Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezeregy

191 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kis Vuk című 3D-s animációt április 17-től vetítik a budapesti mozik. A rajzfilmet forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyző Gát György a távirati irodának korábban azt mondta, hogy A kis Vukot 30 kópiával kezdik el forgalmazni és nemcsak a fiatalokat,…..
   „ Az új felsőoktatási rendszer lényege a nemzetközi átjárhatóság . Mostantól ugyanolyan értékű lesz a Bécsben megszerzett diploma, mint a  budapesti. Uniós csatlakozásunk óta az oktatásban sincsenek többé határok. A külföldi és a magyar egyetemek…..
Háromszoros magyar sikerrel zárult vasárnap este a portói nemzetközi filmfesztivál, a Fantasporto: Medvigy Gábort, a Dolina operatőrét, Szász Jánost, az Ópium rendezőjét és a film főszereplőjét, Kirsti Stubót díjazta a zsűri - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t.…..
 Féner Tamás fotóművész, az MTI képszerkesztője, Novák Attila történész, szerkesztő és Turán Tamás rabbinikus tudós kapta az idei Scheiber Sándor-díjat, amelyet Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára adott át hétfőn Budapesten. A díjakat…..
    A tanulmányi osztályokon dolgozó emberek- tapsztalataim szerint- általában nem  életre-halálra szóló hivatástudattal dologoznak . Ez nagyjából érthető is, tekintve a hozzájuk érkező sablon kérelmek végtelenül egyforma és unalamas tartalmát. Én még nem…..
A Madách Színház látványos keretek között készül megünnepelni a Macskák negyedszázados magyarországi jubileumát; az ünnepség részeként a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke a Hősök terén adja majd elő a világhírű musical egyik jelenetét - mondta az MTI-nek…..
kul-túra Tenger-szín a papíron 2008.03.10 08:00:00
   Festeni akartam. Akvarellképet. Egy nyáron készült fotóról. Sokat ábrándoztam arról, hogy is kezdek majd neki, miként festem meg a rovinji kikötőt a tiszta kék ég alatt, a ragyogó napfényben, mert hol papírom nem volt, míg kedvem igen, hol időm nem, bár akadt…..
Hazai családi- és magángyűjteményekben található Vasarely-művekből nyílt kamara-kiállítás kedden a szegedi Móra Ferenc Múzeumban; a tárlaton több olyan ritkaságot is bemutatnak, melyet Magyarországon még nem láthatott a közönség - közölte a közgyűjtemény…..
 Jövőre mindent másképp csinálok! Jövőre jó kislány leszek..jövőre…jövőre év eléjétől kezdve csak olvasok, mint egy kis angyal! Nem lesz kávézóban ücsörgés, meg barátnőkkel trécselés egész évben..Jaj, jövőre megváltozom ígérem, csak most segíts meg…..
Budapesten koncertezik március 3-án, hétfőn Chris Rea brit rock- és bluesgitáros, énekes, aki legutóbbi albumát mutatja be a Papp László Budapest Sportaréna színpadán - tájékoztatta az MTI-t az esemény szervezője, a Showtime Budapest. A gitáros a The Fabulous Hofner Blue Notes…..
kul-túra Ének 2008.03.06 08:00:00
   Feltetted már valaha a kérdést, mikor szeretsz éneket hallgatni? Koncerten? Színházban? Tv műsorban? Fesztiválon? És az utcán? Annyira belelapulunk a társadalom normáinak szabálykönyvébe, hogy nem is vesszük észre: szinte már nem is szeretjük, ha munkába menet, a…..
  Egyetemi pillanatképek 7.  Azért nem csak rettegett tanárok tanítanak..Ha csak azok tanítanának, valószínüleg  már rég üresek lennének az előadók.  Vizsgáljunk most meg egy másik „típust”, azt a bizonyos „szórakozott professzort”…..
kul-túra Hideg nyomon 2008.03.03 08:00:00
  Itt egy újabb agyalós krimi Ben Affleck rendezésében. Aaron Stockard segítségével írt filmjében saját öccse Casey Affleck játssza a főszerepet. Aki szereti a gondolatait megfogalmazni és általában a fejét használni, annak ez a film számottevő örömöt fog okozni. Végre…..
Idén a Millenárison a könyvfesztivál, a díszvendég Bret Easton Ellis leszA jubileumi, XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál minden eddiginél nagyobb területen, összesen 1700 négyzetméteren várja az olvasókat áprilisban; a díszvendég Bret Easton Ellis amerikai író, a…..
   Akármilyen szabadságot ad is az egyetem, mégis csak első sorban tanulni megy oda az ember. S ha már pillanatképekről beszélünk, az egyetemi pillanatokat nagyban meghatározzák azok az emberek, akiknél tanulunk.  Szóval a tanárok…..Nem egy barátom hagyta már…..
Az 50 forintos lett az év érméje Az év érméje lett az 1956-os forradalom 50. évfordulójára kibocsátott 50 forintos érme az amerikai World Coin News magazin által indított internetes szavazás szerint. Az amerikai Krause Publications kiadó, amely a magazin gazdája, 25 éve minden…..
kul-túra Anyád lehetnék... 2008.03.01 08:00:00
  „Anyád lehetnék” a mozifilm címének a magyar fordítása. Ami kellő dramaturgiai érzékre vall. Miért nem lehet a cím: A mamád lehetnék. Talán azért mert arra senkise figyelne fel. A történetvezetés a szokásos hollywoodi csodarecepten alapul, a hozzávalók pedig…..
kul-túra Garasoskodás 2008.02.29 08:00:00
  Garasoskodás Hétvége van. Péntek vagy szombat este, nem számít. Állok a pultnál és nem, nem én kérem a sört, én adom ki. Egy srácnak. Épp fizetni készül. Gondosan kiszámolva adja oda a pénzt. Nem hibádzik, pontos az összeg, nem kell visszaadni belőle. Nézem, hogy a…..
   Akárki akármit mond, az egyetemben a legjobb dolog a szabadság. Az, hogy többé nem kell- ha tetszik, ha nem- ott ülnöd minden órán, mint gimiben.   Az elején persze mindenki lelkesen bejár minden órára, de aztán a legtöbben rájönnek, hogy a a…..
A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film díját vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán. A Coen-fivérek alkotása nyolc jelölésből összesen négyet kapott meg, a legjobb film mellett a legjobb rendezés, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb férfi…..
   Amikor annó felvettek ,előszöris végignéztem a tanárok  listáját . Mondanom sem kell, hízott a májam a büszkeségtől . Olyan nevek voltak ott, akik közismert tv személyiségek, irodalomtörténészek . Fel is vettem náluk az órákat és boldogan készültem egyetemi…..
kul-túra HELLYEAH: HELLYEAH 2008.02.25 08:00:00
   Epic2007 Ha azt mondom: Pantera, a rockzenét szeretők 80%-a (vagy több), tudja miről van szó, még akkor is, ha a zenekar pályafutása jó pár éve félbeszakadt. A végleges pontot az ismert tragédia, Dimebag Darrell koncert brutális meggyilkolása jelentette, melyet…..
kul-túra Hófehér 2008.02.24 08:00:00
   Az utcán menve-bandukolva láttam egy fehér autót. Ütött-kopott jószágnak tűnt, rozsdafoltok borították azokat a részeket, ahol a festék megunt létezni és lepattogzott. S a rozsdafoltok úgy virágoztak a karosszérián, mint a jégvirág az ablak üvegén. Hundertwasser…..
  Szép későőszi délután volt. Volt még egy órám, de nem akaródzott visszamennem. Lementünk pár csoprttárssal cigizni az udvarra. Hülyültünk egy darabig, aztán a többiek hazamentek, de nekem még mindig nem volt kedvem elindulni.Valami ott tartott. Letelepedtem egy…..
  Adam Sandler egy jókedvű fickó. Filmjeiben általában romantikus, humoros és szerethető figurákat játszik. Azoknak ajánlom alábbi filmjét, akik kedvelik az érzelmeket. Javíthatatlan romantikusok figyeljetek!  A Nászok Ásza címet viselő romantikus történet két főhőse…..