Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertváros

42 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023. szeptember közepén Győrbe költöztünk. Férjem egy hét múlva szívinfarktust kapott és rá két hétre idehaza meghalt. A blognak ezennel vége. B. F. közgazdász, élt 68 évet, ebből közel tizenhármat elektromos betegágyban. Egy kedves, okos emberrel kevesebb lett a világban. Nagyon hiányzik.  ..
  Megjöttem! Kezdjük is ott, ahol abbahagytam.   Kalandtúránk az eltörött ággyal tavaly 47 ezer forintba került, de ennek már bőven utána vagyunk. Ki erre költ, ki arra, mi a férjem betegségére. Költenék én persze másra is boldogan, de már elég régóta erőink végén járunk e tekintetben. Az ágy -…..
Kertváros 2020.10.04 16:24:25
@Farkasné Renáta: Kedves Renáta, sajnos nem tudok segíteni, nem vagyok orvos. Én csak azt tudom, ahogy a férjem állapota alakul. Persze lehet újabb tünet, férjemnél is végeztek tüdőkapacitás vizsgálatot régen. Ha segítség a későbbiekre nézve mint egy jellemző tünet: amikor hol itt, hol ott úgymond viszket a felkarja, lapocka tájéka, vagyis égő, bizsergő érzése van a férjemnek. Na, ekkor fogy az izom és épp ott, ahol ez az érzés jelentkezik. Az FSHD szakértője egyébként Molnár Mária Judit, biztosan tud segíteni. Üdvözlettel és a legjobbakat kívánva: Kertváros
Február közepén kezdtem el a kilencedik ápolási évemet. Február közepén történt 2011-ben, hogy F. nem bírt kijönni a fürdőkádból - a rémült hangját szinte most is hallom - csak az én segítségemmel. Kilencedik éve várjuk a csodát. Gondoltam, készítek egy kis számvetést a mi "elmúlt nyolc…..
Mely országok vonzzák leginkább a képzett munkaerőt? A jó hír az, hogy a világ tíz legvonzóbb országa közül kilenc Nyugat-Európában található. Ami ennél is érdekesebb (bár meglepőnek nem nevezném), hogy az Egyesült Királyság a TOP20-ba sem fért be, míg Magyarország a 63…..
Kertváros 2018.12.29 19:57:13
@maxval balcán bircaman: Szerintem ennél a kettőnél több szempont határozza meg a kivándorlást (kitántorgást). Talán még nálad is. Ne gyere ide is konkolyt hinteni.
"Karácsony első napja van,köszönt és minden jót kívánegy csíz a csupasz körtefán." - mondom az angol gyerekversikével együtt. Te jó ég, már karácsony van! Húúúú, mennyi mindennel vagyok adós, immáron akár évi számvetést is készíthetek.  Menjünk sorjában. Férjem állapota - ha bátor vagyok -…..
Hosszú idő után folytatódik megyei kitérőnk és még hosszabb idő után térünk vissza Hévízgyörkre egy rövid, képes összefoglaló erejéig. Sajnos kevés jó hírrel szolgálhatunk a helyi csapat háza tájáról, mivel most megye I. helyett megyei IV. osztályú találkozót tekintettünk meg ugyanott. Másfelől…..
Jelentem, hogy megjöttem.  Nagyon rég jártam erre, tény. Hol a gondjaim, hol a kedvem, hol a kettő együtt, hol más nyavalyák, de megvagyunk. Megpróbálom összeszedegetni, mi is történt a tavalyi húsvét óta.  Egy biztos: F csöndesen romlik, csak romlik, csak fogy. Három kilóval lett kevesebb egy év…..
Hát így néz ki a nyomorult! Már tudom. De jó is lett volna, ha csak egy ember is elmondja, mi vár ránk. De most megyek uzsonnáztatni, épp elég időmet elvette, míg elindítottam ezt a blogot.  ..
  Nemrég felkerekedtem, hogy tetemes gyógyszeradagunkat felírassam a háziorvossal. Már időpontot kell itt is kérni, hát két héttel korábban meg is tettem. Nos, bekerülvén a mesterhez röviden vázoltam férjem állapotát és kértem a gyógyszerek felírását, hadd szaladjak isten hírével. Egyúttal…..
Persze nem folytattam karácsony másnapján, de folytatom most, tavasszal.   A minap beléptem a mamám szobájába (tudom, már nem él, de akkor is az ő szobája) és hirtelen tudatosult bennem, hogy ez a szoba immáron egy gyógyászati segédeszköz raktár. Szétnézve láttam azokat az eszközöket, kellékeket,…..
2012-ben, tehát már öt éve hangzott el Matolcsy György szájából, hogy meg lehet élni havi 47 ezer forintból. Ezt aztán Zsiga Marcell fideszes politikus fokozta tovább. Most egy másik fideszes, Bánki Erik szólalt meg a témában, aki azt állította: az egymilliós havi fizetés nem számít kirívónak ma…..
Kertváros 2017.03.22 15:53:21
@Kovi1970: Csak a pontosság kedvéért: havi félmilliós bruttó fizetés nettóban 332.500,-Ft. Tudom, hogy jót akarsz, de ne informálj félre senkit, nem 250 E ficcs, hanem jóval több. Üdv
  Persze nem volt érkezésem karácsony másnapján folytatni a beszámolómat, a két fiúval voltam elfoglalva. Az egyik fiú - értelemszerűen - a férjem (továbbiakban F). Nagyon lassan, de biztosan romlik. Olyan lassan, hogy elsőre akár stagnálásnak is tűnhetne, de nem. Az a kevés, ami még maradt, fogy,…..
  "Karácsony első napja van,köszönt és minden jót kívánegy csíz a csupasz körtefán." - mondom az angol gyerekversikével együtt.  Beezony. Kiskarácsony immár eljő és eljött hétfőn, azaz 19-én az ötödik évfordulója annak, hogy F leesett a lábáról és soha többé nem bírt felállni. Fanyar ízzel…..
Megjöttem. A hosszú hallgatásnak sok oka van: hol az örökös álmosság és fáradtság, hol a depresszióm (már az is van, bibíí), hol a romlás újabb stációi, hol pedig ezek ötvözete, meg még ami nem jut eszembe.  De nézzük, hogy vagyunk. F fogy, fogyogat. Hol kissé, hol drasztikusan. Májusban még 40…..
  Időtlen idők óta nem volt érkezésem beszámolni magunkról, de talán most, míg fő a sonka... Januárhoz képest másfél kiló súlyvesztés. Sajnos. Nem nagyon van étvágya F-nek. A diffúz nyelőcsőgörcs miatt hihetetlenül lelassult minden étkezés. A fogyás miatt a csontok sokkal jobban kiállnak és…..
  Jézuska, Jézuska, hozhattál volna kevesebb rosszat is. Hoztál jót is, nem mondom, de azért...  Férjem állapota továbbra is romlik. Súlya nemigen változott, decemberben 57,2 kg, január elsején 57,5 kg volt, de ez nem ad okot örömre, mert a zsírszövet gyarapszik, az izmok fogynak. (Emlékeztetőül:…..
  De meleg van a babaszobában! - köszönt be férjemhez a gyógytornász és máris vetkőzött. Igen, tényleg, a babaszobában 25-26 fok a hőmérséklet általában, gondolhatni, hogy fűtünk kegyetlen. Miközben odakinn melegrekordok dőlnek meg. Elszámoló gázszámla januárban.  Hanem…..
Álmos reggelen álmosan kávézok és álmosan dohányzom és álmosan lapozom az újságot a konyhában, amikor tőrt döfnek belém. Egy mondat a rádióban, hogy aszongya: "Fogyatékossággal is lehet teljes életet élni!" A fenti mondat - szerintem - oly mértékben cinikus és hazug, hogy az égig ér.  Ha még…..
  Jelentem: láttuk az orvost!!!  Pár hete már, hogy visszajött tanulmányi szabadságáról az ifjú doktor, nosza el is mentem, hogy F rakoncátlan vérnyomását rakoncázza végre valaki. Nem…..
Dúlt vagyok, gondolom, ez kiderült. Nagyon dúlt! Történt tegnap délelőtt, hogy végre kijutottam a kertbe, levágni az immáron derékig érő füvet. A fűnyíró felé tartva vacak kis nyávogás ütötte meg a fülem. A hang után eredve egy kismacskára találtam, ami ugyebár tegnap este még nem volt ott. Nem…..
Figyelmes szomszédom a minap átküldte az OKI Molekuláris Genetikai és Diagnosztikai Osztályának lehetséges megszüntetéséről szóló hírt. Jaj, de nem örülnék. Egyszer, valamikor nagy szívességet tettek nekem, nem felejtem el. Ha összevonják, ne adj isten, megszüntetik őket, mi…..
  Először is a legfontosabb: megint híztunk, ezúttal 70 dekát, így már 58 kiló és tíz dekát nyom az én drága apumackóm. Most képzeljék el, milyen sovány még mindig az az ember, aki majdnem 190 centi magas. És képzeljék el, hogy már ez a közel két kiló (nemrég óta…..
  Lóversenyben járatlan olvasóimnak: a fentieket akkor kiabálja torkaszakadtából a kedves fogadó, amikor a befutó egyenesben a lovak sorrendje számára nyerő, ne változzon semmi. Amiért pedig ezt választottam címül az, hogy a mai fürdéskor megint súlyt mértünk és az eredmény…..
  Nem is tudom, mikor jártam erre utoljára, de mentségemül szolgáljon, hogy sok más dolgom volt. Mivel az irományaim célja elsősorban az, hogy elmondjam másoknak, nálunk mivel jár az FSHD, taglalom is F jelen állapotát.  Hízott!  Fél kilót! Ne tessék nevetni, szerintem ez nagy…..
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, tartja a szakimondás, és ezt most mi is megerősítjük. Mi dolgoztunk. Dolgoztunk a SPAM-szűrőnk tökéletesítésén, hogy a postafiókodat megkíméljük a tömegével rázúdított potencianövelőt, afrikai csodaörökséget, és sok más…..