Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zabhegyezo

266 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra és újra szembejönnek velem olyan zenekarok, melyekről szépen kiderül, hogy már egy évtizede a színtéren dolgoznak, ki is adtak jó néhány albumot, valahogy mégsem sikerült betörniük akár még csak a metal fősodrába sem, pedig teljesítményük a teljes szcéna produkciójánál nagyságrendekkel…..
Szerző: David LagercrantzCím: Mint az árnyékKiadó: AnimusMegjelenés éve: 2017Oldalszám: 468 A Millennium-trilógia mindenképpen ott van ennek az egész skandikrimi-őrületnek az origójában, ami számos remekművet, de megannyi selejtet is kitermelt magából az utóbbi időben – pontosan úgy, ahogy a…..
Évi egy-két Jodi Picoult-regény úgy kell a krimi-szerető nőknek, mint egy falat kenyér, ha szabad általánosítanom. Nemcsak a porcelánlelkű hölgyek találnak maguknak fogást az amerikai írónő regényeiben, azoknak is akad ízes falat, akik a sötétebb hangulatú krimikhez vonzódnak. Idén azonban egy másik…..
Szerző: Hartay CsabaCím: HoltágKiadó: AthenaeumMegjelenés éve: 2016Oldalszám: 220 Én is szerettem volna nagypapát. Történeteket az ő gyerekkoráról, fiatalságáról. Túlzásokkal kiszínezett sztorikat, nagypapa előadásában. Szerettem volna, ha vannak közös titkaink, amit senki sem tudhat, csak mi…..
  Szerző: Szántó DánielCím: RevansKiadó: Atlantic PressMegjelenés éve: 2016Oldalszám: 432 Az a jó a magyar írókban, hogy könnyebben le tud velük ülni az ember egy beszélgetésre, ha éppen úgy tartja kedve. Persze az is szükséges a beszélgetéshez, hogy a kritikus blogger le akarjon ülni az…..
Kissrác szemszögéből megírt történet? Akarom! De ki az a Hartay Csaba? Nem tudom. Google a barátom. Szarvasi „gyerek”, fiatal. Blogot ír, meg újságot? De várjunk, nem a szemüveges nyurga alkat, akit megviselt a lélek baja. Ennek a figurának még a szeme is mosolyog. S ahogy ezt a könyvbemutatón…..
Zabhegyezo 2016.11.26 14:56:46
@Hácsé77: Király volt. S ha jól tévedek, Téged is emlegettünk :D
  Szerző: Kondor VilmosCím: Szélhámos BudapestKiadó: LibriMegjelenés éve: 2016Oldalszám: 736 Egy krimi, ami Budapesten játszódik, magyar, hétköznapi (vagy nem?) figurákkal, valamikor 1933-ban egy bűnügyi újságíróval a főszerepben? Naná, hogy érdekel! Jó magyar krimiből nem mondom, hogy hiány…..
  Szerző: Greg IlesCím: CsontfaKiadó: General PressMegjelenés éve: 2016Oldalszám: 736 Greg Iles nagyszerű comebackjét, a tavalyi Lángoló keresztet folytatja most egy, ahhoz terjedelmében és tartalmában is hasonlóan monumentális alkotással, amelynek középpontjában egy ősöreg mocsári ciprus, a…..
 A 2015-ös év egyik bestsellerét kívánom félszubjektíven megkritizálni úgy, hogy a film megnézése után vettem csak kezembe Paula Hawkins alaptörténetét. Mivel azon női egyedek közé sorolom magam, akik találnak valami megnyugtatót az otthon biztonságát élvező emberek látványában (P. H. után…..
A tavalyi év végén elég nagy port kavart a hazai könyvpiacon J.D. Salinger klasszikusának újrafordítása. Az én hátamon már a cím megváltoztatásától is felállt a nemlétező szőr, nemhogy belegondoltam volna, hogy átalakul esetleg a teljes szöveg, neadjisten még Holden Caulfield karakterének lényegét…..
Ja. Semmi nem változott. Nyomorog a lelkem. Nem is értem, mi bajom. Illetve értem. Illetve hát. Hogy illessem meg. Szóval szabadon, lebegve, mindentől mentve. Úgy. Érted? Én sem. Sok alkohol fogyott. Piszok sok pénz is. Mindig mással egy asztalnál. Olykor egyedül. Én meg a pozitív ital, mellé…..
Odabent. Semmi nem a régi. Ahol nők dolgoznak együtt, ott béke sose lesz.  Mindennek neveztek engem már életem során okkal, vagy oktalan, de szarkavarónak még nem. Most már az is vagyok. Mondom én, hogy alaptalanul. De mindenki higgyen, kinek akar. Szíve joga választani. Úgyhogy én nyomtattam egy…..
Szerző: Héctor Tobar Cím: A sötét mélyben Kiadó: Tarandus Megjelenés éve: 2015 Oldalszám: 448 Mindaz, ami 2010 őszén a 33 mélyben rekedt chilei bányásszal megtörtént, az egész világ figyelő szemei előtt zajlott, a „világvégi” környezet és a tudósítások rendszeressége pedig afféle…..
Most már kezdem érteni és értékelni a szabadnapokat. A szabadnapok arra valók, hogy lógasd a lábad, feküdj hanyatt, házhoz rendeld a kaját, manikűrözz, fodrászhoz menj, szeresd magad. A filmekben. Az én valóságomban korán kelsz, mert nem tudsz aludni, mosol 4-5 adagot, este kivasalod, napközben…..
Szerző: S. K. TremayneCím: Fagyos ikrekKiadó: GaboMegjelenés éve: 2015Oldalszám: 354 Amikor éppen az olvasói válságból szeretnék kimászni valahogyan, akkor felmegyek a Gabo Kiadó honlapjára és kiválasztok egy kötetet, ami biztosan megoldja a “mit olvassak?” kérdést. Jellemzően remek…..
Mert nincs időm. Igaz. Mert nincs meg hozzá a csatolni kívánt fotó. Igaz. Lusta vagyok. Igaz. Ésígytovább. Egyébként meg hiányzik a blogosdi. Rinyálni egy fehér háttérnek, ami nem pofázik vissza. Ontani a cinikus szöveget, teletűzdelve Erika féle szarkazmussal. Várni a…..
  Szerző: Karen Joy Fowler Cím: Majd' kibújunk a bőrünkből Kiadó: Tarandus Megjelenés éve: 2015 Oldalszám: 424 Eddig minden Tarandus-könyvben találtam valamit, ami miatt emlékezetes maradt számomra az adott kötet. Nem volt ez másként Karen Joy Fowler Majd’ kibújunk a…..
Szerző: Nick Cutter Cím: Mélység Kiadó: Agave Könyvek Megjelenés éve: 2015 Oldalszám: 432 Ennek a kanadai fickónak a neve nem sokat mond ma még az olvasóknak, annál inkább a jelen könyv borítóján szereplő Clive Barker név, amely vezérfonalon elindulva végül én is…..
Szerző: Bleeding BrideCím: A téboly kertjeKiadó: UndergroundMegjelenés éve: 2015Oldalszám: 216   Miután Bleeding Bride Fekete fivérek című első kötetét személyes hangulatregényemnek tituláltam, nem volt kérdés, hogy akarom-e a Téboly kertjét is megismerni. A tébolyult…..
Szerző: David LagercrantzCím: Ami nem öl megKiadó: AnimusMegjelenés éve: 2015Oldalszám: 496 Ez az a könyv, amiről már jóval a megjelenése előtt mindenkinek meglehetősen határozott véleménye volt – én sem voltam ez alól kivétel. Most azonban, amikor kézzelfogható közelségbe…..
Szerző: John GreenCím: PapírvárosokKiadó: GABOMegjelenés éve: 2015Oldalszám: 384   Mi mással is kezdhetnénk a Papírvárosok recenzióját, mint azzal a megállapítással, hogy a Csillagainkban a hiba tavalyi elképesztő sikere bizony szélesre tárta a magyar háztartások ajtaját…..
  Szerző: Cheryl Strayed Cím: Vadon Kiadó: Cartaphilus Megjelenés éve: 2015 Oldalszám: 400 Hullan Zsuzsa Bakancskoptató című könyvén kívül én nem olvastam útiregényt, de azért a…..
  Szerző: Bagi IvánCím: Csak szeretet legyen!Kiadó: Jaffa KiadóMegjelenés éve: 2014Oldalszám: 206 Bagi Ivánt, ezt az imádnivaló komikus figurát, többnyire a tévéből vagy…..
Szerző: Greg IlesCím: Lángoló keresztKiadó: General PressMegjelenés éve: 2015Oldalszám: 736   Valódi mamut hátán tér vissza Greg Iles a négy évvel ezelőtti, csaknem végzetes autóbalesete után: az önmagában is impozáns terjedelmű Lángoló kereszt ugyanis csupán egy…..
Szerző: Stephen KingCím: Álom doktor (A ragyogás 2.)Kiadó: EurópaMegjelenés éve: 2015 (1. kiadás: 2014)Oldalszám: 704   Most, amikor utánajártam, meglepve szembesültem vele, hogy egyidős vagyok A ragyogással. Ez a közérdeklődésre számot aligha tartó információ annyit azért…..