Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ungurján Carcosa

43 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A házban 10 éve forgalmas zöldség-, gyümölcspiac működött, 900 évvel korábban lovagok és orvosdoktorok forgolódtak benne.   A keresztes hadjáratok (1099-1291) idején a mai Jeruzsálem óvárosának keresztény negyedében működött kórház nagyon jó állapotban megmaradt…..
Óriási tervei vannak az AMC-nek a jövőre nézve, köztük a Preacher kultikus képregénysorozat adaptálása, amit Seth Rogenre és Evan Goldbergre bíztak. A Collider nemrég interjút készített velük, amiben Rogen elég konkrétan kijelentette, hogy semmiképpen sem szeretnének direkt…..
Hármam, ugyanarról, háromféleképpen. A True Detective fináléja megosztotta a sorozatfüggőket, legalább annyira, mint a Lost utolsó része, vagy a Maffiózók befejező 8 másodperce tette. Perszehogy az Indexen belül is kialakultak a frakciók. Triplakritika. Ezek a kérdések maradtak…..
Az első három részről már írtam egy cikket korábban, de most, hogy befejeződött Nic Pizzolatto szinte a semmiből a nézettségi listák csúcsára robbanó sorozatának első évada, úgy gondolom, logikus, hogy megemlékezek egy füst alatt az egész szezonról. Amikor elkezdtem nézni a…..
Ungurján Carcosa 2014.03.10 20:30:53
@Sparrow: Igazad van, bízzunk benne.
Mélységesen nem értek egyet azokkal, akik most bezzegelnek meg bazmegelnek amiatt, hogy a Budapest-Székesfehérvár viszonylatban életbe lépett minden idők legsűrűbb, ütemes vasúti menetrendje. Csúcsidőben akár félóránként, már-már hévhez közelítő sűrűséggel lehet…..
A recept tavalyhoz képest csak finomult, de javarészt a készítők mit sem változtattak a koncepción. A számításuk be is jött, a finálé nézettségi csúcsot hozott és az egész szezon jól muzsikált. Az első szezonhoz képest jóval több mágiával spékelték meg a második évadot,…..
A spanyolországi Granadában lévő Alhambra palotaegyüttes a világ egyik leglátogatottabb helyszíne. A mór építészet gyöngyszeme már nem bírja a „turistanyomást”, ezért újabb területeket nyitnak meg. A mór uralkodók által épített, majd V. Károly által is lakott…..
Próbáljunk ki egy újítást: nem az epizód időrendje szerint haladunk, hanem helyszínek szerint, aztán majd meglátjuk, bejön-e a jónépnek. Deres: A kis hernyó Theon csak megcsinálta, és nekiesett Deresnek, ami azért nem egy nagy truváj ugye úgy, hogy Ser Rodrick minden katonával…..
Ungurján Carcosa 2012.05.08 18:22:38
@tsb: Szomorú, de teljesen jogos. Én - a regényekkel szemben . most ábrándultam ki a sorozatból teljesen.
A Youtube leírás szerint az alábbi videón látható a rage against the machine első koncertje. 1991-et írunk:California, kerti partikezdetben pár bámészkodó, majd diszkréten dagadó nézőserega nyitószám, a Killing in the name még instrumentálisan hangzik el, Zack a színpad szélén…..
Ungurján Carcosa 2012.01.31 16:45:36
@mennyi?husz!:

Én nem hagytam őket elkallódni, a mai napig rendszeresen hallgatom őket. Sok sikert a "kukázáshoz", higgye el, megéri.
 Egy éve ilyenkor, embernek aligha nevezhető ragadozók csaptak le a nagyszüleim házára. A rablótámadás következményeibe belehalt az anyai nagyapám, majd nem sokkal később a nagymamám is. Azóta megkerültek a tettesek (hogy miként, azt most nem részletezem) és most a…..
Ungurján Carcosa 2012.01.03 17:15:35
Megjegyzés: Körülbelül öt esztendeje az egyik levelezőpartnerem élénk ellenérzését fejezte ki a szerepjátékos körökben dudvaként elburjánzó giccses karakternevek iránt. Fölvetésére válaszul írtam az alábbi levelet, enyhe alkoholos befolyásoltság alatt.Mellettem az asztalon…..
Megjegyzés: A Carcosa kampány fordulóponthoz érkezett – hűséges külső közreműködönk, Borgg ugyanis ezúttal nem ellenségeket talált ki nekünk, hanem barátokat! Sokan közülünk megkönnyebbült sóhajjal fogadták a változást, mindenekelőtt a szláv ág…..
Egy történet a Balkánról Magyarországról:Bontani kezdik az állomástPénzükért demonstrálnak a kifizetetlen alvállalkozókFelvonulnak a vasútállomás bontásához Gárdonyban csütörtök reggel a Tárnok–Székesfehérvár-vasútvonal építésében közreműködő, pénzükre…..
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Ungurján Carcosa 2011.04.04 12:02:00
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Bizonyos idegen nyelvű kifejezéseknek, és a magyartól idegen mitológiai eredetű fogalmaknak nem igazán van pontos magyar megfelelője; példának okáért hogy is lehetne lefordítani magyarra a banshee (bean-shide), vagy a fairy (fear-shide)szavakat? Nos, konkrétan sehogy, mert eme kelta mitológiai fogalmaknak nincs pontos megfelelője a magyar mitológiában. A dragon=sárkány sokkal egyszerűbb, de van ahol kicsit bonyolultabb a probléma.

A nyelvi igényesség egyik fő ismérve mellesleg szerintem az, hogy valaki a hétköznapi beszédben a magyar nyelv 3000 szavát használja, vagy esetleg ennek a többszörösét.
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
A wargok támadása(Hangulatzenéért kattints ide)Humungus khunti tartományában szörnyű dolog történt: megpróbálták elrabolni a Kertész fekete tölgyét. A támadók ogárok és faunok voltak, egy páncélos troll vezérletével; csatárok és felderítők gyanánt legalább két falka…..
Humungus Carcosa életében komoly csapást jelentett a Carcosák hanyatlásával járó tragédiák sorozata. Otthonát gyors egymásutánban kétszer veszítette el, szűkebb családja megtizedelődött. Az új pireneusi kastélyba költözve többé nem érezte magát otthon, és gyökértelen…..
Megjegyzés: Kitartó olvasónk, Borgg – akinek Gérard de Perigorn lovag impozáns alakját köszönhetjük – újabb emlékezetes ellenséget talált ki a Carcosa családnak. Ezúttal nem csupán az alább következő cikkért tartozunk köszönettel neki, hanem a türelméért is:…..
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
Ungurján Carcosa 2011.03.12 14:57:12
@Evoryn Carcosa: Drágám, ilyet én sehol nem olvastam a krónikákban. Vagy ez egy isteni kinyilatkoztatás akar lenni?

Attól még hogy a pókoknak olyan vagy, mint az embereknek Jehova vagy Allah, attól még nem vagy isten.
Ez pont olyan, mintha belelépnél egy hangyabolyba, és onnantól "Világok Pusztítója" feliratú zászlót hordatnál magad után; szánalmasan görcsös :)
„Nem akarod, hogy kijöjjek a sodromból...”(Hangulatzenéért kattints ide)A Carcosa családban mindig is születtek olyan gyermekek, akik ösztönösen értettek a legveszedelmesebb őselem – a tűz – mágikus manipulálásához, ám az igazán tehetségesek szerfölött…..
Ungurján Carcosa 2011.03.04 18:24:42
@Alister: Nem rossz az ötleted, és mivel az előző generáció dinasztikus házassága is jól sikerült, fel is fogom vetni az Anahid kuzinoknak.
"Akarsz fogócskázni?"(Hangulatzenéért kattints ide) Ha sorra vesszük a családtagokat, Hellehild Carcosa több szempontból különleges eset. Először is, soha életében nem járt sem a régi, sem az új Carcosa-kastélyban, bár ezzel nem áll teljesen egyedül (például…..
Ungurján Carcosa 2011.02.19 15:44:55
@Vylhva Carcosa:

Természetesen állok rendelkezésedre, drága Ví. Tudnál egy kicsit pontosabb leírást adni a nyavalyáidról? A nemi kórság kimondottan érdekelne. Honnan szerezted? Kitől, Mik a tünetei. És minden más információ szükséges a gyógyulásodhoz.
Megjegyzés: Tovább tallózunk a boldog emlékezetű Fanfárba szánt írásaim archívumában. Az alább következő cikk, témájából és gondolatmenetéből kifolyólag, akár előtanulmánynak is beillik a Carcosa-kampányhoz.A magamfajta szerepjátékos őslények, akiknek a D&D szóról…..
Ungurján Carcosa 2011.01.23 00:20:54
@Leonor Carcosa: Leonor, ne is emlegesd nekem Kutyikot, mert a mai napig elkap a harci ideg, és hamuízű lesz csak a gondolatától is minden a számban.