Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prognosys

2 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csaba László közgazdász-akadémikus apokaliptikus hangvételű interjút adott. ..
prognosys 2019.11.04 16:49:15
@Burgermeister: A válság és polgárháború ártatlan életek tiezedelésével egyenlő, aminek csak egy győztese lehet: a felbújtó...ténylegezt akarod?
Itt az ideje, hogy mindenféle szemforgatás, képmutatás nélkül kerek perec ki merjük mondani: A vidék, a vidéki emberek 500 évvel le vannak maradva a múltban, egy feudális világban, feudális értékrend szerint élnek, az egyetlen dolog amit egy korhű középkori film forgatásához…..
Átalakul valami. A legközelebbi rokonaid, barátaid és ismerőseid is cserben fognak hagyni, ha azt kéred tőlük, hogy politizáljanak a rendszerváltás érdekében. Holott nem szeretik a Fideszt, nem szeretik a jelenlegi rendszert! Ha arra kéred őket, hogy segítsenek kutyáknak, szegényeknek,…..
prognosys 2019.03.19 15:24:30
Ajánlom figyelmedbe: hafr.blog.hu/
Kicsit bonyolultan fogalmaz - kevésbé közérthető -, de a lényeg nagyjából ugyanaz, amiről te is írsz!

Ha ezek az erők (gondolatok) egyesülni tudnának - volna remény...
Kata és családja öt évvel ezelőtt költözött Norvégiába. Mint oly sokan, nekik is a svájci frankos hitel tett be, így voltaképpen kényszerhelyzetben voltak. Akkor úgy tervezték, maximum 5 évig maradnak, így most felmerül a kérdés, visszaköltöznek-e. Írásra annak kapcsán…..
prognosys 2018.09.06 15:15:03
„...hogy kb. már másodikos koruktól utálnak iskolába menni, mert elveszik tőlük a tanulás örömét..."

Ez csak azért szúrt szemet, mert nyilvánvalóan nem mindegy az iskola célja: Norvégiában egészséges öntudatú, boldog, kiegyensúlyozott gyerekeket nevelnek, akik felnőtt korukra jól megállják a helyüket, bátrabban vállalkoznak, s persze ez hozzájárul a nagyobb jóléthez társadalmi szinten is!

Ezzel szemben Magyarországon a Rákosi-éra óta RABSZOLGÁKAT(!) nevelnek a gyermekekből. Veszteseket, akik alázatosan követik a vezér parancsát. Ezt a szemléletet máig nem sikerült leváltani, mert jó azoknak, akik ezt fenntartják. Az óvoda-iskola a büntetés alapú nevelést részesít előnyben, a sikerélmények helyett, sokszor idióta, szakmailag nulla szintű tanárokkal - persze tisztelet a kevés kivételnek - akik, mindi-mind a nagyságos urat szolgálják a jövő generációjának letörésével, eltaposásával.

Ha valaki mégis kiemelkedik, hát abból lesz a 'stréber', akit ki kell közösíteni. Ilyen közegben bizony csakis ilyen rosszkedvű felnőtteket lehet nevelni, akik fiatal felnőtt korukra tele tüskével, lelki sérüléssel vágnak neki a nagy betűs életnek, tökéletesen érzéketlenek más ember vagy a társadalom problémáira, s csak a megszerezhető konc érdekli. S persze a sok kudarcélmény meg is pecsételi a sorsát. Ennyi szerencsétlen, lecsúszott ember...és az a baj, hogy nem ők tehetnek róla. Ahhoz túlságosan kevés az öntudat (100-ból talán 1 e), hogy a belé nevelt társadalommal szembeni fenntartásokat, tüskéket saját szemléletének megváltoztatásával képes legyen levetkőzni.

Arról nem is beszélve, hogy minden ilyen törekvést a kormány a lehető legkreténebb módszerekkel igyekszik letörni. A kétfarkú kutyapárt akcióit lépten nyomon ilyen módszerekkel gátolják.

Így csinálnak magyarországon mindenkiből hülyét úgy, hogy már saját magát is hülyének nevezik sokkal többre érdemes honfitársaink!

Nah ez itt a nagy baj!
Ha magyar vagy, "olyan nyelven beszélsz, olyan rugóra jár az agyad, olyan észjárás igazságai és törvényei szerint rendezed be az életed immár ezer éve ugyanazon a helyen, amely csak ránk jellemző" - mondta nemrég a Fősámán maga. Ha meg francia, wales-i (Cymry), portugál, szász.... -- tehetjük hozzá…..
Tanulságos volt a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjeinek és listavezetőinek vitája. Gyurcsány nyert, Szél Bernadettet többször kinevették, sőt, kitapsolták. A kormányzati tapasztalat, a kommunikációs rutin a DK elnökét erősítette. Jól szerepelt Szigetvári Viktor (Együtt), közepesen…..
A globális üvegházhatású gázkibocsátás 14,5 százalékáért felelős az állattenyésztés. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állattenyésztésé a második legkövérebb tortaszelet azon a képzeletbeli kördiagramon, amelyen az látszik, hogy mely szektorok a legnagyobb okozói az üvegházhatású gázok…..
Erre mondaná a klasszikus viccben Kohn bácsi, hogy ügyes: egy fideszes potentát egyszerre vett részt az ügyvédi irodájával uniós projektek előkészítésében, majd a fejlesztési ügynökségnél a projektek végrehajtásában. 3,3 milliárdot bukhatunk rajta...
Vágó István mai Facebook-bejegyzésében szinte szó szerint idézte Ravasz László református püspöknek az első zsidótörvény felsőházi vitájában tett felszólalását. Vágó István képzett ember, tudja, hogy“kaftános-pajeszos-kalapos zsidók” rajta kívül kiket idegesítettek még...
Ha végigtekintünk azokon a témákon, amelyek a Fidesz iránti lojalitást táplálják -- amelyektől a Fidesz-szavazók nemzetinek és/vagy polgárinak érzik magukat, hát, szánalmas a kép. A nagy rezsicsökkentésben, amely a 2014-es választásokat is jelentősen befolyásolta, a magyar lakosság járt a…..
prognosys 2018.01.18 01:02:53
@neoteny: "Brit Kolumbiában (ami Kanada legnyugatibb tartománya) 1 kWh áram ára háztartási használatban 8.58 kanadai dollárcent, ami a mai árfolyamon 17.40 Ft. Mennyibe kerül 1 kWh háztartási áram Mo-n?"

Erről beszélek...egyébként nagyjából itt is 17ft körül alakul az 1 kWh ár, csak ezt még megfejelik a számlán közel ennyi "rendszer használati díjjal", ami kicsit (elég durván) megnyomja a végösszeget
prognosys 2018.01.18 01:47:49
@neoteny: Nem mondom, hogy nem térhet el, de nem jelentősen...mondjuk most azért megy a bőgés, mert valaki kiszámolta, hogy évek óta 1/3-ával olcsóbb lehetne nálunk a gáz, mint amennyi. Ennek én is iszom a levét, nem kicsit...de ez a kommunikációban kb. úgy jön le, hogy hát az a 'mocskos' állami közműcég...az milyen drágán adja a 'rezsicsökkentett' gázt - amiben persze sok igazság van...bezzeg a magáncég, meg a (z abszolút) szabad piac (amivel egyszer már megégettük magunkat), az milyen jó mindenkinek - pedig arra nincs garancia, hogy ha mindezt magán közmű szolgáltató kínálná ugyanilyen körülményeket feltételezve, akkor leengedné 1/3-ával a gáz árát....már csak azért sem mert csak...mert megtehetik, mert M.o. ezt is meg lehet tenni...mert nincs kellően erős reguláció...

hát most reguláció helyett állami közműcég van...

Minden esetre azt tudom, hogy amíg anyáméknál éltem, havi fixet fizettem rezsiköltségre. Ahogy ez a 'mocskos' állami közműcég 'elzavarta' ezt a 'rabló bandát', azóta nem hogy nem kellett emelni a havi fix-en, hanem még busás megtakarítás is keletkezett rajta.

De hozhatnám példának akár a BKV jegyek, bérletek alakulását is. Vajon csupán politikai döntés volt mindvégig (immáron 8 éve), hogy egy fillért sem emeltek a viteldíjakon...jóllehet a jegyeket mindig is aránytalanul drágának tartottam, de hogy a bérlek ára is beragadt a 2010-es szinten!? Ez hogy lehet? Nem emelkedtek azóta a költségek, a munkabér, az energiaárak, a pótalkatrészek, a karbantartási díjak? Ha ma is libsi főpolgármester ülne a székben, biztosra venném, hogy a bérletek ma már a 20.000ft-os szintet karcolnák! Ha létezne még egyáltalán olyan, hogy BKV.

Elvontak sok pénzt mindenféle részlegtől? Igen...valószínűleg. És mégis megoldották: a buszok, villamosok sűrűbben, logikusabban és pontosabban járnak, mint azelőtt. Több az új, jobb minőségű, jobban takarított jármű és van közösségi közlekedés a 8 évvel ez előtti áron! Hogy van ez?

Nem vagyok híve az állami cégeknek, de szerintem lehet egy állami cég is profi szolgáltató és lehet egy magán cég is elcseszett. Attól függően, hogy melyik cégvezető mennyire érti a dolgát és mennyire hagyják dolgozni
A mai napon a bíróság kimondta, hogy a Lokál nevű kormányzati hírportál és így a Fidesz is hazudott és helyreigazításra kötelezte a kormányszócsövet. Ugye mindenki emlékszik amikor beszámoltunk arról, hogy fideszes aktivista néniknek nem tetszett Weszely Ernő magatartása. A híres művész ugyanis nem…..
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
Fodor "magyarliberálispárt" Gábor leült, súlyba helyezte fejét, gondolkodott és bejegyzett. "A ’80-as években mi, akik szakkolégiumokban tanultunk, és egyre tudatosabban szívtuk magunkba a Kádár-rendszer kritikáját, többekre is iránytűként tekintettünk. Kiváló tanáraink; Sólyom László, Kukorelli…..
A Jobbik és baloldal összefogása reális veszélyt jelent Orbán újrázására nézve – ezt jelzi, ahogy a Fidesz lakájmédiája igyekszik hitelteleníteni a szélsőjobb cukisodását. A kérdés csak az: a választók gyomra bevenne-e egy ilyen összeborulást?..
prognosys 2017.11.19 17:58:10
@ulpius66: legalábbis lenne olyan profi köpönyegforgató
Bár mozibarátok már korábban közreadták kutatásaik eredményét, a palotaiak közül még mindig kevesen tudják, hogy két Palota nevű mozi is volt a kerületben (de Budán a Tabán mozi is Palota néven futott 1944-ig). A két palotai mozi azért keveredhet össze a fejekben, mert mindkettő az Arany János utca…..
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
prognosys 2017.10.08 21:11:11
via GIPHY A tények: bekrepált egy online, akciósan vásárolt egér. A gazdája az offline áruházba visszavíve kért cserét, amit csak nagy nehezen sikerült átvinnie, akkor is csak ráfizetéssel. Oké ez így? Szia Anno még fekete pénteken rendeltem a Media Markt online webáruházból egy Asus Cerberus…..
prognosys 2017.05.22 18:16:20
@Fausto(tm): Az az érzésem, hogy nem a cég, hanem a "főnökasszony" lehet ilyen szarrágó. Gyanítom, hogy ilyet az MM még a belső szabályzata sem ír elő...csak mi magyarok híresek vagyunk arról, hogy úgy gondolkodjunk: "azért vannak a szabályok, hogy megszegjük őket". Nah az ilyenekből kerekednek hasonló történetek
  A Fidesz 2002-ben négy évnyi polgári kormányzás után ellenzékbe került. 2001-től már lehetett tudni, hogy az MSZP várható szociális demagógiájával szemben a Fidesz csak egy másik fajta demagógiával, a parttalan nacionalizmussal maradhat biztosan hatalmon, de sokan reménykedtünk abban, hogy kellő…..