Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizirózsa

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Albérletben lakóként sokféle emberrel találkoztam, volt aki szerint nem az ő szelektíven gyűjtött szemete fogja megmenteni a világot. Nos valóban nem, azonban reméljük hogy a többi 8 milliárd emberből sokan nem ezt gondolják és mennyivel jobb és példamutatóbb figyelni arra mit hova dobok. Azóta…..
I. Tisza-tavi PET Kupa Az alábbi bejegyzéssel egy programot szeretnék ajánlani azoknak a kalandvágyó, lelkes környezetvédőknek, akik aktív kikapcsolódásban szeretnének részesülni, amellett, hogy védik és megtisztítják a hulladéktól a Tisza-tavat.  Fotós: Magyar Csaba, kép forrása:…..
A műanyagok, amellett, hogy hosszú lebomlási idővel rendelkeznek és még ükunokáink idejében is egy PET palack az PET palack lesz, káros egészségügyi hatással jár a belőle kioldódó vegyi anyag. Kutatások alapján a legtöbb műanyag a hormonális háztartás felborulásáért felelős.  Egy kedves…..
Magyarországon jelenleg 5 féle színű szelektív kukával találkozhatunk. Azt a helyet, ahova a gyűjtőket elhelyezik ún. szelektív hulladékgyűjtő szigetnek hívjuk. Színűk szerint: sárga, zöld, fehér, szürke és kék. A város számos pontján találkozunk velük, de ismerjük azt is, milyen fajta hulladékot…..
A napkollektor  Angolul solar thermal collector. A napenergia felhasználásával állít elő hőenergiát, melyet felhasználhatunk fűtésre, vízmelegítésre.  Története Az első napkollektorok egyszerű műszaki megoldások voltak, tulajdonképpen olyan feketére festett víztartályok, melyeket ablaküveg mögé…..
A megújuló energiaforrásokat használó eszközöket szeretném most górcső alá venni, azon belül is először a napelemről és napkollektorról lesz szó első ízben. Előfordul, hogy összekeverem az elnevezéseket, hogy a két típus közül melyik milyen energiát állítanak elő. Ebből a szempontból az angol…..
Előző két e-hulladékokról szóló bejegyzésemhez kapcsolódva bemutatom Kínában Kanton tartományban található Guiyu városát képekben. Itt dolgozzák fel a Kínába érkező e-hulladék nagy részét, közel egy millió tonnát. A város azzal nyert magának "hírnevet", hogy az…..
Előző bejegyzésemben nagyjából felvázoltam milyen anyagokat tartalmaznak az e-hulladékok, most szeretném részletesebben kifejteni. A bejegyzés végén látható táblázat egy 27 kg-os átlagos asztali számítógép összetételét részletezi. Bár a felmérés 1996-ban készült,…..
Ezt a témakört több oldalról szeretném megközelíteni, ezért több bejegyzésesre tervezem. Az alábbi témakörök várhatóak: 1.Általános bevezetés 2.Milyen veszélyes anyagokat tartalmaz és ezek milyen problémákat okoznak. 3.Adatok 4.Jogszabályi háttér és a…..
Kedves Olvasó! Műfajában más vizekre evezek, az eddigiektől eltérően az otthon használható nagyon hasznos és sokoldalú szódabikarbónáról írok. Sokan a kémia órákról ismerik ezt az anyagot, mint nátrium-hidrogénkarbonát (NaHCO3), vagy mint a sütésnél használt szódabikarbóna, mely a sütőpor…..
Az italos karton dobozok teljesen újrahasznosíthatóak. Az egyes alapanyagok tökéletesen szétválaszthatók. Egy dolgot kell csak tenni: a szelektív hulladékgyűjtőbe bedobni. Az összegyűjtött italos karton dobozok útja: Forrás: iksznet.hu A szelektív hulladékgyűjtőbe kerülő…..
Többször előfordult velem, hogy ott álltam a szelektív kukák előtt és azon tanakodtam, most a papírba, vagy a műanyagba dobjam a tejes, italos karton dobozt, közismertebb nevén a Tetra Pak-os dobozt, és ismerőseimtől is többször kaptam meg ezt a kérdést. A legtöbb településen…..
Mindenki előtt jól ismert, hogy Ausztriában, Németországban a környezetvédelemre és a környezettudatosságra nagyon figyelnek. Nemcsak az otthonokban, de az utcákon, iskolákban és a munkahelyeken. Annak ellenére, hogy a németeket precíznek és távolságtartónak mondják, olyan…..
Kék ég, Zöld fű Beköszönő 2013.04.03 12:40:00
Üdvözöllek Kedves Idetévedő! Varga Szilviának hívnak, és végzettségemre való tekintettel környezetmérnök vagyok. Ez a blog is nagyrészt a környezetvédelemmel, környezettudatos szemlélettel, otthon alkalmazható és bevált zöld praktikákkal fog foglalkozni. A környezetvédelem…..