Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spades

86 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma van a Nemzetközi Mackónadrág Nap, az esemény immár 10 éves és grazi diákok kezdeményezésére indult el. A magyarok is erősek a mezőnyben, Király Gábor igazi márkává és védjeggyé tette a szürke alsót - még jóval a világnap megszületése előtt. Négy grazi gimnazista, Alexander Painsi, Matthias…..
Vasárnap is folytatódott a havazás Ausztria nyugati részén, a hegyekben több helyen 2-3 méteres hótakaró alakult ki. Steiermarkban több települést nem lehet közúton megközelíteni, Salzburgban is utakat kell lezárni - ugyanitt vasárnap kora reggel egy Railjet-szerelvény zuhant egy fa, a vonat ötórás…..
A lehető legrosszabb időpontban érkezett meg Ausztriába az újabb havazás: a hétvégén ér véget az iskolai szünet, emiatt jelentős forgalom várható a síterepek környékén, továbbá most indulnak vissza a külföldön dolgozók Németországba és Ausztriába Közép- és Kelet-Európából. A hegyekben napok óta…..
Közel 1 millió euróba fáj a Hartlauer elektronikai üzletláncnak a hagyományos karácsonyi fogadása: Innsbruckban havazott december 24-én délben, így rengeteg tiroli vásárló visszakapja a számláján szereplő összeget. Akinek Tirolban páros számra végződő nyugtája van, az nyert A fogadás lényege, hogy…..
Bár Ausztria nem túl nagy ország, a klasszikus karácsonyi menü mégis tartományonként változik. Gazdag levesek, kolbászok és más specialitások kerülnek az ünnepi asztalra. Ausztria nyugati részén (főleg Vorarlbergben) nincsen karácsony friss sült kolbász nélkül - ezt főleg borjúhúsból készítik.…..
Gyilkosság, gyújtogatás és csalás miatt vettek őrizetbe három nőt a karintiai Villachban, számolt be a esetről az ORF. Egyikük egy 43 éves magyar asszony, a trió gyakorlatilag szektaként működött, idős embereknek ígértek segítséget, védelmet gyógyulást, azonban valójában a pénzükre és a vagyonukra…..
El lehet-e kapni egy kilőtt nyílvesszőt egy száguldó autóból - akár kvízkérdésnek is beillene ez a feladvány. Egy Youtube-videó alapján kivitelezhető a dolog, csak nagyon sok dolognak kell stimmelnie. A felvétel Ausztriában készült, az osztrák közszolgálati média (ORF) felkereste az egyik…..
A Wien Tourismus megbízásából négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost. Fritzi, Bruno, Darshan és Victor közül az egyik akcióban: magasan szálltak a sasok Bécs felett Fotó: Wien Tourismus   Mostantól…..
Azzal, hogy Horvátország vb-döntős lett, sok magyar indult el vasárnap a szomszédos államba: nekünk ugyanis csúnyán véget ért a 2016-os éjjelünk, ami ugyebár elvileg végtelennek indult. Nem is a belga meccsen, hanem Andorrában és egyéb futballgigászoknál, szóval teljesen érhető, ha sokan akartak…..
Több, északnyugatról délkeletre  mozgó zivatarcella okozott komoly jégesőt szombaton délután és este (július 14.) Ausztriában Hartberg környékén illetve Magyarországon, az Őrségben.Az A2-es autópálya Hartberg környékén szombaton Fotó Manuel Höfler A szombat délután keletkezett viharra az Aktuelle…..
Ismét durva viharok pusztítottak Ausztria keleti részén csütörtökön: Steiermark, Alsó-Ausztria és Burgenland területére a legmagasabb fokozatú riasztást adták ki. Több helyen jég pusztított és rengeteg eső esett, Tirolban villámcsapás ért egy brit túrázót, akit csak nehezen sikerült kimenteni a…..
Lehetővé tenné a napi 12 órás munkaidőt az osztrák kormány (néppárti és szabadságpárti koalíció) 2019. január 1-től. A tervezet várhatóan idén júliusban kerül a parlament elé, azonban máris komoly vitákat váltott ki, írja a Der Standard. A legfőbb probléma a szakszervezetek szerint, hogy a…..
  800 katona és ugyanannyi rendőr vigyáz a kedden a Bécsbe látogató Vlagyimir Putyin orosz elnökre. Az osztrák fővárosban több teret is lezárnak a belvárosban és korlátozások lesznek a légi forgalomban is, a légtérre pedig katonai gépek ügyelnek. Az osztrák rendőrség szerint a megerősített…..
A grazi Magna-gyárban készül a BMW Z4-es roadstere, adta hírül az ORF a vállalat hétfői bejelentése alapján. A német konszern 2003 óta dolgoztat az ausztriai céggel. A nyitott sportkocsi végső kinézete egyelőre titok (bár a BMW hivatalos oldalán fenn van a koncepció). Az álcafestéssel ellátott…..
  Ha már sikerült a Haladás nemhivatalos és hivatalos stadionavatóját megtekinteni, ezért úgy határoztunk, hogy a Mezőkövesd elleni derbit is élőben tekintjük meg, és írunk róla egy dolgozatot, amolyan "félélőt". Ennek különösebb oka nincs, a fociról még mindig nem sikerült leszokni (a magyar…..
 Az biztos, hogy a 2018-as BL-döntő negatív főszereplője a 24 éves Loris Karius lett, a Liverpool német kapusa előbb teljesen dekoncentráltan végzett el egy kidobást oly módon, hogy abba a közlében ólálkodó Benzema bele tudott érni, a csatárról pedig a kapuba csorgott labda - a Real Madrid ezzel a…..
  Több autót is megrongált egy meghibásodott erdészeti jármű szerda délután a steiermarki Voitsbergben, írják honlapjukon a helyi tűzoltók. A gép egy autókereskedés bejáratában landolt és 200 ezer euró kárt okozott. A beszámoló szerint a 14 tonnás gépen menet közben romlott el a fékberendezés, így…..
Durva vihar érte el szerda este Bécset: az osztrák fővárosra felhőszakadás zúdult, a tűzoltókat 75 alkalommal riasztották elöntött pincék és megrongált tetők miatt. Az ítéletidőben egy tubát (földet nem érő légörvény) vagy egy kisebb tornádót is lefilmeztek.   A felvétel szerint szinte…..
  Felmondott terhes munkatársának egy pékség vezetője Zwettl-ben (Alsó-Ausztria). A jogszerűtlen eljárást hamis váddal tetézte, azonban a munkavállalók érdekvédelmi szervezete (Arbeiterkammer) kiállt a dolgozó mellett, aki végül 10 ezer euró kártérítést kapott. A 32 éves bejelentette…..
A rádiós és a kocsik közül kimentett husky Fotó: Hitradio Ö3  Az A23-as autópályára tévedt szerda reggel egy fiatal husky Bécs Inzersdorf negyedében. Az Ö3 rádióadó közlekedési hírekkel foglalkozó munkatársa éppen a közelben az ASFINAG autópálya-kezelő irodájában berendezett szerkesztőségben…..
Elöntötte Grazot és környékét a hatalmas felhőszakadás nyomán lezúduló víz hétfő este, írják osztrák hírportálok. A Citypark üzletközpontban 30 centi magasan állt a víz, a várostól délre le kellett zárni az egyik vasúti vonalat.Graz hétfő késő délután: az utcákat rövid idő alatt elöntötte az esővíz…..
Valahol ott ejtettem el az események fonalát, hogy az első nap estéjén, még szédelegve ez előző napi úttól meg a teljesen friss élményektől, megírtam a bejegyzést arról, hogy egy szép napon arra ébredtem a nagy magyar álomból, hogy Németországban vagyok. A reakciókra nem számítottam, rengetegen…..
Hát akkor holnap reggeltől a szám címe: miért éppen Németország? Amúgy olyan, mint egy film: nézem és nem hiszem el. És bszki, mégis igaz, de nem elég, hogy lesem, még benne is vagyok. Ha valaki azt mondja nekem pár éve, hogy egy kommunista némber miatt ötvenpluszosan német földön kezdek újra…..
Heart and Spades 28, ennyi volt 2018.02.05 23:46:03
  … és ennyi éve kezdődött a történetem, a változás kellős közepén. Egy verőfényes februári reggelen, az előző lakók által sietve elhagyott pártházban, bőrrel borított ajtók, telexek, Robotron írógépek és szomorkás fikuszok között, a már nem és a még nem, valamint a ki tudja mi lesz fura…..
Spórol az új osztrák kormány az EU-ból érkezett munkavállalóknak kifizetett családi pótlékon, derült ki az ÖVP-FPÖ első kabinetülése után pénteken. Az intézkedés egy átfogó, központi takarékossági csomag része, és egy fura megoldással akarja kikerülni az uniós vizsgálatot, mivel ellentétes az EU…..