Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Allen Ark

62 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb kérdéseket kap Brüsszelben, miközben tudjuk, hogy színjáték az egész, kicsit megszorongatják, de a végén átengedik. A végeredményt előre tudjuk, csak előtte még kiosztanak nekünk egy-két kokit és sallert, csuklóztatnak, homlokráncolás és szemöldökfelhúzás, de…..
és benne összpontosult az ún. baloldali tömörülés összes kudarca. Ezt az embert elég leigazolni, és onnan biztosan lesz egy értelmiségi megmondó emberünk, aki százszázalékos magabiztossággal megmagyarázza, hogy miért van neki igaza, és nem az országnak. Életében nem…..
A Jövedelmező állás az elmúlt évek egyik legjobb színházi kezdeményezése. Messze nem a legjobb darab, de bátor, kísérletező, kikacsintó, bevonó, újító - és mindezt úgy teszi, hogy nem csak ők, hanem a közönség is élvezi. Apropó közönség, én őszintén sajnáltam, hogy…..
Hol is kezdjem? Hé, emberek! Nincs valakinek jegye a Sirájra? 30 ezret adok érte! Te, figyelj, a Pintér Bélára a Szkénében nem tudsz jegyet szerezni? Nem gond, ha egy kicsit drágább, csak valamikor a télen szeretnénk az egyikre bejutni. NEM. A fentiek a szocialista hiánygazdaság…..
Tudom, kicsit késve megint, de mint szék aljára nyomott rágógumi, úgy tapadt meg rám egy gondolat. Nem belém, hiszen taszít, hanem rám. Borókai Gábort volt, amikor kedveltem. Heti Választ (még) elolvasom. Karácsonyi dupla szám, előszó. Egy mondat az úrtól: "A pénzügyi krízis…..
Vic: - Barátaim, fiúk! Jönnek az elvtársak, még ha talajszint alól is, de mi lenne, ha osztogatnánk egy kicsit? Azt minden választás előtt szoktak. Misi: - Főnök, ne csináljuk már! Az egyetlen eredményünk az elmúlt három évből, hogy kikerültünk a túlzott deficit eljárás…..
Egyesek hogy megszerették az atomot. Meg az oroszokat. Megahitelt...
Szarok a Horthy-szobor kilencvenes éveket idéző álvitáira, szarok a 8:1 bundagyanús góljaira, szarok Bajai-videóra kutyakomédiájára - hajrá Kishantos!..
apám titkos élete Napi aha 2013.11.04 21:55:00
Pont azon gondolkodtam, miért olvasok 80%-ban külföldi sajtót, pont hallottam egy beszélgetést a honi médiáról (mennyire rosszul szerkesztett egy magyar újság, mennyire nem tud méltósággal viszonyulni a média a tragédiához - sohasem foglalkozik az áldozattal, mennyire három napig…..
apám titkos élete A hipster 2013.10.27 14:27:00
A hipster szakállas. A hipster nyáron is sálat visel. A hipsternek vastag keretes szemüvege van. A hipster sodort cigit szív. A hipster borbárba jár. A hipster imádja a fúziós konyhát. A hipster minden felkapott bulin, étteremben és rendezvényen ott van. A hipster twittel,…..
Orbán démoni ügyességgel, a megnyert választás előtt, kipattintott magából egy beszédet, amivel vert helyzetből is nyerni tudna. Szinte egyetlen szavával sem értek egyet, kártékonynak és ártalmasnak tartom a háborús vízióját, de mégis elismeréssel adózom a szónoki…..
Azért azt nem gondoltam volna, hogy 2010. után 2014-ben is elég Orbánnak hátradőlni, hogy megnyerje a választást. Az is nyomasztó volt, hogy kormány nélkül nyert anno az ellenzék, nem kellett se program, se szlogen, se ígéret, és a kétharmadhoz elég volt, hogy nagy hülyeséget nem…..
Szobrot lehet döntögetni, de itt kormányt kéne – ez most komoly?! Az ellenzéki pártoknak még papírkardja sincs. Bajnai felült a hintalóra és azzal nekirontott a szélmalomnak. Pedig milyen magabiztos lovag volt Gordon, szakértői vértezet, válságkormányzás, messiásvárás,…..
Elegem van az amerikai filmekből. A kiemelkedő filmek után, ami következik, olyan unalmas, hogy nem vagyok hajlandó megnézi. Én még igen, de asszony nem. Hétköznap pedig nem olyan egyszerű egy behatárolt idősávban (mondjuk 6-8 között kezdődjön) nem amerikai filmet találni. Most…..
Azért se írom, hogy az idei lájnáp minden idők leggyengébbike. Azért se írom le, hogy a lájnáp a Sziget yoloja. Azért se írom le, hogy kellegyhétegyüttlétfesztiválköztársaság. Azért se írom le, hogy régen minden jobb volt. Azért se írom le, hogy a magyaroknak nagyon…..
Hétvége Kapolcs. Kezdem a szinte egyetlen pozitívummal: nincs tömeg! Viszont itt nagyjából a végére is értem - legalábbis ahhoz képest, hogy hova képzeltem ma Kapolcsot. Mert kezdték tényleg nagyon érdekes módon bőven a kilencvenes években, egy sajátos keveréke mindennek, bőven…..
Szinte már nekrológ színezetű kritikák és összefoglalók születnek tucatszám (most vagy majd), hogy mi is most a Quimby, mi volt a kilencvenes években, mi lett azután, hol tart most és hogyan tovább. Én ezekhez nem értek, és még az sem mondanám, hogy nagy Quimby rajongó vagyok,…..
Régi József Attila-számait adta elő a Kaláka együttes Kapolcson, és mégis valami új született. A falusi udvaron legnagyobb sikert egy kávéházi kuplé aratott: a Születésnapomra. Ki tudja, meddig tud még túlélni Kapolcs, a Művészetek Völgye? Ez a korai hetvenes évek…..
Annyiszor leírtam már, hogy magam is unom. Újra és újra megmentik a devizahiteleseket, ami azt jelenti, hogy még nem született jó megoldás. És persze újra és újra elmondják, hogy ez már az utolsó, nem lesz több, ígérem, becsszó, mindenki használja ki - és ezt minél…..
Londonba mennek fiatal, magyar vállalkozók - írja a Bloomberg. El kéne gondolkodni az érveiken: adózás és bürokrácia, megfejelve a bátyám-uram rendszerrel. A középsőn lehetne gyorsan változtatni, az adóterheken nehéz, amíg a kiadási oldalt nem fogjuk vissza, a kéz-kezet-most, na…..
apám titkos élete Magyar gonzo 2013.07.17 13:12:34
Bede mester - a villáminterjúk és a menőzés után - ismét olyat rakott le az asztalra, aminek a klónjaival jövőre tele lesz a net.  Eddig fesztiválról ilyen tömény nyelvi esszenciával nem sűrítettek modoros blogba egy szubkultúrát. A spirit of sound nem feltétlenül ez, de…..
Északra zöldebb a fű. Délre már kevésbé. Kellő megalapozottság nélkül, viszont demagógiát nem nélkülözve, azt mondom, hogy van némi összefüggés a korrupció elterjedtsége és a gazdasági versenyképesség között. Íme! És ezt akkor is tartom, ha bizony a németek is tudnak…..
Mert nem lehet áthárítani. Mert mi a tőkét ütjük vágjuk, főleg ha külföldi, deplánemiazhogysőt, ha nem is termel. Innen ki fog takarodni. Nem fog élősködni. És mi ettől az igától megszabadulva, majd úgy elkezdünk szárnyalni, mint a sült galamb. Mert a magyar találékony és…..
apám titkos élete Drogos-e vagy? 2013.06.25 22:37:00
W.S. Burroughs Meztelen ebédje egy szövegszerű ámokfutás. Nyugodtan lehánthatjuk róla a botrányt, felhajtást generáló kispolgári megdöbbenést, mert az ma már nem hat. BEE tíz oldalon többet rúg a viktoriánus világba, mint Burroughs az egész könyvben. Ami marad, az…..
apám titkos élete Zsebkorona 2013.06.19 21:03:00
Megint sokat gondolok arra, hogy mi lehet Orbán víziója. Valamiért akarok hinni abban, hogy a szimpla harácsolás mögött van valamilyen gondolat, és abban már hiszek is, hogy intelligens ember, tehát félig-meddig racionális döntéseket hoz. Nemzetállam és termelés El tudtam…..