Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herr Géza

0 bejegyzést írt és 16845 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időben és térben komoly utat járunk be Csodabogár posztjával, hiszen valamikor a háború utáni Szegedről indulva Budapest érintésével eljutunk a hetvenes évek Zürichjébe, Badenbe, majd vissza napjaink Budapestjére. Ami összeköt ezeket a térben is időben messze lévő városokat, az (mi más is lehetne…..
Herr Géza 2022.02.18 00:25:11
@Csodabogár: Hát, a stuttgarti magyar bál már rég meghalt… Az utolsó kísérleteket még megéltem, de a rongyrázás már akkor sem volt szimpi.
De btw.: az a 74-es képed nagyon ütős, ha akkor nem csak 12 éves lettem volna…. :)
Az informatikusokról sokan gondolják azt, hogy sima ügy a külföldi munkavállalás, ahol aztán hatalmas pénzeket lehet szakítani. A valóság persze ennél összetettebb, már csak azért is, mert magának a területnek is rengeteg ága (valamint boga) van. A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai…..
Herr Géza 2021.05.29 00:07:23
@Golf2: Gratula ehhez a faroksághoz. Van az a szint, amivel még mindig meg tudsz lepni.
Az Egyesült Államokban is teljes erővel nyomják az oltást, jelentkezni és oltakozni is rendkívül egyszerű, akár még egy ország jó részét átszelő kalandozás közepette is, miként azt Niki is megtapasztalta. Emellett előkerül a Breaking Bad-érzés és a Lake Tahoe-t is meglátogatjuk...
Herr Géza 2021.05.19 14:32:30
@Zsuzsi65: Az más tészta. :) Azért te 15 év Amerika plusz lator férj mellett is tudsz épkézláb magyar mondatokat írni kommentekben is. Ha meg már az emberfia posztot ír, ott nem hajtja a tatár, van ideje azon gondolkozni, vagy urambocsá meggooglizni (sic!), hogy is van pl. a fully vaccinated, meg a dry camp, etc. magyarul… :D
Vajon mi lesz azokkal, akik határátkelőként külföldön kapják meg az oltást és mondjuk Magyarországra látogatnának? Vajon előfordulhat-e az az abszurd helyzet, hogy mondjuk júniusban egy család egyik (Magyarországon élő, beoltott és igazolvánnyal rendelkező) fele beülhet egy étterembe, míg a másik…..
Herr Géza 2021.04.28 00:49:27
@Az apokalipszis lovasa: “ Magyarország pl. a brutál szigorú "ha meghal ÉS kovidos AKKOR kovidhalál, akkor is ha agydaganata volt" módszert alkalmazza. Ezért a magyar halálozási ráta baromi magasnak tűnik. ” Ja….
Ehhez képest csak egy példa: Németországban az is Covid-halottként van benne a statisztikában, aki pl. öngyilkos lett, de igazoltan Covid-fertőzött volt.
A Google translator lefordítja, ha kell:
“ Die Fälle „verstorben an Coronavirus“ und „verstorben mit Coronavirus“ werden also zusammengefasst, um ein genaueres Bild der Todesfälle zu bekommen. Damit solle verhindert werden, dass die Todesfälle untererfasst werden, so Degen. Jemand, der gewaltsam durch Eigen- oder Fremdeinwirkung stirbt, sei demnach „verstorben mit“ Covid-19 und werde in die Statistik der Todesfälle aufgenommen. „Wie gesagt, die beschriebene Situation – dass jemand an Covid-19 erkrankt ist und danach tödlich verunglückt – ist sehr selten.“
Forrás: RKI-Robert Koch Institut

És akkor ismét: a magyarországi Covid-halottak száma már a fele volt tegnap a németországiaknak. Ja, a németek úgy nyolcszor annyian vannak, mint a magyarok….
Az eddigi heti egy helyett két tesztet kell csináltatni az Ausztriába ingázóknak, ami kényelmetlen, de talán nem megugorhatatlan feladat. Közben Orbán Viktor azt mondta: „Nem kellett még hozzányúlni a végső tartalékhoz, ezek az ingázók. (…) Egyelőre úgy látom, el tudjuk kerülni ezt.”..
Herr Géza 2021.03.28 15:14:22
@droid_: Bár az “egyelőre” helyesírásában igazad van, azért én a helyedben nem játszanék Lőrincze Lajost (már ha tudod, ki az :D). Ld. a saját mondataidat. Legalább nagybetűket használhatnál, ha már a nagy igényességed mellett leszarod az ékezeteket.
Herr Géza 2021.03.28 15:15:22
@somlobodog: “parasztreggelik” :)))) You made may day! Thx.
Herr Géza 2021.03.29 11:39:31
@Bredpitt Monika: Nana, nem én kötöttem bele, hanem ő a Seldonba...
@droid_: A nagybetűk, ékezetek hiánya igénytelenség, pláne akkor, ha te másoknál az “egyelőre vs. egyenlőre” problémába kötsz bele. Ezen nincs mit magyarázni.
Berlinben és Amszterdamban (és még sok más helyen) játszódik Bolyongó története, ami időben is szép nagy távot fog be. Ami változatlan benne, az az európai otthoniság érzése...
Herr Géza 2021.03.27 01:59:05
Well, abszolút bejön a poszt, a feeling, minden. Köszi @Vámos Sándor:
Nosztalgia persze bennem is van bőven, ‘88 nyarán küldtek ki “2-3 hónapra besegíteni” egy német cégnek egy Állami Tervezőirodától az akkori főnököm személyes kapcsolatai hozományaként. Lett belőle kisebb-nagyobb megszakításokkal 33 év. ;)
Hálát adok a sorsnak, hogy így alakult, annyi mindent élhettem meg más szemszögből....
Lakást bérelni általában nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé, az azonban még így is ritkaságnak számít, hogy az ember testi épsége is veszélybe kerüljön közben. Márpedig valami ilyesmi történt Jánossal Hollandiában. A történet színhelye: Rotterdam..
Minden nyelvnek megvannak a maga íratlan szabályai, és ezek között bizony néha nem is olyan egyszerű kiigazodni. Még akkor sem, ha valaki már hosszabb ideje ott él. Mi több, néha a helyiek között sincs egyetértés abban, hogy mikor mit használjanak...
Herr Géza 2021.03.05 12:45:34
@nyuszigonosz: “... vagy ha frankok ( Nürnberg és nagy környéke) akkor meg: Adé.”
No akkor a svábokat se hagyjuk ki: itt az Adé, a Tschüss Adé, sőt az Adéle ( a “-le” a helyi kicsinyítő képző, ld. Weckle, Päckle, Täschle, Briefle, stb.... ) az alap, az Auf Wiedersehen-nel rögtön migri vagy :) Bármi más is lehet még elköszönés, pl. a Mach’s Gut, ill. inkább “Machs Jut”, (Auf) Wiederschau’n, etc., ill. ezek kombinációja. Az biztos, hogy az Auf Wiedersehen-t hallod a legritkábban.
Herr Géza 2021.03.05 12:49:06
@nyuszigonosz: “a Feierabend - ( nem Abendfeier :-) ) az meg a munka végét és az azzal kezdödö szabad idöt akármit jelent. “
Magyarul fájront... :)))
Zoltán története inkább csak egy pillanatkép, annak viszont kifejezetten fontos. Már csak azért is, mert (miként ő is fogalmaz) sokszor megkapják a határátkelők, hogy új otthonukban mindig kívülállók maradnak. Vajon tényleg?..
Herr Géza 2021.03.02 08:34:25
@Csodabogár: Na ácsi: “ De ha kinyitottam a szám, különösen Svájcban, rögtön mindenki tudta, hogy külföldi vagyok, hiába volt állampolgárságom meg minden.”
A “befogadás” számodra azt jelenti, hogy el tudsz bújni a tömegben? Olyan vagy, mint az összes többi? Nem vesznek észre?
Melyik összes többi....? A zürichi Bahnhofsviertel lepukkant drogosai, vagy a Goldküste felső tízezre?
Nekem mást jelent a befogadás/beilleszkedés. Nem akarok született, echte tősgyökeres németnek látszani (akármit is jelentsen az....), sőt, ha ez a “veszély” fenyeget, magam hívom fel a figyelmet a külföldiségemre.
Egyszerűen egy általam elképzelt társadalmi csoporthoz szeretnék tartozni, egy olyanhoz, ahol mindenkivel szót értek: állampolgárságtól, származástól, akcentustól, politikai hitvallástól, bőrszíntől, nemi identitástól, stb. függetlenül. Ehhez alapfeltétel egy bizonyos szintű nyelvtudás egy “másik” országban. Az megvan. Kit érdekel, hogy valaki 2 perc, más meg két hónap után azonosít “külföldiként” ? Hiszen az vagyok, valóban.... :)
A határátkeléssel lassan, de biztosan megváltoznak az ember étkezési szokásai is, amivel az otthoni konyha is átáll egy másfajta trendre. A kérdés az, mit és hol érdemes beszerezni. A Hollandiában élő Zita is megélte ezt a változást, lássuk, milyen okokra vezeti ezt vissza és hol vásárol ő. Neked…..
Herr Géza 2021.02.24 17:34:56
@Rodney_2: Pláne trappistát... :)
Herr Géza 2021.02.24 20:35:25
@Rodney_2: Ahogy látom, rendesen egyetértünk:) Akinek Németországban “A” fehér kenyér hiányzik (na jó, a nagymamám által házilag kemencében sütöttre emlékezve nekem is beindul néha a nosztalgiavonal...), de aki Németországban nem talál ízlésének megfelelő pékárut, az magára vessen. Na persze nem az Aldi/Lidl & Tsai kínálatáról beszélek, pláne nem a hetekig eltartható, előrecsomagolt, szeletelt, alsópolcos vackokra. A Fladenbrot meg valóban nagyon fasza, de csak frissen sütve, még melegen. Másnap az is már egyre gumisabb állagú....
Hamarosan egy éve lesz, hogy a világ nyugati felén is berobbant a Covid-19, azóta csak pillanatokra jutunk némi levegőhöz és szabadsághoz, a legtöbbünk élete totálisan megváltozott, felborult. Volt, akinek a munkája bánta, másnak a költözéses tervei – és még sorolhatnánk...
Herr Géza 2021.02.23 00:31:15
@blackhairlady: “... csak átváltom coolrol heatre, és ugyanúgy a mennyezetről jön a hideg és meleg levegő is.”
És ebből is látszik, hogy a légkondikkal való fűtés csak amolyan szükségmegoldás, mert ugye a fizika alapjaiból tudjuk (?), hogy a meleg levegő fent marad a plafon alatt, azaz a fejed megfő, miközben a lábad lefagy. Az ember viszont pont fordítva van programozva, ő már csak azt szereti, ha a lába meleg és a feje van hűvösben. Nem véletlenül a legkomfortosabb a padlófűtés (persze annak is megvannak a hátrányai...)
Herr Géza 2021.02.23 09:02:05
@Zsuzsi65: Az a mennyezeti ventilátor... :) Másik fejezet. Csinál egy kis “huzatot”, ami a nagy melegben valóban kellemes, de a fűtésnél elég kontraproduktív. Igen, jobb a hideg/meleg rétegek elosztása, de attól még a lényeg nem változik: továbbra is fent lesz a legmelegebb és a padlószinten a leghidegebb.
Az osztrák egészségügy egyike azon témáknak, melyek kifejezetten megmozgatják az olvasókat, a vélemények és a tapasztalatok szerencsére kifejezetten sokszínűek. Lívia minapi posztja is hozzászólásra ragadtatott sokakat Facebookon és emailben is, ezekből válogattunk, már csak azért is, mert kiderül,…..
Jövő héttől szigorodnak az Ausztriába ingázás feltételei, erről már mi is írtunk a napokban. Ugyanakkor nehézséget jelent, hogy alig pár nappal a február 10-től érvényes változások előtt elég sok részlet még mindig nem tiszta, márpedig így nem könnyű tervezni...
Herr Géza 2021.02.08 16:37:21
@droid_: Várjál már, az 5G-t kihagytad... :)
Herr Géza 2021.02.08 16:59:24
@]{udarauszkasz: Láthatólag még mindig nem fogtad fel, hogy ez egy olyan nyavalya, ami a megfertőzött emberek nagy százalékánál semmi komoly, vagy csak minimális tünetet produkál, ugyanakkor ők fertőző gócponttá válnak, akik aktívan továbbadják a vírust olyanoknak is, akiknek aztán a koruk, egyéb betegségük, gyenge immunrendszerük miatt nem sok esélyük marad a túlélésre. Persze lehet azt mondani, hogy ők úgyis megmurdalnának (mi is mindannyian....), de azért talán nem mindegy, hogy most, vagy 1-5-10-20 év múlva.

Aranyos, hogy én két családtagom pozitív tesztje után karanténre ítéltettem, holott jómagam végig negatív voltam, miközben a vastagon nyugdíjas @Csodabogár: -nak az a legnagyobb gondja, hogy miért nem mehet #csakúgykirándulnioperázni Bécsbe...
Hollandia gyakran kerül be a világsajtó hírei közé. Zavargások és vandalizmus miatt azért elég ritkán, így aztán eléggé megdöbbentők voltak a közelmúlt lázongásokról szóló hírei. Hogyan látszik mindez egy hollandiai magyar szemével? A Hollandokk írásából kiderül...
Herr Géza 2021.02.03 00:22:46
@Ekrü: „ és gyanítom az osztrákok életszínvonala is sokat romlott, ...“
De direkt csakis azért, hogy a magyarok utolérjék őket. Milyen jó fejek ezek a sógorok... :)
A címben feltett kérdésre bizonyos szempontból elég nehéz válaszolni, hiszen nyilván attól is függ, milyen színvonalú életre gondol az ember. Vanessa úgy döntött, neki egy hónapra 1500 eurója van a megélhetésre. Lássuk, hogyan jön ki ennyi pénzből...
Herr Géza 2021.01.29 11:59:35
@Gevlekte Salamander: A “tévéadó” nem választás kérdése, az Amazon meg a Netflix meg pont nem az a nagyságrendű költség, amin borul a havi költségvetés. Szerintem....
Herr Géza 2021.01.29 22:59:17
@élhetetlen: :)))
Gépjárműadó, tévéadó, full üres lakás – csak egy pár azon tételek közül, melyek meglepetésként érhetik a külföldre költözőt, különösen akkor, ha nem tájékozódik részletesen előre. Lássuk, ti mi mindent szedtetek össze norvégiai posztunk kapcsán!..
Herr Géza 2021.01.26 00:19:55
@gabors: Ja, ezt ki is felejtettem az “aranyköpésekből”. :)
Herr Géza 2021.01.26 00:53:58
@gabors: Nem a pénznem volt a gondom, hanem az a “160%-os gépjárműadó”, ami persze a magyar fogalmak szerint inkább a regisztrációs adó, be van építve az új autók árába és senkit nem is kéne érdekeljen: a fapados VW Golf a szalonban mondjuk N.o.-ban 20k sztotyinka, a dánoknál meg 30. Ez van, ezt kell szeretni. Kiköltözés előtt kb. 30 mp guglis ténykedés után ezt lehet tudni, mint annyi más hasonló infót is. A gépjárműadó meg valóban tök más téma, ott ezt ökoadónak hívják mostanában, és alapja az autó ü.a.fogyasztása. (Ez utóbbi mondat 15 mp gugli eredménye... :D)
Külföldön ingatlant vásárolni nagy döntés, hiszen ezzel valahol végleg letesszük a garast az adott ország, város mellett – de legalábbis saját ingatlannal már nehezebb mozdulni, mint egy bérleményből. Orsiéknak (akik történetét nemrégiben olvashattátok) hat, zökkenőkkel teli évükbe telt, mire az…..
Herr Géza 2021.01.12 21:25:38
@sci_dev: Kfw hitel járhat a vásárláshoz, de az részét képezi a teljes hitelnek. A feltételek ott is ugyanolyan kemények és a teljes hitelt biztosítani kell jelzáloggal. Azaz, még ha csak ebből (max. összeg 100.000€) megoldották volna a vásárlás, azok mellékköltségeinek (jóárezer euró!) és a felújításnak a teljes összegét, akkor is kellett még a lakáson kívül valami ingatlan, mert a vételárnál magasabb jelzálogot soha nem jegyeznek be, sőt....
Herr Géza 2021.01.13 22:34:15
@Orsi22: Épphogy figyeltem.... Persze így még kevésbé értem a te matekodat. Rezsit nyilván a bérlakásban is fizettél, itt is kell. Több lesz, mert a lakás nagyobb, de ezt a különbséget bátorkodtam elhanyagolni, hisz itt a fűtés ugye ingyen van :D.
Azt állítottad, hogy a lakhatási költséged alig havi 150 €-val több a saját lakásban, mint a 30 nm-rel kisebb béreltben volt. Nálad miből áll a lakhatási költség? Nálam bérleti díj + rezsi egy bérleménynél, ill. a te példádban egy 100% hitelből finanszírozott vételnél teljes hitelösszeg kamatokkal, költségekkel együtt, visszaosztva a hitel futamidejére + szintén a rezsi (és futamidő alatt végzett javítások, felújítások, korszerűsítések is ide számolandók, ld. közös felújítási/javítási alap, de ezt is kihagytam az első 22 év lakhatási költségeiből részben az egyszerűsítés kedvéért, részben meg azért, mert a 22 év után a törlesztés nulla lesz....).
Namármost, ahogy írtam, a 102.000 euró visszaosztva 264 hónapra az pont 386 €. Hogy lesz ebből hirtelen rezsivel együtt 850? Úgy, hogy fűteni sem kell?
Az idei év különösen kedvez az összeesküvés-elméletek híveinek, legyen szó koronavírus-járványról, maszkviselésről, 5G-ről, a laposföldet meg talán már el is felejtettük. (Fotó: pixabay.com/terrianneallen)..
Herr Géza 2020.10.26 15:37:38
@takarék-láng: Na b+, ez aztán jelezte rendesen, hogy az evolúció alsóbb szintjén rendesen megrekedtél:

“ En a sebeszeti maszkban (amit hasznaltam eddig is pl fekszereleskor) erzem a fust szagat, amit latok, akkor hogy vedne meg a virusoktol, illetve a droplets-tol - mindket iranyba - amit nem latok? Az ilyen egyszeru es logikus kerdesek feltevesehez nem kell meg 8 altalanos sem.”

Nem biza, elég lenne a józan paraszti ész is.
Btw.: emlékeim szerint te roppantsokdiplomás manager vagy angolhonban, akkor most “feket szerelsz”? Sebészeti maszkban? Hívjuk már azt porvédő maszknak, mert az, hogy “úgy néz ki, mintha”, nem jelent semmit...
Herr Géza 2020.10.26 15:50:42
@takarék-láng: “ Azt is hallottuk ev elejen (akkor meg en is hittem a jarvanyveszelyben), hogy Kina utan 2 epicentrum volt: Kina es Olaszorszag. Nos, irani ismerossel is beswzeltem, es o ezt tagadta.”

Jaja, én is hallottam az év elején, hogy a @takarék-láng hülye, mint “sejhajom”, de beszéltem szváziföldi ismerősömmel, aki ezt tagadta.

Tedd fel pajti az alusisakot, az megvéd minden ellen is: 5G, UFÓk, korona, rák, köröm- és hüvelygomba, valamint a korpád 99,99%-a is elmúlik. Hajrá!
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
Herr Géza 2020.10.21 12:56:26
@takarék-láng: Mesélj már, hogy kik darálták be a Mein Kampf-ot és a Nemzetközi Zsidót?
Utóbbihoz: “In einem Brief bemerkte Heinrich Himmler 1924, Ford sei „einer der wertvollsten, gewichtigsten und geistreichsten Vorkämpfer“.”
Aha. Akit Himmler megdícsért, azzal világnézetileg élből szkeptikus vagyok. Amellett, hogy Ford bácsi szakmai érdemeit az autógyártás területén mindig is elismerem.
Az embernek az étkezési szokásaival, a gyerekként megszokott ízekkel nehéz szakítani – sokszor keressük azokat az ételeket, hangulatokat, melyek meghatározták fiatalkorunkat. Ez talán még fokozottabban érvényes külföldön, ahol az ízek az otthonra is emlékeztetnek minket...
Herr Géza 2020.10.15 14:19:01
@tildy[UK]: Ne tégy tönkre: a Vegeta “delikát”, mint magyar íz ???? Eltekintenék a Vegeta történetétől (ld. Podravka, Hrvatska...), de a megboldogult nagymamám szerint, aki Vegetát használ a konyhában, az jó ember nem lehet... :) A véleményét fenntartom.

Trappista sajt? A nosztalgiát értem, de annyi millió sokkal sajtabb sajt van a világon....

A többihez innen nem tudok hozzászólni (de pl. TV paprika, zuza, kolbász, sőt “rendes túró” is itt folyamatosan van). Na persze hurka, meg a klasszikusan nosztalgikus foszlós kifli nincs. Igaz ez utóbbit már otthon se könnyű megtalálni.

De van annyi más, ami meg otthon nincs.
Herr Géza 2020.10.15 16:42:13
@Hari Seldon 2: Nem, az hungarian “unikum”, azaz csakis a magyarok ismerik, szerintük világhírű....
Amúgy meg a “futottak még” kategória. Btw., én is imádtam ifjonckoromban, persze nem tudtam, hogy van még más is.
Herr Géza 2020.10.15 16:47:22
@London2009: “kivetelesen maximalisan egyetertunk”
Vau, meg vagyok hatódva. :)))
Noha a sokat emlegetett (a Határátkelő kezdeti időszakában voltaképpen szimbólummá emelkedett) édesség nem létszükséglet, azért egy idő után mégis csak tud hiányozni, csakúgy, mint az otthoni illatok és persze sok minden(ki) más – derül ki Boglárka írásából...
Herr Géza 2020.10.06 12:47:01
@dikusz.: “ Valószínű ennek az az oka, hogy gyorsérlelt, nem úgy, mint a régi.”
Régen minden jobb vót.... (van benne igazság).

“ Olyan paprikás Pick szalámi, mint amilyen régebben kapható volt, az pedig egyáltalán nincs. Vagy 15 éve megszűnt a gyártása kereslethiányra hivatkozva.”
Nem, csak átnevezték. Az a Pick Rákóczi szalámi. Igaz, régen jobb vót....

Amúgy mindegyik kapható Lidl/Aldi/stb. sajátmárkás termékként is, mert nagy dolog a büszke márkanév, de még jobb a folyamatosan csilingelő kassza. :D
Herr Géza 2020.10.06 14:43:29
@dikusz.: A rendes, valódi Pick itt is pont annyi, mint Magyarországon. Olyan 25 €/kg. Ha akciózzák, akkor persze lehet simán olcsóbb is, mint otthon.
A neten terjedő “hú de óccsó a Pick téliszalámi külföldön” posztokban meg mindig egy arra megtévesztésig hasonlító (dizájn, nemespenésznek tűnő müa. bél, logó, betűtípus) Ungarischer Salami szerepel, ami valóban tök jó, olcsó is, de azért távol áll a Pick klasszikusától.
Herr Géza 2020.10.06 15:30:01
@dikusz.: “... hogy az árkülönbség oka az itthoni 27%-os áfa...”
Egy túrót. A 27 vs. 19 % áfa különbség nem indokolja a félárat. “Nyugatra jó lesz a szar is” alapon bizony gyártunk mi is szemetet.... Ide most tényleg nekem is be kell tennem, hogy “viccvót”. Vagy nem is?
Vagy még inkább: mi nem? Az olaszoknál tavasszal nagyon durva helyzetet teremtett a járvány, most viszont nagy a csönd, egész jól teljesítenek. Vajon miért?..
Herr Géza 2020.10.05 17:19:43
@takarék-láng: Igen, vegyél alufóliasapkát, igyál hipót, az majd megvéd...
Még mindig nem jön le, hogy a szimpla maszkkal nem magadat véded, hanem az embertársaidat?
Miért is lenne káros a maszk? B+, képzeld, vannak olyanok, akik a Covidtól függetlenül eddig is napi x órában maszkban dolgoztak. Nem csak az egészségügyben. És nem murdaltak meg a maszk miatt.
Minden országban akadnak idegesítő dolgok, ami persze nem azt jelenti, hogy az ember ne szeretne ott élni, csak hát a hétköznapokhoz ezek is hozzátartoznak. Most a Törökországban élő Mercedes szedte össze azt a hat dolgot, ami őt a legjobban zavarja. Téged mely dolgok idegesítenek azon a helyen,…..
Herr Géza 2020.09.29 11:04:33
@Herr Géza: Még mielőtt elegánsan kifarolnál a dologból: te konkrétan a törökökről beszéltél, nem általában a mindenféle “gyüttment migrikről”.
Herr Géza 2020.09.29 12:23:04
@arncht: “ javaslom az u6 vonalat napi ingazasra, ha szerintetek nincs valtozas, es sikeresen integralodtak az europai kulturaba.”

Semmi olyat nem mondtam, hogy sikeresen integrálódtak volna az európai kultúrába akárkik is. Csak azzal vitatkoztam, hogy nem a törökök özönlik el Bécset és képeznek (szerinted) lassan többséget. Ismételten jelezném, hogy az ex-jugók több, mint kétszer annyian vannak, mint a törökök. És hát sorry, de az “európai, mi több, keresztény értékrend” náluk sem egyértelmű.
Az persze tény, hogy a gyüttment külföldiek aránya Bécsben (is) nő, és azért ebben vastagon benne vannak hazánk fiai/lányai is, akik pl. statisztikailag jelentősen alulreprezentáltak, hisz nem kis részük csak ingázik.
Az U6, vagy akármilyen más tömegközlekedési eszköz közönségéről meg lehet társadalomtudományi tanulmányokat írni, csak azt sem árt tudni hozzá, hogy pont Ausztriában/Németországban nem feltétlenül egy releváns mintával találkozol, mert a bennszülöttek java bizony (még) autóval közlekedik. Mert megteheti.
Herr Géza 2020.09.29 12:29:32
@deppate frog: “ Amugy az a vicc, hogy Orbant mennyire szeretik a törökök. Ennek köszönhetöen altalaban magyarkent rögtön szimpatikus vagy nekik.”
Ugyan már..., Orbán még a világon sem volt, amikor minden isztambuli bazárharcos tudta a “mágyár tezstvír, gyere, arany/bőr/szőrme óccsóért” dumát. A vendéglátós/kereskedő töröknek mindenki szimpatikus, akinek a zsebében sejtenek valami aprópénzt.
A mai átlagtörök meg a magyar zászlót sem ismeri meg, nemhogy tudná ki az az Orbán-basi.
Noha a környező országokkal összehasonlítva Magyarországról a lakosság arányában kevesen vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, számítások szerint 2030-ban már minden ötödik magyar külföldön születhet. Közben akár 100 ezer ukrán vendégmunkás is érkezhet. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg…..
Herr Géza 2020.09.24 20:11:19
@SzZoole: Hová? Az enyém mind megvan.
Herr Géza 2020.09.25 00:27:11
@kardio1: Oui. :) Rég jártam görög földön, de isten biza’ mindig paragallonak hallottam, természetesen igazad van, παράκαλο az helyesen. :D
Herr Géza 2020.09.25 00:35:30
@droid_: Jó, a Hengermalom utca talán leszűkíti annyira, hogy tudd, mire gondolok.
Az viszont nem vitatható, hogy a XI. kerület tényleg elég csalamádé, a Sasadi utat és környékét nem igazán lehet pl. az Építész/Vegyész utca blokkal összehasonlítani. Meg a kelenföldi lakóteleppel, vagy akár Gazdagréttel sem.
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
Herr Géza 2020.09.10 22:36:41
@Csodabogár: Oké, öreg én is vagyok, lusta is, de pls. az a 25 km azért pont annyi, hogy az már ne Sztalinváros (sic!) legyen. Amúgy az eggyel előttemi évfolyamnak még az van a személyiében/útlevelében születési helyként, hogy “Sztálinváros”, én már megúsztam :)))
Herr Géza 2020.09.10 22:42:03
@kardio1: Nocsak, ismerős vagyol arrafelé? ;)) Megragadom az alkalmat: Besnyő határában telek eladó! Ha megveszed, én fizetek... :))
Herr Géza 2020.09.10 23:26:51
@kardio1: Alzheimer barátomra hivatkoznék ismét.... :))