Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monjardin

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A MonJardin/domonyai afrikai tevékenységét annak ellenére, hogy hatalmas örömmel és lelkesedéssel 4 éve egy vidéki önkéntes munkából indultunk, jelenleg pedig saját farmot és kutatást viszünk, - úgy, hogy nem áll mellettünk gyakorlatilag senki, nem kapunk sem fizetést, sem állandó támogatást, sem…..
Tisztelettel köszöntök minden érdeklődőt, olvasót és kollégát, rendhagyó bejegyzés ez, mivel arról szól, hogy ezen a felületen nem vagyunk aktívak. 😊 Ennek oka szinte pusztán…..
vanegyfarmunk Afrikában 2014.07.22 13:19:46
..
Az erdészek ősöreg fáival szegélyezett csendje miatt, az erdőt nem véletlenül nevezik a természet katedrálisának . Mindenkiben kivált valami ősi, megfoghatatlan tiszteletet, félelmet a néha mindent elborító összefüggő lombok koronája. Az erdő legelső…..
Az október végi, november eleji ünnepsornak - többek között - egy (finoman szólva) jóval huncfutabb, mezőgazdasági vonatkozású római hagyomány is az alapja, ez pedig a Pōmōna /alma/ ünnep (kb. okt. vége), amellyel a betakarítások végét, az éves munkák befejezését…..
Káposzta-szezont a fazonnal Egyes nemesített növényeink fajonkénti bemutatását ígértem a „Mindennapi....I.” bejegyzésemben, aztán írva az anyagot megint könyvet kezdtem kerekíteni csak pl. a búzáról, úgyhogy taktikát váltottam. Pon' illeszkedik az 1 éves FB oldalunkon…..
 ő a táj szőlő a levél I.  A kút. Monjardinnak - a véletlenek összjátéka folytán - ez a sajátja (és nem csak dísz)                                            …..
Kukorica és nagypapija a Teosinte Ahhoz, hogy kertészetről egyáltalán beszélünk most és itt és bárhol, ez kellett legelőször és nem más: A megfelelő növények kiválogatása. A téma ma már hatalmas, ide tartozik minden ami nemesítés, GMO, szaporodás, hozam, munkaigény,…..
Van valami megmagyarázhatatlan, szentimentális boldogságérzet abban, hogy a szüret végén, minden bögrénkben és kosarunkban saját termés van. Eszünkbe jut régi reflex szerint, hogy jajj, nincs itthon bazsalikom, aztán széles mosollyal beugrik, hogy még/már a frissek itt vannak, a…..
Minden aratások alfája és omegája Te, szent vetőanyag! Te, aki minden tengeren átkelsz... Na jó, nem majomkodunk, a vetőmag komolyan alapvető fontosságú.     A nemesítésről is szóló sorozatunk második részében, hétvégén részletesen kitérek rá, hogy miért és…..
A következő mondatot mindenki leírja szépen ötvenszer a kis kockás gyakorlófüzetébe. Igen, te is ott hátul, hiába magyarázol!  „ A mezőgazdaság, élelemtermelés szitua...” Hé, büdös kölke, mustármaggal köpköd! Adjad csak ide, na, Fekete mustár (Brassica nigra), honnan…..