Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boar...

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Posztoltam már szuvidált oldalast, mert jónak itéltem. Belefutottam egy szép adagba a madarasban, amivel a csodahüttőt szándékoztam gazdagítani. Egyben arra is alkalom adódott, hogy bemutassam Amatőr  olvasónknak, hogy miért érdemes ezt a főzési módszert alkalmazni. Ez persze nem jelenti azt,…..
Boar... 2020.12.19 22:59:28
@Andrass9: 10 perces felolvasztás egy ilyen vastag húsnál?
Mikróban. Sem. De az megintcsak átrendezi a húst.
Nem licitálni vagy győzni akarok csak a véleményemet írtam le, és az elég lesújtó.
Boar... 2020.12.19 23:06:45
@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk öt főre készül a húsleves, húsos csontból. Jóformán az összes húst én eszem le róluk, a család leginkább csak csipeget. Ez persze azt eredményezi, hogy a második fogást már csak módjával fogyasztom, de a frissen főtt húst kár kihűlni hagyni, utána már nem az igazi.
Nem vitatom a szuvidálás érdemeit, előnyeit de vannak ételek amelyeket szerintem nem így kell elkészíteni. Ilyenek pl. azok a zsíros húsok amelyeknél a sütés folyamán sok zsír sül ki. Egy tisztességes oldalasból pedig jön bőven. A másik ilyen a csülök. Egyszerűen értelmetlennek tartom betenni a vákumzacskóba. Inkább alá egy kis savanyú káposzta, krumplikarikák és kevés sör, aztán puhára párolni a kacsasütőben majd rápirítani a bőrt oszt jónapot.
A Nyárspolgár BBQ főhadiszállásán a téli napsütést kihasználva próbáltuk ki a legújabb fejlesztésű tűzhelyünket: megfőztük rajta a kávénkat, majd egy al-dunai stílusú halászlét kerámiabográcsban. A parázságyra cserépben fácánleves került és tajine. Végül a tengerparti hangulatot is megidéztük a…..
Kínában már most látszik, hogy sokan szeretnének szabadulni a házasságukból. Rengeteg válópert kezdeményeztek, de ez a tendencia már a járvány előtt is jellemző volt: egyre többen döntöttek úgy az utóbbi években, hogy elég a hagyományos nemi szerepekből és az áldozatvállalásból, inkább kiszállnak a…..
Blogkocsma Ropogós sült csülök 2017.03.02 07:00:00
Tartottunk egy farsangi murit még a böjt előtt gyorsan. A szervezés természetesen a szokásos volt, mire mindenkihez eljutott az információ, a többség szervezett magának más programot. A csapat alig harmada jelezte a részvételt, időközben aztán ebből is lemorzsolódtak páran.…..
Boar... 2017.03.02 22:45:50
@Benikuty:
Tévedés. A sertés csöves csontjaiból is ki lehet kocogtatni a velőt, finom is. Nem valami szapora, de a vasárnapi vaddisznó csontleves mellett alapértelmezett program. Már a kisebbik lányom is kocogtat mert tetszik neki bár még nem tudja megindítani a velőt a csontból.
Sand witch, homoki boszorkány. Tudom, elég gyenge poén.Közeleg a böjt, gyűjtöm az új recepteket, a pocak kedvéért, no meg a kedves olvasókéért is. Elvégre nem kellene egy rókáról több bőrt lehúzni, főleg, ha szerencsétlen pára már megdöglött.Szombat reggel az ágyban…..
Boar... 2017.02.27 10:23:00
@Andrass9: Baracs nem olcsó de nagyon finom a halászlé. A dunaföldvári csárdára rábeszéltek az ismerőseim, először zárva volt, másodszor sajnos nyitva, kihoztak valami barnás színű, állott ízű lét széteső hallal. No more...
Boar... 2017.02.27 18:05:00
@Benikuty: Az akasztói pontynak kiváló a marketingje, a húsa már nem annyira. Jó, persze, finomabb mint a dunántúli pacnik de a vizek trágyázása nem használ az ízének. Azon a környéken is kapni jobb pontyot, a Hortobágyon meg pláne.
Mondom ezt úgy, hogy évekig visszatérő vendég voltam Akasztón.
Boar... 2017.02.27 18:11:51
@Benikuty: Amíg odajártam a "pontynyakas" halászlét kértem mindig. A filézésnél kimaradó gallérokat frissen főzik bele a kész lébe, amúgy is a legjobb falatok. Emberes adag, nem maradtam volna éhes utána de azért mindig bejátszott valami egyéb is. Amikor először jártam ott egy baráti társasággal, kérdeztem a tulajdonos "Szabó Joe"-t, tiszai vagy dunai lét főznek? Hamiskásan mosolygott és azt mondta, "Akasztóit".
Az utóbbi években több paramilitáris csoport is feltűnt az országban, a bőnyi rendőr gyilkosságot követőn pedig kiderült, hogy a külföldről szervezett Magyar Nemzeti Arcvonal akár komolyabb terrortámadásra is képes lett volna. Látható az igyekezet a kormány részéről –…..
Boar... 2017.02.24 16:58:43
@chepunk: Így van. Egy agyrém a legújabb tervezet.
Blogkocsma Kazári krumplilaska 2017.02.18 07:00:00
Bambulok a TV előtt a Paprikát nézve, ahol Bede Róbert ügyetlenkedik tapasztalt palóc nagymamák körül Kazáron. Nem is engedték, hogy hozzányúljon az ételhez a sütés végéig! Azután nézem, mit is sütnek - ez valami krumplis palacsintának látszik. A szöveget elég nehéz volt…..
Boar... 2017.02.23 23:01:43
@Benikuty: Mifelénk Somogyban "katroc", rövid "o"-val.
Boar... 2017.02.24 09:44:54
@Benikuty: Nem tudom. Zalában, Vasban beszélnek így az emberek. Szombathelyen voltam katona, a határmenti "krovót" srácok "megnyomták" a szó végét.
trux77 olvasónk jött egy menő ötlettel: rántott oldalas sajttal töltve! Persze elsőre nem értettem, de megmagyarázta. Na akkor most azt főzök - meg egy adag BBQ oldalast is egy füst alatt. Igenám, de a levesemet már feltettem libanyakból, nem akartam hát az oldalast is levesnek megfőzni. Volt…..
Boar... 2017.02.18 00:09:12
@Andrass9: "Nagy sonkát nem füstölök, mert nincs tekenyőm a sózáshoz, meg nagyméretű füstölőm se... "

Én sem "tekenyőben" sózok bár biztos találnék a padláson.
Ezt használom: muanyagbolt.hu/lada/lada-natur-90l
Árulnak hozzá tetőt is.
Most is áll a sóban két lapocka sonka, két hátsó csülök meg négy jó húsos szalonna,.
Próbáltam a pácolást is de visszatértem a sózáshoz.
Boar... 2017.02.18 11:24:48
@Andrass9: Ez a gond sokkal súlyosabb, mint a sózó edénykérdése. Mert nagy lendület az persze van az elején de aztán alábbhagy és csak vakarom a fejem, hogy mi lesz a sonkával, szalonnával. Amikor a fagyasztó rejtett zugából több éves sonkaszeletek néznek rám szemrehányóan, mindig megfogadom, hogy a rosseb se vesződjön vele többet. Aztán mégis...
Hiába a családi ház meg a melléképületek, nincs olyan helyem ahol a füstölt áruk jól éreznék magukat. Vagy kiszáradnak, megavasodnak, vagy megpenészednek.
Boar... 2017.02.20 08:10:21
@hagyma: Hagyma, miután elolvastam belpolitikai tartalmú jókívánságaidat és ennek fényében már nem annyira akarom túltenni magam azon, hogy pár kint töltött év után tökéletesen elfelejtettél magyarul, had tegyek fel egy kissé személyes kérdést neked... Nem akarsz elhúzni innen a jó kurva anyádba?
Most, hogy Momentum a kívánt aláírások majdnem kétszeresét adta le, és így - hacsak Orbánék nem lépnek vissza maguktól - szinte biztos lesz népszavazás az olimpiáról (márpedig annak borítékolható a végeredménye), rögtön beindult a fideszes magyarázkodás. Természetesen mi mással vágnák ki magukat,…..
Boar... 2017.02.18 23:04:24
@DeMarco: Ha kiírnál egy országos népszavazást, az lenne csak az igazi pofáraesés. Persze ezen felesleges polemizálni, a csútibunkó már nem merne bepróbálkozni ilyesmivel.
A krakusváron elbukott gumiégetős aláírásgyűjtés már megmutatta, hogy vannak dolgok amiktől még az ősbunkó fideszszavazók is viszolyognak.
(egyre inkább a fidesz is egy ilyen dolog)
Blogkocsma Sertésnyelv BL módra 2017.02.02 07:00:00
Nem, nem Bajnokok Ligája, hanem Benke László. Ekézik mostanában a világbajnok mesterszakácsot (és mestercukrászt) rendesen. Valljuk be, nem minden ok nélkül. Megjelent egy videó, majd kisvártatva egy írás is. (Mondjuk, az a rántott pacal nem hangzik rosszul.) A kritikákra adott -…..
Boar... 2017.02.04 22:06:30
@Waka: Compónál annyiban necces a dolog, hogy elég szálkás emiatt nem árt irdalni, viszont ha fent van a pikkely, akkor bőr felől nem könnyű feladat. Viszont a húsz-harminc dekás példányokat nincs szívem filézni.
Azért megoldom, ha nagy ritkán kerül az asztalra... :-)
Boar... 2017.02.05 19:00:03
@Waka: Én már csak a halboltban szoktam hozzájutni, ott meg nincs hová visszaereszteni.
A legokosabb kutyafajták rangsorát most egy pszichológus állította össze, mégpedig az alapján, hogy mennyire gyorsan és mennyire eredményesen képesek megtanulni egy új „parancsot” a különböző kutyafajták. Ez alapján a legokosabb kutyafajták közé a Golden retriever és a…..
Boar... 2017.02.02 08:57:33
Emily Lauren fotós 40 csodás nőt fényképezett le fehérneműben, mégpedig azért, hogy megmutassa, hogy néznek ki a valódi nők, akik plusz kilóval, elálló fülekkel, vagy akár műtéti heggel is csodásan néznek ki. Mivel én sem vagyok egy ropi alkat – legalább is egy ismerősöm szerint - mindig felfigyelek…..
Boar... 2017.01.20 22:40:06
@Spacechik77: Ha megnézed azoknak a népeknek az asszonyait akik ma is a természetben élnek, korántsem gepárd elől/után futkosó, fáramászó alkatok. Nincs szükségük rá, azért vannak a harcosok, vadászok, hogy ne az asszonynépnek kelljen a ragadozókkal vesződni.
Az nőideál kontra intelligencia elméleted pedig több, mint szánalmas. Azt bizonyítja, hogy te a legprimitívebb népek szintjén vegetálsz...legalábbis szellemileg.
Boar... 2017.01.20 22:41:01
@FikkFakk: Helyes. Halj meg egyedül. Ilyen hülye ne szaporodjon, teljesen felesleges.
Szülinapjára azt kért, de azzal, hogy õ el is készíti. Volt kis vitánk az alapanyagokról, meg halmazállapotról, de nem tudtam meggyõzni - anyja lánya! Ilyen is csak száz évben egyszer történik nálunk, hogy nem akkor készül ilyesmi, amikor elhasználtunk rengeteg tojássárgáját, és ott mosolyog két…..
Boar... 2016.12.18 22:18:24
@Andrass9: Lehet, keverlek valakivel de úgy emlékeztem, Te dícsérted valahol ezt a masinát.
Boar... 2016.12.19 07:57:35
@Andrass9: Aztamindenit...tényleg nem dícsérted de azért nem semmi, hogy ennyi idő múltán még beugrott ez a téma. Most meg vagyok elégedve magammal... :-)
Szép napsütéses idő, bár orkán erejű szél tombol, pont úgy, mint bennem a hormonok. Úton vagyok anyáékhoz ebédre amikor is az egyik kanyarodó sávban elakadás jelzővel áll egy nagy 4 kerekű. Többen kikerülve őt, hisz láthatóan nem indul, még el is ejtek a számon egy "csóri, rossz lehet pont itt…..
Nem megyek bele a címben említett eledel etimológiájába. Akit érdekel, Gugli a barátja. Feleségem már megfõzte az övét, de az sajnos édeskáposztából készül, amibõl én nem szeretem. A napokban panaszkodtunk, hogy nincs elfogadható savanyú káposzta, de úgy hallom, Waka is…..
Boar... 2016.11.08 16:36:47
@Andrass9: Ennél többet szoktam, ez két savanyító edény volt, a szokott mennyiség az három. Annyival kihúzzuk a következő szezonig. Boltban nem szívesen veszek, ki tudja, milyen retkes mancsok tapogatták és én nyersen is nagyon szeretem.
Boar... 2016.11.08 20:19:19
@Andrass9: "Azért továbbra is kacérkodom vele - legfeljebb megosztom a szomszédsággal! :))) "
Én is szoktam barter üzletet kötni a szomszédasszonnyal, tavaszra neki már nincs savanyú káposztája viszont nála megterem az eper.
asztahűha Fish 2016.10.31 23:00:00
„Mindig bennem volt a vágy, hogy másoknak fájdalmat okozzak, és ők pedig nekem. Mindig élveztem mindent, ami fájdalommal járt.”..
Boar... 2016.11.01 21:34:22
@Márk_Márk: Nono...várd ki a végét...
Aki keresett már valaha munkát, a fenti kérdéssel biztosan találkozott. De hogyan válaszoljunk rá? Vannak bevett taktikák? Legyünk szemtelenek, netán szerények? Manapság teljesen bevett szokás a leendő munkáltató részéről a fizetési igényre való célzott rákérdezés. A tapasztalat azt mutatja, hogy…..
Nem akarok két bõrt lenyúzni egy napi munkámról, ezért egyben posztolom az egyszerre leszedett csilik feldolgozását. A jalapeño paprikát csodás vastag húsa és egyenlõtlen érési ideje miatt gyakran teszik el ecetes lében, amit azután tacora vagy egyéb mexikói ételekre tesznek…..
Pecsics Mária édesapja ösztönzésére kezdett el fotográfiát tanulni és az ő hatására lett később fotóművész. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése után vizuális kommunikáció tervező művészeti és tanári diplomát, 2014-ben pedig DLA fokozatot szerzett a…..
Boar... 2016.10.14 21:15:18
@Bogas: A hölgy agysejtjeit. Sikeresen.
Van egy szuper öntöttvas tárcsám, ami pont passzol a grillre, ezért nem kell külön tüzet raknom, ha be akarom vetni. Hagymát vigasztalandó, a tárcsa remekül mûködik az indukciós rezsón is, csak a széle nem igazán melegszik fel (vagyis csak kis adagok készítésére megfelelõ),…..
    Se vége, se hossza a médiában a híreknek és kommentároknak, amelyek a Budaházy Györgyre kiszabott ítélettel foglalkoznak. Akadnak jópáran, többek között Morvai Krisztina és Toroczkai László, akik azt a kérdést is fölvetik, hogy Budaházy György valójában nemzeti hős, akivel szemben az egyetlen…..
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Kaptam a kicsilyánytól egy dobókockakészletet, hogy ne legyen gondom azzal, mit fõzzek. Bújkált már egy ideje 2 libacomb a csodahüttõben, amit meg kéne már enni, de nem tudtam mi legyen belõle, elõvettem hát a dobókockákat, mit hoz ki: Kis jóindulattal a kacsát…..
Boar... 2016.08.31 12:46:14
@pizzaszeletvágó:
Ő ezt úgyis jobban tudja...mint minden mást...
Azt mondjuk nem igazán értem, mitől lenne a májliba "kemény, mint a kő" lévén fiatal állatokról van szó, nem több éves matuzsálemekről, de Ő nyilván más sokszor próbálkozott vele.
Tudálékos, sznob faszkalap akire kár a szót vesztegetni.
(Mielőtt jönne a kioktatás, boldogult nagyapám májlibák tömésével foglalkozott annakidején, nem nagyban, két-háromszáz darabot tömött egy menetben. "Techológiai okoból" bizony ettünk elég libát és libamájat)
Ez a kettõ a készítés során kéz a kézben található. A boltban persze kapni külön-külön is, de az nem olyan jó, mint a langyos töpörtyû friss kenyérrel és lilahagymával! A tepertõ-töpörtyû vitába most nem bonyolódom bele, én mindkét kifejezést használom. A madarasban…..
Boar... 2016.08.23 10:52:36
@medvedr: A tejet valóban a végén SZOKTÁK beleönteni, szép piros lesz tőle a töpörtyű és fehér a zsír a legenda szerint.
Régebben csináltunk telente olyan íjászversenyeket amelyek disznóvágással voltak összekötve. Ebben az a jó, hogy nem három-négy, hanem ötven ember dumál bele mindenbe :-) A zsírsütésnél is jöttek a jótanácsok, hogy tej kell bele különben ez lesz meg az lesz. Jól van, legyen. Pontosan az történt amit írsz, a tej bele, a zsír meg ki... Viszont utána frankón lehetett csúszkálni a kifutott majd megdermedt zsíron... :-)
Szóval ha itthon zsírt sütök magunknak, soha nem teszek bele tejet, jó az anélkül is...
Boar... 2016.08.24 21:35:29
@Ez vagyok: A forró zsírnak tökmindegy a külső hőmérséklet...
Hideg volt a tej, túl gyorsan zuttyantottam bele vagy mi volt az oka, nem tudom, az eredményt megírtam.