Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attilaj

317 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adatvizualizáció és érdekérvényesítés – november közepén ennek jegyében szerveztünk kétnapos workshopot civil szervezeteknek. A célunk az volt, hogy a résztvevő szervezetek képviselői ügyes és hatékony technikákkal ismerkedjenek meg a munkájukhoz, missziójukhoz kapcsolódó adatok feldolgozásához,…..
Könnyen lehet, hogy 12 év után utoljára készítjük el az agrártámogatások szerkezetét bemutató anyagunkat – a tavalyi volt az utolsó év, amikor még a területalapú/zöldítési támogatásokat a megszokott rendszer szerint osztották ki, és lassan a 2014-2020-as fejlesztési ciklus vidékfejlesztési…..
A májusban újabb tárgyalásához érkező Völner-Schadl ügynek egyre több részlete kerül nyilvánosságra. Schadl Györgynek az évek során sikerült egy olyan kiterjedt és szövevényes hálózatot kiépítenie, amiben a korrupció számos különböző árnyalatait figyelhetjük meg “apró szívességektől” a több száz…..
Társadalmi problémákhoz kapcsolódó adatokokból kellett az ELTE és a Közgáz hallgatóinak 12 óra alatt minél kreatívabb, eredetibb és összetettebb elemzést készíteniük a K-Monitor, az ELTE Survey Statisztika mesterszak és az ELTE Data for Good kutatócsoportjának múlt pénteki közös hackathonján. Mi…..
K-Monitor is happy to announce that our NER Hotel database is now available in English, too. NER Hotel is a map-based website that aims to make the Hungarian tourism sector more transparent by uncovering the real owners of restaurants, hotels, and other leisure establishments. It is designed to help…..
Fizetett gyakornokot keres határozott időre a K-Monitor Közpénzfigyelő Iroda. Ismerd meg egy magyar korrupcióellenes civil szervezet munkáját! Jelentkezz hozzánk minél hamarabb, de legkésőbb január 31-ig, ha érdekel a közélet, és zavar, hogy a korrupciós ügyek eltűnnek a süllyesztőben!    ..
Tíz éve tettük közzé először az agrártámogatások elosztását bemutató elemzésünket, de egy friss törvényjavaslat értelmében, lehet, hogy ez a mostani lesz az utolsó, a kormány ugyanis szűkíteni próbálja a publikált adatok körét. Pedig a viszonylag jól hozzáférhető adatok tették eddig lehetővé, hogy…..
attilaj 2022.12.17 10:32:12
@adamszalaibekes:

Köszönjük a támogató szavakat! A grafikon alapját a MÁK oldaláról letölthető teljes adatbázis képezi. Ennek feldolgozásával állítottuk össze az ábrákat, a szerkezetihez kapcsolódó adatok és az összevonások itt böngészhetők: docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vT4xv-Y_xzB819h8UjZ7ooS0OUN0-_jI1cfXPvCKQDr5zUU9Pz77olwBNgnaUmxWwOdvOt8bCrhTlO3/pubhtml?gid=2072177543&single=true

Igyekeztünk egy összetettebb keresőt is létrehozni az adathalmazhoz, ez itt érhető el: agrar.k-monitor.hu/kereso
Egy évtizede dolgozzuk fel a nyilvános adatokat arról, hogyan támogatja hazánk a mezőgazdaságot hazai és uniós forrásokból. Ez alapján évről-évre bemutatjuk, kik a magyar agrárium legerősebb szereplői. Egy év tekintetében is tekintélyes adatbázisról van szó, több százezer sorral, melyből először…..
A K-Monitor Közhasznú Egyesület keresi a Code for Hungary projekt koordinátorát. A Code for Hungary programozók és civil aktivisták közössége, célja a technológiai innováció elérhetővé tétele civil projektek számára. Februári kezdéssel határozott időre, félállású munkaviszonyra olyan embert…..
K-Blog Legyél az irodavezetőnk! 2021.07.12 16:04:31
A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda határozatlan idejű, félállású munkaviszonyra irodavezetőt keres augusztus végi kezdéssel. Olyan embert keresünk, akire rábízhatjuk a szervezet pénzügyi adminisztrációját és az iroda működtetését, aki talpraesett, proaktív és elkötelezett a missziónk és…..
A 2021-es év egyik lefontosabb témája az koronavírus elleni oltás volt. Heteken, hónapokon át foglalkoztatta a társadalmat, hogy lesz-e elég oltás, lehet-e bízni a különféle vakcinákban, melyik korcsoport mikor jut oltáshoz, és persze az, hogy ki milyet kap. Mára azok, akik regisztráltak,…..
A napokban készült el a várandósok számára egy különleges kiadvány. A tájékoztató egyéni kezdeményezésből, egy háromgyerekes jogász édesanya tollából született, és a skandináv egyszerűségű “Tájékoztató várandósok részére” címet viseli. A magas színvonalon, meleg hangon megírt kiadvány biztosítja…..
Szülészeti hálapénzzel foglalkozó kampányunk keretében egy leendő anya szerepébe helyezkedve kalauzolunk keresztül a szülészeti ellátás útvesztőin. Az Emma Egyesület és a K-Monitor közös szerepjátéka fókuszában a szülés és az azt megelőző időszak anyai döntéseinek lehetőségei és összetettsége…..
When the pandemic reached Hungary ten years after the Fidesz party first gained a two-thirds majority, it was met by a solidified Orbán-regime. The systematic building of a clientele, the domination of the media, the liquidation of the autonomy of institutions and the eradication of democratic…..
Az nem meglepő, hogy Orbán Viktor munkájából adódóan sokat utazik. Évek során, több körben kikért adatokat felhasználva megmutatjuk, hová, kivel, mikor és mennyi pénzből repült a kormányfő 2014-től napjainkig. A feldolgozott adatokból kirajzolódik, kik azok a politikusok és háttéremberek, akik…..
Nyolcadik éve dolgozzuk fel a nyilvános agrártámogatási adatokat, ami alapján képet adunk a magyar agrárium erőviszonyairól. Egy év tekintetében is tekintélyes adatbázisról van szó, több tízezer sorral, melyből először 2016-ban készítettünk keresőt. Most ezt frissítettük, így települési szintre vagy…..
Nyolcadik éve dolgozzuk fel az uniós agrártámogatások nyilvános adatait, képet adva arról, kik Magyarország legnagyobb zöldbárói és hogyan alakulnak az erőviszonyok az agráriumban. Ha az Index blogketrecéről érkezel, az ábrák teljes körű megjelenítéséhez kattints ide! Ha települési szinten…..
A legtöbb európai ország lakóinak valószínűleg fogalma sincs, hogyan kapcsolódik össze a szülőszoba és a boríték, nálunk azonban senkinek sem kell magyarázni az összefüggést. A Hálaadás - blogsorozatban korábban írtunk a hálapénz-rendszer kialakulásáról, a szülészeti ellátásra gyakorolt hatásairól…..
K-Blog Dolgozz velünk! 2020.06.04 12:30:18
Projektvezetői munkakörbe, határozatlan időre keressük új kollégánkat. Olyan valakivel szeretnénk bővülni, aki aktívan részt vesz új projektek kidolgozásában és a K-Monitor szakmai munkájában. Emellett talpraesett, proaktív, illetve elkötelezett a szervezet missziója és értékei iránt.  ..
K-Monitor, investigative portal atlatszo.hu and TI Hungary organized a campaign called “This is the minimum!” prior to the Hungarian local elections held in October, asking candidates to commit themselves to six transparency measures if elected. Measures include improvements regarding the…..
A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda határozatlan idejű (félállású) munkaviszonyra irodavezetőt keres decemberi kezdéssel. Olyan embert keresünk, aki az iroda működtetése és a szervezet pénzügyi adminisztrációja mellett talpraesett, proaktív és elkötelezett a szervezet missziója és értékei…..
K-Monitor organized a two days event in June 2019 to discuss inspiring practices and emerging trends on citizens’ participation in local decision making. The event was attended by representatives of local governments and civil society actors from Hungary, Spain, France, Italy and Romania...
Az ÁSZ 15 nappal a választások után teszi közzé, mennyit költöttek a pártok a hagyományos médiában, az viszont már látható, hogy mennyiért reklámozták magukat a jelöltek a Facebookon. Fontos észben tartani, hogy ezen adatok elemzésével csak a kampány egy viszonylag olcsó és bizonyos választói…..
Hetedik éve dolgozzuk fel a nyilvános agrártámogatási adatokat, ami alapján pontos képet kaphatunk a magyarországi mezőgazdaság erőviszonyairól. Egy év tekintetében is tekintélyes adatbázisról van szó, több tízezer sorral, melyből először 2016-ban készítettünk egy keresőt (amit 2017-ben…..
A NAV idén is elkészítette közel 4 millió magánszemély adóbevallását, amit megnézhetsz ügyfélkapud segítségével. Az online felületen nem csak az adatok helyességét tudod leellenőrizni, hanem a civil szervezetnek illetve egyháznak felajánlott 1+1%-ról is rendelkezhetsz! Ehhez nyújtunk segítséget az…..