátékfilmjében, a Virágvölgyben kapott főszerepet. Ennek kapcsán beszélgettünk vele elsősorban…..
Az A Perfect Circle, tudjátok, a Tool énekesének a MÁSIK zenekara, amelyik nem a Puscifer, szóval az A Perfect Circle bejelentette, hogy a leszerződtek a BMG lemezkiadóval az idén érkező negyedik stúdióalbumra. Billy Howerdel gitáros és a kiadó is kölcsönösen örömét fejezte ki a szerződés tényével…..
Sallai Tibor 2017.03.31 21:48:30
Az Oasis egykori énekese annak a Mat Whitecross-nak nyilatkozta a fentieket, aki a most megjelent Supersonic című dokumentumfilmet is forgatta a csapatról. A fiatalabbik Gallagher szerint az Oasis mindössze három év alatt érte el azt a népszerűséget, ami a Beatlesnek nyolc évbe telt. Azt azonban…..
A Korai Örömzenész Paizs Miklós, azaz Sickratman után a Korai Öröm-énekes Vécsi Tibor is facebookos koldulásra adta a fejét. Vécsi nem is volt fent a Facebookon, csak azért regisztrált, hogy Paizs sikerén felbuzdulva ő is gyűjtsön egy kis pénzt magának és a gyerekének. Ő azt írja, jelenleg 45 forint…..
Sallai Tibor 2016.03.02 20:23:22
@Void Bunkoid: Hát, ööö az a gond, hogy ebben a formában ez nem igaz. Tény, hogy a pénz sok mindent megold, de hogy a legtöbb igazi művész gazdag lett volna... chhh. Frida Kahlo kora gyerekkorától keményen dolgozott, mert a család szűkösen élt, festeni akkor kezdett, mikor hónapokra gipszágyba kényszerült. Van Gogh egész életében nyomorgott, ha fivére nem lett volna, bizonyosan éhen hal. Picasso fiatalon nyomorúságos körülmények között élt Párizsban, a házban még víz sem volt. Tolouse Lautrec bár grófi származású volt, letojta ezt és a montmartrei éjszakát választotta. Nagy Balogh János tipikus melós család sarja. Vajda Lajos egész életében nyomorgott. Kassák gyalog ment Párizsba, mert arra sem volt pénze, hogy vonattal utazzon. Nem, a művészeket sosem vetette fel a pénz. És bárki is állítja az ellenkezőjét: a művészet szintén munka. Kemény munka. De nem jár érte nyugdíj, tehát aki műveli, áldozatot kell hoznia. Ha kell a pénz, az alkotást is be kell osztani. Nem értek egyet a hozzászólóval, mert elképzelése tájékozatlanságból fakad, de Sick Ratmant sem sajnálom, mert ha kell a pénz, el kell tartani a családot, akkor nincs művészet. Prioritások.
Sallai Tibor 2016.03.05 21:41:56
@exterminador: Befutottak, vénségükre. Ez minden, csak nem motiváló. Hogy ki milyen szinten és formában művel dolgokat, nem tárgyalnám, a művészet mára irtózatosan személyes dolog lett, alig akad objektív mérce. Van, akiből tényleg ez fakad. Nem lehet megváltoztatni, csak mert mást diktál a piac. Az már kurválkodás. Mintha egy rockbanda 10 év után csinálna egy house lemezt, mert az mos t jobban fogy. Tehát ezzel nem vesződnék, de ne feledd én is azt írtam, hogy vannak prioritások. Félre kell tenni a művészkedést, pénzt kell keresni, (bármi áron, a művészetem árán is - és még az elég alacsony ár) mert a család fontosabb. Mindig. Az a sztereotípia pedig nem igaz már, hogy csak egy ember keressen a többire. Így nem lehet manapság élni.
Sallai Tibor 2016.03.05 21:56:09
@exterminador: Azért következetesen kihagytad Van Gogh-ot. :D A kettő említett pedig tényleg befutott, mint művész. Nagy Balogh János - a Nyolcak és a Nagybányai festők csoportjával rokon művészetet folytatott. Alig 45 évesen hunyt el '19-ben, közvetlenül az I. vh után. Kifejezetten szegény sorsú művész, soha nem állított ki. Anyagi okokból még a hazai művésztelepek látogatását sem engedhette meg magának. Csak később, a Tanácsköztársaság alatt került előtérbe munkássága, 1922-ben egy gyűjteményes kiállításon, ahol hagyatékát állították ki. Később '45 után a kommunista rendszer felhasználta magának témái miatt: munkások, parasztok, kubikusok és otthonaik. Mikor meghalt, még a barátai sem tudtak róla. Festett, de nem azért, mert pénzt akart keresni, mert híres akart lenni, mert olyan nagy művészete lett volna. Festett, mert kellett. Mert szüksége volt rá.
A Magyar Telekom és Kovács Ákos zenész mindent vitás témát rendezett, és békében elváltak egymástól. Erről adott ki ma közleményt a cég és az énekes is. Kovács Ákos ezt a hírt még megfejelte azzal, hogy 50 millió forintot adományozott a Szent Ferenc Alapítványnak, akik 1993 óta foglalkoznak…..
Ma este lép fel Párizsban az Eagles Of Death Metal. A terveikkel ellentétben, nem abban a klubban játszanak majd, ahol a tavaly őszi párizsi terrortámadás történt a koncertjük alatt, de csak azért, mert a klub még nem nyitott újra. Jesse Hughes frontember pedig már adja az interjúkat, ahol beszél…..
A napokban olvastam egy rövid cikket arról, hogy melyek a világ leginkább túlértékelt képregényei, és örömmel láttam, hogy a tízes listán a Watchmen végzett az első helyen. A szóban forgó alkotás a műfaj klasszikusa, abszolút tekintély. A Watchmen sokat tett azért, hogy a…..
Sallai Tibor 2016.02.16 00:01:14
Ezt a művet nem csak olvasni kell. Látni is. Már a kezdetektől lenyűgözött az a teljesség, számtalan áthallás, képi-szöveges összhangzattan, melyet Moore és Gibbons elénk tár. Statikus? Igen. Börtönszerű? Igen, hisz a világ is az, mert magunknak teremtettük ilyenné. Az élet csoda és ez giccses? Pedig máig nincs konkrét válasz. De legyen. Giccses. A végkifejlet nevetséges? Nem, sosem éreztem annak, bár abszolút váratlan Manhattan pálfordulása. Primitív és didaktikus? Nem csak PhD-soknak íródott. Az egész történet arról szól, hogy tanuljuk meg végre: mi tehetünk arról, hogy ilyen módon élünk és csak mi tudunk változtatni rajta. Mint az a hétköznapi pszichiáter. Rorsarch és a Komédiás pontosan tudták ezt. De míg Rorsarch tenni akart, addig a Komédiás élvezte a poént, de a végén már nem volt kedve nevetni. Még ma is előveszem és mindig találok benne olyan apró elemet, melyet addig nem fedeztem fel. Az órásmester-dr Manhattan időismerete eddig fel sem merült, ezt köszönöm. Nem tudom olvasta-e a függelékeket, részleteket a képzeletbeli regényből, újságcikkeket, stb. Sokat hozzátesznek a képhez. A Keene törvény okai, minden más szépen kiderül az utolsó betűig, de legalábbis józan ésszel következtethetünk rá. A történelmi események egyike sem úgy zajlott le, mint mi ismerjük, ezt ne felejtsük el. Nagy Sándor említése pedig egyértelmű célzás Ozymandias módszerére: egyetlen milliós tömeggyilkossággal világbékét teremteni. Mekkora őrület ez! Probléma megoldva, csomó átvágva. Kép és szöveg együttesen él, nem elég a kompozíció, bár az is vastagon ki van találva. De nem fejezetre vonatkoztatva, hanem az egész kötetet tekintve. Sok, nagyon sok tartalom van, mely fölött szerintem átsiklott. Mindennek van funkciója, nem pusztán helykitöltő elem.
A FortaRock szervezőgárdája jó alaposan megtárgyalta mitévők legyenek azok után, hogy Phil Anselmo egy januári rendezvényen karlengetett és white powerezett. Arra jutottak, hogy hiába kért bocsánatot, nem kell az énekes zenekara, a Down a fesztiválra. A szervezők kijelentették, hogy nincs helye…..
Sallai Tibor 2016.02.05 01:40:39
@cardiobascuralis 6: TAPS! Köszönöm!
Sallai Tibor 2016.02.05 01:41:23
@eßemfaßom meg áll: Ahogyan neked is megadatik, hogy mások halálát kívánod nyilvánosan. Ízléses.
Január 22-én olyat csinált Phil Anselmo volt Pantera-énekes, amit örökre bánni fog. A Dimebag Darrell emlékére rendezett Dimebash rendezvényen karlengetett és white power-ezett. Így: Elég kimagyarázhatatlan a szituáció, de azért Anselmo megpróbálta, már ha a kommentjét annak lehet nevezni. Azt…..
Sallai Tibor 2016.01.31 13:53:44
Sallai Tibor 2016.02.05 01:28:38
@waterfox: Akkor gyakorlatilag semmit nem lehet, mert valakit biztosan fog sérteni xy tevékenysége, véleménye. Pl. a te véleményed sért engem. Akkor tilos lenne neked bármi ellenvéleményt is mondanod? Ugyan! Ki mondja meg, mit lehet és mit nem? Mi a szabadság? Mi a szabadosság? Véleményt nyilvánítani csak akkor szabad, ha az másnak is tetszik, ha nem akkor felakasztanak? Ez az orwelli jövő kezdete. Ne mondd ezt, ne tégy úgy, töröljük ezeket a szavakat, meg azokat... Micsoda vicc, hogy egy részeg fickó hadonászását szarviharrá kavarják egyesek.
Sallai Tibor 2016.02.05 01:35:28
@oszt jónapot: Akinek fontosabb más véleménye az sosem találja meg a helyét a világban. Folyton csak mások után fog koslatni, saját véleménye, elképzelése sosem lesz. Számos mozgalom, zene, művészet abból eredt, hogy tettünk arra, mit mondanak mások. Persze nem kell párhuzamot vonni a nácizmus és a fentiek között... Az is egy vélemény. Neki kell együtt élnie vele, nem nekünk. Ha másokat zavar, hogy egyesek mit gondolnak, az nem az ő problémája, hanem azoké a másoké akik nem tudják elfogadni azt. Egyébként is minek ekkorára felfújni ilyesmit? Rob Flinn meg menjen és csináljon inkább egy tisztességes lemezt. Állítólag zenész, nem politikus. De már nem mondok semmit, mert még sért valakit a véleményem. Éljen az egyetemes kussolás. Ki ne merd mondani! Nem kell a szólásszabadság. És ezt mi tettük magunkkal... taps.
Keith Richards úgy tűnik úgy promózza hamarosan megjelenő új szólólemezét, hogy beszól mindenkinek. Legutóbb a a Beatles sokak által az egekig magasztalt Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albumát nevezte egy rakás szarnak, most komplett műfajokról fejtette ki a véleményét.…..
Sallai Tibor 2015.09.05 14:04:32
A hamarosan szólólemezzel jelentkező Rolling Stones-gitáros Esquire-nek adott nyilatkozata szerint a korai Beatles jó volt, de aztán Lennonék annyira eltávolodtak a gyökereiktől, annyira elszálltak maguktól, hogy egy olyan…..
Sallai Tibor 2015.08.07 01:09:18
Ráadásul meg is pisiltették, drogra gyanakodtak az őt igazoltató rendőrök. Eddig semmiféle furcsaság nincs a történetben. Ha valaki THC-t izzad, akkor az valószínűleg Snoop. Az viszont már felettébb gyanús, hogy a svéd rendőrök semmit nem találtak. Ez utóbbit Snoop mondta, aki…..
Délután már pedzegettük, hogy valami lesz az Apple iphone-os bemutatóján, ami akár az is lehet, hogy váratlanul megjelenik a régóta ígérgetett új lemez. Hát az lett, hogy váratlanul megjelent a régóta ígérgetett új lemez. Ráadásul ingyen, de természetesen az iTuneshoz kötve.…..
Cureous To The Sky / Az Égbe 2010.08.13 09:00:00
Különös sorsú dal, amely végül nem került fel sem albumra, sem pedig kislemezre. Csak a Fiction kiadó Stranger Than Fiction című válogatáslemezén jelent meg, ám aztán a Join The Dots B oldalasokat összegyűjtő lemezre végül feltette Robert a második lemez kilencedik…..
Azt mondja Lukács Laci Tankcsapda-frontember, hogy a Köpök rátok című új daluk mindazoknak szól, akik az elmúlt években megvádolták őket azzal, hogy már nem olyanok, mint régen, meg hogy eladták magukat. Mindezt a dal klipjéhez tartozó werkfilmben nyilatkozza (alább látható) sok…..
Cureous Us Or Them / Mi Vagy Ők 2010.07.15 09:00:00
A The Cure album hatodik dala. Agresszív gitárhangzással és telített dobokkal kezdődik, kicsit az End-re emlékeztetően, de annál (is) sokkal kásásabban. Zeneileg sok változás nem történik a dal végéig, ugyanaz az agyonhangszerelt, fárasztó hangzás kíséri végig a dalt. A szöveg mintha valami…..
Cureous Coming Up / Közeledek 2010.08.09 09:00:00
A Bloodflowers japán kiadásán megtalálható dal. Elektronikus zajokkal indít, majd elindul egy mániákus, gitárszerű elektronikus alap, amelyre szinte mennydörgésszerű dobolás zúdul rá. A basszus és a torzított gitár elindulásával máris egy rendkívül túlhangszerelt dalba…..
Cureous Dredd Song / Dredd-dal 2010.05.19 09:00:00
A Dredd bíró filmzenéjéről származó alkotás 1995-ból, a Join The Dots harmadik lemezén a tizenkettedik dal. A Cure-tól merőben szokatlan hangszerelésű és üzenetű dal. Elektronika és nagyívű vonószenekar találkozása, amelyben csak a szellős dobjáték, Parry…..
Az alábbi szoborkompozíciókkal kapcsolatban - férfiasan bevalljuk - a leghalványabb fogalmunk sincs, hogy azok a világ mely pontjain állhatnak, és főleg vajh mi célból. Mindenesetre - mérsékelt képzőművészeti felkészültségünk dacára - megpróbálunk magyarázatot találni eme bizarr alkotások…..
Sallai Tibor 2014.04.20 00:56:12
@Malthus: A giccs bizony nem modern jelenség. Az egyetlen megtévesztő tulajdonság a kor. Hajlamosak vagyunk a bizonyos kort elérő „műalkotásnak” szánt tárgyakat ténylegesen komoly értékkel felruházni, holott akkor is voltak kontárok, legfeljebb ez nem mesterségbeli, inkább stilisztikai formában jelenik meg.