Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ordasbacsi

0 bejegyzést írt és 1152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte egész Európában újra támad a koronavírus, két hét elteltével teljesen mást kell írjunk az utazások kockázatáról, mint legutóbb. Mára alig maradt olyan célállomás, ahova foglalni mernénk. Ahova igen, oda is csak szigorúan last minute. Induljunk szinte azonnal, akkor a legkisebb az esély, hogy…..
Most van az a pont, amikor érdemes összefoglalni a dolgokat, mert ezek alapján mindenki könnyebben eldöntheti, hogy utazzon-e még a nyáron, vagy ne. Ha igen, külföld, vagy belföld? Autó, vagy repülő? Az biztos, hogy elképesztően olcsón lehet augusztusra repjegyeket venni. Érdemes kihasználni? A…..
Három és fél hónap után újra útra keltünk. A célpont kiválasztásánál természetesen a járványügyi helyzet és a beutazási szabályok voltak elsősorban mérvadóak. Egészen pontosan három kritérium volt: nagyon akarjunk oda menni, nullához konvergáljon a koronások száma az adott területen és lehessen is…..
ordasbacsi 2020.07.06 20:39:08
@Fillér B. Gusztáv: Hordjad akkor a maszkot egész nap! Le ne vedd! Agymosott...
ordasbacsi 2020.07.07 17:14:28
@Fillér B. Gusztáv: Igen,tudok pl a cikked címadásával ellentétben még nincs vége a járványnak
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
ordasbacsi 2020.05.19 23:21:50
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
ordasbacsi 2020.03.22 22:16:46
@qwertzu: Ok. Küldj egy linket légyszi ahol ezt megnyugtatóan ki is hangsúlyozzák! Köszi! A Viteldíj a teljes repjegy árának 33,6%-kal csökkentett eleme! A többi az adminisztrációs díj.
ordasbacsi 2020.03.22 22:42:07
@qwertzu: kisso1 feltételes módba írta hogy "visszaadnák"!
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
ordasbacsi 2020.03.18 05:24:10
@John Heard: Azt ne felejtsétek el,hogy a wizznél csak a viteldíj 120%-át kapod vissza! A vásárlás elején vagy az utólag hozzáadott kiegészítő szolgáltatásokat (ülőhely, priority) nem! Prió, ülőhely, bőrönd kombónál ez akár 50000ft bukta is lehet!
ordasbacsi 2020.03.18 08:23:42
@FILTOL: @qwertzu: •A törölt járat TELJES VITELDÍJának visszatérítése!
Viteldíj! Érted? Ma hívtam őket kb 8 percen át,mert ez nekem sem volt világos. Olvass utána vagy hívd fel őket!
ordasbacsi 2020.03.18 10:09:03
@Fillér B. Gusztáv: Mint ahogy a Wizz honlapján is világosan kivehető (aki nem veszlik el a sunyi szövegkörnyezetben) hogy a Viteldíj 120%-a kapható vissza. Szó sincs kiegészítő szolgáltatásokról.
Pinkfuga Brianna Frost 2024.02.14 00:00:00
ordasbacsi 2015.11.02 10:21:13
ordasbacsi 2020.02.14 12:39:40
@Slepy: Jó régen volt már
Már a nemzetközi szaksajtó is azon mulat, hogy a nagyságára és olcsóságára oly büszke Ryanair elkezdett szinte minden Wizz-járatnyitásra ugyanazzal az útvonallal reagálni. Kommunikációs szinten továbbra sem vesznek tudomást a kistesóról, de elég nehéz már tagadniuk, hogy erősen szemmel tartják. Mi,…..
ordasbacsi 2019.09.20 18:05:59
@Hell-Ász: Ukrajna tuti lesz. Egyre növekvő betóduló munkaerő ömlik be az országba onnan. Nagy multinál dolgozom és már rengeteg ukrán dolgozik itt.
ordasbacsi 2019.10.01 16:07:35
@Budapest a kutyaszar városa: Fapados az hidd el, velük dolgozom. Persze, hogy vannak még Ladások is...
Van nyári menetrend, meg lógunk még a téli teljes változáslistával, de most mindenekelőtt ami sok utasnak fontos: a Wizz keményen megemelte a diszkontklub-tagság (WDC) árát. A két személyes tagsági 29,99 euróról 39,99-re nőtt, a csoportosé (tag és öt utastárs kapja a kedvezményt) pedig 59,99-ről…..
ordasbacsi 2019.09.12 09:40:00
@_B_: Én nem vettem észre, hogy a szállások ára is változott volna... Sőt! A 4*-os szállodák egyre jobb árakon mozognak. Ezt kb 1 éve figyeltem meg. WTC tagság meg nincs. WDC van meg WDG.
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
ordasbacsi 2019.07.02 18:17:51
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Ohh, a picsába...
Szólhattál volna előre!
Hogy rohadnék meg!
ordasbacsi 2019.07.07 10:26:05
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: szóval akkor elengedsz, elmehetek?
ordasbacsi 2019.07.09 19:18:22
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Azok tök jó gyümölcsös sörök! Jöhet! Jó leszek
Nyár parancsnok alaposan bedurrantott a kályhába. Tombol a kánikula, mindeneddigi  és sohakorábban típusú melegrekordok dőlnek sorra,  az emberek túlélő üzemmódra váltottak, és hirtelen felértékelődik még a légkondis munkahely is, nemhogy a légkondis pláza, a légkondis mozi vagy egy légkondis…..
ordasbacsi 2019.07.04 11:31:20
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
ordasbacsi 2019.06.04 11:34:07
Peti 5 hónapja jár a SZÉP kártyája után, mivel elvesztette azt és pótkártyára lett volna szüksége. Peti türelmes embernek tűnik, aki mindent megpróbált. Garantáljuk, hogy miután ezt elolvassátok, annyira vigyázni fogtok a kártyátokra, mint még semmire. Sziasztok, Soha, de…..
Biztosítós sztorijaink általában a káreseményeket követően íródnak, amikor a csalódott ügyfelek konstatálják, hogy nem vagy nem olyan mértékben kártalanítja őket a biztosítójuk, mint amire számítottak. Zs.-ék el sem jutottak idáig, mert már akkor felhúzták magukat, amikor…..
ordasbacsi 2019.03.28 07:10:40
@Sean MacTíre: Ez már halmozott diszkrimináció. Tudsz róla?
ordasbacsi 2019.03.28 14:44:46
@Sean MacTíre: Nincs tartalma a mondani akarásodnak. Egy unatkozó, céltalanul bolyongó üresfejű élőlény vagy.
ordasbacsi 2019.03.28 18:26:16
@Sean MacTíre: Pihenj. Türelmetlen vagy.
Akárcsak egy kisgyerek, ki jóelőre beígért fagyijáért nyüglődik.
Lényegében kidobják a jelenlegi látogatók többségét a ferihegyi Mastercard Lounge-ból. Áprilistól változnak a belépés szabályai, még egy utolsó dorbézolás jár a Platinumnál kopaszabb kártyákkal rendelkezőknek, aztán 2500 forintba fáj majd nekik minden belépés. Ez se tartott túl sokáig, persze eddig…..
Évekig teljesen hanyagolták Budapestről a francia útvonalakat a szolgáltatók, most meg hirtelen olyan boom lett, hogy csak pislogunk, mint hal a szatyorban. Nantes után Toulouse is közvetlenül elérhető lesz olcsón. Már az is öröm volt pár éve, hogy a sokáig egyetlen Párizs mellett befigyelt Nizza a…..
Sokkal rosszabb feltételei lesznek hamarosan a Wizz Air hitelkártyájának, tavasztól lényegében dupla annyi idő alatt lehet összeharácsolni egy ingyenjegyre valót, mint eddig. Várható volt, meglepően sokáig kitartottak az aranyévek. Személyes háttérrel kezdve: kábé 15 éve fogadtam meg, hogy a büdös…..
Pont most, az ünnepek előtt estek durva mélypontokra a repjegyárak, keményen küzdenek a fapadosok, hogy január-februárra megtöltsék a gépeket. Kis körkép. A légitársaságok árazási mechanizmusa egyetlen dolgot akar: a lehető legmagasabb áron megtöltni a gépeket. Pontosabban: a gépet mindenképp meg…..
Életbe lépett az ultra fapadosoknál az új csomagszbály és miközben az utasok egy része hisztériázik, a Ryanair bejelentette, hogy novemberben még nem büntet a kapunál, ha az utasok túl sok kézicsomaggal jelennek meg ott. Érthető, hogy a Ryanair az utasok és a brit bulvársajtó bögyében van, sokat…..
A világ kétségtelenül legnagyobb igazságtalanságai közé tartozik Olaszország. Az olaszoknak mindenük megvan, amit látni érdemes (jó, a lundákon kívül), ki sem kell tenniük a lábukat otthonról: tenger, hegyek, borok és még az Uffizi is. Az olyan lélegzetlelállító falvakról nem is szólva, mint…..
Fél évig tartó nyüglődés után a Wizz Air végre kikukázza az eddigi kaotikus poggyászkezelési rendszerét, megalkotta ugyanis a tökéletes és átlátható csomagszabályt - konkrétan lenyúlta a Ryanair nemrég bejelentett rendszerét. Igaz, némi balkáni fűszerezéssel. Lényeg: visszatértek ahhoz, hogy már a…..
Van annak valami egészen diszkrét bája, ha veszel egy repjegyet mondjuk Bordeaux-ba, aztán egy szép napon csak azt veszed észre, már nem is oda szól, hanem Milánóba. Tudtodon kívül átíródott, senki nem is szólt róla, csak véletlenül bekeveredtél a foglalásaid menüpontba és így derül ki a dolog. Van…..
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
ordasbacsi 2018.08.15 12:51:06
@olvasóink írták: 3-4x voltam Nizzában, igaz mindig tavasszal, tele volt a gép. Aki ismeri a megfizethető helyeket, szállás, kaja stb., annak nem olyan drága. A tömegközlekedés kifejezetten jó árban van. Nem lehet olyan rossz ha Frei Tamás is ott él már kb 10 éve!