Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farkas Dániel - HD

60 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naponta számos esetben találkozunk olyan videókkal, amelyek az általunk képviselt YouTuberek videóinak anyagait felhasználva kerülnek a fel a YouTube-ra. Mint partnercégnek, lehetőségünk nyílik ezeket a videókat figyelemmel követni, monetizálni vagy akár blokkolni is attól függően, hogy a szerződött…..
2012 szeptemberétől elindította a YouTube a magyar felhasználók számára is a bevételszerzési lehetőséget közvetlenül a saját felületén keresztül. Legújabb cikkünkben részletesen végigmegyünk azon a folyamaton, hogy miként lehet valaki YouTube Partner és mit szükséges…..
Farkas Dániel - HD 2014.05.05 09:46:37
@Maksifül:

Kedves Maksifül,

Én azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg újra feltenni a videót és hátha már nem lesz ilyen probléma (ahogyan a másik feltöltés során sem volt). Sajnos ez előfordul a YouTube-on, hogy hibásan ítéli meg a bevételszerzést.

Érdemes már a feltöltés során bejelölni a bevétel szerzést hátha úgy engedi.

Szép napot,
Farkas Dani
Farkas Dániel - HD 2014.05.05 12:51:27
@Maksifül:

Kedves Maksifül,

Igen ebben az esetben a fellebbezés a megoldás, amelyre reméljük minél hamarabb válaszol a YouTube rendszere.

Utólagosan sajnos nem írnak jóvá bevételt a korábbi megtekintés alapján.

Bízom benne, hogy megoldódik a probléma hamarosan.

Üdv,
Farkas Dani
Farkas Dániel - HD 2016.02.01 08:19:34
@cobranco:

Kedves cobranco,

Amennyiben a tartalommal 100%-ban rendelkezel mind a képi mind a hanganyagot tekintve, akkor nyugodtan beküldheted a fellebbezést, fognak rá válaszolni.

Mindenképpen angolul küldd be a fellebbezést.

Remélem tudtam segíteni,
Farkas Dani
Az elmúlt hónapokban több alkalommal bombaként robbant a hír, hogy a YouTube fizetős lesz. Természetesen a címadások minden esetben inkább a szenzáció hajhászásáról szóltak, mintsem a pontos igazságról. A YouTube háza táján már hosszú ideje emlegetik egy előfizetéses…..
Online számlázásról izgalmasan? Az online számlázás minden kétséget kizáróan nem tartozik a legérdekesebb témakörök közé, ennek ellenére a Számlázz.hu-val közös YouTube kampányunkban sikerült a témát a felhasználók számára érdekes módon bemutatni. Az eredmények…..
Izgalmasan indult a mai nap a YouTube tartalomgyártók számára, hiszen a YouTube levelet küldött a partnerek számára, amelyben az előfizetéses rendszerrel kapcsolatos Ászf módosításra hívták fel a figyelmünket. Eljött tehát a pillanat, amikor a jóslatok valóra válnak és…..
Bizonyára nagyon sokan tudjátok, hogy a YouTube-on minden tartalomgyártónak lehetősége van partnerségre lépni úgynevezett Multi Channel Network-cégekkel. A partnerség lényege, hogy az MCN-ek segítséget nyújtanak neked csatornád optimalizálásában, népszerűsítésében a…..
Farkas Dániel - HD 2014.07.28 11:02:09
Farkas Dániel - HD 2014.07.28 11:58:51
@DevilStudio:

Még semmi konkrétum, de minden bizonnyal egy Donate gombhoz hasonló megoldás lesz, ahol PayPal-al tudják a felhasználók támogatni a csatornádat.

Üdv,
Dani
Farkas Dániel - HD 2015.04.02 09:40:16
@bareszsopte:

Szia Bareszopte,

Íme kérdéseidre a válaszaim:
1. Minden esetben adóznod kell a YouTube-os bevételeid után, a megfelelő személyi jövedelem adót vagy köteles megfizetni. Ebben az esetben mindegy, hogy partner cégnél vagy, vagy sem.

2. PayPal-ra közvetlenül nem fizet ki az AdSense, úgy tudod PalPalra kapni a pénzed, ha egy partnercégnél vagy és ő oda utalja neked.

Bízom benne, hogy minden kérdésedre választ kaptál,
További sikeres tartalomgyártást kívánok.

Farkas Dani
Az IAB az elmúlt napokban tette közzé a hazai 2014-es digitális reklámköltési felmérését, amelyből kiderül, hogy miként alakult a piac helyzete az elmúlt évben és hogy folytatódott-e az előző években tapasztalt növekedés. Esetünkben kiemelt figyelmet fordítottunk a videós…..
Még júniusban írtunk arról, hogy a 2014-es esztendőben milyen fejlesztések folynak a YouTube háza táján, amelyek azóta szinte kivétel nélkül (zenei MashUp monetizálásának rendbetétele) már meg is valósultak a felületen. A napokban ezért újabb videót tett közzé a világ…..
A YouTube megtekintések 50%-a mobilról érkezik! Már egy jó ideje annak, hogy a YouTube frissítette a mobilokról érkező YouTube megtekintések statisztikáit. Legutóbb, amit erről hallhattunk, hogy globálisan a teljes forgalom 41%-a  érkezik a mobilkészülékekről (tablet és…..
Hétfőtől látható a YouTube-on az 576 Kbyte és a Microsoft közös videós kampánya, melynek szereplői ismert YouTuberek. A kezdeményezés egyedülálló Magyarországon, hiszen a megrendelők elsőként ismerték fel és használják ki olyan YouTube-os műsorgyártók népszerűségét és…..
YouTube szakmai blogunk indulása óta azt tapasztaljuk, hogy mindig nagy érdeklődés övezi az általunk készített toplistákat, így aktuális cikkünkben újra elővettük, hogy kik a Top magyar YouTuberek. Ma már számos csatorna létezik különböző témakörökből, mint a játékok,…..
Szeptember 21-én vasárnap este került megrendezésre a Ki Mit Tube névre keresztelt videós tehetségkutató verseny döntője a Google budapesti oktatóközpontjában a Google Groundon. Mint a verseny egyik partnere, a Star Network képviseletében mi is részt vettünk az élő…..
Nemrégiben írtunk a YouTube soron következő fejlesztéseiről, ahol már megjelent a Donate (adakozás) gomb bevezetésének híre is. Olyannyira felpörögtek az események a YouTube háza táján, hogy szeptember első napjaiban megjelent a funkció néhány szerencsés tartalomgyártó…..
Farkas Dániel - HD 2014.09.22 09:35:45
@petergergely:

Szia,

Abszolút jó megoldás lehet, ha másik módszerrel szerzel támogatást. Sokan és hatékonyan végzik már egyébként ezt.

Az eszköz igazából kényelmet hoz a bevételszerzésben, hiszen sokan nem vették a fáradtságot, hogy külön felületen gyűjtsenek támogatást.

A Google Wallet még nagyon messzi van a PayPal-tól az biztos.

Üdv,
Dani
Többek között a Star Network közreműködésével útjára indul Magyarország első YouTube Tehetségkutató versenye, a Ki Mit Tube! A mai naptól tudtok jelentkezni az alábbi oldalon a versenyre, ahol rengeteg hasznos információt találhattok a tehetségkutatóról.  Indulhatsz…..
FRISSÍTÉS (2014.12.11): A YouTube felületén animált cover képet nem lehet már feltölteni, kizárólag PNG és JPG formátumokat fogad el. Reméljük, hogy a jövőben bevezetésre kerül újra ez a remek funkció. Ha kíváncsi vagy milyen funkció is ez, olvasd tovább cikkünket! Az…..
Hazánkban egyre divatosabb foglalkozássá növi ki magát a vloggerkedés, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy napi szinten indulnak újabb és újabb véleménykifejtő, gamer, filmekkel vagy akár szépségápolással kapcsolatos csatornák a YouTube felületén. A YouTube kilenc éves…..
Remek hír az online videósok számára! A Szeretlek Magyarország.hu útnak indította Aranyvlog névre keresztelt vlogger versenyét, ahol keresik hazánk legújabb videós sztárjait. Ha Te is úgy érzed, hogy megvan benned ami szükséges a vloggerkedéshez, akkor ne habozz, jelentkezz…..
A YouTube a világ vezető videómegosztó oldala, egy hely, ahol folyamatosan újabb és újabb egyéniségek tűnnek fel vagy süllyednek a mélybe. Rengeteg olyan esettel találkozunk kiemelt YouTube Partnerként, hogy egyes felhasználók berobbannak videójukkal a YouTube világába és…..
Farkas Dániel - HD 2014.06.02 12:40:33
@DevilStudio:

Kedves DevilStudio,

Elvileg kettőnek kell lennie, egy viszonylag a forráskód elején, míg a másik a középén van.

Üdv,
Farkas Dani
Farkas Dániel - HD 2014.06.10 08:31:51
@DevilStudio:

A csatorna kulcsszavak kitöltése a csatornabeállítások Speciális aloldalán találhatóak.

Egymástól elválasztani egy szavas kulsszó esetén vesszővel, több szavas kulcsszó esetén idézőjelbe helyezése szükséges a kifejezésnek majd vesszőt kell tenni.

Ajánlom figyelmedbe ingyenes YouTube hírlevél tanfolyamunkat, ahol ezeket a beállításokat részletezzük.

Itt találod:
www.starnetwork.hu/oktatas/youtube-hirlevel-tanfolyam/

Remélem tudtam segíteni,
Üdv,
Farkas Dani
Az elmúlt évek során már megszokhattunk, hogy a YouTube háza táján mindig történik valami. A videó megosztó oldal 9 éves fennállása alatt folyamatos fejlesztéseken ment keresztül annak érdekében, hogy az érintettek (tartalomgyártók, felhasználók és hirdetők) igényeit a…..
Az elmúlt évben nagymértékben megemelkedett a videós tartalmak szerzői jogaival kapcsolatos kérdések száma. Mi is számos olyan megkeresést kapunk hétről hétre, amikor tartalomtulajdonosok kérnek segítséget szerzői jogaik érvényesítésében akár úgy is, hogy az ő cégük,…..
Farkas Dániel - HD 2013.11.22 18:13:08
@HobbisJoe:

Kedves HobbisJoe,

A YouTube hivatalos tájékoztatása szerint a jövőben leginkább a nézettség vásárlásra fognak kiemelten odafigyelni. Erről itt olvashatsz:

youtubecreator.blogspot.hu/2013/11/thinking-about-buying-views.html

Egyéb változást nem jelentettek hivatalosan, amennyiben neked tudomásod van erről, akkor kérlek oszd meg velünk.

Köszönjük,
Farkas Dani
Farkas Dániel - HD 2014.05.28 09:23:33
@csabyi:

Kedves csabyi,

Sokszor felmerül ilyen probléma. Ilyenkor a felhasználó azt tudja tenni, hogy fellebbez az új követelés ellen (az eredeti teljesen jogos) mert minden bizonnyal a rendszer tévesen cselekedett, vagy a tartalom tulajdonos tett így.

Sajnos csak ez a lehetőséged van ebben az esetben user felhasználóként.

Amennyiben egy csatornahálózat tagja vagy (mint pl.: Star Network), akkor további opciók is elérhetők.

www.starnetwork.hu/

Remélem tudtam segíteni,
Üdv,
Dani
Remekül indul a május a YouTube tartalomgyártók számára, hiszen a fejlesztők egy újabb nagy hiányosságát küszöbölték ki a felületnek. Mostantól minden videónk elé egy maximum 3 másodperces introt fűzhetünk anélkül, hogy újra fel kellene töltenünk videós tartalmunkat…..
Tavaly júniusban bemutattuk Magyarország legnépszerűbb YouTube csatornáit, ahol a feliratkozók száma alapján kerültek rangsorolásra a TOP magyar videósok. Úgy éreztük, hogy eljött az idő egy újabb toplistás cikk elkészítéséhez, ahol ezúttal az össznézettség alapján…..
Az elmúlt napokban egyre többet találkozunk a Pöttyös Túró Rudi kampányvideóival a YouTube-on, amellyel kapcsolatban rögtön megfogalmazódott bennünk egy gondolat: „Végre valaki külön a YouTube-ra gyártott reklám tartalmat”. Méghozzá ügyesen! A Pöttyös Túró Rudi…..
A hazai YouTube közösségben rendkívül sokszor merül fel az a probléma, hogy a cég, vállalat YouTube csatornáját privát e-mail címmel hozzák létre (rendszerint valamelyik dolgozó e-mail címe). Ez önmagában hatalmas veszélyeket rejthet magában, hiszen így az e-mail címmel…..
Farkas Dániel - HD 2014.02.18 12:34:57
@jimmi-p: Kedves jimmi-p,

Esetleg ha lejátszsái listákba voltak rendezve, akkor ki tudod következtetni belőle. Mert akkor azokban szerepel mint törölt videó. Sajnos csak a kód marad a törlés után az analitikában.

Üdv,
Farkas Dani
Farkas Dániel - HD 2014.03.10 10:12:45
@Kovács Fanni:

Szia Fanni,

Ez a beszélgetés pontosan hol zajlott le? Egy saját videód alatt, vagy más videója alatt? A második esetben törölhette a tartalom tulajdonosa.

Üdv,
Farkas Dani
Farkas Dániel - HD 2014.03.26 11:58:14
Szia Fanni,

Itt esetleg nem látod?
www.youtube.com/comments

Hátha itt megtalálod azt a kommentet.

Elvileg senki nem tudja törölni a te saját videódon lévő kommentet (semmilyen eszközzel), ezért én sem tudom pontosan mi lehet a probléma.

Ha itt sem találod, akkor lehet valami Google+ változás lehet a háttérben, mert a komment rendszer megújult az elmúlt időben aminek még a folyamata most fejeződik majd be.

Üdv,
Dani
Ha videót készítünk, sokszor belefutunk abba a hibába, hogy egy jogvédett zenével próbáljuk közzétenni és így a YouTube automatikusan észleli, hogy valaki más hanganyagát használjuk. Ennek legsúlyosabb következményei, hogy lenémítják, esetlegesen letiltják az egész tartalmat…..
Farkas Dániel - HD 2014.03.04 09:52:03
@meneruwa: Kedves meneruwa,

A zenekar a saját számait játssza? Vagy egy külföldi szám feldolgozását?

Mert ha ez van, akkor lehet, hogy a dal eredeti szerzője a Belive cégnél kezelteti a jogokat.

A Belive a világ legnagyobb zenei YouTube jogkezelőjének egyike, akik több százezer szám digitális jogait kezelik a YouTube-on.

A videót be tudod esetleg linkelni? Mit mondd a rendszer, melyik együttesnek a száméval azonosítja?

A koncert felvételek általában a koncert szervező tulajdonában vannak.

Hatékony segítséget nyújthat egy zenekar számára ha YouTube Multi Channel-be tartozik mint pl: www.starnetwork.hu és sokkal hatékonyabban tudjuk a jogait védeni egy alkotónak.

Köszönöm előre is válaszod.
Üdv,
Dani