Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panelapro.hu

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egy 49m2-es kétszobás lakás átalakítása, élhetőbbé tétele nem sok lehetőséget rejt magában, de talán szűk, „panelos” helyiségekből lehet egy modernebb, élhetőbb életteret kialakítani.Egy ekkora lakás két embernek ideális, esetleg még egy kicsi gyerek…..
Érettségi ajándéknak készült a kis panellakás a vidékről Budapestre költöző fiatal lány számára. A szokásos jellegtelen belső térből élénk színekkel, sok-sok gipszkartonnal, vidám kiegészítőkkel alakított ki Pannonhegyi Katalin lakberendező egy vidám, ám viszonylag kis…..
Mit tegyünk, ha panellakásunk elektromos rendszerén a túlterheltség jelei mutatkoznak?Célszerű növelni az áramszolgáltató által biztosított áramerősséget. Ezt 32 Amper-ig külön díj megfizetése nélkül megtehetjük, ennél nagyobb igény esetén 3.600 Ft+Áfa fizetendő…..
Modern életünk egyre nagyobb villamos energia felhasználást igényel. A régebbi lakásokban lakók közül bizonyára sokan találkoztak már azzal, hogy egy-egy elektromos gép bekapcsolásakor levált a kismegszakító. Ez jó esetben a lakás elosztótábláján történik meg, de…..
Egy panellakás konyhájában sohasem lehet elég tárolóhelyet kialakítani. A következő ötlethez nem kell az egész konyhát felújítani, elég ha a mosogató alatti szekrény előlapját kicseréljük és kialakítjuk benne ezt a praktikus fiókot. Szemből nézve egy hagyományos…..
Ha panellakás felújításra adjuk a fejünket, akkor sok egyéb szempont mellett a gazdaságosabb fenntartást is szem előtt kell tartani.  Célszerű ilyenkor megtenni a fűtés, világítás korszerűsítési lépéseket. Egy rövid áttekintővel ehhez nyújtunk segítséget. Kompakt…..
Az elmúlt évek során fokozatosan kivonták a forgalomból a hagyományos 100W-os majd a 75W-os izzókat. 2011. szeptemberétől az EU területén tilos forgalmazni a 60W-os normál izzókat. Ez azt jelenti, hogy a raktáron lévő készletet még értékesíthetik a kereskedők, de újabb…..
Az iparosított technológiával épített házak sajátossága a korszerűtlen fűtési rendszer, és adott esetben a hőszigetelés hiánya. Ez a két tényező erősen befolyásolja a fűtési számlák nagyságát. Azt érdemes tudni, hogy a vasbeton szerkezetekben károsodást okozhat az…..
Mindenki más és más feltételekkel, anyagi lehetőségekkel indul neki a lakás berendezésének. Egy ízlésesen, egyedileg kialakított és berendezett lakás átalakítása, felújítása és berendezése sok pénzbe kerülhet, adott esetben meghaladhatja a lakás vételárát. Az egyedi,…..
Több, mint tíz éve, 2001-ben indult útjára az ”iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása”, azaz ismertebb nevén a panelprogram. Ahogy a hivatalos elnevezésből is látszik, első…..
Alapvetően elmondható, hogy a panelház egy műszaki probléma halmaz. Vegyük sorra, a gépészeti elemeket, azok korszerűsítésének lehetséges módjait!A rossz hőszigetelés és a fűtésszabályozás hiánya a két legnagyobb megoldandó probléma a vasbeton épületekben. Benne vagyunk a…..
Egyre több lesz a szigetelt, szépen festett épület az országban, ami jelentős előrelépés az energia megtakarítás és a komfortosabb városkép érdekében. De vajon mi a helyzet a falakon belül? Egy „házgyári” lakás (panellakás) értékét nagyban meghatározza a műszaki…..
A nappali szoba általában a közös élettér a lakáson belül, ez az a hely, ahol a család együtt tud lenni, illetve ez az a helyiség, ahová a vendégeinkkel, barátainkkal le tudunk ülni. Ennek megfelelően rendezzük be ezt a szobát. Hogyan álljunk neki? A nappali – ahogyan a lakás…..
A zsúfoltság nem egészséges, ahogyan az előzőekben írtuk. Mi tegyünk a dolgainkkal?Általánosan elmondható, hogy egy lakásban teljesen felesleges olyan dolgokat tárolnunk, amit egész évben egyszer sem használunk. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ki kell dobni mindent. A…..
Az előző írásunk arról szólt, hogy a megfelelően megválasztott színekkel tágítani tudjuk a szűk tereket, nagyobbnak tűnik a lakás. Ahhoz, hogy a tágasság érzetét továbbra is megtartsuk, fontos a bútorok és kiegészítők jó kiválasztása és elhelyezése.Sok lakásra –…..
A régi, szürke egyen-lakások, a „szocreál” panelstílus már egyre inkább a múlté. Manapság egyre több olyan lakást lehet találni, amin megakad a szemünk: ilyen is lehet egy panellakás?Hogyan fogjunk hozzá? Néhány tipp, ami segíthet:Az első, talán legfontosabb, hogy tágítsuk…..
Kedves Olvasó! Ezen az oldalon a panellakások felújításával kapcsolatban igyekszünk ötleteket, hasznos információkat átadni, alapvetően gyakorlati oldalról közelítve a témát. Magyarországon minden ötödik lakástulajdonos érintett lehet ebben a kérdésben: a lakások 20%-a…..
Ez a lakás elrendezés szempontjából ideálisnak mondható. Látható, hogy a vizesblokk, és ezzel együtt vízvezetékek egy helyen vannak a lakásban. Ez azért lényeges, mert panellakás esetében szinte elmozdíthatatlan, áthelyezése szinte lehetetlen. Nézzünk egy példát az…..
Melyik a legjobb elosztású panellakás? Hol találsz neked megfelelőt? Átalakításon töröd a fejedet és ötleteket keresel? Mit lehet kihozni ebből? Próbáljuk közösen megtalálni a válaszokat ezekre a kérdésekre. A panellakás alaprajzok blogban hetente bemutatunk különböző…..