Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heiszki László

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már kaphattunk némi ízelítőt abból, mire is számíthatunk idén nyáron, de a kánikula szettek helyett most tekintsünk kicsit előre, hogy felkészülten köszönthessük az őszt. Konsánszky őszi-téli kollekciójából szemezgettünk, amelynek fő színei a galamb szürke, a púder…..
Két részes cikksorozatunk második ópuszában arra keressük a választ, hogy az értékesítési struktúrán, a sajátos kommunikáción és a kockázatos, ámbár sikeres termelési stratégián túl minek köszönhető, hogy a kínai készülékek lassan, de biztosan letarolják az európai…..
Trendlabor Az olcsóság ára 2014.05.13 09:00:00
Néhány évvel ezelőtt mosolyogva legyintettünk, ha kínai telefont láttunk, de nagyot fordult a világ, s a messzi keletről érkező készülékekben ma már egyre többen látnak potenciált. A kici, occó, de jó holmi kelendő, még akkor is, ha egy-egy ilyen jövevény vásárlása…..
A több mint 25 éves magyar divatház reneszánsz ihlette LBL kollekciója a nyári ruhatár alapdarabjait vonultatja fel. A test vonalait lazán követő ruhák, lenge szoknyák, ujjatlan felsők kiváló alternatívát jelentenek mindazoknak, akik egy romantikus, tengerparti vacsorán, vagy a…..
Konsánszky Dóra tavaszi-nyári kollekciójában a sportos, kifinomult részletek, az elegáns vonalvezetés és a lágy, könnyed esésű anyagok használata dominál. „Az alapötlet egy Tokió–Budapest repülőúton született, miközben régi kedvencem, Joni Mitchell lemezeit…..
Anh Tuan meghívást kapott Európa egyetlen táska múzeumába, az amszterdami TASSEN MUSEUM HENDRIKJE MUSEUM OF BAGS AND PURSES-be, ahol két hónapos tárlat keretében a világ minden táska-fanatikusa megtekintheti a tervező legnépszerűbb, ikonikus darabjait, de találkozhatnak a legújabb…..
Az 50-es, 60-as évek darabjai töretlen népszerűségüket annak köszönhetik, hogy ekkortájt vált az igazán nőies megjelenés újra a divat alapkövetelményévé. Míg a háború utáni korszakot elsősorban a praktikum, a kényelem és sajnos a nélkülözés ihlették, a sokáig tartó…..
A minap ünnepelte fennállásának első évfordulóját az Elysian, s a márka születésnapja alkalmából úgy döntöttünk, megnézzük, hogyan képzeli el a két tervező – Bódis Boglárka, Gajer Emese – napjaink szép, intelligens, nagyvilágai asszonyait, s lányait. Novemberről, a…..
Beköszöntött az ünnepi bankettek, vacsorák, bálok időszaka, s egy-egy míves meghívó, benne az elvárt viselet megjelölésével sokak számára komoly fejtörést okozhat. Míg az urak viszonylag könnyen és egyszerűen megússzák a ruházkodást, a hölgyeknek már nem ilyen könnyű a…..
Business Casual Szürkület 2013.11.04 08:57:34
A közhiedelemmel ellentétben a szürke igenis izgalmas, de persze csak akkor, ha kellő figyelmet fordítunk a kontrasztokra. Az egyszerű, letisztult vonalvezetés és a szürke kombinációja elegáns, nagyon is modern megjelenést kölcsönöz viselőjének, így legyen szó egy hétvégi…..
Az elmúlt napok igencsak próbára tették tűrőképességünket. A 40 fokos hőségben szinte elviselhetetlen a belvárosi lét, különösen akkor, ha még ilyenkor se válhatunk meg a jól megszokott irodai szettektől. Az urak számára talán még elkeserítőbb a helyzet: a jófajta 50%…..
Business Casual Dzsekit az uraknak! 2013.03.04 09:00:00
A tavasz beköszöntöttével végre elrakhatjuk sokat szolgált télikabátunkat, hiszen a Nap első, még erőtlen sugaraival eljött a dzsekik ideje. A szezon darabjai letisztult szabásvonalukkal, világos, élénk színeikkel az aktív, sportos életmód lendületét csempészik be…..
Az elmúlt hetekben izgalmas darabokkal bővült a hazai üzletek kínálata: hatalmas a választék farmeringekből, dzsekikből, virágok borítják a nyakkendőket, és bokát villantanak a nadrágok. Az idei tavasz lényegében a tradíció és innováció harca a férfi öltözködésben, és a…..
A tervezők a 2013-as tavaszi, nyári kollekciók megalkotásakor sem fukarkodtak a kiegészítőkkel. A szezon darabjainak némelyike igencsak meghökkentőre sikeredett, különösen azok számára, akik ódzkodnak az innovatív megoldásoktól, beleértve az androgün irányvonal globális…..
2012-ben minden az olimpiáról szólt, és a gigantikus sportesemény jelentős hatást gyakorolt nemcsak a hétköznapi halandók, de a tervezők gondolkodására is. A designerek mindig is előszeretettel merítettek inspirációt a sport tiszta, nemes egyszerűségéből és a férfi atléták…..
Tény és való, az öltönyviselés nem kíván sok fantáziát. Azonban vannak olyan íratlan szabályok, amelyeket ha betartunk, feldobhatjuk és teljessé tehetjük e nemes ruhadarab viselését. Az öltönyökről szóló sorozatunk második opuszában ezeket az elveket, előírásokat…..
A férfiak többsége még mindig ódszkodik az arcápolástól. Talán azért, mert nem tartják maszkulin szokásnak, de bizonyára sokan vannak azok is, akik ugyan nyitottak a témára, de nem igazán tudják, mit válasszanak, hogyan csinálják. Ma már egyáltalán nem számít unikumnak, ha…..
  A konfekciók térnyerésével, az úri szabóságok háttérbe szorulásával jelentősen átalakult a férfiak öltönyökhöz való viszonya is. Míg száz évvel ezelőtt még az erdei kirándulásokon, kerékpártúrákon is teljes harci díszben jelentek meg a teremtés koronái, addig…..
Az előző postban öt olyan kóddal ismerkedhettünk meg, amelyekkel elsősorban protokolláris események meghívóin találkozhatunk. A következőkben az öt leggyakrabban előforduló kódot veszem górcső alá, sőt, ez alkalommal kitérek egy igen népszerű, de valójában helytelen,…..
Az illusztris események meghívóin általában feltüntetik az elvárt viselet ún. dress code-ját. Black Tie, Formal, Casual - még hosszú perceken keresztül sorolhatnám azokat a kifejezéseket, amelyek kérem, valljuk be, gyakran fejtörést okoznak az öltözék kiválasztásakor.…..
Business Casual Pengés kérdések 2012.10.15 12:30:00
  Egy dolog közös a férfiakban, az pedig az arcszőrzet, amelynek megzabolázása, ápolása bizony körültekintő bánásmódot igényel. A nem megfelelő borotválkozási technika az azonnali sérüléseken túl kiütéseket és szüntelen viszketést is eredményezhet. A…..