Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Estevez atya

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Rubicon legutóbb közzétett közvélemény-kutatása szerint mindössze egyetlen hazai párt létezik, amely az elmúlt hónapok során számottevően növelni tudta támogatottságát. Ez pedig a Jobbik, mely március végére beérte a DK-t és a Momentumot, s jelenleg hármas holtversenyben állnak az ellenzéki…..
Estevez atya 2021.04.13 14:57:49
@6.Lenin: nem kell, hogy Jakab Péter rendbetegye az országot, zavarják epa Fideszt, aztán minden a helyére kerül magától.
A Warner Bros. bejelentése, amely szerint jövőre a stúdió bemutatói azonnal felkerülnek az újonnan indított HBO Maxra, erősen felzaklatta az érintetteket. Először Christopher Nolan fakadt ki, most pedig az új Dűne rendezője, Denis Villeneuve, aki írt is egy szenvedélyes hangú nyílt levelet a…..
  Lehet páran meghökkennek, hiszen politikai értelemben a címben megnevezett két ember tűz és víz. (Mi ezt Magyarországon tudjuk, hogy az USA-ban is tudják –e, hogy ki az a Gyurcsány Ferenc, nos ez valószínűleg jobb ha megmarad a költői kérdések szintjén). Trump és Gyurcsány, kijelenthetjük,…..
Napjainkban a Lego az egyik legnagyobb játékgyártó, de az is lehet, hogy ebben a pillanatban éppen a legnagyobb. Volt olyan év, amikor ők számítottak a legnagyobbnak, máskor éppen egy kicsit visszacsúsznak, de az tény, hogy már hosszú évek óta tartósan tagjai a top 3-nak. Egyedülálló teljesítmény ez…..
Estevez atya 2020.09.17 16:53:59
@scherier: vannak nem tematikus kreativ kisebb csomagjaik, meg talán vödrös legó is.
de kkb értem: licenszeltből csak az adott doolgot lehet felépíteni
A hamburger egy igazi, úgynevezett komfort fúd! Nekem abszolút kedvencem, és képes lennék minden nap megenni egyet. Sokáig csak a mirelit húspogácsát és a mekis hambucit ismertük, azonban pár évvel ezelőtt betört a piacra a kézműves hamburgerek új nemzedéke! Ha lehet valamiért hálát adni, akkor…..
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
A legtöbb ember szerintem szereti minél gyorsabban és egyszerűbben letudni a konyhai műveleteket, amelyek ha eszközigényesek, akkor nagyban függnek a használt géptől is.   Mióta vegán vagyok sokkal jobban igénylem az aprító, botmixer és turmix adta lehetőségeket, hiszen sokkal gyakrabban…..
Két évtizede virágzik a fogyókúrás piac Magyarországon, mégis mi vagyunk a legelhízottabb ország Európában és a negyedik legelhízottabb ország a világon. Ez pedig nem pusztán esztétikai kérdés, hanem súlyos egészségügyi probléma. A túlsúly, majd az elhízás maga után vonja a cukorbetegség, a szív- és…..
Estevez atya 2020.02.07 19:29:05
Győzni jöttem! 54,2 kg 2018.06.27 23:47:13
Figyelem, figyelem a héten megdölt a 17 éves súlyrekordom. Ha még 5 kg-t fogyok, akkor is csak a 17 évvel ezelötti csak még egy honappal korábbi rekordomat tudnám beállitani, ami annyira nem vonzó célpont, hogy arra gondoltam meg sem kísérlem.  4 nap kivételével azaz az elmúlt 2 hétből 1O napon…..
Estevez atya 2020.02.03 20:45:56
@RevanB: túl nagy a csend :(
NEXUS MAGAZIN Te nem a tested vagy 2019.12.25 10:30:07
Janine Shepherd igen tehetséges sportoló volt egész életében. Először atletizált – több alkalommal is elnyerte az ausztrál nemzeti bajnoki címet -, majd érdeklődése a sífutás irányába terelte. Kitartása és céltudatossága miatt rajongói körében és a sportolók világában csak úgy emlegették: „Janine,…..
Estevez atya 2019.12.26 20:47:58
Ahogy várható volt, beindultak az iratmegsemmisítők azoknál az önkormányzatoknál, ahol az ellenzék veheti át a település irányítását. A nagy balhék azonban így sem tűnnek elkerülhetőnek, hiszen a párton belül is nagy a tanácstalanság, mit is kezdjenek a számukra szokatlan helyzettel. A Fidesz…..
Kinek adják a jövedelemadójuk második egy százalékát az ateisták? Az elsőt közhasznú civileknek, a másodikat leginkább 31 bejegyzett egyháznak lehet adományozni. Ez utóbbira van még egy kategória, az úgynevezett „kiemelt költségvetési előirányzatú szervezet”, ebbe kizárólag a Nemzeti Tehetség…..
A címben olvasható jelző nem tetszik. Bangóné Borbély Ildikó azonban ragaszkodik a tökösséghez. Már hét éve is kacérkodott vele, mondván: „Tökösebbek vagyunk, mint sok-sok férfi ebben a pártban.” (YouTube.com, 2012. május 3.) Ezt még lehetne úgy értelmezni, hogy voltaképpen nem is önmagára értette,…..
Estevez atya 2019.05.01 11:54:08
@midnight coder: bandóné elirt egy betűt vs Orbán lebontotta a jogállamot, és bandónéra mondod, hogy nincs lejjebbb... gratulálok.
Azért igen messze vagyunk attól, hogy családbarátnak lehessen nevezni egy kormányt, vagy országot, mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt...
Estevez atya 2019.04.22 20:19:12
@JTU: igen, ez is fontos pont
Határátkelő Mi a magyar álom? 2019.01.05 06:30:00
„Halászlé paprikás csirkével? Osztrák életszínvonal? Három tenger mossa?” – tette fel a magyar álomról szóló kérdéseit András a tegnapi posztban, én pedig úgy éreztem, ez elég érdekes téma ahhoz, hogy megpróbáljuk tovább gondolni. Az első próbálkozás az enyém, de…..
Sokan úgy emlékeznek a Holiday Specialra, hogy ez volt George Lucas 1978-as karácsonyi ajándéka a Star Wars-rajongó gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. Holott az észak-amerikai tévétörténelem legszörnyűbb kétórás műsora, valójában már a hálaadás előtt nem sokkal, november 17-én adásba került a…..
Estevez atya 2019.01.01 16:34:35
Minden ott kezdődik, hogy a szabadság a legnagyobb kötöttség a világon. Mindezzel együtt a legjobb dolog is. De azért írtam elsőnek a kötöttséget, mert le kell szögezni, hogy, aki komolyan veszi, hogy szabad, az nem mások, hanem a saját szabályai szerint mozog a világban. És a saját szabályaidat…..
Amióta híre ment, hogy a kormány törvényi úton megszüntetné a társadalmi nemek tanulmánya elnevezésű mesterszakot az állami finanszírozású egyetemi képzésben, parázs vita alakult ki a keresztény közösségekben is arról, hogy pontosan mi ez a tudomány, egyáltalán beszélhetünk-e az esetében…..
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Gábor György civilben vallástörténész, de mellesleg glosszákat is ír. Műveltsége lefegyverző, iróniája csipkelődő. Ezúttal azt pedzegeti, hogy egy politikusunk, aki családi okból milliárdos, ama helyzetben találta magát, hogy miközben ellenzékiként üldögél a parlamentben, köze van a Figyelő című…..
Van valami törvényszerűség abban, amilyen életutat a legtöbb szoftvertermék végigjár. Vannak persze kilengések, egyedi jellegzetességek, de a szoftverevolúciós hullámvasút hullámhegyei és hullámvölgyei elkerülhetetlenül elérnek mindenkit, aki az IT iparban termékfejlesztésre adja a fejét. Az egész…..
Estevez atya 2018.05.27 22:13:27
Mit tegyen az egyszeri állampolgár, aki szereti a hazáját ÉS nem a Fideszre szavazott? Hogyan kezelje a jelenlegi helyzetet? Tüntessen? Harcoljon passzív rezisztenciával? Törődjön bele? Éljen lehajtott fejjel és adja meg magát a többség akaratának? Menjen? Maradjon? Elmélkedés. We shall fight. Ja,…..
Estevez atya 2018.04.25 22:41:49
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: bárki mást elfogadnék, csak a Fideszt nem.
Torz eredményt szülő választási rendszert, egyoldalú, hazug tájékoztatás a köztévén a mi adónkból, Polt Péteres bűnszövetkezet.
Ha ez nem lenne, akkor a valós arányt, hogy 52% fidesz, többi ellenzék elfogadható lenne, ez lenne a valós kép, nem a most kapott torz 2/3-mad.
Estevez atya 2018.04.25 22:46:00
@torró: nem a megélhetésemet várom az államtól, de az igazságtalanságot, a lopást, és a böszmeséget (Fideszes nagy arcúakról beszélek most) rosszul tűröm - sajnos így vagyok beállítva, hogy érdekel, fel megy bennem a pumpa. Érdekel, hogy mi lesz az országból, és érdekel, hogy ne bebetonozott vezetés legyen, akik bármit megtehetnek - nem lehet leváltani, ha nem tetszik.
Estevez atya 2018.04.25 23:11:49
@torró: más választási rendszerben is nyert volna, de nem 2/3-maddal.
Sok tízezren tüntetnek a kormány ellen, láthatóan olyan sokfélék, hogy elég nehéz lenne bekamuzni, hogy egy párt vagy érdekcsoport szervezte őket. Buszok is maximum saját pénzből mennek, inkább telekocsival, vonattal jönnek kisebb baráti társaságokban. Semmi gond, íme néhány tipp, hogy főnökeid ne…..
Estevez atya 2018.04.25 17:13:23
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: ezt tanitják a NER-ben?
Igen, Trianon 2. A különbség csupán annyi, hogy most sokak számára még nem olyan egyértelműek a várható tragikus következmények, mint lehettek akkor, amikor egyik napról a másikra elcsatolták az ország nagy részét. Bár sok ellenzéki szavazó igyekezett mindent megtenni azért, hogy ez ne következzen…..
Estevez atya 2018.04.13 13:14:24
@Sinci Roca: igy van ez. Gyurcsánynak 1, javító szándékű őszödi beszéde volt - szétszedték érte.
Orbánéknak naponta van 125 öszödi beszéde, senki se érdekel, mert soros az ördög.
Felfoghatatlan.
A választási eredmények megismerése után kezdtek magánemberek tüntetést szervezni vasárnapra. Már akkor sem értettem, hogy most minek? Ami ellen tüntetnek az már jóval korábban is ismert volt, akkor kellett volna tüntetni. Ki lehet fejezni az ellenérzést a kormány módszereivel, a választási…..