Boar...

Aktivitások

Blogkocsma Pavlova torta, ahogy a nagylyány készíti 2016.12.18 07:00:00

Szülinapjára azt kért, de azzal, hogy õ el is készíti. Volt kis vitánk az alapanyagokról, meg halmazállapotról, de nem tudtam meggyõzni - anyja lánya! Ilyen is csak száz évben egyszer történik nálunk, hogy nem akkor készül ilyesmi, amikor elhasználtunk rengeteg tojássárgáját, és ott mosolyog két…..

Boar... 2016.12.18 12:05:23
Mi a baj a kitchen aid-el? Régenbben dicsérted...
Boar... 2016.12.18 22:18:24
@Andrass9: Lehet, keverlek valakivel de úgy emlékeztem, Te dícsérted valahol ezt a masinát.
Boar... 2016.12.19 07:57:35
@Andrass9: Aztamindenit...tényleg nem dícsérted de azért nem semmi, hogy ennyi idő múltán még beugrott ez a téma. Most meg vagyok elégedve magammal... :-)
Hárman a pocakomban... csak őszintén... Bántod a családom? Neked véged! 2016.12.02 18:43:44

Szép napsütéses idő, bár orkán erejű szél tombol, pont úgy, mint bennem a hormonok. Úton vagyok anyáékhoz ebédre amikor is az egyik kanyarodó sávban elakadás jelzővel áll egy nagy 4 kerekű. Többen kikerülve őt, hisz láthatóan nem indul, még el is ejtek a számon egy "csóri, rossz lehet pont itt…..

Boar... 2016.12.03 18:23:25
Inkább verbálisan adja ki az ember a gőzt mint ráhúzza a kormányt a baromra...
Blogkocsma Az idei szezon első székelykáposztája 2016.11.06 07:00:00

Nem megyek bele a címben említett eledel etimológiájába. Akit érdekel, Gugli a barátja. Feleségem már megfõzte az övét, de az sajnos édeskáposztából készül, amibõl én nem szeretem. A napokban panaszkodtunk, hogy nincs elfogadható savanyú káposzta, de úgy hallom, Waka is…..

Boar... 2016.11.06 13:57:02
Én már a savanyú káposztába beleteszem a birset, babérlevelet, egészborsot. A cimborámék csombort is tesznek bele, én kihagyom. Az idén csak 24 kiló káposztát savanyítottam, krónikus időhiányban szenvedek.
Boar... 2016.11.08 16:36:47
@Andrass9: Ennél többet szoktam, ez két savanyító edény volt, a szokott mennyiség az három. Annyival kihúzzuk a következő szezonig. Boltban nem szívesen veszek, ki tudja, milyen retkes mancsok tapogatták és én nyersen is nagyon szeretem.
Boar... 2016.11.08 20:19:19
@Andrass9: "Azért továbbra is kacérkodom vele - legfeljebb megosztom a szomszédsággal! :))) "
Én is szoktam barter üzletet kötni a szomszédasszonnyal, tavaszra neki már nincs savanyú káposztája viszont nála megterem az eper.
asztahűha Fish 2016.10.31 23:00:00

„Mindig bennem volt a vágy, hogy másoknak fájdalmat okozzak, és ők pedig nekem. Mindig élveztem mindent, ami fájdalommal járt.”..

Boar... 2016.11.01 21:34:22
@Márk_Márk: Nono...várd ki a végét...
IFL Megemelték a nyugdíjkorhatárt 70 évre? Csak a te hibád... 2016.10.29 17:20:08

Boar... 2016.10.30 11:38:33
A cikkíró nincs tisztában a magyar valósággal ellenben van egy nagy büdös pofája...
Nagyon sok embernek, családnak kenyérre sincs már pénze a hónap utolsó hetében de nyilván "baromság" amikor erre hivatkozva nem tesznek félre semmit.
Mi az én utam? „És mennyi lenne a fizetési igénye?” – mégis mit kezdjünk ezzel a kérdéssel? 2016.10.20 13:11:47

Aki keresett már valaha munkát, a fenti kérdéssel biztosan találkozott. De hogyan válaszoljunk rá? Vannak bevett taktikák? Legyünk szemtelenek, netán szerények? Manapság teljesen bevett szokás a leendő munkáltató részéről a fizetési igényre való célzott rákérdezés. A tapasztalat azt mutatja, hogy…..

Boar... 2016.10.22 19:15:20
" A munkáltatónak sem az a célja, hogy minél olcsóbban foglalkoztasson, hanem hogy hosszú távú, elégedett munkavállalók dolgozzanak a vállalatnál, ami bizony pénzbe kerül."
Hát persze. A Marson.
Blogkocsma Ecetes jalapeño és egy házi "Édes András" csiliből 2016.10.15 07:00:00

Nem akarok két bõrt lenyúzni egy napi munkámról, ezért egyben posztolom az egyszerre leszedett csilik feldolgozását. A jalapeño paprikát csodás vastag húsa és egyenlõtlen érési ideje miatt gyakran teszik el ecetes lében, amit azután tacora vagy egyéb mexikói ételekre tesznek…..

Boar... 2016.10.16 13:25:37
Nem hátrány, ha jalapenozás közben nem kell kimenni pisilni... :-)
Mai Manó Ház Elgázolt állatok és meglőtt vadászlesek - 20 fotó Pecsics Mária három sorozatából 2016.10.13 00:02:00

Pecsics Mária édesapja ösztönzésére kezdett el fotográfiát tanulni és az ő hatására lett később fotóművész. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése után vizuális kommunikáció tervező művészeti és tanári diplomát, 2014-ben pedig DLA fokozatot szerzett a…..

Boar... 2016.10.14 21:15:18
@Bogas: A hölgy agysejtjeit. Sikeresen.
Blogkocsma Csirkecomb és egyebek tárcsán 2016.10.07 07:00:00

Van egy szuper öntöttvas tárcsám, ami pont passzol a grillre, ezért nem kell külön tüzet raknom, ha be akarom vetni. Hagymát vigasztalandó, a tárcsa remekül mûködik az indukciós rezsón is, csak a széle nem igazán melegszik fel (vagyis csak kis adagok készítésére megfelelõ),…..

Boar... 2016.10.07 21:35:54
Megpuhult a csirkecomb?
Ezekkel a nagyobb combokkal tárcsán vegyes tapasztalataim vannak.
reflexman A legaljasabb eszközhöz nyúlt a kormány 2016.09.16 16:06:18

Ha az ember éhes és kenyér helyett gyűlölettel töltik meg a gyomrát, annak rendszerint katasztrófa a vége...

Boar... 2016.09.17 23:12:12
A fidszes bérkommentelőket most lecserélném migránsokra. Akár egy a tízhez is.
Médiafigyelő Nemzeti hős vagy terrorista Budaházy? 2016.09.03 00:45:00

    Se vége, se hossza a médiában a híreknek és kommentároknak, amelyek a Budaházy Györgyre kiszabott ítélettel foglalkoznak. Akadnak jópáran, többek között Morvai Krisztina és Toroczkai László, akik azt a kérdést is fölvetik, hogy Budaházy György valójában nemzeti hős, akivel szemben az egyetlen…..

Boar... 2016.09.04 11:39:10
Gyurcsánynak miért is kellett volna lemondani? Illetve ha ez a véleményed, akkor miért nem írod le naponta százszor, hogy orbán viktor mondjon le? Az öszödi beszéd egy gyenge vicc volt a Hahota negyedik oldaláról ahhoz képest, ami ma zajlik...nap mint nap...
Tacskó Muki blogja Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása 2009.10.01 01:00:00

A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..

Boar... 2016.09.01 09:24:20
Szeretnék olvasni egy hasonló elemzést a Mein Kampf-ról, arra kihegyezve, hogy Hitler budhista volt.
Blogkocsma Szuvidált libacomb hagymás krumplival 2016.08.28 07:00:00

Kaptam a kicsilyánytól egy dobókockakészletet, hogy ne legyen gondom azzal, mit fõzzek. Bújkált már egy ideje 2 libacomb a csodahüttõben, amit meg kéne már enni, de nem tudtam mi legyen belõle, elõvettem hát a dobókockákat, mit hoz ki: Kis jóindulattal a kacsát…..

Boar... 2016.08.31 12:46:14
@pizzaszeletvágó:
Ő ezt úgyis jobban tudja...mint minden mást...
Azt mondjuk nem igazán értem, mitől lenne a májliba "kemény, mint a kő" lévén fiatal állatokról van szó, nem több éves matuzsálemekről, de Ő nyilván más sokszor próbálkozott vele.
Tudálékos, sznob faszkalap akire kár a szót vesztegetni.
(Mielőtt jönne a kioktatás, boldogult nagyapám májlibák tömésével foglalkozott annakidején, nem nagyban, két-háromszáz darabot tömött egy menetben. "Techológiai okoból" bizony ettünk elég libát és libamájat)
Blogkocsma Libatöpörtyű és libazsír 2016.08.22 07:00:00

Ez a kettõ a készítés során kéz a kézben található. A boltban persze kapni külön-külön is, de az nem olyan jó, mint a langyos töpörtyû friss kenyérrel és lilahagymával! A tepertõ-töpörtyû vitába most nem bonyolódom bele, én mindkét kifejezést használom. A madarasban…..

Boar... 2016.08.23 10:52:36
@medvedr: A tejet valóban a végén SZOKTÁK beleönteni, szép piros lesz tőle a töpörtyű és fehér a zsír a legenda szerint.
Régebben csináltunk telente olyan íjászversenyeket amelyek disznóvágással voltak összekötve. Ebben az a jó, hogy nem három-négy, hanem ötven ember dumál bele mindenbe :-) A zsírsütésnél is jöttek a jótanácsok, hogy tej kell bele különben ez lesz meg az lesz. Jól van, legyen. Pontosan az történt amit írsz, a tej bele, a zsír meg ki... Viszont utána frankón lehetett csúszkálni a kifutott majd megdermedt zsíron... :-)
Szóval ha itthon zsírt sütök magunknak, soha nem teszek bele tejet, jó az anélkül is...
Boar... 2016.08.24 21:35:29
@Ez vagyok: A forró zsírnak tökmindegy a külső hőmérséklet...
Hideg volt a tej, túl gyorsan zuttyantottam bele vagy mi volt az oka, nem tudom, az eredményt megírtam.
Blogkocsma Szarvasgomba 2016.08.20 07:00:00

Z hazalátogatott a ködös Albionból. Hozta a feleségét, a fiát és bónuszként A-t. A-val régóta nem találkoztam. Egy időben rengeteget lógtunk együtt, jó pár kocsmában megfordultunk, még szüretelni is voltam náluk, aztán megnősült, és szép lassan eltávolodtunk egymástól.…..

Boar... 2016.08.21 11:44:30
@Andrass9: Ez csupán jelzés, mint a többi gyomorforgató ám valójában felesleges intézkedésük. Megmutatják a népnek, hogy bármit megtehetnek és meg is tesznek, nem számít a világ véleménye. Azt a patkányt egy normális országban már a zsírkrétától is eltiltották volna itt meg kitüntetik.
Valahogy az általam többek közt ezért nem látogatott "vadásznapok" jutnak eszembe ahol mindig a leghitványabb, törvénytelen férgek kapták a legmagasabb vadászati kitüntetéseket.
Blogkocsma Egyszerű, egybensült fasírt 2016.08.18 07:00:00

Nem hívhatom vagdaltnak, mert a hús darált volt, bár a zsemlét azt vagdostam (meg a mutatóujjamat is ...) Ennek ellenére megér egy posztot, nagyon könnyû elkészíteni, és csodásan szaftos, könnyû lett. A sok mindeféle fõzés közben majdnem elfeledkeztem a fasírtról, pedig a…..

Boar... 2016.08.18 10:57:39
A helyedben karalábélevesnek neki sem állnék... :-)
Boar... 2016.08.18 18:43:55
@Andrass9: Hát, ha ebbe belement az ujjad, akkor jusson eszedbe, hogy "a karalábé leves receptje, kar meg láb meg csipetke. Ez minden kannibálnak ízlene, a szomszéd is benne lenne ma este..."
:-)
Blogkocsma Császári rizottó Nobu módra fűszerezett tőkehallal 2016.08.02 07:00:00

A tõkehalat már posztoltam, amikor utána egy hétig nem tudtam a lakást kiszellõztetni. Akkoriban biztonságból lefagyasztottam két szeletet, hátha lesz alkalom valamikor megenni. Az alkalom adódott: feleségem sulikirándul, szabad a gazda :) Roppan üde zöldbab, meg cukorborsó a…..

Boar... 2016.08.02 13:08:25
Neked egyszerre van cukorborsód meg zöldbabod? A borsó másodvetés?
Blogkocsma Garnélarák scampi módra hosszúmetélttel 2016.07.29 07:00:00

Írhattam volna, hogy Shrimp Scampi with Linguine, de akkor fejbecsaptok ... Pedig ez a pontos neve. Egyre több étteremben találkozom egy nem létezõ rákfélével, amit "scampi"-nak becéznek. Pedig ez az elkészítési módot jelenti, nem a garnélát! Kedvenc garnélakészítési mód, amit…..

Boar... 2016.07.29 19:49:22
@látjátok feleim szümtükkel:
Én is tészta nélkül enném. Mondjuk én még a krumplis tésztát...
Boar... 2016.07.29 19:51:42
"de az olaszok megölnének, ha sajtot tennék a tengeri herkentyûre, így én se tettem ..."
Szerencsére nem járok arra mert pl. a tintahalba szoktam sajtot tenni mielőtt felteszem a grillre. Görögországban a halasnál automatikusan vágták fel a tintahalat tisztításnál és nem értette a kislány, miért tiltakozom. Viszont amikor legközelebb vettem, már rákérdezett.
Boar... 2016.07.30 22:41:09
@hagyma: Figyelembe véve a máktermesztős és moonshiner terveidet, több kutya kell, olyanok, amiket a hatóság is respektál. Moszkvai őrkutya?
Blogkocsma Gombapaprikás tejszínnel 2015.07.29 07:00:00

Akciósat főztem. A múltkoriban elutaztam hétvégére, pénteken délelőtt még lementem a boltba venni valami ennivalót, legyen itthon, mikor hazajövök vasárnap. Szokás szerint végigmentem a zöldségespult mellett, megnéztem a kínálatot. Az akciós polcon csiperkét kínáltak fél…..

Boar... 2016.07.30 10:29:23
Mivel anno a bolháskutyagazda kétségbevonta a vargánya dömpingárral kapcsolatos szavaimat, legyen a válasz egy bejegyzés az index "Gombázós topic"-jából a mai napról:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=140458065&t=9019811

(Felénk is folyik a házalás jóval szerényebb árakon. Hozzá kell tenni, hogy a vargánya hivatalos átvétele jelenleg 400, (700-ról indult) de ahogy mondják itt a falusiak, lesz az még 200 is, sőt át se veszik. Ilyen szezon ez.)
Boar... 2016.07.30 18:37:12
@Benikuty:
Jól van öreg, ennyit tudsz. Járt a nagy pofád a gombaárakról, itt a bizonyíték, hogy hülyeséget beszéltél de még mindig a melléduma megy mert a korlátolt agyad nem képes felfogni, hogy a világ egy kicsit tovább tart mint az utcád vége.
Boar... 2016.07.30 18:56:21
@Benikuty:
"Messziről jött ember..."
A Te felfogásodnak a szoba túlsó sarka is messzi van...
Engedelmeddel nem fárasztanám magam a továbbiakban a veled való kommunikációval.
Blogkocsma Spirálkrumpli töltve, sütve 2016.07.27 07:00:00

Nem tudok jobb nevet adni neki. Emlékszem, Waka nagy lelkesedéssel beszélt egy spirálszeletelõrõl, de a posztra már nem emlékszem - elnézést! Hopp! Megtaláltam!!! Az evõeszközös fiókban botlottam bele egy hasonló eszközbe. Találtam óriás krumplikat is a pincében. Na, meglepem…..

Boar... 2016.07.29 19:46:36
@Topy: " pedig csak beledugdostam a hűtőben talált maradékokat; vszeg ettől lett jó :) "
Körülnéztem a hűtőben. Szerintem a lányaimnak már a dinnyés krumplitól is keresztbeállna a szeme, de a szekszárdi vörösborostól biztosan...
Blogkocsma Garnélarák nyárson, grillen 2016.07.23 07:00:00

Volt ezen a grillen még hátszín is a lányoknak, így nevezhetném az ételt Surf&Turf-nek, de azt bélszínbõl és homárfarokból illik elkészíteni. No de nem ezen múlik a dolog. Van az egyik négybetûsben egész tisztességes garnélafarok 30/40 darab/pound méretû, amit itthon…..

Boar... 2016.07.23 20:28:39
@Benikuty: Öreg, mindenkinek joga van hülyeségeket beszélni, még neked is...
A grillezés mint téma nekem nagyon tetszik. Kéthetes nyaralásunk alatt egy kezemen meg tudom számolni azon estéket amikor nem füstölgött a faszén. A garnéla pedig idegen pálya nekem, folyami rákkal volt már tapasztalatom de ezeket eddig leginkább fagyasztva vettem, a tisztításról pedig írnak ezt is, azt is. Pl. Mitzi von küche szőröstül, bőröstül készítette el őket az itt megjelent poszt képei alapján.
Boar... 2016.07.24 00:08:47
Hiába keresem, sehol sem találok olyat, hogy a cukkinit előre sóztam volna...
Húst, zöldséget, gombát nem sózom sütés előtt, a halat igen, a micsben meg benne van...
Cukkinit fórumtalikon sütögettem a vegetáriánus résztvevőknek, vagy udvariasak voltak, vagy tényleg ízlett nekik ahogy csináltam.
Boar... 2016.07.25 10:08:46
@hagyma: "Fogságban tartott"? Ugyanmár. Azok a kóbor macskák szabadok csak igazán... :-)
Blogkocsma Lefujtott hal 2016.07.25 07:00:00

Ódörögdpusztán így hívták a marinált halat. Talán említettem már, milyen különös népek éltek arrafelé, de merre nem? Akkoriban szakmányban gyártottuk kárászból, az egyes anyamedencében valamiért folyton volt egy jó csapat kárász. Zárt csőhálózatból kapták a vizet a…..

Boar... 2016.07.25 09:47:17
A kárászikrát bontás közben nyersen eszem...
Az "aranypiros" az egy érdekes szín lehet... :-)
Blogkocsma Egy klasszikus: a madártej 2016.07.21 07:00:00

Eszem nem tudom, mikor ettem utoljára - talán a Vakvarjúban valamelyik Éttermek Hete akción, vagy Torkos Csütörtökön. Csak az biztos, hogy csatos befõttesüvegben szolgálták fel ... Bejelentkeztek a fiamék ebédre, gondoltam jó lesz desszertnek a garnéla-kebab után. Feleségem persze erõsködött,…..

Boar... 2016.07.21 10:27:50
Garnéla kebabot említettél?
Na arról valamit, ha lehetne...
Blogkocsma Egy igazi Ujházi leves 2016.07.17 07:00:00

2010-ben Magyarország legkedveltebb (vagy legismertebb?) levesének szavazták. A neve általában Ujházi tyúkleves, bár Ujházi Ede eredeti receptje Nagy Endre szerint az alábbiként készült: „Nem sajnálta a fáradságot, költséget, elutazott Debrecenbe, hogy saját találmányú…..

Boar... 2016.07.20 10:47:07
@A fickó: Röhögni jártam oda...amíg meg nem untam a szánalmas arcoskodásodat.
Na menj szépen pisztrángot pikkelyezni te szerencsétlen gordonremsziimitátor... :-)
Boar... 2016.07.20 10:51:20
@Fenchurch68: Nem tudom, milyen kárt tesz a kertben mert ha teheti, állati eredetű táplálékot fogyaszt, lelkes fészekrabló. Igazán a "csapatos megjelenés" sem jellemző rájuk mint pl. a seregélyekre, három-négy szajkónál többet még nem igazán láttam együtt, azok is valószínűleg család voltak.
Boar... 2016.07.21 00:46:01
@Isley: Amúgy a szajkó rettentő okos madár és a háznál nevelt példányok bámulatos hangutánzók.
Blogkocsma Kelkáposztafőzelék 2016.07.15 07:00:00

Ha lehet, ne kövezzetek meg érte! Amikor az elsõ új kelkáposztát meglátom a boltban, nem tudok neki ellenállni, és gyorsan hazaviszem. Otthon azután megkérem a feleségemet, hogy fõzze meg. De most nem így történt, mert itthon se volt, ezért magam álltam neki a megfõzésének...

Boar... 2016.07.15 21:51:34
Nálunk(mifelénk) nincs "feltét" a kelkáposztafőzelékhez-lévén az benne fő. Zsírosabb sertéshúst szoktunk belefőzni afféle egytálétel gyanánt.
Amikor a vaddisznót porciózom, a vékonyabb oldalasok, az első pár borda szegycsonttal a "káposztába" feliratot kapják, ezekből lesz aztán a húsos káposzta vagy a kelkáposztafőzelék.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz