Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Ágas

0 bejegyzést írt és 547 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy, az ágyon alsóneműben, bolondos kölyökként ugráló pár. Egy másik, akiknek haja madárfészekként gabalyodik össze. Egyedi, mégis hétköznapi pillanatok, melyek nagyszerűen adják vissza azt az intimitást és játékosságot, ami két ember kapcsolatát (szerencsés esetben)…..
Tóth Ágas 2016.12.24 08:58:13
Úgy tűnik, a japánok döntöttek, és elegük lett a randevúzásból, a másik nem meghódításából, és az egyszerűbb utat választják: a barátjukkal házasodnak. Nem csoda, hogy az ázsiai országban az egyik legalacsonyabb a születések aránya az egész világon...
Mellbevágó volt szembesülni a magyarországi helyzettel – írja Eve, aki egy év Németország után látogatott a nyár végén haza. Hogy mindehhez miként kapcsolódik a megfőtt béka esete, az rögtön az írás elején kiderül...
Tóth Ágas 2016.10.06 10:37:07
@Badeni_lakos: Németországban, az építőiparban dolgozó cimbi egészen meghökkentő sztorikat és fotókat küldött némelyik kinti építkezésről, de pont hogy oltári fejetlenségről, bénázásról és káoszról számolt be. Nagy német autógyár csarnokának az építése is köztük volt, soha nem gondoltam volna, hogy ott lehetséges az ilyen. Régebben is élt kint, szerinte "ez az NSZK már nem az az NSZK", de persze ez csak egy vélemény.
Tóth Ágas 2016.10.06 11:23:21
@Hari Seldon 2: egy ekkora országos kampánnyal Németországban is mások lennének az arányok.. :D ott inkább az elfogadást hirdetik plakátokon, illetve kevesebben élnek létbizonytalanságban, amikor a félelmekre jobban lehet hatni. de a 40% másik oldala a 60: ilyen sokan a gyakorlatilag több, mint egy éve tartó kampány ellenére sem szavaztak Nem-mel.
  Házasság-piac, randi-piac, szex-piac. Kifejezések, melyek mára a közbeszéd részei lettek, és amik jelzik, hogy az emberi kapcsolatok is az üzleti, piaci viszonyok szintjére süllyedtek le. Persze lehet mondani, hogy ez régen se volt másképpen, hiszen akkor a családfő döntötte el, illetve hagyta…..
Tóth Ágas 2016.10.06 08:50:33
@gigabursch: igen, ez a probléma pár évtized alatt megoldódik a kipusztulásunkkal.
Horthy Miklósról számtalan valós és elferdített információ látott már napvilágot, ám kevésbé ismert néhány magánéletét, képességeit és sorsát illető érdekesség. Ezek közül ötöt mindenképp érdemes elolvasni...
Tóth Ágas 2016.06.18 08:39:32
@kewcheg: Csehszlovákián belül óriási különbségek voltak gazdasági fejlettségben. A Felvidék akkoriban sem érte el a régi cseh/szudétanémet régiók ipari fejlettségét, aminek különben sem a polgári demokrácia volt az elsőszámú oka, már 200 évvel azelőtt is így volt.

Ugyanekkor pl Németországhoz képest feleakkora volt az egy főre jutó GDP-nk. Ez tényleg ciki, de rögtön más megvilágításba kerül, ha hozzátesszük, hogy jelenleg kb negyedakkora az egy főre jutó magyar GDP, mint a német. Tehát nemzetközi összehasonlításban jobbak voltunk akkoriban vályogházastól, csendőrtollastól, mint most felvilágosultan.

ez a nettó középkor elég nagy túlzás, érdemes megnézni a korabeli városi és vidéki fotókat. meglepően rendezett és tiszta volt az ország. ennek az ellenkezőjét előbb a kisantant, később Rákosiék terjesztették, nem nehezen kitalálható okokból.
Tarlós István tavaly szeptemberben fordult a miniszterelnökhöz a BKV finanszírozása ügyében. Novemberben pedig már azzal fenyegetőzött, hogy ha az állam nem kompenzálja azt a 31 milliárd forintot, amelytől a BKV az elővárosi közlekedés és a jegykedvezmények miatt esik el, akkor…..
Tóth Ágas 2016.02.16 23:03:57
@KissGecihuszár: VIVÁT! Erről van szó, nem olyan idők járnak, hogy bárki is ingyér utazgathassék! Természetesen lényegesen olcsóbban utazhasson a nyugger, de ne INGYÉR, mert semmi sincs ingyen, se a közlekedési eszköz, sem az üzemagyag, sem az áram, és az eszközt vezető dolgozó sem dolgozik ingyér, stb...
Talán nem mindenki tudja, de a második világháború után Ausztria is négy megszállási övezetre volt osztva, mint Németország, Bécs pedig - éppúgy, ahogy Berlin - szektorokra. Ha a szovjetek kicsit tovább maradnak, 56-os menekültjeinknek nem lett volna esélyük nyugatra jutni. Szovjet katonai…..
Már mindannyian gondolkodtunk rajta, ugyan mire szolgálhat az a kis zseb a farmeren. A Quora-n most előtúrtak egy 2014-es bejegyzést a Levi's vállalati blogjáról, amelyből végre fény derül a textilipar egyik legnagyobb rejtélyére. Ezt a zsebet nem másnak találták ki, mint a zsebórának. Az …..
Tóth Ágas 2016.01.23 23:32:25
@toportyánféreg: segítség, pornográf hozzászólás
Nem túl meglepő módon a migrációs potenciál még mindig magas szinten van a Tárki tavaly októberi kutatása szerint. Bár a migrációs hajlandóság halmozott értéke nem változott érdemben (a 2012-es csúcs óta enyhe csökkenés látszik), beszédes szám azonban, hogy azok aránya,…..
Tóth Ágas 2016.01.21 10:18:44
@Stenonis: sok munka van abban, hogy a hazai ipart idejekorán megszüntettük(ték), eljátszva azt, hogy itt nincs hagyománya a nagy hozzáadott-értékű termelő munkának és exportnak.

ez a 90-es években nyilván sokaknak így volt jó, ezért történt így, de egy egészségesebb vagy legalább átlagos gazdasági fejlődés mellett Európának ezen a részén sokkal jelentősebb helyi iparnak illene lennie, mint ahogy volt is előtte bő száz évig. jól képzett hazai munkaerővel, normális bérekkel, jelentős exporttal.

a hazai ipar önfeledt felszámolása és a mindent a multiktól várás stratégiája megvalósult. és láthatóan nem működik valami jól.
Tóth Ágas 2016.01.21 13:38:21
@dr. mesterseges szinezek: igen, a 90-es évekre ezekre a gondolatokra éveken át tartó masszív kampányt építettek. tartottak attól, hogy fennakadások nélkül menni fog-e milliók munkahelyeinek a szétdíbolása. ment.

az abban való hit, hogy semmit nem ért a gazdaságunk a 80-as évek végére, a kognitív disszonancia példája.

fateromék gyárudvarán egymás mögött sorakoztak az Angliából jött kamionok az áruért (vegyipar). 80-as évek ez is. de ugyanígy még a Csepel kerékpárok is eladhatóak voltak akkoriban nyugaton és lehetne sorolni. a nagy külkeres cégeink nemcsak Bécsen át kereskedtek. kétségkívül hanyatlóban volt az ipar, de a szarul csinálunk vmit és a bezárás között azért ott van az a lehetőség is, hogy csináljuk jól.

a hanyatló iparhoz annyit meg tegyünk hozzá, hogy a 89 előtti 20 év gazdasági össznövekedése meghaladta a 89 utáni 20 évét...
Tóth Ágas 2016.01.21 18:48:41
@dr. mesterseges szinezek: picit konkrétabbak ezek a tények szép emlékeknél, ahogy a számok is, de értem, hogy az ezzel kapcsolatos vélemény világnézetformáló dogma, amit tisztelettel próbálok kezelni.

valahol a nulla és a 100 között lehet a valóság, de a nullát erős túlzásnak érzem.
„Teljesen megszakadt a kapcsolatom a testvéreimmel is. Valahogy így alakult, sosem volt egymásra időnk. Azóta sem tudok róluk semmit, kivéve Pistiről, őt én öltem meg.”Rémisztő erejű szavak egy kegyetlen gyilkos szájából. Ember Zoltán esete példázza, hogy a szociopata…..
Valamiért úgy alakult, hogy egyik este pont elkaptam Friderikusz műsorát a TV2-n, ahol éppen Gregor Bernadett volt a vendég. Gregor azért is forró téma most, mert nemrég nyíltan kiállt a Jobbik mellett, ezzel bővítve a közepesen ismert közszereplők táborát (Usztics Mátyáson…..
Ha nem tudom előre, hogy ez egy botrányos epizód lesz, akkor eszembe nem jutott volna az első tíz percben, hogy az Összezárva Friderikusszal Árpa Attilával készített epizódjával valami nem stimmel. Bejött a pali, ahogy előtte Tóth Gabi, Rubint Réka vagy éppen Gyurcsány Ferenc,…..
Tóth Ágas 2015.11.02 19:57:46
@vizsla_barat: bizony. és az is szomorú, hogy 11 év és 7500 km távlatából még mindig a hazai TV-műsorokról olvasol
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
Nem ismerem személyesen László Petrát, de egyszer találkoztam vele. Pontosan egy hete láttam, a röszkei jobbikos tüntetésen, ahol egy kis kamerával a kezében lelkesen rohangált a Szent Antal téren. Látszott rajta, hogy sajátos küldetéstudat hajtja, valamit tenni akar ezért a kis…..
Mi, magyarok azt hisszük, hogy csak nekünk vannak évszázadok óta húzódó nemzeti problémáink. Pedig dehogy, minden nép küzd a sajátosan rá jellemző össznépi traumával. A németek is, és most nem a holokauszt miatti vezeklésekre gondolok, az csak következmény. Ha megnézzük a…..
Tóth Ágas 2015.09.08 18:18:49
@Agysebész migráns: ha egy jól felszerelt menekültfogadó-központban kedvesen kérik meg őket, hogy menjenek haza, akkor biztos hazamennek majd.. :D
Bezzeg a németek, a franciák, a nyugatiak, a felvilágosultak. Bezzegék bezzegországból bezzegik, hogy nekünk, magyaroknak mi lenne helyes. Aztán ott vannak ezek az atomliberális, alibi vallásos, migráns buci simogató, közben önsanyargató életet élő emberek, akik minden…..
Tóth Ágas 2015.09.07 22:11:26
Gőzerővel dübörög a NAV átalakítása, a napokban megjelent hírek alapján már a se.. raktárkészletünkbe is benéznének. Adja az ég, hogy ez csak egy köztudatba bedobott meggondolatlan ötletelés legyen, amivel azt próbálták bizonyítani, hogy keményen megdolgoznak a pénzükért…..
Tóth Ágas 2015.09.06 23:32:44
@Bambano: a könyvelés bizonylatok alapján nem jelenti azt, hogy bármely időpillanatban pontos készletet is tud jelenteni a cég/könyvelő. egy kis cég adózásához nem kell feltétlenül tételesen vezetni a készletet. az Áfát és a többi fizetnivalót e nélkül is pontosan ki lehet számolni. ezt hogy értem? úgy, hogy elég a számlák végösszegével dolgozni. persze, a bizonylatokat átnyálazva kiderülnek a részletek, de ez sokkal, de sokkal tovább tart, mint egy gombnyomás. a legtöbb könyvelő nem fog azzal pöcsölni, hogy hány kivehető oldalú turmixgép van az ocsodejo.hu webáruház raktárában, hiába derül ez ki a bizonylatokból. majd évvégén beállítanak egy nagyjából reális készletértéket, oszt jónapot.
persze, felháborító meg minden, de ez a valóság.
Tóth Ágas 2015.09.07 19:32:19
@igazi hős: ezt nem tudtam, de akkor végképp igaz az, hogy ez jelentős többletterhelést jelent a mikor- és kisvállalkozásoknak. Bambano fentebb említette, hogy ez ma már egy gombnyomás, amit én ugyan a saját környezetemben nem érzékelek, de elhittem, hogy van ilyen.
ha nincs, akkor sajnos még érvényesebb a gyanúm, hogy ez egy irtózatos nagy további adminisztratív szívatás lenne a mikro- és kisvállalkozásoknak.
A Blikk volt az első, aki megírta, hogy Bicske mellett egy pakisztáni férfi meghalt a vasúti sínek mellett, de a nagy hírversenyben sikerült úgy elnevezniük a halottról készült fotót, hogy ol-kinyuvadt-csa.jpg Kinyúvadt, az, szép volt Blikk, remélem sorban áll a megmurdált, a…..
Tóth Ágas 2015.09.05 08:57:47
@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: ettől már a német gazdaság is megroppanna, az meg visszavetné az exportunkat, mégsem jó ötlet.. :D
350 km-re Jemen partjaitól van egy négy szigetből álló szigetcsoport, mészkő sziklákkal, kanyonokkal, türkizkék tengerrel és olyan élőlényekkel, amelyeket mifelénk nem látni. A helybéliek nem hagyták, hogy turista invázió legyen a lakóhelyükön, ráfeküdtek inkább a sokkal…..
Tagadhatatlanul van némi kockázata annak a méricskélésnek, amely a Balaton északi és déli oldalát hasonlítja össze szépészeti, nyaralhatósági, és – merjük leírni a szót: emberanyag alapján. Mert ugyan, hogy jön valaki ehhez. A minap az RTL Híradó is rátévedt e szűk…..
Barna hajú lányok Maya 2015.06.02 05:16:00
..
Tóth Ágas 2015.06.03 09:17:08
A nindzsa harcosok tökélyre fejlesztették a lopakodást és az álcázást, így tökéletes fegyverré csiszolták testüket. Az ellenségeik soha nem tudhatják, honnan csap le rájuk a halál. Emiatt nem is tudni, hogy ki lepődött meg jobban: ő, vagy a terepmotoros, aki áthajtott rajta.…..
Tóth Ágas 2015.05.15 20:08:09
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
Chad L. Coleman elég ideges lett, amikor a metrón meghallotta, ahogy két utastársa arról beszél, vajon honnan ismerhetik, és egyikük a  Nem ismerem ezt a niggert mondatot ejtette el közben. Az AMC zombis sorozatában Tyreese karakterét alakító színész erre kicsit kiborult: ..
Tóth Ágas 2015.05.06 09:52:27
Belsőség Heti merítés 2015.05.03 07:48:27
Mi más, ha nem MX-5? A szempontjaim utolsó sora, hogy ne legyen tömegdarab. Itt Münchenben és környékén ahol élünk, a többség az egyforma BMW-k és Audik autóit hajtja. Miért nem hallgattam a közmondásra? Utána felkerestem a létező összes jó szerelőt, autodidakta…..
Tóth Ágas 2015.05.03 18:06:04
@lekker pannekoek: igazándiból én se! :D