Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MTVSZ Ildi

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Zöld Kör – a Föld Barátai Magyarország tagja és szlovákiai partnere, a BirdLife Slovensko által megvalósított Élő holtágak (ALIVEOXBOW) című projekt egyik fő célkitűzése a Sárospatak közelében található Csizmár-holtág természeti állapotának felmérése és vízutánpótlási lehetőségeinek…..
A Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő - Bólints rá! kampányához számos ismert ember csatlakozott. Azt kérik, hogy a Black Friday okozta őrület helyett mindenki válassza a fenntartható életet, csökkentse a fogyasztását és ezzel is védje a természetet! A kampány 3 kisfilmmel indul, amelyben…..
Jagoda Munić három éve, 2017 szeptemberében lett a Föld Barátai Európa igazgatója, mely szervezetnek az MTVSZ is tagja több mint 20 éve. 1997 óta a horvát Zelena akcija nevű szervezet aktivistája, később vezetője. Zágrábban biológus diplomát szerzett, később Manchesterben környezettudományt is…..
Hajdúböszörményi lokálpatrióta, hangsúlyozza, hogy a Hajdúság szívében, a Hajdúság fővárosában él. Mint ahogy arra is büszke, hogy két nagy lánygyermek boldog édesapja. Középiskolás madarászként már ott volt 1989-ben Budapesten a Magyar Természetvédők Szövetsége alapításánál. Az MTVSZ…..
Életellenes globális gazdaságot hoztunk létre, most lenne esély ennek megváltoztatására A koronavírussal kapcsolatban szinte csak bizonytalanságot látunk, két dolgot azonban biztosan állíthatunk. Egyrészt a vírus terjedése nem lenne ilyen veszélyes és gyors, ha a nem lenne a gazdaság és az élet…..
A nagy múltú Reflex Környezetvédelmi Egyesület egyik vezetője, az Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke. A Magyar Természetvédők Szövetségében a közös akciók híve és előmozdítója. Így hát nem véletlen, hogy az együttműködés jelentőségéről és nehézségeiről kérdeztük. Az interjút Gadó György készítette...
Ferenc pápa 2020. február 5-én részt vett és felszólalt egy Vatikánban tartott globális pénzügyi rendszerről szóló konferencián. Az alkalmon találkozott többek között Kristalina Georgievaval, az IMF ügyvezető igazgatójával, Bruno Le Maire-rel és Martín Guzmánnal, Franciaország és Argentína…..
Egy Vásárosnamény melletti kis faluban, Jándon lakik. Mi, elkényelmesedett budapestiek azt gondoljuk: a világ vége után egy faluval. De egyáltalán nem! A tanár úr számára Bereg a világ közepe. Csodálatos természeti értékek veszik körül, ráadásul 50 kilométeren belül ott van Szlovákia, Ukrajna és…..
Az interjút készítette: Gadó György Pál erdőmérnök, természetvédelmi szakmérnök, környezetvédelmi újságíró, a Magyar Természetvédő Szövetség megalakulásának 30 évfordulója tiszteletére az alapító tagokról.  (2019) Az interjút Gadó György készítette. A hazai környezeti nevelés népszerű alakja.…..
Az MTVSZ guruja. Végzettsége szerint biológia-kémia szakos tanár, ökológus. Nem dobta félre a fenntarthatóság ezerszer félremagyarázott fogalmát, hanem világos tartalommal töltötte meg. Sokszor adott elő konferenciákon és egyetemi katedrán, de előadásmódját legtöbben „Zsigerbeszéd” című internetes…..
Egy szervezet megszületésével kapcsolatban az alapító atyákat szokás emlegetni. Az MTVSZ indulásában is kulcsszerepet játszottak férfiak, például Ilosvay György, akivel jubileumi interjúsorozatunk előző cikke készült. Ám az alapító anya kétségkívül Schmuck Erzsébet. Az ő szellemisége máig…..
Ha tudni akarod, hogy melyik százlábúnak hány lába van, őt kérdezd meg! Doktori disszertációját is a soklábúakból írta. Életét végigkíséri a zoológia, mint ahogy a környezeti nevelés is. Kisgyerekként családját kitelepítették Budapestről, így került közel a természethez. 10 évig dolgozott Zircen, a…..
2019-ben lett 30 éves a Magyar Természetvédők Szövetsége. Három évtized alatt a világ sokat változott. A problémákat egyre inkább érezzük már a saját életünkben is. Egyre többen, egyre hangosabban beszélnek a változás szükségességéről. Harminc év alatt sokat elértünk, de mégis keveset. A valódi…..
Nem birkózhatunk meg a klímaválsággal, ha nem változtatjuk meg a fenntarthatatlan társadalmaink hajtóerőit. Belátható, ha a gazdasági-társadalmi rendszerünkben átfogó változásokat szeretnénk elérni, akkor a szemléletünket is meg kell változtatnunk. Kultúránk egyik alapvetően hibás gondolkodási…..
Ma állnak újra a bíróság elé a Luxleaks néven elhíresült adócsalási botrány leleplezői. Míg a hétköznapi hősöknek a bíróságon kell megjelenniük, a multinacionális vállalatoknak eurómilliárdos hasznot jelentő adócsalási gyakorlat zavartalanul folytatódhat, és Luxemburgból adóparadicsomot formáló…..
Legyél Te is a Föld Barátja, támogasd jövedelemadód 1%-ával a Magyar Természetvédők Szövetségét! Adószámunk: 19014654-2-43 Miért? Napjaink egyik legfontosabb kihívása, hogy a felnövekvő generációval megértessük, csak egy élőhelyben, fajokban és genetikailag gazdag, azaz…..
Legyél Te is a Föld Barátja, támogasd jövedelemadód 1%-ával a Magyar Természetvédők Szövetségét! Adószámunk: 19014654-2-43 Idén az 1%-os kampányunk középpontjába egy klasszikus célt, a biológiai sokféleség megőrzését támogató kampányunkat…..
Lezárult a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat közös pályázata, melynek keretében közösségépítő és fenntarthatóságot szolgáló jó projektötleteket vártunk az EU regionális fejlesztését szolgáló alapok hatékony…..