Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandeirante

19 bejegyzést írt és 913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az árvízhelyzet egyre csak fokozódik... ..
bandeirante 2013.06.11 07:36:56
@Damiel: Ez a "világ legdinamikusabban fejlődő egyháza" is maga a mellébeszélés. Ha én holnap megalapítom a Napfaló Kockás Krokodil egyházát 2 taggal, jövőre pedig már 4 tagunk van, akkor én vagyok a világ legdinamikusabban fejlődő egyháza, hiszen egy év alatt megdupláztam a taglétszámot.
Megfigyelhetjük, hogy az AGFLAP tartományban mindenfajta érzelmi megnyilvánulásunk 3 szükséglet valamelyikéből ered: - az irányítás (kontroll iránti szükséglet) - az egyetértés (approval) iránti szükséglet - a biztonság (security) iránti szükséglet Szoktak még egy…..
Új év, új drogmentes maraton. Ismét elindultak a drogok nélküli életet és a szcientológiát népszerűsíteni ("Mondj nemet a drogokra, mondj igent a szcientológiára!" - lehetne a valóságot tükröző mottójuk. ) Április 13-án volt a nyitórendezvény, a List (sic!) Ferenc…..
bandeirante 2013.05.26 16:47:34
@Korvett5: Kizártnak tartom, hogy a szcientológia Magyarországon egyetemet vagy főiskolát tudna működtetni. Honnan vennék rá a pénzt? Még az USA-ban is csak középiskoláik vannak. Magyarországon megpróbáltak átvenni néhány szakközépiskolát, de az sem sikerült, Szóval ha másért nem is, de anyagi okokból biztosan nem tudják. Az egész világon ez lenne az első szcientológia által működtetett felsőoktatási intézmény.
bandeirante 2013.05.29 07:40:46
@bot2317: Ezt megtehetik, de eddig is megtehették volna. Épületet bármikor lehet bérelni vagy venni, mostanában elég olcsó is. Én úgy tapasztalom, hogy ha valahol bonyodalmak vannak, valaki rögtön bedobja a szcientológiát, az esetek többségében alap nélkül. Attól persze sok minden lehetséges.
Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA. Újabb dologra lehet adományozni szcientológuséknál. A legújabb pénzbeszedési ötlet Hubbard mondjuk úgy, hogy retusált életrajzának eljuttatása az összes magyar könyvtárba.  ..
bandeirante 2013.05.24 20:46:23
@Állati Masztodon: Dehogynem igaz. Amiket leírtál, azt mind bünteti a törvény, legfeljebb nem mindig jutnak el a feljelentésig. Az életmentő kezelést Magyarországon nem lehet visszautasítani, tehát mondjuk a jehovisták nem tilthatják meg a vérátömlesztést.

A zsidók csecsemőcsonkítása nekem se tetszik, de azért pár dolgot figyelembe kell venni:
- mégiscsak több ezer éves szokásról van szó
- a tizenmillió zsidón kívül még bő egymilliárd muszlim is gyakorolja
- az USA-ban (ki tudja, mi a fenének?) de a legtöbb fiúgyereken elvégzik, mindenféle vallási háttér nélkül is.

Egyébként mikor 6 éves voltam, kivették az orrmandulámat, mindenféle orvosi indok nélkül. Nem vallási okból. Egyszerűen abban az időben ez volt a szokás, az orvosok ajánlották, a szüleim meg elhitték, hogy jó lesz (nem tett jót).
bandeirante 2013.05.26 12:32:43
@Egy ember a kő alól:
>Milyen törvényt sértene?

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV törvény

A természetgyógyászai tevékenységről szóló 40/1997 (III.5) kormányrendelet

Ma már Gyurcsok se kerülhetne képernyőre, legalábbis azzal nem, hogy gyógyít.

Az auditálást azon a ponton egy pillanat alatt be lehetne tiltani, hogy vezetnek rólad egy bizalmas, különösen érzékeny adatokat tartalmazó nyilvántartást, amibe te nem tekinthetsz bele. Ezen a ponton adatvédelmi okokból azonnal és könnyedén be lehet tiltani, mást nem is kell vizsgálni.

A homeopátiába szerintem ne menjünk bele. Sokan meggyógyultak már homeopátiás szerektől, állatok is,akiknél a placebo hatás ugyebár eleve kizárható. Jónéhány olyan konvencionális gyógyszer van, aminél jobban teljesítenek. Olyan is van, amikor nem. Nekem van személyes tapasztalatom mindkettőre. Szóval ez egy külön téma.
Talán már kissé nehézzé vált a fonalat követni, úgyhogy helyénvalónak érzek egy kis tisztázást: Mit kell elengedni? Gyakorlatilag érzéseket. Ideális esetben az érzelmi skála minden AGFLAP érzését, vagy mindent, ami nem szeretet. De el lehet engedni valaminek az akarását is.…..
Akkor eljutottunk - végre! - ahhoz a ponthoz, hogy a felsorolt állapotokat a gyakorlatban is alkalmazzuk. Például megtehetjük, hogy valamilyen kérdésben magasabb szintre emeljük az érzelmi állapotunkat. Nézzünk egy olyan dolgot, ami szinte mindenkit érint: a pénz kérdését.…..
bandeirante 2013.05.21 13:11:00
@A Nikk: Nagyra értékelem!
Miután végeztünk az AGFLAP kategóriákkal, következzenek a kívánatosabb állapotok, a "CAP": Bátorság: kalandvágyó, éber, tudatos, biztos, vidám, együttérző, kompetens, merész, dinamikus, lelkes, rugalmas, adakozó, boldog, tiszteletreméltó, humoros, képes vagyok rá,…..
Félelem: szorongás, neheztelés, óvatos, kétség, félénk, bizonytalan, gyanakvó, feszült, félénk, sebezhető, akarom, menekvés, aggódás, tartózkodó Vágyakozás: elhagy, elvárás, szőrösszívű, követelőző, irigység, manipulatív, birtokló, nyomakodó, gondatlan,…..
Március 6-án a Klubrádióban kb. 40 perces beszélgetés volt Majercsik Vilmossal, az OSA magyar irodájának vezetőjével és dr. Szikinger Istvánnal, az egyház ügyvédjével. Itt lehet meghallgatni: 1. rész (9. perctől…..
bandeirante 2013.05.04 22:23:35
@Juhász Jácint: Persze, hogy nem szcientó találmány. A zsidó vallásban már több ezer éve megvan a rituálé arra, hogy ha valaki elhagyja a vallását, akkor meghal a közösség számára. Onnantól kezdve halottként kezelik, el is siratják, senki nem lép vele többet kapcsolatba.

A multiknál még nem hallottam olyanról, hogy valakit a férjétől, a feleségétől, a szüleitől vagy a testvérétől eltiltottak volna. Te láttál ilyet?
bandeirante 2013.05.06 12:16:36
@Juhász Jácint: Akkor mégsem ugyanaz. Nagyon nem mindegy, hogy családtagról van-e szó vagy nem. A multik számára csak mint munkaerő vagy érdekes, minden más szempontból érdektelen vagy. A szci viszont az egész életedet kontrollálni akarja. Nagy különbség.
bandeirante 2013.05.07 07:41:10
@Juhász Jácint: Szerint ez magától értetődik, mármint hogy a szemétkedést nem a szci találta fel. A kapcsolatmegszakítás intézménye egyébként a szekták alapvető jellemzője. Például ha valaki kilép a jehovisták közül, volt hittársai még az utcán se fognak neki köszönni.

Nem tartozik szorosan a témához, de valaki esetleg tudja, hogy a GYSEV új igazgatója (Skála János) szcientológus-e? Ezt pletykálják róla, de lehet, hogy ez tényleg csak pletyka.
Kis segítségként néhány olyan érzet, gondolat, amelyek a tehetetlenség (apátia) érzéséhez kapcsolódik, arra utalhat: unalom, nem nyerhetek, halott, legyőzött, kiábrándult, kedvetlen, nem vagyok képes, Szomorúság: elhagyatottság, szívfájdalom, bárcsak, sajnálat, nem…..
„Honnan származik a gonosz? A tudományos világ nem tud válaszolni erre a kérdésre. Megkíséreltek választ adni rá a haladásban való hittel. Minden gonoszt egy szuszra felszámolnának. A betegséget legyőzné az orvostudomány, az igazságtalanságokat a gazdasági fejlődés. A…..
bandeirante 2013.05.04 08:13:40
@Akitlosz: Az ugye megvan, hogy a Római Birodalom jóléte nagyon kevesekre terjedt ki, az 55-60 millió lakosból alig néhány millióra, a többi részben rabszolga volt, akiknek semmilyen joguk nem volt, a gazdájuk szabadon megerőszakolhatta, megölhette, megkínozhatta őket, egyáltalán szó szerint bármit megtehetett velük? A szabad emberek nagy része is szinte állati sorban tengődött, a csili-vili városok mellett ott voltak szinte kőkorszaki állapotban lévő falvak, ahol az emberek éheztek, és várható élettartam bőven érte el a harminc évet? A birodalom felbomlása után jórészt megszűnt a rabszolgaság, és igaz, hogy a jólét alábbhagyott, de széles néptömegek mégiscsak jelentős javulást tapasztalhattak meg.
Miután megnéztük az AGFLAP részt, lássuk az (energiaszint szempontjából) feljebb lévő CAP részt. Ez a következőképpen néz ki: Bátorság (Courageousness): A hajlandóság arra, hogy félelem és halogatás nélkül cselekedjünk. Hogy elengedjük a dolgokat, és…..
Még mielőtt rátérnék az AGFLAP után a CAP (bátorság, elfogadás, béke) részletezésére, bemutatnám Gary Vurnum 11 pontját. Nemrégiben jelent meg, nagyon tetszik és az elfogadás technikákhoz is van köze. (Saját…..
Akkor folytatom az érzelmekkel kapcsolatos leírást, hogy aztán el tudjuk őket engedni. Létezik egyfajta hierarchia az érzelmek között, annak alapján, hogy milyen energiákat mozgatnak meg. Angol nyelvű rövidítéssel AGFLAP/CAP nevet kapták, ahol az AGFLAP a "nemkívánatos", a CAP…..
Örömmel láttam, hogy a Titok c. reklámfilm (informercial) Magyarországon nem került be igazán a nyilvánosságba, ami mindenképpen a magyar nép józanságát dicséri. És ezt minden irónia nélkül mondom. A filmben egymást érik a hazugságok, zagyvaságok és csúsztatások, összesen…..
Buddha azt tanította, hogy az élet szenvedés, a szenvedés pedig a vágyakból ered.   Jézus azt tanította, hogy boldogok a lelki szegények (amit sokan félreértenek, valójában arról van szó, hogy boldogok azok, akik nem a saját vágyaik beteljesülésétől várják a…..
Van egy jó hírem a Ho.... kedvelői számára. Több fórumon olvastam, hogy Dr. Len azt mondja: nem szükséges azt a bizonyos négy mondatot mondogatni, hanem tökéletesen elegendő az, hogy "Szeretlek", mivel ez mind a négy mondatot magában foglalja. Hát, ha igaz, egyszerűsödtek a…..
... volt a szlogen régen, amikor a budapesti szervezet egy szinttel feljebb lépett, és misszióból orggá vált. Ennek a technikai részleteivel nem untatnám a témát csak felszínesen ismerőket, kb. az a lényeg, hogy kisboltból közepes méretű bolttá változtak. Úgy tűnik, a saját…..
bandeirante 2013.04.23 16:18:17
@fajanka: A SiteTalk nemzetközi szélhámosság, alapvetően norvégok csinálják, tudtommal se a magyarokhoz, se a szcientológiához nincs köze. Szimpla piramisjáték.
bandeirante 2013.04.25 09:10:38
@fajanka: Nagyon jól tetted, hogy leráztad őket, ezzel sok gondot és pénzt spóroltál meg magadnak.
Mi is ez valójában. Egy hatalmas siker kezdete, munkalehetőség, jó befektetés vagy csak átverés.Itt most senkit nem kívánok elijeszteni vagy rábeszélni a belépésre, mindössze tisztább képet szeretnék adni a cégről.Elsőként nézzük az Enigro prezentációt:Egy közösségi…..
bandeirante 2013.04.17 19:19:06
@gyuro88: Ja, csak azt felejted el, hogy a Sitetalk felhasználók döntő része pakisztáni, bangladesi meg indiai. Az ő reklámértékük közel nulla.
MLM Fórum Enigro - olvasói levél 2009.12.19 12:55:00
 Egy, talán még nem annyira közismert MLM cég, az Enigro kritikáját fogalmazta meg Zoli az alábbi olvasói levélben.A cég holnapja a http://www.enigro.hu címen érhető el.      Nem értem miért akarják az emberek minden áron ismeretleneknek adni…..
bandeirante 2013.04.16 16:50:28
@bradib0y: Én nagyon is sokat tudok róla, mert alaposan utánajártam, és ha valakit "elrettentek" ettől az üzlettől, az csak köszönettel tartozik, amiért megtakarítottam neki egy csomó pénzt.
A következő bejegyzés a szcientológusok nagy értékesítési gurujára, Kasza Tamás "jedi mesterre" lesz kihegyezve, de a többinek is szól, akik szintén hasonlóan sumákolnak. Tamás már a "jedi képzés" reklámozása során is demonstrálta sajátos hozzáállását mások szellemi…..
bandeirante 2013.04.16 14:02:58
@Polló László: Azért nem teljesen erről van szó. Had valaki egy szakkönyvben sokat idéz, több helyről, és megjelöli a forrást, azzal nincs baj. De ha egyetlen helyről veszi a 90%-ot, és meg sem jelöli, az már más kérdés. Ráadásul ez szakkönyvnek sem tekinhető.
Érdekes dolgot tapasztalok mostanában. Bár a piac egyre szűkül, még most is sokan akarnak megélni ilyen-olyan önsegítő, "self-help" dolgokból. És persze manapság illik ott lenni a fészbukon, hát ott is vannak. A probléma csak az, hogy nem nagyon tudnak mit odatenni a saját…..
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
A helyzet az, hogy egy ideje már semmi komolyabb dolog nem történik Hubbardföldén. Nemsokára remélhetőleg megtudjuk, hogy mi a helyzet: (a) lefeküdtek a földre és feladták, vagy b) alamuszi macska nagyot ugrik. Addig is, előkotortam egy dokumentumot az archívumból, amelyet már…..
bandeirante 2012.11.05 13:48:53
@silversurfer: Gondolod, hogy ha tudnék magyar fordításról, akkor nekiállnék itt fordítgatni saját magam? A Ref nem tudom, mit jelent.
bandeirante 2012.11.05 16:25:25
@Valerijov: Semmi közöm Reformerhez azontúl, hogy láttam a TV-ben meg a neten. Szerintem azt tanácsolják, hogy közvetítsünk feléje szeretetet, de ez nem azt jelenti, hogy az érzelmeire apelláljunk. Lehet, hogy nem érzelmi ráhatást kellett volna írni, az eredeti ez volt: "Trying to reach the person emotionally", vagyis próbáljuk meg érzelmileg elérni, csak ezt így magyarul nem szoktuk mondani, én meg nem úgy fordítok, mint a szcientológiai művekben, ahol a szöveg tulajdonképpen marad angolul, csak magyar szavakkal. De azért szerintem a különbség érzékelhető.
bandeirante 2012.12.09 18:52:21
@silversurfer: Ismét csak azt tudom mondani, hogy a fenti részt magam fordítottam. Szerinted had lenne belőle magyar nyelvű szöveg a birtokomban, akkor nekiálltam volna én lefordítani?