Regisztráció Blogot indítok
Adatok
külképviselet

379 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly Ostravából hazafele jövet sikerült egy kis időt kedvenc felső-sziléziai villamosaim közt tölteni. Persze, ha ránézünk a térképre, rögtön láthatjuk, hogy a "hazafele jövet" enyhe eufemizmus a "legalább 150 kilométeres kitérő" szókapcsolatra, de ez az üzem szerintem…..
"Hogyha új trükköt nem csinálsz,Holnap kijön egy óriás.Téged megesz, engem elás,És nem csinál semmi mást,Ez a kurva nagy óriás." (via)     Egyszer volt, hol nem volt, Tündérmeseországban ahol a ősi hagyományai vannak a parasztvakításnak a legkisebb kistesó is…..
külképviselet 2012.11.16 12:46:43
@Fabius:
"Orbán elküldésének szándéka lényegesen erősebb a kis pártok iránt érzett szimpátiánál."

Mindenki magából, és a környezetében tapasztalt hangulatból indul ki. Egy karakteresen ballib környezetben nyilván ez a hangulat uralkodik, amit Te is leírsz, ennyiben ez pontos diagnózis. Mindenesetre ebből kiindulva leosztani az éceszt össztársadalmi viszonylatban nem biztos hogy megalapozott.
Abban a környezetben amiben én forgok, kicsit más a közvélekedés. Nevezetesen az, hogy leváltani Orbánt, de úgy, hogy nem a lejáratott korábbi vonal tér vissza. Abban igazad van, hogy ez a társaság sem szimpátiából szavaz kispártokra, hanem azért, mert jelen állás szerin ők azok, akik se Fidesz, se Szoci (és klónjai), se Jobbik. Ha ők beolvadnak a szocivonalba, nekünk nem marad pártunk, és szépen otthon fogunk maradni, akkor is, ha az egész balbrancs leáll majd minket hülyézni meg orbánbérencezni.

"Ennek egyenes következménye a már rajzolódó támogatása az E14-nek, ami az első mérésen többszöröse lett az LMP-4K kettősének."

Szerintem ebben a kezdeti lelkesedést tükröző 14%-ban pont az van benne, hogy a többség Bajnaiban nem a baloldal új vezérét látja, hanem azt a bizonyos harmadik, új pólust. De borítékolom, hogy ha Bajnai felvállalja a múlt ciklus levitézlett arcait, akkor ez szépen le fog csökkenni.
Abban viszont igazad van, hogy az LMP sajnos eltotojázta a dolgot, és nem tudott pólust képezni.

"1: Belépnek a szövetségbe, megjelennek törekvéseik a programokban, segítségükkel lehetségessé válik a rosszabb alkupozícióba hozni a szocikat, és ezzel érdemi változások is előállhatnak személyi szinten."

Bullshit. Belépnek a szövetségbe, aztán a győzelem után majd előmásznak a bunkerekből a régi szoci "szakértők", akik majd megmondják a frankót, és lenyúlják a pénzt. Az új emberek meg vagy elvhűek lesznek, és kiábrándultan kilépnek az egészből, vagy lázadni és zsarolni próbálkoznak és generálják a koalíciós konfliktusokat (Orbán legnagyobb örömére), vagy lefekszenek a hivatali autónak és a képviselői fizetésnek, és eljátsszák a bélsarat az aljnövényzetben. Ennyi perspektívát látok nekik. Bajnai a szoci dinoszauruszokkal szemben tuti nem az ő pártjukra fog majd állni.

"2: Nem ismerik fel ezt, nem lépnek be és leradírozza őket az Orbán leváltására meglévő igény a politikai térképről. Az LMP kiesik, a 4K közelébe nem jut a parlamentnek. Így aztán nem, hogy további vérfrissítés nem lesz, de a már meglévő is elúszik."

Az Orbán leváltására való igény az én érzékelésem szerint nem abszolút. Az az érdekes, mi jön utána. Szerintem csak akkor lehet Orbánt leváltani, ha legalább esély van rá, hogy utána valami új jön, és nem Megyó, Fletó és a többiek újratöltve. Erre pedig akkor van esély, ha
a) Bajnai lerugdossa magáról a lábába kapaszkodó zombikat (sajnos a dolgok nem errefelé mutatnak);
b) Bajnaiékon kívül bejut a Parlamentbe ténylegesen új erő is, aki együttműködik Bajnaiékkal az alkotmányos rend helyreállításában, utána viszont következetesen képvisel egy új politikai kultúrát - adott esetben keményen Bajnaiékkal szemben is. Erre pedig - mint írtam - szerintem a Fidesz-féle választási törvény mellett is van esély.
Két napos eset, de még mindig jókat röhögünk rajta.Tudni kell - aki járt már Lengyelországban az ismeri a jelenséget - hogy a lengyel sofőrök ugyanúgy vezetnek mint a magyarok, csak nem ismerik a KRESZ-t.Ennek köszönhetően az iroda felé menet lévő körforgalom, ahol kétszer is…..
Tegnap meg akartuk nézni a Valami Amerikát angolul, hogy Christina is élvezhesse. A DVD-n van feliratválasztási lehetőség, csak épp nothing happened semmi sem történt.Hosszas próbálkozások, subtitle felirat letöltések, és anyázások után megnéztük magyarul, és én végig…..
Sokat gondolkodtam rajta, hogy mégis mi az, amit itt nem lehet kapni, Magyarországon meg igen. Lengyelországot is menthetetlenül utolérte a globalizáció, és elvileg minden van. De csak elvileg, mert ha az ember fél évig figyel, talál hiányosságokat... Sejthetitek, hogy nincs magyar…..
Sziasztok! Pénteken szabadnapot vettünk ki, hogy Krakkóba mehessünk. Egyrészt, hogy elintézzük a letelepedési engedélyem körüli aktuális dolgokat, másrészt, hogy elmenjünk IKEÁ-zni, harmadrészt pedig városnézés, szórakozás kedvéért. A sorrend nem volt változtatható...…..
Csak figyelem a blog számlálóját, amely nemzetenként rendezi látogatóinkat. Az, hogy Magyarország letaszíthatatlanul vezet, az érthető számomra. Hogy Lengyelország a második, azt is értem. Nem kifogásolom USA-t a harmadik helyen. Romániának (Erdélynek?) ok a negyedik hely? De hogy…..
Külképviselet ...és vége. 2009.08.19 01:16:00
Ma utazom haza.Még alszom addig 6-7 órát talán. :)) Mindenesetre most lettem teljesen kész a pakolással. Ahogy lenni szokott, az utolsó nap egy dili volt. Voltam a melóban is, búcsúzkodtam és elhoztam a cuccaim, aztán még dobozt keresgéltem az utolsó pillanatban az összes utamba eső…..
Kedves Olvasó! Ez a blog eredetileg az otthon lévő családtagok, és barátok tájékoztatása végett íródik, de már egy ideje rengeteg magyar utazó is megkeres minket. Most azonban a közelgő ünnepre hangolódva egy teljesen reklámszagú bejegyzést teszünk közzé, így elnézést a…..
...merthogy már egy ideje gyakorlatilag csak pakolok.Egész hétvégén pakoltam (kivéve, hogy vasárnap még én képviseltem a kövit egy Szent István-napi misén a varsói Szent István templomban - búcsúnapi nagymise, utána kínálás, én meg tűkön ültem, mert várt a cucc), aztán ma…..
Nem tánciskola, hanem valami sokkal büdösebb... :)Na ki tudja? (A részvételi feltételek a szokványosak :))..
Teraz że za parę dni stąd wyjeżdżam, uświadamiam sobie, jak ja kurczę kocham to bryzdkie, socrealistyczne, fantastyczne, szare, zielone, moje miasto. I jak ja lubię tu żyć, i jak mi będzie brakowała Warszawa. Jeżdżę po ulicach, oglądam słoneczne zielone uliczki Sadyby, mosty, parki,…..
Külképviselet Sitt 2009.08.13 19:13:00
Megvolt ma a látogatás a sitten Grójecben, remélem az utolsó most már, és több nem esik be a külszolgálatomból hátralévő kemény 6 napban. Hát, nem volt egy álom.Grójec egy kis lyuk Varsótól mintegy 50-re. Odamenet kissé aggódtam, hogy hogyan fogjuk megtalálni az ügyészséget…..
Külképviselet Meló cont'd 2009.08.12 10:07:00
Mktv. 9.§ Amennyiben a konzul állomáshelyéről való hazatérésére készül, és legszívesebben már a pakolással foglalkozna, az utolsó pillanatokban nagy mennyiségű és sok adminisztrációt, vagy utazást igénylő ügyek merülnek fel.Ma kiállítottam egy ideiglenes útlevelt,…..
Most hogy megkezdtem utolsó hetemet a hivatalban, máris látszik, hogy ez az egyik legmelósabb hétnek ígérkezik az utóbbi időben. Már tegnap le kellett mondanom egy utat Łódźba (ahol csak elbúcsúztatni akartak), részint azért, hogy Amandát ne hagyjam itt egyedül, részint azért,…..
Külképviselet Busy... 2009.08.09 22:38:00
Hát ami azt illeti, a hétvégén szívtunk egy nagyot, de azért jó volt.Kezdetnek megjött Kinc hugicája, aztán este Michał, Kinc unokatesója, aztán én felkeltem hajnali fél 4-kor, kimenni az állomásra, ahol aztán szembesültem vele, hogy Amanda csak jóval később, késve…..
Külképviselet Thank U2 :) 2009.08.07 21:04:00
Tegnap este U2 koncert volt Chorzówban.Eredmény (számomra): egy telefonos ébresztés hajnali 3-kor, két kirabolt magyar, és egy őrizetbe vett magyar.A telefonos ébresztést a kiraboltaktól kaptam: a koncert alatt a stadion parkolójában feltörték és kirámolták a kocsijukat, rendőrt…..
Külképviselet Pakolás újra 2009.08.06 22:11:00
Indul a visszaszámlálás lassacskán.Hivatalos hazatérési időpontom augusztus 19. Kinc viszont már most vasárnap utazik haza, és visszajönni már az új kecójába fog, mert addigra én már nem leszek itt. Úgyhogy Kincet (vagyis a cuccait) már holnap átköltöztetjük. Ma elkezdtük a…..
A múlt heti lazaság a hivatalban természetesen megbosszulta magát: már hétfőn várt benn 2 fax, mely szerint a hétvégén két honfitársunkat is lecsukták. Mindkét eset érdekes a maga nemében, bár más-más szemponból jelent érdekességet, illetve szakmai kihívást. Az egyik csóka…..
Blogunk rendeszeres olvasói tudják, hogy néhány hete Marci fönt volt a Świnicán, és mivel itt az időjárás ívesen és magasról ... a naptára, évszakra, így hókásában mászott létrát és jégkásában hágogatta a csúcsokat.  És az ÓRÁJA, a csodaszép férfióra,…..
külképviselet 2009.08.04 21:17:59
A GÖRÖG ÉS A REPÜLŐGÉPVEZETŐ:A görög valójában nem görög, hanem egy magyar rajongó lengyel bácsi. Csak fura - ukrán eredetű - neve van. Wojciech Marczułajtis - nek (Ejtsd: marcsulajtisz) hivják, ami miatt magamban a tegnapi találkozásunkig görögnek neveztem magamban.…..
Külképviselet Grill 1-2 2009.08.02 23:23:00
A hétvégénk a grill jegyében telt.Szombaton Kinc meghívta kollégái, barátai és üzletfelei egy részét egy grillezésre a kertünkben. A grill elvileg 5-kor már indult volna, 1/2 3-ra pedig jött Kinc 2 kolléganője bevásárolni és segíteni előkészíteni a dolgokat. Ehhez képest…..
Úgy látom nem jönnek a megfejtések a rejtvény kérdésre. (Rejtvény a "Téli fagyi helyett" bejegyzésben lelhető meg.) Én meg nem szeretném, ha a fődijat megint a bank vinné...Szóval két segitség:A) Akinek szurkolni fogok nem is biztos, hogy indul. (Előrébb vagytok,…..