Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beckera

31 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beperelte blogunk egyik szerzőjét a szegedi egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke, miután tavaly „Csalnak-e még a szegedi HÖK választáson?" címmel közöltünk cikket. Azóta megint volt egy HÖK-választás, ahol ahelyett, hogy a manipulációnak a látszatát is elkerülték…..
Kormányzati körökből eddig nem érkezett értékelhető magyarázat a tankönyvpiac totális államosításának szükségességéről. Azt az általános érvet pedig, amit az oktatási kormányzat a homogenizált közoktatási rendszer esélykiegyenlítő voltáról gyakran hangoztat, az…..
Szerettük volna megtudni és közreadni a NAV felsővezetőinek véleményét a hálózatos áfa-csalások ügye körül sokasodó kérdésekkel kapcsolatban. Annak rendje-módja szerint ez irányú interjúkéréssel fordultunk a NAV sajtóosztályához, amit aztán annak rendje-módja szerint el…..
Március 4-i dátummal a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség engedélyt adott a benyújtott, a Római-partra tervezett mobil gát hatásait vizsgáló Környezeti Hatástanulmány-ra (KHT). Könnyen lehet, hogy ezzel elhárult a legfontosabb akadály a…..
A második TEK-es helyreigazítási perünkben megtudhattuk a terrorelhárítókat képviselő jogásztól, hogy voltaképpen az államszervezet demokratikus működését veszélyeztetjük azzal, hogy megkérdőjeleztük az árvízi többletpénzük elszámolását. Ettől még vesztettek. A…..
Tegnap a bíróság első fokon elutasította a TEK árvizes cikkünk miatt indított helyreigazítási keresetét. Minden pontban. De ezzel még nincs vége, az árvíz-saga folytatódik: a témában írt második cikk miatt is perelnek, és – biztos ami biztos - büntetőfeljelentést is tettek…..
Új frontot nyitottak a hazánkkal szemben ellenséges pénzügyi körök, és a helyzet ismét komolynak tűnik. Ezúttal ugyanis belülről támad az ellen. Szerencsére a jegybank résen van, és cselekedni is kész, ha a helyzet úgy kívánja. Minapi közleménye az Antiochiai Szent…..
Vihar télen? Szombat este 10 óra körül a fél város az eget fürkészte, keresve a mennydörgésszerű hangok forrását. Pedig nem az Apokalipszis lovasai tartottak a város felé, csak egy Horváth László nevű ember lett ötven éves. A hírek szerint őt ünnepelték egy…..
Most már fölösleges azon lamentálni, hogy vajon mi is az a tiltott kampányfinanszírozás, és hogy ki miképp oldja meg. A pártok többsége eddig is mókásan kezelte a kampányfinanszírozással kapcsolatos szabályokat, a Fidesz a polgári körök sírján kinőtt CÖF-fel pedig…..
Nem kétséges, a mai ünnep főszereplője megint a Békemenet lesz. Most is tízezrek masíroznak majd, hogy demonstrálják a miniszterelnök politikája iránti elkötelezettségüket - ahogy ez bevett gyakorlat a polgári demokráciákban. Az viszont továbbra sem tudható, hogy az…..
A kampány kezdetén a rezsiharc ellen bevethető egyetlen politikai fegyverét is eldobta az MSZP, amikor kihátrált az E.On-ügyletet vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság megalakítása mögül. Egyszerű bénázás, vagy másról van szó? "Biztosak vagyunk abban, hogy amennyiben a…..
Még a sajátos szabályok szerint működő magyar támogatási rendszerben is szokatlan, hogy egy hét alatt egy cégcsoport három különböző pályázata nyer pályázatonként egy milliárd forint támogatást. Ami még különösebb, hogy a cég részvényeinek árfolyama nem reagál a…..
Csak tavaly 450 millió forintot szedett össze az egyszázalékos felajánlásokból három nagyon hasonló módszerekkel operáló alapítvány. Egy blogposztban szóvá tettük, hogy nagyon sok pénznek bizonytalan a sorsa. Ennek következtében büntetőeljárás indult – az újságíró…..
Robbanásszerű üzleti növekedés és menedzserré átváltozó tulajdonosok: ez a két folyamat írja le azt a különös fejlődést, ami a Közgép-cég Elios Zrt-vel és a céget alapító két fiatalemberrel történt az elmúlt négy évben. 2009 tavaszán egyszerre négy kft-t is…..
beckera 2013.09.07 08:58:46
@belepo: Tisztelt Belépő!
Alapvetően könnyű kézzel moderálunk, kitiltani pedig csak a trollokat szoktuk, őket is csak egy napra. Kommentet három esetben törlünk biztosan: lealacsonyítóan, azaz dehumanizálóan beszél valamilyen sérülékeny csoportról - ez nem azonos a tapló sértegetéssel,szexuális fantáziák nyilvános pertraktálásával sat.-; konkrétan erőszakra buzdít; illetve konkrét személyről valóságosnak tűnő dehonesztáló állításokat tesz - ez meg, ugye nem azonos a "Gyurcsányék szétlopták az országot"-jellegű közleményekkel. A többit meglehetős hatékonysággal elintézik Önök. Üdvözlettel: a poszt írója, beckera
Augusztus 8-a óta nyilvános az EMMI idei első félévi támogatási listája. A tárca hat hónap alatt valamivel több mint 105 milliárd forintot osztott ki különböző szervezeteknek kisegyháztól a tekeszövetségig. A lista 726 tételt tartalmaz, de a kedvezményezett szervezetek száma…..
Az ózdi önkormányzat június 27-i ülésén úgy döntött, hogy a város 123 közkútjából mindössze 34 működhet tovább változatlanul, a többit elzárják (28 db), illetve a kapacitását szűkítik, hogy „a kútból kinyerhető víz 2,5 és 5 liter/perc közé essen.”(61 db). Az…..
A Heti Válasz brutális állami támogatásának ténye már egy ideje ismert, inkább csak a mérték meglepő: még látványosabb az állami reklámköltések minden józan mértéket meghaladó aránytalansága, ha a heti 215 ezer példányban értékesített Nők Lapjára jutó alig…..
Már csak néhányat kell aludnunk, és az iskolaigazgatók kinevezéséről szóló személyi döntések, a katasztrófavédelem egyes operatív intézkedései, és ki tudja még hány száz egyéb, végrehajtási szintű feladat után az uniós források elosztásának ügye is közvetlenül a…..
Június 18-án tette közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az idei első negyedévben kötött, ötmillió forintot meghaladó értékű szerződéseit. A 2010-ig a belügyminiszter tulajdonában állt cégek ismét jól szerepeltek, de kaptak valami pár száz milliót Fonyó…..
Pusztaottlaka polgármestere helyben szinte az egyetlen munkaadó, továbbá országgyűlési képviselő és a dinnyeszövetség elnöke, aki elég erős ember ahhoz, hogy viccet csináljon a Gazdasági Versenyhivatalból meg az uniós versenyszabályozásból. Fotó: innen. Rövid…..
Néhány héttel ezelőtt az NFÜ minden különösebb bejelentés nélkül újabb hatalmas lépést tett a támogatási döntések transzparenciájának felszámolása felé. Eltűnt ugyanis a nyertes pályázatok nyilvános adatlapjáról a projekt által elért „támogatás pontszáma” rovat.…..
Tavaly 900 millió forintot osztott szét a Miniszterelnökség munkaadói és munkavállalói szervezetek között. Múltkori bejegyzésünk óta, amelyben a szakszervezetek állami apanázsának elköltését firtattuk, némileg változott a helyzet. Az első válasz, mindössze egy…..
Kérdezhetnénk, hiszen egy interjúban név szerint is emlegette portálunkat a közpénzköltés átláthatóságát korlátozó törvényjavaslata kapcsán az egyik beterjesztő, Cser-Palkovics képviselő. Nyilván nem ő, sem az egyéni képviselői indítvány másik atyja, Vas Imre - ők…..
Újra elküldtük a százmilliós állami támogatásokat elnyert szakszervezeteknek a kormányzat apanázzsal való elszámolásra vonatkozó adatigénylésünket, talán most élnek a lehetőséggel, és inkább a demokratikus nyilvánosság, mintsem az azt szűkíteni próbáló politika…..
Addig molesztáltuk a politikaközeli civil szervezeteket, míg végül a Haza és Haladás Alapítvány után a CÖKA (is) közzétett valamit a gazdálkodására vonatkozó adatok közül, ráadásul meghívtak minket a tavalyi beszámolót tárgyaló kuratóriumi…..