Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1127ccm

0 bejegyzést írt és 297 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állandó a vita, bemelegíteni álló helyzetben vagy elindulni? Mi a jobb a motornak és mi a jobb a környezetnek? És a pénztárcánknak? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Én leszek a Datsun-blogolás Henry Fordja: az építés után a posztírás feladatát is kiszerveztem Pupp Balázsnak, aki a saját szavaival meséli el színesen és változatosan, amire én csak annyit írtam volna: baszki. És ki ne hagyjátok a videókat, melyekben kigyullad illetve…..
 ‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Néhány hete találkoztam Péterrel, mert itt a blogon szóba került, hogy van neki egy 93.000 km-t futott S51-es Simsonja. Mivel az én egykori spenótzöld Simsonomról csak rosszat…..
1127ccm 2015.10.14 09:03:29
Az ujkoraban is olcso jelzot nezd kicsit tavolabbrol, magyar fizeteshez kepest minden draga. De egy korabeli, minosegi gyartohoz kepest olcso. Az anyagminoseg pedig, a 87 es kiemelkedo, de meg mindig fenyevekre van egy tenyleg jo, nagy nevu gyartotol. Termeszetesen nem fikazni akarom a simsont, csak a helyen kezelni!! Mondom , en szeretem. De legyunk engedekenyek: mondjuk nem ment a motor 93000 et csak a felet (akarmi miatt, mittudom en csal az ora, akarmi) az is bitangsok! Gratulalok hoza!! Kb 40 valahany ezer km, bakker az is szep gyuru csere nelkul, eredeti megszakitoval, trafoval, gyujtokabellel, mindennel.
De kicsit terjunk at mas temara, 1,2 liter / 100 ez igen csekely kenest feltetelez a hengernek (foleg alacsony dugatyu sebesseg mellett, foleg nagy terjeszkedesi vegnyomasnal) az also csaprol nem is szolva. Persze valamennyi olajat valoszinuleg egetett a valto olajbol ahogy irtad is, ezt is belevettem. A szimeringek ajkai is biztos koptak valamennyit, hisz az gumi, ott nincs akkora anyagminosegi szoras. A primer hajtas vegtelen sokat elmegy, azon nem is csodalkozom. De erdekel meg az uzemanyag ellatas. A tuszelep is kopik, nem is csekely mertekben. De a regi fajta rez uszo es a forrasztasa is el szokott engedni, vagy legalabb a benzinszint korrekcio idovel bekovetkezik. Ez nem kotekedes, hanem kivancsisag. A gyari ? Meretu fuvokakkal valositottad meg ezt a fogyasztast? Mert ugye a kenes a fogyasztassal aranyos ennel a tipusnal. A kipufogo is erdekel, hogy tisztitottad ilyen szepen, reszletesen? Elvagtad? Persze alacsony benzin (es olaj) fogyasztas alacsony lerakodassal jar. Vagy kiegetted? Es mennyi idot toltottel motoron? Gyakorlatilag evi 10 000 korul? Ez hogy all ossze? En egy szezon alatt 12-17 ezret mentem feny koromban csak hobbibol, es munkan kivul, de sok idomet elvitte es az egy lenyegesen nagyobb, gyorsabb (ergo rovidebb ido alatt belement a km) vegezetul a kedvenc tura motorom egy 125 os ketutemu robogo volt. Ket szemelynek is szuper volt. Lassan megy ezert volt ido nezelodni.
1127ccm 2015.10.14 19:33:58
@GERI87: tudod, en nem vitazom. Legyen igy...
Első hallásra cinikus pofátlanságnak tűnhet, egy több mint háromszáz lóerős, brutális utcai sportautó, az új Honda Civic Type R motorjára ráírni, hogy Earth Dream. Ez a kifejezés ugyanis a Honda környezetbarát járműveinek globális védjegye, amit - elméletben - csak a zöld…..
Bevándorlók leszünk Angliában, sőt, úgy fogunk élni, mint egy utolsó gazdasági bevándorló, a rosszabb fajtából, lakókocsival, miegymással. Talán babakék lesz, a szökőkút még egyeztetés alatt. Lassan több mint egy éve döntöttünk így, elhagyjuk a hazát, kár erőlködni,…..
Belsőség Kéne egy Tesla? 2015.05.15 18:19:48
Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A lényeg: kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Anna most diplomázik, és olyan témát választott, amely a villanyautókkal kapcsolatos. Ehhez szüksége lenne hazai…..
Belsőség Életmentő száguldás 2015.05.13 17:55:55
A napokban végigszántotta a netet a budapesti mentősök látványos vonulásáról készült videó. Teljesen joggal, hiszen ügyesen, okosan és bitang gyorsan szeli át fél Budapestet a szirénázó esetkocsi. Én nagyon tudom értékelni az ilyen videókat, kiszámíthatatlan időközönként…..
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
Ha valóban érdekelné őket, mivel járnak, a vásárlás előtt okosították volna ki magukat, és valószínűleg másképp döntöttek volna. Legközelebb örüljön, ha leszarozzuk a szarát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
1127ccm 2015.03.25 13:20:19
TComment Levélben támad a hivatal 2015.03.06 07:22:45
Ki fogod nyitni, sőt, garantáltan is el olvasod, hiszen fentről küldték és címeres pecsét van rajta. És akkor jön valami, amire biztosan nem készültél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A 2007-ben elhunyt tenor, Luciano Pavarotti F40-esét vette meg magának. És az szóljon be neki, aki nem ugyanezt tette volna, ha történetesen van annyi dellája. Eddig Infinitikkel és Renault-kkal kellett járnia, helyettük csak megteszi. Remélhetőleg, hamarosan posztol valami videót is…..
TComment Én, autógyilkos? Soha 2015.02.12 06:18:20
Nem jár hetente Münchenbe százötvennel, tehát nem teszi ki autóját extrém igénybevételnek? Téved. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tavaly májusban futottam bele először a hírbe, hogy Guy Martin a Pikes Peakre saját építésű turbós motorral menne, ami 320 lóerős – nitróval 500! – és győzni akar. Aztán eljött a ideje, Martin megnyerte a kategóriáját, a GSX-R1100 turbója pedig aztán körbeturnézta a…..
McDonald's, Paul McCartney, viszont Douglas MacArthur és Andie MacDowell - mekkora a kavar e fránya mekkes előtag körül... Oké, aki egyáltalán foglalkozott fenti néggyel írásban, azért tudja, hogyan kell legalább azokat leírni, de a McPherson-MacPherson zűrzavar a magyar…..
1127ccm 2015.02.05 19:43:28
Vannak dolgok, amiket csak Magyarországon kapni. Ilyen például a mangalicakolbász, a Kőbányai Világos, a Túró Rudi... és a Suzuki Gemma Questo benzincsap. Néhány troll most nyilván megjegyzi, hogy az első háromból más országban is találni, de a benzincsapban biztos vagyok, olyan…..
Pere Laci újabb története az indiai hétköznapokról. A sorozat előző részeit ide kattintva olvashatja. Szervizbe vittük a verdát. A szerelő munkavédelmi lungiban, persze. Ezt a Matizt béreltetjük a céggel privát használatra. Szégyen, de szeretem. Van benne klíma, azt annyi.…..
Kovács Zoli olvasónk küldte át ezt a három linket. Mindhárom egy készülő film promóciós-beharangozó anyaga. És ha azt mondom, hogy hosszú percekig szájtátva-bólogatva, könnybe lábadt szemmel néztem, akkor nem hazudok. Mert ami a Forma-1-ben a Ferrari, az a túraautók között a…..
Zöld, világít és előtted gyalogol, mi az? Valeós hosztesz. Aztán amikor a hosztesz megfordul, és erőnek erejével a standra invitál, nem teheted meg, hogy lelépsz, kézbe veszel egy kitett tárgyat és profizmust imitálsz. Hopp, de mi is ez a tárgy? Turbó? Dehogyis. Az a…..
Mármint a 3 éves Miláné: Ez egy iroda. A számítógépen pedig, ha zöld lámpa ég, akkor működik, ha a piros, akkor sajnos lemerült :)..
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
1127ccm 2014.09.18 19:33:00
@XXL: Ugy érdekesség képen mondom, hogy kb 20 perc mire a helikopter levegőbe tud emelkedni!!! és sokszor (többször mint gondolnád) nem is tud épp ott landolni ahol a beteg van! Tehát mentő viszi a helikopterig, vagy két ember hordággyal. Tehát ritka alkalom az ha a helikopter igazán hasznos tud lenni. Mondjuk úgy speciális szituácikóban inkább.
Péntek délután kinéztem, hogyan készülnek a Hungaroringen a Renault emberei a hétvégi WSR (World Series by Renault) eseményeire. Szerencsém volt, már nem zuhogott, sőt, kimondottan kellemes idő volt. A dolgok úgy állnak, hogy most, szombat reggel is szépen süt a nap, remélem nem…..