Regisztráció Blogot indítok
Adatok
swindlerhunter007

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég volt a cyber térben cáfolatlanul áradó történelmi badarságokból, csodás származásból, összeesküvés elméletekből? Így gondolhatták a Tényleg!(?) honlap  indítói, akik „kutyaharapást szőrével” alapon az őrületeket hazai pályán: neten, mobilon,…..
swindlerhunter007 2013.12.08 22:47:10
@David Bowman: Hasonlítsd össze magad is:
www.folklore.ee/rl/folkte/sugri/index.html
en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_N-M231
Én arról beszéltem hogy egyedül a magyarok esetében kizárt a finnugor őshazai kontinuitás. Vagyis összes finnugor nép közül kizárólag csak a magyarok esetére igaz (ha igaz) az, hogy a mai magyarok átvett nyelvet beszélnek. Egyedül a mai magyarok elődei nem élhettek egy finnugor őshazában. Nos ez az ami elgondolkodtat. Bulgáriában egyébképpen pont úgy ősi Európai nép él és szláv nyelvet beszél mint Lengyelországban. Az a néhány bevándorló ős-bolgár kénytelen volt megtanulni a már régen ott élő többségi őslakósok nyelvét a balkáni szlávot. Te lehet hogy szláv eredetű vagy, amiért tisztellek főleg ha elmagyarosodtál. Én azonban tudom hogy apai ősöm már az Árpád korban a székelyföldön élt, magyarul beszélt, és legtöbb genetikai rokonom a mai írek, skótok, wellsiek vagyis a kelta népek között van. Ezzel nem magyarkodni szeretnék, nem akarok egyetlen népet sem megfosztani ősiességétől, de természetesen a magyart sem! Ha már felhoztad a bolgár esetet azt a magyarságra vetítve szintén kérdéseket vet fel: a valamilyen törökös nyelvet beszélő Honfoglalók megtanulták és elsajátították a többségi őslakók által beszélt magyar nyelvet. Vagy mégsem?
A 45-90% nem a szélességi körre vonatkozik hanem az "N" haplócsoport elterjedésére!
swindlerhunter007 2013.12.14 18:09:43
@David Bowman: Nincs szláv gén! Nincs magyar gén, és nincs indoeurópai gén sem. De van egy génspektrum ami a KM-re jellemző, vagy annak bizonyos részeire. És van egy gén ami az Eurázsia északi területeire jellemző! Ott él az összes, finnugor nyelvet beszélő nép kivéve a magyart. A magyar népességből ez a gén teljes mértékben hiányzik, mint ahogy arra egyelőre nincs bizonyíték hogy a honfoglalókban ez a gén (N3) meglett volna!
Nemrég írt egy bejegyzést Rajcsányi kolléga az online családfakutatásról. Ez a poszt szintén ezzel a témával foglalkozik, csak egy merőben más megközelítésből. Magyarországon elég régóta szitokszó a genetika, főleg a családkutatással egy lapon emlegetve, persze nem teljesen…..
swindlerhunter007 2012.12.24 20:59:06
@swindlerhunter007:
Kívánok áldott Karácsonyt!
swindlerhunter007 2012.12.27 00:17:13
@bakodi.péter:
"Én is azt mondom, hogy nem csak a magyarokat kell nézni, hanem a már itt lakó (többségben levő) népeket is."
Most veszem észre kedves Péter, hogy te két népcsoportról beszélsz: Itt lakó népekről és magyarokról. Feltételezem hogy a magyaroknak a honfoglalókat nevezed, míg az itt lakó népeket nem tartod magyarnak.
Ez az osztályozást én helytelennek tartom. először is, mert abban az időben nem létezett a nemzet fogalom mint ma. Továbbá maradjunk a honfoglalók megnevezésénél ahol mindenki tudja mire gondolunk amikor róluk beszélünk. Egyetlen korabeli dokumentumot sem ismerek amelyben a honfoglalókat magyaroknak nevezték volna. Ha pedig ezzel a megkülönböztetéssel a nyelvükre célzol akkor kéne azt tudni, hogy a honfoglalók valóban magyarul beszéltek ellentétbe az őslakosokkal, akik viszont nem beszéltek magyarul. Ez viszont egyelőre nem bizonyítható, sőt!

Azt azonban biztosan tudjuk, hogy az itt többségben elő őslakosok, függetlenül a nyelvüktől, államalkotó, sőt a többséget kitevő államalkotó nemzete Szent István MAGYARORSZÁGának, Így bizony az őslakosok, a magyar nemzet részét képezték már akkor amikor először lehet (magyar) nemzetről beszélni.
Más:Ha hallgatom Bálint Csanádot rá kell jöjjek hogy ö saját maga teszi magát nevetségessé (bár nem először) amikor a genetikával kapcsolatba nyilatkozik. Például úgy, hogy a Kárpát medencében a honfoglalás idején egészen más volt a genetikai összkép mint ma. Ez annyira elferdítése az igazságnak, hogy valóban azt kell feltételezzem, hogy ezt nem véletlenül teszi. Ez egy akadémikustól nagyfokú tudatlanság, vagy rosszindulat!
swindlerhunter007 2012.12.27 17:10:11
@baloch:
Én teljesen egyetértek mindazzal amit leírtál, de nem ami Bálintra vonatkozik. A Bálint típusú kutatókkal az a bajom, hogy míg egyfelől azt hirdetik, hogy kevert nép vagyunk és ne áltassuk magunkat egy homogén eredettel, maguk a 9 század kárpát-medencei viszonyaiból kirekesztik a többségi őslakosokat és főleg annak kultúráját. A mai magyar kárpát-medencei kultúra, kétségtelen, hogy nem a honfoglalással kezdődött. Minden néptől bármely irányból érkezett a Kárpát-medencébe, csiszolódott ez a kultúra. Így nem volt valami kezdet vagy vég amikor a honfoglalás megtörtént. Tanult ez a nép a keltáktól vagy szkítáktól a kunokig de azután is a zsidóktól a németekig, jót is rosszat is, amit mind beépített a kultúrájába. Nyilván minden nép mielőtt ide nem érkezett volna, kultúráját máshol fejlesztette de hasonló módon mint az itt élők. Mikor ide érkeztek itt egy néppé olvadtak. Teljesen mindegy, hogy a honfoglalás idején vagy a múlt században, esetleg több száz évvel ezelőtt. Az ha az én génem bizonyítottan régebbről kárpát-medencei, nem jelenti azt, hogy magyarabb vagyok mint egy sváb szülőktől származó, de ma már magyar kultúrával rendelkező és magyarságát büszkén vállaló másik magyar. Pont így nem vagyok magyarabb ha az én génem ázsiai és be tudnám bizonyítani hogy honfogló vezér volt ősapám.

A lényeg a következő: Természettudományi eredmény az, hogy a mai magyar kultúra bölcsője a kárpát-medence. Aki az 1100 évet megelőző kárpát-medencei kultúrát kizárja a magyar kultúrából, az kirekesztő és félrevezető. Ha pedig azt egy akadémikus szándékosan csinálja akkor annak céljai vannak. A magyar nép köztudott soha nem volt kirekesztő, rengeteg népet befogadott és a magyarság részévé fogadott a történelem folyamán. Így fogadták az őslakosok is a honfoglalókat, a krónikáink szerint!
Véleményem szerint nemzetről pedig először a Magyar Állam megalakulásától beszélhetünk azelőtt "egy" nép voltunk. Egy nép amelynek tipikus kárpát-medencei kultúrája volt, egy vagy több nyelvel. Az akadémikusok szerint mindig a ma, magyar nyelvnek nevezett nyelv lehetett többségben, ezért maradhatott meg mind a mai napig és kb 15 millióan beszélik még ma is itt a Kárpát medencében. (Benkö Loránd)