Regisztráció Blogot indítok
Adatok
porthosz

0 bejegyzést írt és 1409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1932. Viljami Hautaviita, finn katona mutatványa két puskával..
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
porthosz 2020.05.04 14:24:12
@Etniez:

Az hogy te mit látsz a kórházban nem igazán mérvadó.

Ez olyan mintha bemennél például egy Volkswagen szervízbe, ahol közölné a szervízes hogy kérem szépen az össze VW autó kalap sz@r kortól függetlenül, mert ide minden autó amit behoznak az elromlott, függetlenül attól hány éves...

Az olaszoknál a halottak átlagéletkora 80 év (79.5). Ez tény.
A vajákot megnézni félnetek nem kell jó lesz.Csak kell hozzá egy kis türelem, mert egy pöttyet nehezen indulnak be az események, de nagyjából az évad felénél már végre úgy érzi a hozzám hasonló rajongó, hogy sikerült formába lendülni. Megértem, hogy sokan érzik csalódásnak a sorozatot, de hát…..
porthosz 2019.12.24 17:02:57
@verschränkung:

Nézőpont kérdése, engem pl. pont az a dal fogott meg.
És az eredeti változat is elég népszerü: www.youtube.com/watch?v=hqbS7O9qIXE
Sokszor elköveti az emberiség azt a hibát, hogy egy dolgot pontosan úgy akar megvalósítani, mint addig, csak egy kicsit máshogy. Olyan a helyzet, mintha a fénymásoló kifejlesztésekor egy olyan írógépet akartak volna készíteni, ami először elolvassa a másolni kívánt szöveget. Sosem sikerült volna…..
Elhatároztad, hogy belefogsz az életmód váltásba, oda figyelnél mit mikor eszel, de nem tudod hol is kezdd el? Ez a cikk segíteni fog neked!Elmondom azokat a táplákozási trükköket, amelyeket felvettem az évek során, hogy segítségükkel kordában tartsam az alakomat a hormonális betegségeim ellenére.…..
Miközben a legtöbb határátkelő érthető okokból nyugat felé veszi az irányt, sok magyar dolgozik a régióban is. Közéjük tartozik Viktor is, aki immár hat éve él Csehországban. Anno gyorsan kellett döntenie, de mint írja, nem bánta meg. (A képeket külön köszönöm neki.)..
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
porthosz 2018.09.19 09:26:10
@V. Orbán pápa reinkarnációja:
Ez maximum csak addig müködik amig 20 éves vagy és nincs semmid.

Ha már van családod, feleséged, gyereked, házad-autód, amiket mondjuk 10-20 év munkájával hoztál össze, akkor korántsem olyan egyszerü a történet hogy sebaj elmegyek majd vagont pakolni ha elvették a vagyonom vagy soha nem is volt (ha egyáltalán találsz munkát), a gyereked meg a híd alatt épp éhen hal vagy a feleséged a szülésbe stb.

Mint ahogy a megpattanás sem opció ugyanezért háborús helyzetben, egy csomó fiatal azt hiszi hogy majd ő egyszemélyes rambóként az erdőben fog élni vagy ilyesmi (már ez is hülyeség), de teljesen más a fekvése a dolognak, ha családod van és ugye pl. Magyarország sem kifejezetten csak 20 évesekből áll.
A túlsúly napjaink népbetegsége, a modern életforma egyik következménye. Európában ma minden negyedik ember elhízottnak minősül. Ehhez a legtöbb európai országot jellemző mozgásszegény, ülőmunkára építő városi életmód és a nem megfelelő étkezés is hozzájárul.   Túlsúlyosság és elhízottság   A…..
porthosz 2018.08.26 12:50:53
@Ches Desmond:
"Akkor mégis mitől olyan egészségtelen a magyarok táplálkozása?"

Az ahogy főzünk. Mondok egy példát: egészséges életmódra váltottam már egy jó ideje, néha anyósoméknál eszünk.
Vittem haza zöldségköretet meg csirkemellet, mondom ezt kéne megsütni a sültkrumpli hurka helyett.

El is készült a családi ebéd, teszik az asztalra, igy néz ki:
jénai tál, benne a zöldségköret, rajta a sült csirkemell és mindez szinültig töltve olajjal (alul egy kis zsír), a csirkemell gyakorlatilag úszott az olaj tetején.

Nem mondom isteni finom volt, de igy lett az 500 kalóriás ételből 5000 kalória...
És itt a probléma gyökere, bármit is eszel, a magyar konyha úgy kezdődik hogy végy fél kiló zsírt vagy olajat, olyan nincs hogy egy étel nem tocsog a zsírban.
Innentől kezdve már majdnem mindegy hogy csirkemell vagy kolbász.
Egy valamiben mindannyian osztozunk: vannak kis, berögzült szokásaink, amelyeket csak úgy ösztönösen csinálunk. Némelyik kínos, némelyik csak furcsa és nem szívesen osztjuk meg őket másokkal, de részben ezek tesznek minket egyedivé. A múlt nagyjai közül néhánynak egészen…..
porthosz 2017.12.20 10:08:26
@paráznabillegető:
"zseni vagyok, baszki! "

Hm...
Erről most az a vicc jutott eszembe mikor az egyszeri legény hazamegy és bevallja az apjának hogy meleg.
Az meg csak kérdezi hogy mond csak fiam van-e neked 20 milliós autód, kastélyod valami szigeten stb, mire a gyerek mondja hogy nem.
Erre az apja: akkor fiam te nem meleg vagy csak b.zi :D
Már megint a munkaerőhiányra hivatkozva került elém egy jelenség, amit érdemes kicsit kibeszélni. Régebben is hallottam, hogy munkavállalók kiszólogatnak, főleg témához kapcsolódó blogok kommentjeiben: ha ez vagy az nem úgy van, akkor azonnal fel kell mondani, munkaerőhiány van, na... Van pár…..
A világ mindig sokkal bonyolultabb, mint gondolná az ember (napi Coelho letudva…), ennek egyik ékes példáját adják azok az uniós állampolgárok, akik Londonban élve, és élvezve a tagsággal járó minden előnyt mégis azt mondják, hogy ha tehették volna, ők bizony a Brexitre…..
porthosz 2017.10.07 18:09:03
@gabors:
Szerintem senki nem tudja hogy hosszabb távon brexit jó vagy rossz döntés volt-e, és véleményem szerint ez még csak nem is kifejezetten az angolokon múlik.

Ha 5 év múlva az EU jelentősen megerősödve tér magához, akkor valószinüleg rossz döntés volt.
Ha 5 év múlva az EU épp a szétesik mert pl. a tagországok nem hajlandóak néhány tizmillió afrikait befogadni, akkor meg jó döntés mert ők még rendezetten távoztak egy viszonylag önálló gazdasággal.

Viszont, ami ennél sokkal fontosabb, hogy igazából nem számít hogy jó vagy rossz döntés volt-e. Egyszerüen igy döntött a nép.

Ha csak azt vennénk alapul hogy jó döntés volt-e, akkor elég furcsán mutatna hogy jelenleg az összes EU ország egy olyan országot követ példaként (Németo.) amelyiknek az elmúlt 100 évben csupa katasztrófális döntése volt katasztrófális hatásokkal (2 - ráadásul vesztes - világháború ugyebár)...
  A múltbeli eseményeket az egyes korok és rendszerek átértékelik és a saját értékítéletük alapján a történelmet időnként újraírják. Habár háborúk az emberiség történetében mindig voltak és nagy valószínűséggel sosem lesz "világbéke", mégis az lehet a legjobb, ha a különféle harci cselekményeket…..
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
Pár nappal ezelőtt a Tesla egy pompázatos rendezvény keretében átadta az első harminc Tesla Model 3-at az új tulajdonosoknak. Elon Musk nagyra értékeli a lojalitást, ugyanis saját dolgozói kerültek a sor elejére. Mögöttük csupán 500.000 olyan ügyfél várakozik, aki még nem is…..
porthosz 2017.06.20 12:17:18
@Zionnépe: "Nálunk itt a "hanyatló Nyugaton" egy a fontos csak, a VEVŐ és az elégedettsége!"

persze persze... A valóságban meg az van, hogy a vevői és eladói oldal mindig párban jár.

Ha a (leendő) ügyfélnek van pénze és hajlandó is fizetni, akkor a szolgáltató is úgy áll hozzá és kinyalja a seggét mert kifizetődő.
Ha a (leendő) ügyfélnek nincs pénze és amúgy is a feléből mennyit engedsz jelleggel akar fizetni, akkor a szolgáltató is olyan lesz.

Ennyi és nem több, nyugaton az ügyfelek gazdagok igy megéri őket pátyolgatni a megfelelő díjazásért cserébe és mivel van pénz igy a szolgáltató is képes annyi embert és olyan szaktudással alkalmazni olyan munkaidőben amitől a kedves ügyfél azt fogja érezni hogy ő a világ közepe.

Itthon meg ennek az ellenkezője történik, az ügyfél sokszor szinte ingyen akar mindent mert nincs pénze ennek megfelelően a szolgáltató is csak a minimumot biztosítja és nem az ügyfél segge lesz kinyalva, hanem kap majd egy túlhajszolt minimálbéres alkalmazottat és kevésbé fog jópofizni.
A Republikon is közölte a májusi számat, amelyek nagyjából azonosak a többi intézetével. Vezet a Fidesz, jön fel az az MSZP és az ellenzék egésze országosan megverné a Fideszt...
Tisztázzunk valamit: addig nem lenne szabad atomerőművel energiát termelni, amíg minden kockázatot, ami ezzel jár, nem tudunk teljes biztonsággal kezelni és megoldani. Az atomenergia-ipar jelenlegi tudása alapján új atomerőművek építése vagy meglévők további bővítése mindaddig felelőtlenség,…..
porthosz 2017.05.19 11:01:54
@DarkGreen!:
"Az akkumulátor technológia egészen elképesztő fejlődésen megy keresztül."

Ja, látjuk a mindennapokban, egy okostelefon akár már egy (1) egész napot is kibír töltés nélkül... A másfél nap már szenzációsnak számít, ennél többet meg akkor ha úgy csináljuk mint a régi orosz karórás viccben hogy a hátunkon visszük zsákban az akkumlátort...