Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szelényi Zsuzsanna

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Akármilyen kedves vendég, három napig untig elég” – szól a régi mondás, amely azt azért nem taglalja, hogy mit csináljunk, ha a vendég egyáltalán nem kedves, és ráadásul a kelleténél többször vizitál nálunk. Orbán Viktor, a NATO-, és EU-tag Magyarország miniszterelnöke a rendszeresen visszatérő…..
A kormány úgynevezett nemzeti konzultációja semmi mást nem szolgált, mint, hogy a kormány azt a látszatot keltheti, mintha a többség nevében kormányozna. Valójában a helyzet az, hogy a miniszterelnök a többség nevében, de kevesek érdekében kormányoz Magyarországon.  Ezért Orbán Viktor tegnapi…..
Természetesen, ha a kormány a korrupciót, a központosított lopást tekinti működése alapjának, akkor a korrupció ellen küzdő civilek politikai térbe kerülnek és a kormány ellenségének tekinti őket. De attól még nem azok!  Vannak olyan országok, amelyek jól működnek, ahol biztonságos az egészségügy,…..
Két hónappal ezelőtt ismerkedtem meg Erikával, a bátor nővel, akinek az erőszak-ügye hónapok óta a teljes magyar nyilvánosság előtt zajlik. Erika a szerencsének, illetve odafigyelő munkatársainak köszönheti az életét, amelyet egy brutális szexuális erőszak kis híján kioltott. A vádlott B. Krisztián,…..
A Fidesz az első perctől fogva állampárt megvalósítására törekedett, és nagy erőket vetett be, hogy visszaszorítson minden erőt, amely gátat szabhat a hatalom gyakorlásának. A hatalmi erőszak a múlt évben új fordulatszámra kapcsolt, amely azonban azt mutatja, hogy a Fidesz-hatalom nagyon is…..
A bőnyi újnyilas rendőrgyilkosság súlyos felelősséget ró a magyar kormányra. Napról napra nyilvánvalóbb, hogy nemcsak a konkrét akció megtervezése során követtek el súlyos hibákat a rendőri vezetők, de az elmúlt években átszervezett nemzetbiztonsági szervek vezetőit összességében a kormányt is…..
Orbán rendszere nem tankokkal támad, hanem a demokrácia kijátszásával, a félelem és a gyűlölet felkorbácsolásával, az emberi erkölcsök kikezdésével. „A rádióba öt főnyi küldöttség megy be, hogy kérjék, olvassák be a Diákparlament követeléseinek rádióközlését.  A küldöttséget letartóztatják. … A…..
Átment a Fideszen a női princípium. “A lányaimat remélem elveszik majd jóravaló fiatalemberek és eltartják őket” – magyarázta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök minap egy oroszlányi fórumon. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mi jár a felesége fejében, amikor a lányaik jövőjéről gondolkodnak.Tényleg az…..
A ma kezdődő varsói NATO-csúcstalálkozó több szempontból kifejezetten fontos nekünk, magyaroknak és egyúttal fordulópont is a NATO fejlődésében. A két évvel ezelőtti csúcs óta keletről és dél felől is súlyos biztonsági kihívásokkal szembesült az Észak Atlanti Szerződés Szervezete. A kard, ha…..
Szétesés vagy egység: ez a kérdés a Brexit után Margaret MacMillan oxfordi történész, az első világháború kutatója pár hónapja azt mondta egy konferencián, hogy Európa ma a szakadék szélén áll. Emlékeztetett arra, hogy 1914 tavaszán, fűtött teremben elegáns ruhában lehetett Mozartot hallgatni, és…..
Magyarország az elmúlt hat évben történelmi léptékű forrásokhoz jutott az Európai Uniótól. A pénzbeli segítség az ország termelésének több mint 20 százalékát tette ki. Mégis, ha körbenézünk Magyarországon,   nem látjuk a lendületes fejlődést, nem látszik ennek a hatalmas pénzfolyamnak a hatása. Mi…..
Nemrég találkoztam egy a fejtörővel. Így hangzik: egy apa és a fia autóbalesetet szenvednek, és az apa meghal. A fiú súlyosan megsebesül, és kórházba szállítják. A sürgősségi osztályon az orvos felkiált: nem tudom megoperálni ezt a fiút, mert a gyerekem! Hogyan lehetséges ez? Ma, a 21. században ez…..
Orbán Viktor az elmúlt félévben folytatta azt a keleti jellegű kormányzást, amely távol áll az európai demokráciák fókuszától. Kormányzását korrupció, a kiszolgáltatottak magára hagyása és a jövő elherdálása jellemzi. Pedig Magyarország számára Európán kívül nincs…..
Negyedszázaddal a rendszerváltás után felbomlott az a konszenzus, ami a kilencvenes években a rendszerváltást övezte. Akkor egy ország akart Európához csatlakozni, egy egész ország akart szabadságot, többpárti demokráciát, függetlenséget, jobb életet. Az átmenettel kapcsolatos…..
29 éve, 1986. április 26-án történt a csernobili atomkatasztrófa. A felelőtlen tervezés és az elhazudott hibák miatt sokezer ember halt és betegedett meg, a baleset máig tartó elképesztő természeti pusztuláshoz vezetett. A világ második legnagyobb atomkatasztrófája ma is…..
„A Fidesz továbbra is értékközösség, de ezt minden döntésünknek vissza kell tükröznie. Ez a polgári értékek képviseletére, az antikommunizmusra, az átláthatóságra és a következménynélküliség elutasítására egyaránt igaz” – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz…..
Finnországtól Bulgáriáig minden ország a régióban arra törekszik, hogy folyamatosan csökkentse gazdasági és politikai függőségét Oroszországtól. A NATO és az elmúlt évek globális energiapiacának változásai egyre jobb lehetőséget biztosítanak ehhez. Éppen ezért…..
  "Nem akartam, hogy a gyerekek olyanok legyenek mint az apjuk. Ezért kellett eljönnünk. - "Én már bármit kibírok, de a gyerekek nagyon sokat szenvedtek." - "Itt nagyon jó, sosem kaptunk még életünkben ennyi segítséget" -" Be voltunk zárva, a bolton kívül sehova sem mehettem évek…..
Veszprémben helyzet van. Nem akármilyen helyzet: a kétharmad megtörésének lehetősége. Pár hónappal ezelőtt Veszprémben még nehezen lehetett volna elképzelni egy ilyen esélyt, de ma már se Navracsics nincs, se a Fidesz verhetetlensége nem magától értetődő. Újpest után minden…..
Ma a korrumpálódott kormány a legsúlyosabb nemzetbiztonsági kockázat Magyarországon A hetekben zajló korrupt adóhatóság-botrány a szemünk láttára rajzolja ki, hogy az orbáni Magyarország, amiben élünk, az egy velejéig romlott, korrupt rendszer. Miután a szerdán lelepleződött…..
Szelényi Zsuzsanna 2014.11.09 23:22:05
@Tippking: Folyamatosan felvetem. Minden nap megszólítok valakit. És tolom tovább!
Kedves diákok, kedves szülők, kedves tanárok! Tovatűnik a nyár, kicsit hűvösebbek a reggelek, és a nyaralás emlékeinek helyét lassan a csengő élénk hangja és a tanórák izgalma foglalja el. Mielőtt beszippantana minket az ősz, egy kis utazásra invitálom a hallgatóságot. No…..
A Pásztor sztori nem véletlenül robbant ki az elmúlt hetekben. Ez a botrány valójában arról szól, hogy az ellenzék mit tanult az elmúlt hónapok választási vereségeiből. A Fidesz által 2010 óta létrehozott új világot az elmúlt négy évben a demokratikus ellenzéki pártok…..
    Kedves Barátaim!   Elmúltak a parlamenti választások. Szembesültünk az eredménnyel és elgondolkodtunk azon, mit tettünk jól vagy rosszul az elmúlt évben. Meggyőződésem, hogy mindazok a célok, amelyekért az Együtt-PM eredetileg csatába szállt a politikai porondon, ma…..
  Beszéd 2014. március 19-én a német megszállás 70. Évfordulója alkalmából       1944. március 19. olyan nap volt, amely magyarok százezrei számára hozta el a közvetlen életveszélyt. A nácibarát magyar kormány kötelezővé tette a sárga csillag viselését a…..
Orbán Viktor olyan megállapodást kötött Oroszországgal Paksról, amely a hazai energiatermelést az elkövetkező ötven évre egy vitatott technológiába betonozza, a családjainkat generációkra eladósítja és Magyarországot visszavezeti az orosz érdekszférába.   Ma az…..