Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benderik

310 bejegyzést írt és 535 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Nagy Vírus után, az Ellátási Láncok Akadozásának Idején, mikor a Szilikonvölgy teljes kapacitását lefoglalta Hollywood melleinek utánpótlása, a nagy keleti chipsgyártók pedig a kevés alapanyagból épp' csak ki tudták szolgálni a helyi bitcoinbányákat és gyorséttermeket, brit tudósok alternatív…..
  A kis karácsonyfaáruslány egész karácsonyelőtt karácsonyfát árult, és el is adta mind, mert pont karácsony közeledett, és az emberek mind karácsonyfát akartak venni, a kis karácsonyfaáruslány meg pont ideálisnak tűnt, mert azt mondták, itt ez a kis karácsonyfaáruslány, nézzétek, hogy fázik, tőle…..
. Együtt iszogatott egyszer azokban a régsemvolt időkben a Tihanyi apátság, a Balaton és a légy.   -- Gyermekeym – zengte mély baritonján a Tihanyi apátság – mindennek a világon van valami magasabb értelme. Azt akarom bizony mondani néktek ezzel, hogy oka s rendelése van annak, hogy mi itt most…..
  Mint megfáradt házasság, vagy mint a szemre daliás kitinpáncél, amiből a pók régen kiette már a bogarat. Üres. Ha egy eszme követői-védelmezői formalitásokon és elnevezéseken kezdenek rugózni, elkezdhetsz gyanakodni, hogy a tartalomról nincs már mondanivalójuk. Amitől az eszmének még lehet…..
  Egy javaslatot teszek most, hogy lehetne viszonylag egyszerűen egy igazságos rendszert alkotni a megmaradt rezsitámogatás elosztására  Első körben kihagyva a szociális helyzetet, később visszatérek rá.   *** Szociális szempontokat elhagyva legigazságosabb talán a fejenként egyforma mértékű…..
Benderik 2022.07.20 15:14:58
@ulpius66: "... és akkor mi van a "passzív-házakban" élőkkel, a fával fűtökkel, a napelemesekkel, a hajléktalanokkal, a geotermikus energiát használókkal, stb-kel?

Ők is kapnak kuponokat?"

Szerintem igen.

Passzívházas-napelemesből annyira sok nincs, hogy kizárásukkal külön foglalkozni érdemes lenne, amúgy meg ők saját pénzüket fektették piaci áron abba, hogy most az ország kevesebbet fogyasszon, szóval ez akár még támogatható is.
Ráadásul amelyikük nem adja át másnak, annak kuponja értékben simán az államnál "marad".

A hajléktalanok kuponját akár elkérheti az őket befogadó szálló, így ők még némileg könnyebben be is juthatnak szállásokra.

Amúgy meg azzal, hogy utcánfázós életet élnek, szintén segítik az országot az energiaínségben, szóval miért is ne kapnának?
  Egy néhai miniszterelnök szavait juttatják eszembe e napok, aki tudta jól, hogy rosszul áll a széna, mégis azt mondta a népnek, hogy jól áll. És elhallgatta, hogy kényszerű megszorítások várhatók. Hogy választást nyerhessen. Ez akkor egy fél népet utcára vitt, s végül kormányoldalt…..
/az utóbbi években előkerült  Kisnyúl és a Jézuskrisztus , a Nyúl és a kijézuskrisztusés  és a A kisnyúl és a Jézuskrisztus (már megint) tetralógiatöredék befejező darabkája/   -- Szia! -- mondta a kisnyúl -- Szia. -- biccentett a Jézuskrisztus. Csendben álldogáltak. -- Bánt valami? --…..
  (Orbán és Zelenszkij agresszívkismalackodós öngóljai)   Létezik egy erőszakmentes kommunikáció nevű tan, melynek a politikai vitákra lecsupaszított egyik fő üzenete talán az, hogy érdekeink érvényesítését fölöslegesen megnehezíti, ha eleve asztalt verve fennhangon jelentjük be "márpedig arról…..
Benderik 2022.04.02 16:27:09
@ulpius66: Öregszem...
  Ama bizonyos Robbanás előtti második tízamínuszvalahanyadikon  millimásodpercben keletkezett az a gyűrődés, melyben a bal lábával belébotló Energia a Robbanást okozta, s mely gyűrődésre az eztán ráfeszülő Tér - mint biciklivázra hulló lepel - maga is zegzugosan gyűrött lett, odúnak-búvóhelynek…..
  Az emberi társadalom közös-gondolkodási defektjeinek tipikus példája ez a mostani ki-mit-fogad-el-beutazáshoz-saját-országába játék. Abból is az a rész, hogy ki milyen szerrel beoltottakat enged be. Egészen konkrétan az EU-n belüli meccsről írnék most, bár a tágabb világban is általánosítható.…..
Benderik 2021.05.27 22:08:47
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Persze. Csak ettől még lényeglátást tanulni nem baj.
Meg én azért picit előbb útnak indulnék, mint hogy eltelt a nyár fele.
És nem olyan határokon át, ahol összevissza cetliket böngészget határőr húszkilométeres sor végén.
Benderik 2021.05.30 22:01:19
@ulpius66: Hm, igaz-igaz, de ...
1. ... attól, hogy atomháború eseménye konkrétan még sosem következett be, előfordulása nem lehetetlen, és hirtelen igen sokan halnának bele, lehet, hogy egy pillanat alatt átvenné a vezetést a vírustól.

2 ... atomfegyvert titokban készíteni a tapasztalatok szerint szinte lehetetlen, így ennek ellenőrzése egyszerű. Így érdemes energiát fordítani rá.

3. ...a víruslaborok esetleges léte meg mostanság merült fel, ellenőrzésük így érthetően most vette meg első gyerekcipőjét. És már most akadályokba ütközik, mert az ENSZ akkor tud még felnőttcipővel is bármerre lépni, ha minden jelentősebb lábizma egyhangúlag lépni akar vele.
  Elrettentő büntetést kapott nemrégiben az emag.hu -- hírül harsogta minden hírülharsogó felület. Rám  a netről zuhogott minden irányból, de az egyik rádió műsorvezetői is örömködtek -- nem is a szigorú büntetésen, hanem hogy "végre nem az állam kapja a büntetést, hanem a megkárosított fogyasztók…..
  Aszfaltmaci az egyre zsugorodó erdők gyermeke. A természetes élettér szűkülésével a grizzlymedve kárára kapott egy esélyt az evolúciótól. Egy kertváros némi fűvel és bozóttal már elegendő számára az életben maradáshoz. Beéri kevéske maggal és bogyóval, s bárhol bármilyen testhelyzetben elalszik…..
/az utóbbi években előkerült Kisnyúl és a Jézuskrisztus és a Nyúl és a kijézuskrisztus trilógiatöredék befejező töredéke!/   -- Megint itt -- mondta a kisnyúl. -- Megint itt -- mondta a Jézuskrisztus. -- Én meg majd viszem ki a tojást -- mondta a kisnyúl. Csendben álldogáltak. -- Bánt valami…..
Benderik 2021.04.02 22:34:48
@Stupid world: De hát ez paint. Vagy már annak se látszik?...
És talán tényleg elborult picit, de első kettő után érthetőbb azért...
Benderik 2021.04.02 23:19:14
@α Ursae Minoris: Köszönöm. Olvasástól hízik az írás.
Benderik elmélkedik Inasok 2021.03.27 06:53:00
    Inas, hát inas. Legrosszabbkor, persze, pont akkor szidni a víziló anyját, mikor átkelnénk a Níluson, de ez már nem oszt, nem szoroz, amelyikük eddig nem ment el, nem most fog. Aki eddig maradt, nem miatta, inkább annak ellenére. Sokan úgysincsenek már.  Azt meg megszokhattuk tőle, hogy ha…..
Benderik 2021.03.27 21:55:39
@midnight coder: "Az inas az erdetileg tanoncot jelent. Ami normál körülmények között a dokiknál is így megy: azzal hogy kaptál egy diplomát ott még nem vagy orvos, ahogy autóvezetõ sem lehetsz a KRESZ vizsga lerakása után."

Ezért kínos, ha nincs annyi sofőr, hogy régóta ők vezetnek, és ezt még nem is tudja a sofőrök főnöke.
Benderik 2021.03.27 21:57:46
@Billy Hill:
"(Amúgy semmi gáz az inasokkal, pl. Néma Bob hatalmas arc, és ő volt a Feka P*nainas! ;-)"

Ő az?:

hu.wikipedia.org/wiki/Jay_%C3%A9s_N%C3%A9ma_Bob
  Új mantra ez -- mindegyik jobb, mint a vírus. És ez persze szinte biztosan így is van. Inkább azért érdekes, mert kíváncsi voltam már nagyon, hogy oldja fel majd az orvostársadalom képernyőre kerülő felelős krémje a dilemmát, hogy ajánlani kell az oltásokat a népnek, ez közérdek, de egy félig…..
Benderik 2021.03.02 18:57:19
@Ekrü: Nem azzal van az igazi baj, hogy hozunk be oroszt és kínait.Hanem ahogy behozzuk.
Hogy még a minimális erőfeszítést se várjuk ki, hogy legalább a magyar hatóságok ellenőrizhessék, és ahelyett, hogy valós helyzet bemutatásával oldanánk az orosz és kínai iparral szemben fennálló bizalmatlanságot -- amit nem segít legyőzni ama két ipar se azzal, hogy adatokat szolgáltatnának szereikről --, szóval még a kormány is fokozza a bizalmatlanságot azzal, hogy tők átláthatóan szemébe hazudik a polgárnak róluk.
Biztos furán hangzik, de annak történelmi felelőssége, ha a helyzet kretén kezelése miatt sokan nem kérik a kínait, az bizony a kormányé.
Benderik 2021.03.06 20:09:52
@Ménár Atya: Igen, köszönöm, pont ez a videó váltotta ki, amit írtam.
Ott hallottam először bedobni a "mindegyik jobb mint a vírus"-t.Amire írtam, hogy éss ez persze szinte biztosan így is van. Csak egy óriási csúsztatás, ugyanaz a csúsztatás, amit a másik videó is szépen kijátszik (kétségbe vonják a magyar engedélyező hatóságok szakértelmét).
Mert a magyar engedélyező hatóságoknak nem volt alkalmuk szakértelmük megcsillogtatására. Szakértelmük ebben a játszmában egyszerűen nem lépett pályára. Egy kormányrendelet írta elő nekik, hogy vészhelyzetben vizsgálat nélkül is jóváhagyhatják a kínait, amit meg is tettek.A kormány vizsgálat nélküli jóváhagyást írt elő a szakhatóságnak, és azóta is azzal házal, hogy a magyar szakhatóság jóváhagyta, és akinek ezzel baja van, az a magyar szakhatóság szakértelmében kételkedik.
Ahelyett, hogy azt mondaná, emberek nem volt idő bevizsgálni, de a külföldi tapasztalatok alapján jobbnak tűnik, mint elkapni a vírust. Ez így tiszta.
Ami pedig a paramenti videóban elhangzottat illeti a dokumentációról, hogy még a háziorvosok is megkapták -- nyilván nem azt a pároldalas beadási utasítást hiányolja a világ, hanem a vizsgálati anyagokat.
  Játékelméleti szempontból egy hatalmas habostorta ez a vírus -- tele való világban zajló kísérletekkel, olyan feladatokkal, amihez egyszerre szinte minden embernek/országnak kell áldozatot vállalnia, különben a védekezés hatástalan marad. Az egyének érdeke ugyanakkor sok esetben az lenne, hogy ők…..
  Nemzetünk rácsodálkozásban mindig is nagy volt. Legjellemzőbb példája a hó, ami évente leesik, és mi minden egyes alkalommal rá is csodálkozunk. Jé, hó. Útakadályt okoz, de ez természetes, hisz' az Ember nem győzheti le a Természetet, és bizony a hó, ha esik, azt idő, míg észleljük, kiírjuk a…..
Benderik 2021.01.08 11:13:54
@ursus artos: "A WHO ajánlása szerint nem célszerű eloltani a teljes készeltet és várni arra, hogy az ismétlő oltásra majdcsak megérkezik az a szállítmány is... Ha a kormány végig követi a fenti szervezet ajánlásait az szerintem a jó út. Annál is inkább, mert a WHO egyik igazgatóhelyettese egy magyar nő."

Hm. Szinte off-topic, de: az tényleg egy érv egy vitában, hogy a WHO egyik igazgatóhelyettese egy magyar nő ???

(Még off-topicabb: Látom már magam előtt a neten terjedő érveket, amiket mondani kell majd az orvosnak, hogy az orvosilag kizárja az oroszt és a kínait. Hogy mire kell allergiásnak lenni. Az orvos a gépébe úgyse tud belépni, szóval legtöbbször simán benyeli majd.

Egyik érv lesz, hogy "Magyar szív dobog e kebelben, magyarként nem fogadhatok el más szert, mint a magyar tudósnő által kifejlesztett vakcinát!")

De a lényegre térve: ha olyanok, akik már most sorra kerülhetnének, nem tudnak elérni egy oltóközpontot se, és azt is most találja ki a rendszer, hogy ezek hol legyenek és kik csinálják -- és egyáltalán, ha a XXI. század ötödének eltelte után még bárki telefonos ügyfélszolgálattal akar oltásokat szervezni --, ott nem a vakcina hiánya a fő ok, hogy nem oltanak.

Illetve lehet az is, de az is látszik, hogy ha ránk ömlene egymillió adag se tudnánk mit kezdeni vele.
Benderik 2021.01.08 22:49:24
@ursus artos: "akár érvnek is tekintheted. De komolyan érvelni kellene amellett, hogy miért jó betartani a WHO ajánlásait?"

Amellett nem, az érv. Csak az nem, hogy az igazgatóhelyettese egy magyar nő.

"Azt mondjuk nem értem, hogy a cikker mi alapján tételezi fel azt, hogy az előzetesen regisztráltak TB szám alapján miért ne lennének már egy ha úgy tetszik táblázatban összegyűjtve, mellette egy oszloppal az a helyszín, ahova majd mennie kell és erről értesítést kap, ha az oltási tervben ráesik a választás.  "

Lehet, hogy vannak. Csak akkor szólhatnának róla azoknak a már soron levőknek is, akik összevissza bóklásznak a végtelenül kicsöngő diszpécsertelefonszámok közt az éterben.
Benderik 2021.01.08 22:51:15
@konrada: "Ahogyan a mondás tartja: "akkor kell a folyón átkelni, ha odaérünk a hídhoz"..."

De pl. házat érdemes előbb megtervezni, mint hogy leöntik az első homokot.
  MIkor pedig a Jézuskrisztus Szent Péterrel a jászolhoz lépett, hogy megnézzék a született Kisjézust, Péter megkérdezte tőle: nincs ez túlbonyolítva, Uram? Istálló, bárányok, tevék, szerecsenek? Őt kérdezd, hunyorított a Jézuskrisztus, a kicsit, ő most itt a főszereplő. Szent Péter már ezt is…..
  Pont került végre egy hosszú jogértelmezési vita végére, mikor az Országgyűlés pár napja Alaptörvényében engedélyezte a tetszőleges születési neműek közötti házasságot és családalapítást -- azzal a kitétellel, hogy a családban nevelt gyermek nemének nagykorúságának betöltéséig a születési nemét…..
   Én komolyan nem értem ezt az össznépi fanyalgást. Legmenőbb filmjeinkben a főhős kicsit mindig rosszfiú -- James Bond az MI6 tudta nélkül ugrik be gázos helyekre, Dr. House kiüti a beteg szívét, hogy kiderüljön abban lapul-e a féreg vagy a májban, Lea hercegnő (s a rajongó tinilányhad) nem a…..
  Téma lett, hogy meddig bírja, mikor omlik össze az egészségügy. December közepe, vége, netán már november vége? Nos, szerintem sosem lesz ilyen. És már most is van. ***Sosem lesz olyan, hogy azt mondják, tegnap összeomlott. Lesz hogy azt mondják, már nem férnek el az ágyak a megszokott…..
Benderik 2020.11.21 17:29:28
@ulpius66: "Kedves Benderik!

Köszönjük, hogy ilyen kristálytisztán leírtad a "fejlett nyugat" (hahahaaa....) egészségügyi ellátórendszerét!

Svédországtól Belgiumon át Olaszországig!

Na ott tényleg össze van omolva az egészségügyi rendszer!
(beleszámítva azt is, hogy a "fejlett nyugatiak" milliószámra vitték el kelet-európából az egészségügyiseket........ha az összes kelet-európai hazamenne, akkor mán nem is beszélhetnénk nyugat-európai egészségügyről......) " 

Az a baj, hogy nálunk vírus nélkül is már a beteg visz mindent a helyre, ahol éjjelente egy ápolónőre jut három osztály, és a semmibe csengetnek a beteghívók.
Lennél Svédországban, még tán Olaszországban is beteg, miután itt kórházba kerültél.
Ami meg az emberek elszipkázását illeti, az nem egy természeti jelenség. Mindkét oldalon emberek csinálják. És amelyik oldalon tesznek bele pénzt és megbecsülést, oda mennek a másik helyről, ahol eredetileg maradtak volna..
Benderik 2020.11.21 17:31:47
@ulpius66: "AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZER ÖSSZEOMLOTT!!!!!!!!!!
(VAGY, HA MÉG NEM, AKKOR BIZTOSAN ÖSSZE FOG OMLANI......)

ORBÁN MEGBUKOTT!!!!!!!
(VAGY, HA MÉG NEM, AKKOR BIZTOS MEG FOG BUKNI...)

ÁLMODOZZATOK!"

Én bírnám, ha működne, ha már ennyit fizetek érte, és egyszer tán még kellhet is nekem vagy valakimnek...
Benderik 2020.11.21 17:34:43
@hannibal_barcas_111:
Kedves Hannibál, Ön robot vagy ennyire szorgalmas?
Esetleg büntetés? ("Hannibál fiam, most százszor leírja...")
  Egy cég értékének meghatározása nem könnyű dolog Van ahol az ingatlanok az érték, vagy egyéb tárgyi dolgok, de ezen cégek inkább mellékhatásként válnak ilyenné. A valóban jól működőek értéke maga a működés módja. Az a titok, apránként kialakult tudás, amitől ők úgy tudják megcsinálni az…..
  Ma hajnalban meghalt egy közkatona.   Egy nagymama, ki megtanított gyermekeket-unokákat az induláskor rá bízott titokra, hogy csinálhat persze az ember úgy napközben bármit, a lényeget tekintve az életet élni csak egymást szeretve és segítve érdemes. (Emellett a virágokat is szerette,…..
  Autóban. Alkonyodik. Szinte már csak foltokat látunk, de valamelyest ismerős utcákon megyünk, igaz, időnként áttáblázzák, meg időnként felbontják, és nem is egész értjük, mikor hol miért, de persze egy nagyobb földhányást az ember félhomályban is meglát -- vagy inkább megérez. Gyalogos és másik…..
Benderik 2020.07.12 23:00:58
@kódex: Hát, a több ezer egyéb vírus nem nyírja ki épp' a fél világot, szóval ők most várhatnak.
És itt a közvetett kinyírás is kinyírás, amikor éhen hal egy(párezer) indiai a karantén miatt vagy egy(párezer) európai, akinek megette a vírus a munkahelyét.
Ez meg éppen igen. Kinyírja.

(Amúgy meg persze, remélem, kicsit eszelős vagyok.
És szeretnék is végre a világban járni. Csak valamiért nem lehet. Várjunk csak... Ja igen, vmi vírus.)