Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Járókelők

228 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Járókelő.hu közterületi hibabejelentő oldalon 2023-ban a legtöbb bejelentés a Parkok és zöldterületek kategóriában érkezett, vagyis a budapesti bejelentők elsősorban a zöldterületekért és a parkokért aggódtak, azok védelmét, ápolását és tisztán tartását kérték, illetve fák és más növényzet…..
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél azon dolgozunk, hogy a lakosság által jelzett közterületi problémákat eljuttassuk az önkormányzatoknak és a városi szolgáltatóknak. Erről itt olvashatsz bővebben. 2023-ban a hibabejelentő felületünk működtetésén túl az Egészséges utcák várostervezési és -fejlesztési…..
Nagyon jó lenne, ha a járda szót hallva az utcának egy kellően széles és tiszta, növényekkel, padokkal tagolt sávja jutna eszünkbe. Egy olyan városi tér, ahol öröm sétálni, és jó érzés egy szomszéddal találkozni vagy egy padon megpihenni...
Zugló önkormányzata július 10-étől átmeneti jelleggel autómentes övezetté alakította át az Ilosvai Selymes teret és környékét, hogy nagyobb és biztonságosabb közösségi hellyé váljon a terület. Csikai Máriával, a projekt megvalósítójával beszélgettünk a tér egyik padján üldögélve arról, hogy mi hívta…..
Zavar a szemetes utca, a rendezetlen park, a lekopott zebra? Szívesen tennél azért, hogy ezek a közterületi ügyek megoldódjanak úgy, hogy közben nem is kell kimozdulnod? Van heti pár órád arra, hogy online önkénteskedj? Akkor a Járókelő csapatában a helyed!..
Az Avenue de la Grande Armée Párizs több külső kerületét a városközponttal összekötő sugárút. Egy új terv szerint felére csökkenne a gépjárműforgalom számára fenntartott úttest területe, és ezzel egyidejűleg szélesebbek lennének a járdák, valamint új zöldterületek is helyet kapnának...
Járókelők 2023.07.27 07:57:36
@Balogh Zsolt: Nagyon köszönjük az információt. Ha esetleg tudsz nekünk fotót küldeni erről az átalakításról a sajto@jarokelo.hu email címre, azt nagyon megköszönjük! A szerző szerintünk nem járt Kecskeméten, mert ez egy Bloomberg-cikk fordítása, ezt a cikk végén lehet olvasni, és az eredeti cikket is eléred. Még az is lehet, hogy Budapesten sem járt. :)
A Járókelő 10 éve segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást biztosítsanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit is gondozzák, több száz illetékessel, szolgáltatóval, fenntartóval tartjuk a…..
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél azon dolgozunk, hogy a lakosság által jelzett közterületi problémák fotóit és leírásait eljuttassuk az önkormányzatoknak és a városi szolgáltatóknak, akik a megoldásban érintettek. Erről itt olvashatsz bővebben. Budapesten kívül 22 vidéki városban, köztük Érden is…..
Szeretsz számokkal, számlákkal dolgozni, online adminisztrációval foglalkozni, és mindeközben még egy jó ügyet is segítenél? Csatlakozz hozzánk, a Járókelő csapatához! ..
Sokan vannak, akik éreztek már stresszt vagy félelmet az utcán. Vannak, akik kikapcsolódni, pihenni mennek ki az otthonukból vagy a munkahelyükről az utcára. A helyszín ugyanaz, de a tapasztalat mégis egyértelműen különböző. Annak ellenére, hogy az utcáknak fontos szerepük van az életünkben, nem…..
Milyen érzést kelt egy város? Energikus, nyugtalanító, pezsgő, netán pihentető? Ezt a kulcskérdést gyakran teszik fel azok a tervezők, akik a városok hangulatát is figyelembe veszik. Amikor egy városra gondolunk, általában rögtön az épületek, utak, üzletek és parkok jutnak az eszünkbe, vagyis azok a…..
Az életkor előrehaladtával az emberek gyakran kevésbé magabiztosak a gyaloglást illetően. A félelem, hogy eleshetnek, korlátozhatja az idős emberek aktivitását, ami elszigetelődéshez vezethet. De hogy pontosan mitől is lesz igazán jó egy gyalogút? (A cikk szerzője Fatemeh Aminpour, az…..
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél 2012 óta dolgozunk azon, hogy segítsük a városlakók, az illetékes önkormányzatok és közműszolgáltatók közötti kommunikációt, hogy az állampolgárok jelezhessék a zavaró közterületi problémákat, és ezzel elősegítsék a mielőbbi megoldásukat. Tevékenységünkbe tartozik…..
Nagyon sokan azt gondolják, hogy egy közterületi probléma felelőse minden esetben az önkormányzat. Budapesten számos közszolgáltató is működik, amelyek például a közvilágításért, a szemétszállításért vagy az utak karbantartásáért felelnek, de önkormányzati szinten sem…..
Az 1990-es évek közepén a bécsi köztisztviselők meglepő dolgot tapasztaltak, miközben azt tanulmányozták, hogy kik használják a város közparkjait: a lányok kilenc éves koruk után már sokkal ritkábban látogatták a parkokat, míg a fiúk tizenéves korukban is ugyanúgy használták azokat. A kutatók…..
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél azon dolgozunk, hogy a lakosság által jelzett közterületi problémák fotóit és leírásait eljuttassuk az önkormányzatoknak és a városi szolgáltatóknak. Erről itt olvashatsz bővebben. Önkéntes csapatunk naponta több száz hozzánk érkező ügyet közvetít ki, és nézi át a…..
A városokat szépítő programokat általában úgy mutatják be a helyi lakosoknak, mint  a hétköznapi életük fejlesztését szolgáló lehetőségeket. A közterületeken elhelyezett elemeket – legyen az a közvilágítás, padok, parkolásgátló oszlopok, szökőkutak, virágágyások vagy akár a köztéri megfigyelő…..
A Lánchíd Budapest és Magyarország egyik legismertebb, szimbolikus értékű építménye, így szükségesnek tartjuk, hogy végre történelmi értékéhez méltó szerepet kaphasson, ahogyan az hasonló belvárosi hidak esetén már számos másik európai városban is megtörtént. Ennek érdekében a felújítás előtti,…..
Francia kutatók virtuális valóság segítségével vizsgálták a városi környezet változtatásának hatásait. A kísérlet szerint a városok zöldterületei és az élénk színek boldogabbá tehetik az embereket...
Egyes városok, Dublintól Dessau-ig hagyják, hogy az egykor gondozott zöldterületeket újra meghódítsák az őshonos virágok és füvek, amelyek a rovarok, madarak és vadon élő állatok szélesebb körét vonzzák magukhoz. Egy ilyen paradigmaváltás azonban időbe telik. Mi történne, ha felhagynánk a városi…..
A Járókelő Egyesület ingyenesen használható hibabejelentő oldalt üzemeltet, amely segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, leszakadt szemeteseket, lekopott zebrákat, összetört megállókat, elhagyott autókat és sok más problémát, amelyet közterületen tapasztalnak. Emellett az…..
A Járókelő 10 éve segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást biztosítsanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit is gondozzák, több száz illetékessel, szolgáltatóval, fenntartóval tartjuk a…..
Szeretsz jogi ügyeket kibogozni, megfejteni és eljutni a megoldásig? Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! ..
Ha eltávolítjuk az autókat a belvárosokból, az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást, kisebb légszennyezést és kevesebb közlekedési balesetet jelent. Akkor vajon miért ellenzi ennyire a lakosság?..
Ghira Zsófi többszörösen is erősíti a Járókelő csapatát; ügykezel és fordít, de a vele készült interjúból kiderül, hogy emellett elképesztően sok dolgot csinál még: urbanisztikát tanul, doktorit ír, kutat, fordítói képzésre jár, nyári egyetemen vesz részt, európai díjat nyer, maratont fut, ezek egy…..