Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tollact

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés annyira ellentmondásos, a legtöbb kritikát és meghökkenést kiváltó ember van a magyar audio „ipar” palettáján, mint Godina István. Kíméletlen szókimondásával, indulataival, egyszersmind precizitásával, szakmai hátterével mindig is nagyon megosztotta az őt személyesen ismerőket. Én magam a…..
Amikor a kilencvenes évek elején az egyetem mellett elkezdtem angolt tanítani, és így lett egy kis extra zsebpénzem, kinyílt előttem a hifi-világ. Először is, minden hónapban elzarándokoltam a belvárosi újságoshoz, ahol -- már és még --  lehetett külföldi hifi magazinokat is kapni. Én a Hifi News…..
Ezotéria vagy az igazi High-End Audio? Minap épp azon gondolkodtam, mennyire magától értetődő lett mostanra, hogy úton-útfélen zenét lehet hallgatni, gyakorlatilag bármiről, ami a kezünk ügyébe kerül. Viccen kívül, gondoljunk bele, mi minden zenél. Akár a mobil telefon, ezt…..
Idén ünnepli 50. születésnapját a legendás angol rockzenekar, a Pink Floyd, amely pszichedelikus-progresszív hangzásvilágával vált híressé világszerte. Ebből az alkalomból összeszedtünk egy csokor érdekességet. Tudtad-e például, hogy mi volt a neve a bandának, és hogy miért…..
tollact 2015.04.07 18:40:25
@rockjano: Ezt sokan vitatják, de én is szeretem. Mondjuk a legjobb 6-ban benne van számomra is.
Amikor az ultrahangos felvételen megvannak a kis magzat végtagjai, feje, pöcörője (ha fiú lesz), akkor már lehet tudni, hogy pár hónap múlva új emberke születik. Így van ez az erősítőknél is. Amikor a kapcsolás deszkamodellje elkészül, akkor már lehet bízni abban, hogy nemsokára meglesz az új…..
tollact 2015.03.15 14:23:29
Tudjátok ugye, hogy haldoklik a zeneipar. Na most, a brit The Independent című napilap online verziója ma jelentetett meg egy cikket, amely szerint az ipar egyre kevésbé képes lépést tartani gyártás/termelés szempontjából a vinyl iránti, jelentősen megnövekedett kereslettel. Alább…..
Vajon mi lehet mostanában a hifi világ aktuális mémje? Ezen töprengtem minap, mert olyan nincs, hogy ne lenne valahol, valamelyik eldugott fórum legmélyebb bugyrában egy topic, ahol már megszületett a messiás, ahol már ismerik a jelenlegi Óriásölőt. Egész jól jönne most egy,…..
tollact 2014.08.30 19:04:43
@Audiolife: Ha felhívom őket vagy küldök egy mail-t, akkor tudok tőlük közvetlenül vásárolni ezekből a kábelekből.
Amikor elkészítettem és élesítettem a Peter Qvortrup-pal készült interjút, illetve nem sokkal utána, az interjú utóéletét nézve ígéretet tettem, hogy letesztelem a Gearbox Records egyik kiadványát, és ha már tesztelek, akkor megfogadom Qvortrup útmutatását és a szerinte…..
Idén is megrendezésre került a világ legnagyobb audió kiállítása és vására Münchenben, ahol több ezer négyzetméteren kilencszáznál is több márka termékeit tudják az érdeklődők a rendelkezésre álló három nap alatt megtekinteni. Az audiolife kiküldött tudósítója…..
Ma rakta fel EAR a Soulines Kubrick DCX lemezjátszó tesztjét. Úgy tűnik, tetszett neki :) Mint sokan tudjátok, a Soulines lemezjátszók valamilyen szinten rokonságban állnak a Pointe erősítőkkel: a Pointe Sima 20 előlapját ugyanaz a CNC-berendezés faragja, amivel a Kubrick sasszija is készül,…..
Valamilyen csodás véletlennek köszönhetően – valójában a forgalmazó közbenjárásával – lehetőségem adódott, hogy kapcsolatba kerüljek Peter Qvortruppal, az Audio Note Uk. alapítójával, vezetőjével. Nyilván előbújt belőlem az élelmes újságíró és rögtön…..
tollact 2014.02.11 19:25:32
@Audiolife: Pontosan ezt akartam írni, amit utoljára reagáltál. A már viszonylag kiforrott D/A technikát körbeépítve lehetett CD és DAC komponenseket csinálni magas minőségben. De a számítástechnika bugyraiba, és az úgymond "nagyfelbontású" zene digitalizálásba nem látnak kellőképpen bele, mivel még eléggé gyerekcipőben jár ez a dolog. Aki mást állít az tényleg nem hallott még egy jól összelőtt AN CD rendszert rendes CD-vel (nem másolttal!!)
Igor és kollégái végre elkészültek a Sima 20 erősítő távirányítójával. Két alumínium féltéglácska lett kivájva, hogy helyet adjon az az elektronikának és az elemeknek, mad precíziósan összeillesztve, és alulról összecsavarozva. A csavarozás azt is jelenti, hogy az elemcseréhez csavarhúzóra lesz…..
Nem tudom... Elkészült az új erősítő, a Pointe Sima 20 előlapja, rajta az új logóval. Nem tudom, tetszik-e. Kezdetben vala az olcsó Sima erősítő. Minden arról szólt, hogy milyen egyszerű. Maga a név is, ugye, "sima." Ehhez remekül passzolt az egyszerű téglalap-karika-karika…..
1902-ben, Taiwanban született és élete nagy részét ott is töltötte Li Mei-shu, festőművész. Nem hinném, hogy bármi köze lenne az Audio Note által gyártott integrált erősítőhöz, de hasonlatnak és analógiának jó lehet; mármint a festészet. Szia, dobozos! Ismét egy…..
tollact 2013.12.09 18:20:40
@Audiolife: Én még az Istvánnál hallottam azt a Neiro-t, aminek még nem sok köze volt az AN UK-hoz. Valamelyik komolyabb előfokkal ment, mély nyomokat hagyott bennem. Egyébként szimpatikus volt a Border Patrol által épített triódás végfok is a külső tápegységgel, sajnos azt nem volt módom még hallani.
Találós kérdés: melyik a világ legismertebb lemezjátszója? A Rega? Nem. A Linn? Neem. A Project? Biztos, hogy nem. Akkor esetleg a Pink Triangle? Nagyon neeem. Mégis, akkor melyik az a brand, amit mindenhol ismernek, ahol hallották már azt a szót, hogy audiofil? Folytathatnánk a sort…..
Kultikus erősítőkről* esett már szó nem egyszer az Audiolife oldalain, elég csak az egyik olyan postot megemlíteni, amely folyamatosan az olvasottsági élvonalban van: a Sugden A21. Az egyszervoltban olyan hifi termékekről írok, amelyeket már nem gyártanak, de a használtpiacon…..
Mondják, hogy a csöves erősítők között a legnagyobb reputációja a triódás erősítőknek van. Nem véletlenül, az audió rövid története során ezeknek az erősítőknek lett a legtöbb híve. Igen, ez a jó szó, híve és nem rajongója, mert a kettőnek nincs sok köze…..
Mielőtt a Krizsóval készült interjút kitenném, előtte egy szintén kuriózum írást közölnék. Ezt a szöveget Swinn nicknéven (törzs)kommentelőm írta (Sokat köszönhetek neki, jó párszor javított és egészített ki, hogy a posztjaim kerekebbek legyenek ). Nekem nagyon tetszik az…..
Az ide Hifi és Házimozi show-ról direkt nem írtam semmi beharangozót, egyrészt annyit írtam már a többiről, másrészt meg unom már az állandó összehasonlítást, hogy: jaj, bezzeg milyen volt a régi high-end show! Az volt aztán az igazi! Mert? Ott is szobákban lehetett meghallgatni…..
This is the begining of a... Emlékszem, valamikor még a kétezres évek elején, amikor a hírleveleket még postán küldték, a L’auditeur szervezet nyílt hétvégéket. Az ilyen hétvégen általában egy csinos hostess lány nyitott ajtót – ez sajnos már nem divat –, és több…..
A bevezető árú MusicStreamer II-vel szerzett tapasztalatok után nyilván volt bennem várakozás a magasabban árazott készülék iránt. A mindenkiben élő Kíváncsi Fáncsi afelé irányult, hogy mit tudhat a nagy testvérként aposztrofált MusicStreamer II+ ahhoz képest, amit az…..