Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I ♥ NYUGAT

288 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. november 5-6-án rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi Skanzenben.Szent Márton a kereszténység egyik legnépszerűbb szentje. A savariai származású Szent Márton, aki Tours püspökeként halt meg, a szombathelyi egyházmegye védőszentje. Életének eseményeit…..
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális döntőjén a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda. A tavalyi sárgabarackos siker után, idén ősszel is méltán indult a neves versenyen a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda mennyei csokoládécsodáival.…..
A város 1605. februárjában került Batthyány (II.) Ferenc, dunántúli főkapitány birtokába. A vár és a város története ettől az évtől kezdődően közel 300 évig összekapcsolódik a Batthyány-család történetével. A török veszély fokozódása miatt Batthyány Ádám Körmendet végvárrá nyilvánítja, s lakóinak…..
Hétvégén színes programokkal az 1532. évi török ostromra emlékeznek Kőszegen, ahol minden érdeklődőt szeretettel várnak a Félhold és Telihold-10. Kőszegi Ostromnapokon. Augusztus 5-én pénteken veszi kezdetét a rendezvény, ahol  többek között fegyver- és viselet-bemutatókat, seregszemléket,…..
Ilyen még nem volt: Borbár Túra Budapesten! A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével kerül megrendezésre 2016. június 8-án az első Budapesti Borbár Túra. Ezen az estén budapesti borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget…..
Szent Márton és Pannónia címmel régészeti kiállítás nyílt pénteken régiónkban két helyszínen is Szombathelyen és Pannonhalmán.A Pannónia történetének Szent Márton korától a népvándorlás koráig terjedő öt évszázadát felölelő, Pannonhalmán és Szombathelyen látható régészeti kiállítás mintegy 350…..
A wellness már valójában az emberiség megjelenése óta létezik. Sokan azt hiszik, hogy a wellness csak egy pihenési forma és semmi több. Pedig ez nem így van! A wellness irányzat célja, hogy a betegségek kialakulását megelőzze, törődjünk magunkkal és figyeljünk oda a testi/lelki egészségünkre.…..
Átadták a Jeli Arborétum akadálymentesített tanösvényének második ütemét a Vas megyei Kám község közelében. A látássérültek tájékozódását immár közel 1500 méteren segítik Braille-írásos táblák. A sétaút első ütemét 2014 májusában avatták fel. Az akkor átadott 800 méter hosszú akadálymentesített…..
Mangalica, pálinka, és majális…mindez egyben várja a nagyérdeműt  Zalaegerszegen. Zala megye egyik legnépszerűbb és legnagyobb tömeget vonzó gasztronómiai rendezvénye, a Pálinka és Mangalica Majális, ötödik alkalommal kerül megrendezésre a belvárosban a hétvégén. Aki szeret és tud főzni,…..
A 2016-os esztendő a gasztroélményekről szól, az ízletes, karakteres, egyedi magyar ételekről és fenséges italokról. A Gasztroélmények Éve következő nagy eseménye a Kóstolj bele a tavaszba akció. Április 21. és 24. között mindenkit kirándulásra és természetjárásra buzdítunk, amit szabadban főzéssel…..
Általánosságban elmondható, ha valakit megbélyegeznek, az nem szokott dicsőség lenni, sőt...kivéve ha emlékbélyeget készítenek róla. Régiónk történetének két kiemelkedő alakjáról Szent Mártonról és gróf Széchenyi Istvánról adott ki a Magyar Posta Zrt. a közelmúltban egy-egy emlékbélyeget. Idén…..
Mint minden évben, idén is ajtónk előtt kopog a tavasz – sokunk nagy örömére. Ilyenkor – a komor tél után - nemcsak a természet öltözik virágtengerbe, hanem közérzetünk és lelkünk is felfrissül, kinyílik a napsütésre, a tavasz illataira és színpompás virágaira. Húzzunk hát bakancsot és járjuk be…..
Milliószámra virágzik a tavaszi tőzike! Csáfordjánosfa mellett található ártéri erdőben idén az enyhe időjárás miatt március helyett korábban, már egy hete elkezdett virágozni a tavaszi tőzike. Jelenleg mintegy 17 millió tő található a 21,4 hektáros területen. A virágba borult területet…..
Zalaegerszegen a farsang jegyében a hagyományos programok mellett idén először funky hangulattal készülnek a város legújabb fesztiváljára. A hagyományosnak számító farsangi felvonulás idén egészen más lesz, hiszen kiegészül egy teljesen új programmal 2016. február 5-én és 6-án. A rendezvény…..
A magyar farsangi hagyományok részét képezi a dús lakoma, önfeledt mulatozás és színes, vidám programok a falvakban, városokban. A húsvéti ünnepkör követi, mely 40 napos böjttel veszi kezdetét, de előtte a gazdag lakomákkal még a természetet kívánták a néphagyományban bőségre ösztönözni. Az ételek…..
A legszebb 30 európai település közé választották Sopront a japán utazási irodák!Magyarországról Sopron került be abba a harmincas listára, amelyet a Japán Utazási Irodák Szövetsége (JATA) készített 300 ügynökség ajánlása alapján. A városra nem véletlenül esett a választás, hiszen ez Magyarország…..
Lezárult a fertődi Esterházy- kastély felújításának harmadik üteme. Megújult az egykori jószágkormányzóság, vagyis az úgynevezett Kiskastély épülete, valamint egy új, barokk színháztörténeti kiállítással is gazdagodott Eszterháza. Mindemellett megújult és további műkincsekkel bővült a kastély Mária…..
Vas megye keleti határán terül el ez a nyugalmas, mégis élmény gazdag táj. Kemenesalja lankás lejtőin ősi idők óta szőlők díszlenek, peremén apró falvak sorakoznak, az utcák hangulatos kastélyokat, öreg kúriákat rejtenek. Mindenütt érezhető a történelmi múlt, de irodalmi emlékekben is gazdag a…..
Bükfürdő régen megérett már arra, hogy észrevegyék a családok: jut itt minden korosztálynak szórakozás és pihenés. Nem ám csak nyáron! És nem ám csak nyugdíjasoknak! Ebben a bejegyzésben megtalálod összesítve mindazt, amire nekünk futott az időnkből egy hétvége alatt.…..
Bár előző bejegyzésemben utaltam rá, hogy a Fürdő volt az a program, amit legjobban vártak a gyerekek, de a Napsugár Játszóparkkal tudtuk őket "motiválni" a vasárnap délelőtti normális viselkedésre. Nem tudom, hogy ismét az időjárás volt-e az oka, vagy elfáradtak-e a…..
Talán nem árulok el titkot azzal, hogy a gyerekek a hétvégi programok közül legjobban a csúszdás-élményfürdős programot várták. A híres bükfürdői Fürdőbe igyekeztünk a szombati ebéd után. A "B" bejáratnál már vártak minket, és belépésünk után a fürdő egy kedves…..