Regisztráció Blogot indítok
Adatok
milanKovacs

11 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 12. szombat 13.00-14.00 A Puskás-képregény, avagy a kilencedik művészet helyzete Magyarországon A közelmúltban jelent meg Futaki Attila és Tallai Gábor legújabb képregénye a minden bizonnyal világszerte legismertebb magyarról, Puskás Ferencről, az egykori legendás Aranycsapat talán…..
László Márk 29 éves budapesti illusztrátor és képregényrajzoló. Az idei év rendkívül sikerekben gazdag számára, hiszen mondhatni gyerekkori álmát valósíthatja meg. Ugyanis a Hellboy: Winter Special című antológia-kiadványba Mike Mignola forgatókönyvéből egy tízoldalas képregényt rajzolt. A füzet…..
milanKovacs 2019.12.12 22:22:47
@_z_: nagyon köszi, a színes, bubis, végleges verzióra én is nagyon kíváncsi vagyok! :)
A 2017-es VIECC Vienna Comic Con november 18-19-én került megrendezésre, ismét a Messe Wien-ben. Két nagy csarnokban került az esemény egy hatalmas területen, így a nap nagy részét el lehetett tölteni úgy, hogy csak alaposan körbenézünk. Cosplayesekkel tele volt a helyszín és szép számmal voltak…..
A következő sorokban a bécsi VIECC Vienna Comic Con nevű képregényfesztivál tavalyi és idei tapasztalatait fogom összegezni. A rendezvény helyszíne változatlan volt a tavalyihoz képest, ugyanakkor idén egy hangárral kibővítették a lefedett területet. Ez abból a szempontból előnyös volt, hogy egy…..
A hagyományos képregénybörzére immár 31. alkalommal kerül sor. Helyszíne ezúttal is a KMO (Kispesti Művelődési Ház) Budapest, XIX. kerület, Teleki u. 50. , az időpont március 13, reggel 10-től délután 3-ig. Kapunyitás 10 órakor, magáneladóknak a belépés 9 órától. Belépti díj: 400 Ft/fő. Asztaldíj:…..
A november 28-i Hungarocomixra a belépés ingyenes, ugyanakkor lehet és ajánlott is tombolát vásárolni az információs pultnál, ugyanis a résztvevő kiadók és alkotók számos újdonságot és érdekességet ajánlottak fel. Egy tombolajegy ára mindössze 200 forint. Tombolahúzás 14 órakor, érdemes…..
Most vasárnap lesz a 30. Képregénybörze, ezért összeszedtük nektek, hogy milyen magyar képregényeket szerezhettek be, ha kilátogattok. A Hegy: Töredékek A Töredékek voltaképpen nem új képregény, hiszen egy olyan füzet újranyomása, ami maga is egy évekkel korábban az…..
Az alábbi interjú 2014. március 9-én készült a 27. Képregénybörzén Elekes Áronnal, az akkor újdonságnak számító Wynter című képregény rajzolójával. Hosszú idő után, a Wynter 2. részének ComiXology-n való megjelenésének napján, azaz ma bemutatjuk. A Wynter hirtelen robbant be a szerzői képregények…..
milanKovacs 2014.06.25 11:31:46
@doggfather: fú, köszi! tökre észre se vettem. javítottam is.
Az interjú 2013. szeptember 12-én készült a Komixxx Project kiállításon Budapesten, a kArton Galériában. Haránt Artúr, a Sötét Kor (Dark Age) című képregény színezője kiállítóként vett részt a rendezvényen, ahol Fábián István, a képregény rajzolója is jelen volt. Az eredmény pedig egy spontán,…..
Még nincs két éve, hogy Huszka Zsombor szerzői kiadásban megjelentette első képregényét, negyedévre rá már jött a második Dudás Győzővel közösen, idénre pedig már megsokszorozódtak a munkái, méghozzá angol nyelven, az amerikai független képregény piacán. Az októberi képregénybörzén mindegyiket…..
milanKovacs 2013.11.09 10:12:32
@Bayer Antal: vegulis tenyleg mindenkinek mas az izlese, de megertelek. en mostansag GN-parti vagyok, tehat kevesbe szeretek fuzetesen olvasgatni, raadasul a kozvetlenul GN-kent kiadott kepregenyeknek meg van a maguk sajatossaga es szabadsaga.
na mind1, lenyeg, hogy ertem mire gondolsz ;)
Max Andersson svéd képregényrajzoló és animátor a Primanima fesztivál díszvendége és zsűritagja. Munkái október 22. és 26. között a Roham bár galériájában tekinthetők meg. "A Roham Bár galériájának falát ember-robotok, autófejű-embertestű fiúk és lányok, kilapított kutyák, elhasznált játékok és egy…..
Maratoni, négyrészes interjúnk Huszka Zsombor képregényrajzolóval, a Kickstarteren jelenleg is futó R.E.M., valamint Saint Chaos című képregények vizuális alkotójával a végéhez ér.Előző részek a megfelelőre kattintva: 1, 2, 3. rész Köszönjük azoknak, aki kitartottak és végigolvasták az interjút.…..
Huszka Zsomborral készült interjúnk utolsó előtti (3.) részéhez érkeztünk és akit érdekel, hogy korábban miről beszélgettünk, olvassa el az 1. részt és az előzőt a megfelelő linkekre kattintva. Kovács Milán: El is felejtettem kérdezni, hogy végül összesen mennyi idő alatt készült el az…..
Folytatjuk rendhagyó interjúnk leközlését Huszka Zsomborral, immár a 2. résszel. Az 1. rész ide kattintva érhető el és erősen ajánlott a továbbiak megértéséhez. Az interjút hosszúsága miatt 4 részben közöljük, a 3. rész pénteken, a záró rész pedig szeptember 9-én, hétfőn fog megjelenni. Valahol…..
Azt gondolhatnánk, hogy Huszka Zsombor, budapesti képregényrajzoló meglehetősen visszafogottan lépett színre a független amerikai képregény piacán, de ez bizony nagy tévedés lenne. Az R.E.M. című - Ryan Colucci által írt - képregény magabiztosan debütált a Kickstarteren és ezzel együtt rengeteg…..
Képregény Interjú Dave McKeannel 2012.11.06 09:26:55
Az interjú a Lodz-i Nemzetközi Képregény- és Játék Fesztiválon készült 2012. október 6-án Dave McKean előadása után, egy kis kávézóban, nem messze a fesztivál helyszínétől, miközben sörözgettünk és borozgattunk, valamint Dave-et egy sajttortára is meghívtam. A fesztiválra kifejezetten Dave McKean…..
milanKovacs 2013.08.28 15:05:16
@Chavez: szuper, majd mondd el kerlek, h mit szoltal hozzajuk! koszi.
milanKovacs 2013.08.29 09:22:23
@Chavez: orommel olvasom, amit irsz! igen, ez vsz a hitvallasom az interjukban, legyen kozvetlen, ne legyen "bratyizos", viszont menjunk bele a reszletekbe. szerintem egy-egy ilyen interju lenyege tenyleg az, hogy ha vki tok ismeretlenrol olvasod, kedvet kapj a dolgaihoz! :) es tenyleg.
hat probalkozom csak az a baj, hogy mikor kulfoldon vagyok ez az amire a legkevesebb idom szokott jutni, raadasul a feldolgozas is elkepeszto idot vesz igenybe.
most vettem fel egy interjut a R.E.M. c. kepregeny rajzolojaval, Huszka Zsomborral, ami nem sokara itt megjelenik a blogon magyarul hosszabb valtozatban, az angol oldalon rovidebben es netto 110 perc lett... :D
A múlt héten lerántottuk a leplet a szerkesztőség által összeállított lista utolsó helyezettjeiről, amivel persze nem minden olvasónk értett egyet, de mi másért is szeretjük annyira a toplistákat? Haladunk tovább, a következő ötös fogat Japánból indul, hogy aztán mutánsokon…..