Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilárd vélemény

0 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen abszurdba fordul a NER. (Frissítve a Kutyapárt válaszával.)..
Szilárd vélemény 2018.08.22 21:25:36
@teéjesenmindegy: De nem csinálta meg, akinek kellett volna, mi a lófaszt nem értesz? De komolyan. Az út kezelője felel? Akkor mehet is neki a büntetés, mert a kátyút nem javította ki. Milyen baj következhet abból, hogy most ott nincs kátyú? Vezettél te már életedben Budapesten autót? Baszta szét a sok kátyú az autódat?
Tegnap azt fejtegette Gyabronka József színész a Klubrádióban, hogy a budapesti nézők egy érdekesnek ígérkező előadás kedvéért „lementek Szentendrére”. Egy nappal korábban Dömsödi Gábor pásztói polgármester szintén ugyanezt az igekötőt használta a Zoom.hu digitális felületén, mondván: „Mikor…..
Attól függően kit kérdezel, gazdagnak lenni más-mást jelent: pénzügyi bőség, jó egészség, szeretettel van körülvéve, azt csinálja, amit szeret, ezek mind jó válaszok. De ha azt kérdezzük, kinek mennyi pénzre volna szüksége, hogy gazdagnak számítson, a válasz ugyanaz:…..
Szilárd vélemény 2018.08.05 12:08:32
@pina noir: Már meg ne haragudj, de ha szerinted kellemes idő van a 3-as metróban, akkor valami gond van veled, vagy a trópusokról származol. Kurva szar lett a felújítás után. Eddig nem volt benne ilyen meleg, de valószínűleg a szellőzés alul lett tervezve. Kellett volna rá légkondi. Utazz rajta naponta 1 órát és meglátod milyen jó, hogy reggel elbassza a kedved és este fáradtan amikor mész haza akkor is, hogy az ablakról folyik a pára, annyira meleg és rosszul szellőző az egész. És mellesleg középen az álló utasoknak is sokkal kevesebb hely van.
Amúgy meg ne prágával gyere, utazz ezen és az legyen a példa, mert erről van szó.
Szilárd vélemény 2018.08.05 12:09:36
@pina noir: Tarlós visszafordíthatatlan helyzetet örökölt? Ja az egész főváros elrohad és nincs visszaút, vagy mire gondoltál?
Ha a Tájszonkád megöli a Fifikét a futtatón, mert olyanja van, akkor ott mindenképpen hibás vagy, bárhogy is forgatod a tényeket. Mert TE vállaltál veszélyes kutyát. Pont.  Az a nagy büdös helyzet, hogy a kölyökválasztás pillanatában egy több, mint tíz évre szóló döntést hozunk. Ez magában…..
Szilárd vélemény 2018.08.04 11:21:16
@Le a spammerekkel: van aki fel tole, fogadd el, ne ellenkezz. Ha te nem szereted a halat es mas lenyomja a torkodon akkor szarul fogod magad erezni, nem?
Szilárd vélemény 2018.08.04 11:35:33
@Le a spammerekkel: na latod. Lehetne mondjuk bekesen egyutt élni. Egyebkent en kutys vagyok de elfogadom hogy vlaki fél tole. Nem pit nem staf semmi ilyesmi de en is utálom akik ilyen kutyakat szabadon engednek. Kiszamithatatlanok mas kutyakkal szemben. Nálunk a telepen sokféle kutya es gazda van. De a pitesek es hasonlok azt vegyek figyelembe hogy az a kutya valahol egy fegyver es igen veszelyes. Egy yorki megharap egy masik kutyat az kb mint egy szunyogcsipes.
Szilárd vélemény 2018.08.04 11:37:05
@Le a spammerekkel: egyetértek a puli szerintem es ahogy tapasztaltam egy eleg agresszív es sunyi fajta
A magyar sajtótörténet legabszurdabb negyedórája: így örömködöttek a pártállam agitátorai a Hír TV visszafoglalásán. ..
Szilárd vélemény 2018.08.04 11:22:29
@Szilárd vélemény: hazugsagokkal szembent akartam irni termeszetesen...mea culpa...
Szilárd vélemény 2018.08.04 11:23:41
@math0: azert mert nem külföldről fizetik, hanem a lendvay utcából.
Szilárd vélemény 2018.08.04 11:29:39
@maxval balcán bircaman: csaladi ok es kalandvagy? Fiatal voltal es kellett a lenz de olaszorszagba nem voltal elég jó tancoslanynak?
A botrányos sztoriról talán mindenki hallott már; a IX. században egy nő került a pápai trónra, miután átverve a bíborosokat férfinak adta ki magát, azonban egy körmenet alkalmával megszülte gyermekét és leleplezte önmagát. Johanna papissza története a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Ez a…..
Szilárd vélemény 2018.07.09 00:43:56
@Történetiró: Nem nagyon akarok a vitába belemenni, de látszik az oktatás színvonala az ön hozzászólásán is. Felvi.hu gyanús...:D Ezt komolyan leírja valaki? És ön tanítja a gyerekeinket? Egy egyértelmű leírás gyanús, mert nincs igaza?
Manon Quérouilés és Malek Dehoune újságírók egy éven keresztül éltek életvitelszerűen Párizs egyik leghírhedtebb és legveszélyesebb külvárosának számító Seine-Saint-Denis-ben. Kitartó munkájuknak köszönhetően sikerült beépülniük a külváros társadalmába és - a…..
Szilárd vélemény 2018.05.18 20:29:42
@Raven!: Végülis egyet tudok érteni azzal, amit írsz, még ha proli módon is teszed. De egy dologgal vitatkoznék...azt írod a sok homo, leszbi és egyéb miatt nincs gyerek...már meg ne haragudj, de te ki a f@sz vagy, hogy megszabd bárkinek, hogy gyereke legyen? Neked hány gyereked van, hány lesz? Szülnél te is a világba ész nélkül, mint egyes népségek? Már a tököm kivan az ilyen ostoba szaporítókkal...b+ nem szaporodik az európai ember...ez nem jó, de ez van...fogadd el, vagy csinálj, vagy szülj 100 gyereket.
Szilárd vélemény 2018.05.18 20:51:10
@Raven!: De legalább nem ostoba proli vagyok, mint te. ;)

Ezt írtad te ostoba: "A legjobb esetben is allandosul a letszam, de a sok leszbi, homo es egyeb miatt csokken a nepesseg a franciak eseteben."

MIATT...felfogod, amit írsz? Nem miattuk, hanem az individualizmus miatt, de az eszedbe sem jutott, hogy elért a társadalom egy olyan fejlettségi szintet, hogy ez kikopott szokásokból? Lehet vitatkozni, hogy ez miért rossz vagy miért jó, de ez van...tény...mondj megoldást és verd át a politikusokon.

De egyébként sokan egyszerűen csak nem vállalnak gyereket. Van megoldás: magas gyerektámogatás, az örökbefogadás egyszerűsítése, lombik és béranya program erősítése, magas életszínvonal, plusz egy állami lakás a gyerek mellé. Egyből lesz itt népességrobbanás. Csak ebből nem tudnak majd lopni a politikusok, ezért nem csinálja senki.
Szilárd vélemény 2018.05.18 20:51:59
@Szilárd vélemény: Mielőtt megírnád nagy okosan, tudom, hogy itthon nincs béranya program, sőt...
Már korábban is többször szembe jött velem az aputest, mint fogalom. Gondoltam egy merészet, és  számolva azzal a következménnyel, hogy esetlegesen felidegesítenek az olvasottak, belenéztem a témába.  Aki esetleg nem tudná, az aputest az a test, ami egy picit már pocakos, picit adott esetben már…..
Szilárd vélemény 2018.05.11 19:28:05
@Nem taggyűlés volt: Méghozzá nyitott szájjal. :D
Az információáramlás elromlott. Nemcsak arról van szó, hogy különböző emberek teljesen eltérő következtetésre jutnak ugyanabból a bizonyítékból. Úgy tűnik, különböző intellektuális közösségek többé nem osztják ugyanazokat az alapvető hiedelmeket. Talán többé már senkit nem érdekel az igazság ­…..
Szilárd vélemény 2018.04.22 21:12:44
@hordalek: Én nem rogytam térdre és nem járok ki tüntetni sem. Nem helyes a polarizáció. Ahány ember annyiféleképpen gondolkodnak. Egyébként ha hiteles médiát objektíven akarnád mérni, akkor az index ferdítései mellé besorolhatod a pestisrácokat és a tv2-t is bőven. Szerintem egyébként annak ellenére, hogy milyen szavazó valaki, azért ha képes gondolkodni nem nagyon hiszi azt, hogy a tények egy hírműsor, de még magazinműsornak is túlzás nevezni. Szóval, ha objektív szeretnél lenni, akkor a kormánypárti sajtókban is körül lehetne nézni. ;)
Szilárd vélemény 2018.04.22 21:14:54
@stim: Realitás? :D Hát azért mindkét oldalon vannak elég durva vadhajtások. Szerintem el kellene mindkét oldalnak fogadni, hogy vannak más vélemények. Én elfogadom a választás eredményét és ahogy említettem nem tüntetek. Nyert egy párt egy legitim választáson. Meglátjuk mi történik. De a választás nyertese megvan, legitim. Az egész tüntetés maximum figyelemfelhívásra jó, de mi a cél? Ezt én sem látom.
A Dagens Nyheter ugyanis az, egy liberális napilap, és kurvára nem haditudósító, ahogy a kormánymédia egyik alappillére, Orbán Viktor Nemzeti Sport mellett kedvenc napilapja állítja. Pedig nem szégyen a Google használata, ha már a Dagens láttán nem szólalt meg a vészcsengő, igaz, amilyen időket…..
Szilárd vélemény 2018.03.26 12:35:09
@nagy1: a baj az, hogy így mennyire lehet hinni a Magyar Idők cikkeinek?! Mennyire hiteles egy lap, ami ilyet hibázik? Lesz-e helyreigazítás? A cikk címében Svédország ássa a sajtószabadság sírját, de a valóság az, hogy egy valamilyen, ismeretlen liberális lap írt valamit. Az nem az egész ország. Ahogy pl. sem az index, sem a prostisracok, sem a HVG, sem a magyar idők, stb. nem tükrözik az összes magyar álláspontját egyes témákban. Lehet ez a liberális lap egyébként egy havi 2.000-es példányszámú lap. Erre nem gondoltál? Bár tudom, hogy azok között, akik Magyar Időket és prostisracokat olvasnak, az önálló gondolat ritka, mint a fehér holló.
Ahogy arra számítani lehetett, Orbán ünnepi beszédében a végsőkig feszítette a soros-migráns-brüsszel-civilek elleni háborús pszichózist. Újdonság: "a választások után elégtételt fogunk venni" az ellenfeleinken - ígérte...
Szilárd vélemény 2018.03.15 18:41:44
@rallus: Kérlek a fenti felvetésemre válaszolj már.

"Nekem csak pár kérdésem lenne a békemenet támogatóihoz.

1. Mitől lesz ettől egységes az ország? Miért érezze egy bizonytalan vagy ellenzéki szavazó, hogy a mostani kormány őket is képviseli? (Merthogy a kommunikáció nem ezt mondja.) Miért ne kellene minden ellenzéki szavazónak rossz érzése legyen, azért mert a miniszterelnök elszámoltatást említ?

2. Miért gondolják, hogy elsöprő a többségük?

Ehhez egy kis adalék - 2014-es listás szavazás eredménye:

Kormánypárt: 2.264.780 fő
Ellenzék összes pártja: 2.580.696 fő

Persze ettől még a kormánypárté messze a legnagyobb támogatottság, de a békemenet csak egyet mutat, nagyon jól aktivizálható és összetartó a szavazótáboruk."
Szilárd vélemény 2018.03.15 18:42:20
@aptikjampó: Te is válaszolhatsz a felvetésre.

Szerintetek jó lenne, ha az összes ellenzéki elmenne innen?
  Végre nekünk is van igazi, hamisítatlanul magyar netes hógolyónk, ami remélhetőleg még szép pillanatokat fog szerezni a kampány hátralévő időszakában.   Tréfás kedvű fiatalok mit sem sejtő polgártársaikat lepik meg azzal, hogy leüvöltik a fejüket, mégpedig a Soros-terv kifejezéssel. Ráadásul az…..
Szilárd vélemény 2018.03.14 19:01:13
@nemecsekerno_007: Azért le külföldre, mert ilyenek vannak, mint te. Folyamatosan nézem a tevékenységed különböző blogokon. Ha annyira undorodsz a libsiktől hogy kerülsz oda minden blogra. Maradj a "hiteles" kormánypárti oldalaknál. Nem kell a gyűlölködésed.
Szilárd vélemény 2018.03.14 19:01:53
Szilárd vélemény 2018.03.14 19:14:30
@nemecsekerno_007: Azért mert másnak más a véleménye, még lehet normális, jó adófizető, csak mást gondol egyes dolgokról. Nekem például abból van elegem, hogy mindkét oldalon megy a harag meg a fröcsögés, aminek semmi értelme. Komolyan a kormánypárti oldalon elhiszik, hogy az jó lenne, ha innen "minden libsi eltakarodna"?
De ugyanúgy a másik oldalon sem értem pl. egyeseknél a Feri imádatot. Ő egy bukott politikus, számomra érthetetlen, hogy sokan hittel támogatnak valakit az észérvek helyett.
Igazán nagyot ment a minap a külgazdasági miniszter. Nem kevesebbet állított, minthogy: Európában a legversenyképesebb beruházási környezet Magyarország, főleg az alacsony adók miatt. Szerencsére Kósa földjén edzettek már a plafonok, nem szakadnak olyan könnyen...
Szilárd vélemény 2018.03.11 21:06:22
@morpho: Ha visszakérdezel miért gondolja ezt, akkor elég sokszor tényekkel és számokkal jön. Amivel már lehet mit kezdeni. Nincs elveszett ember. ;)

Sose hagyjon el benneteket a remény. ;)
Szilárd vélemény 2018.03.11 21:09:08
@morpho: Ezt mind mind értem. Lehet idealista vagyok, de szeretem ezt az országot, szeretem a hazámat. Nem akarnék azért elmenni máshova, mert olyan szinten meg lesz mérgezve a közélet és a mindennapok, mert az emberek nem értenek egyet dolgokban, hogy élhetetlenné válik.

Egyébként, ha megnézed a kommenteket, láthatot, hogy 6. Leninnel is lehet beszélni. Kölcsönös tisztelet, nyitottság, talán egy kis érzelemmentesség.
Szilárd vélemény 2018.03.11 21:12:56
@morpho: Akkor tévedett, de tudjuk mire gondolt. Szőrszálhasogatás ebbe belekötni.
5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. ..
Szilárd vélemény 2018.02.12 15:22:30
@morpho: Tanulj meg fogalmazni és akkor nem fogsz baromságokat írni, és akkor úgy lehet érteni, ahogy te gondoltad. Tudom, hogy ebben a modern korban nem számít milyen minőségben fejezzük ki önmagunkat, de azért az illegális meg az engedély kellett hozzá nekem nem szinonima, hiába véd jukka barátod. Nehezebb beismerni, hogy tévedtél és f@szságot írtál és ezért az érvek helyett jön az arrogancia.
Szilárd vélemény 2018.02.12 15:25:59
@csobi2011: Az első bekezdésed kornkrétan nem igaz. Nézd meg a választási eredményeket Budapesten (2006, 2010, 2014). Messze nem olyan felülreprezentatált a fidesz az átlaghoz képest, mint ahogy te most beállítod. Tényeket sorakoztass, ne érzéseket. Egyébként nem véletlen nem szereti sokuk a fővárost.
Szilárd vélemény 2018.02.12 15:28:48
@Attilajukkaja: Attila, Attila... a kötekedés nem megoldás. És egy vitában törekedni kellene az értelemre és arra, hogy pontosan legyenek kifejezve a gondolatok, ne kitalálni kelljen "mire gondolhatott a költő".
A tekintélyes brit napilap, a Guardian interjút készített a Terror Háza Múzeum igazgatójával, Schmidt Máriával, akit nemrégiben neveztek ki az „I. világháborús megemlékezésekért felelős kormánybiztosának”.Ilyesmiket mondott: „Mi magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk…..
Szilárd vélemény 2018.02.05 20:12:30
@Magyaur: Teljesen egyetértek.
Személy szerint liberális, demokratának gondolom magam, de én is azt mondom maradjon a kerítés. DE az más kérdés, hogy ezt hogy kommunikáljuk és nagyon nem helyeslem, hogy ha másképpen gondolok valamit, akkor az nem lehet igaz.
Ami Magyarországon szerintem a problémát okozza, hogy nehéz értelmes, konstruktív vitát kezdeményezni és itt van egy félig demokratizálódott nép. Illetve az, hogy senki nem képes senkivel együttműködni. Például én egyetértek azzal, hogy most nagyon jó a költségvetés egyensúlya és nagy a bizalom a magyar gazdaságban, ami sok befektetőt hoz, de az ÁSZ-es vizsgálatot nem tudom elfogadni, hogy ilyen megtörténhet. Elfogadom azt, hogy a melegek úgy éljenek, ahogy szeretnének, de ezzel ne sértsenek másokat vallási, és egyéb meggyőzödésükben, ahogy azt sem nézi senki jó szemmel, ha egy boltban egy szülő ráüt a gyerekére, pedig ő gondolhatja, hogy az helyes. Most akkor mi is vagyok? Jobb vagy baloldali, liberális vagy konzervatív? Szerintem ez nem ilyen egyszerű és ideje lenne a pártoknak programokkal kijönni, amiket végre is lehet hajtani és nem mesék és még számon is lehet rajtuk kérni, ha hibáznak. Persze tudom, hogy ez egy szép utópisztikus állam.
A sült oldalas egy igazi, magyar sült, családok nagy kedvence, generációk feledhetetlen hétvégi fogása. Ahogy több más ételünknél is, ennél is igaz, hogy ahány ház, annyi elkészítési mód. Az alap azonban egységes: erősen fokhagymás ízesítésű. Van, aki megtűzdeli fokhagyma gerezdekkel a húst, van,…..
A mai Népszava legszebb írását Doros Judit jegyezte a „Nyócker” plébánosáról. Tóni atya eredetileg szakács volt, ezért véli úgy, hogy „az Úr asztalához” ülteti a vendégeket. Hajdan az étterembe betérőket, mostanában a hajléktalanokat, akiket Kocsis Máté, a józsefvárosi polgármester igyekezett…..
Szilárd vélemény 2018.01.24 00:35:53
@halaloszto: Hú de okos vagy. :O

Tudod szokták azt is mondani, hogy valaki pesti, amikor nem is pesti, hanem budai. Ez egy rövidítés. Látom megfogtad a cikk lényegét.

@megamovieboy: Érdekes a felvetés, amit írsz. Valószínűleg van benne sok igazság, és egészen üdítő, hogy valaki értelmes vitát kezdeményez erről a dologról és nem csak a Stop Soros. :D

Szerintem a legfőbb gond a reformáció és a szekularizáció hiánya ezekben az országokban. Mindig sokszor gondolkodok én is azon, hogy történhetett meg Erdogan térnyerése az Atatürk utáni Törökországban. Persze sejtem, hogy köze lehet ahhoz, hogy nem olyan jó az életszínvonal és az emberek valami iránymutatást keresnek a globalizált világban. A vallás meg sokszor konkrét válaszokat ad. Viszont, ami szerintem rossz irány, hogy nálunk egyfajta rekatolizációt akarnak végrehajtani, holott a legnagyobb gondot a muszlim államokban is az okozza, hogy a vallás és a világi hatalom nincs elkülönülve egymástól. Miért gondoljuk, hogy akkor nekünk is újra ez kell?
Elég abszurdnak tartom Heincz Barnabás azon vádjait, miszerint a Független Diákparlament (FDP) társszervezésében megvalósult sok ezres múlt pénteki diákdemonstrációt politikai megrendelésűnek minősíti, miközben ő maga ezt a legnagyobb print kormánylap hasábjain teszi. Reakcióként hasonló cinizmussal…..
Szilárd vélemény 2018.01.23 14:16:31
@arabok balrol: a diplomához nyelvvizsga kell. Érted?!
Szilárd vélemény 2018.01.23 14:22:33
@arabok balrol: most azért ne akarsz már a te életpályád nonplusultranak elfogadtatni. Van aki szeretne diplomát. Az iskolarendszer dolga lenne az ahhoz szükséges dolgok megtanítására, ha már kötelező a nyelvvizsga hozzá akkor a nyelvi képzésnek minimum biztosítania kellene ezt. De nem biztosítja.

De mégegyszer elmondom, jó hogy neked így jó és sikeres vagy de nem biztos hogy mindenki az és ahogy fogalmazol HTM révén gyakorlatilag kétnyelvű vagy. A kétnyelvűek meg könnyebben sajatitanak el bármilyen nyelvet.
Szilárd vélemény 2018.01.23 14:23:48
@arabok balrol: egyébként ha megnézel pár álláshirdetést itthon sok pozícióhoz kell diploma. Pl. a vezetői pozíciók 99%a.
Ne menj suliba, délután pedig gyere tüntetni – hirdetik a Diákparlament képviselői január 19-re. Mit jelent ez valójában? Egynapos diáksztrájk, majd utána tüntetés. Fellázadnak, mert elegük van. Miből is? Abból, hogy reggel 7-től délután 3-ig iskolában vannak, ez annyi amennyit egy felnőtt a…..
Szilárd vélemény 2018.01.07 22:59:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként Lázár is maga elmondta, hogy az értelmiségi barátainak egy része már elfordult tőlük és nem szavaz rájuk.

Szerintem ez jelent valamit.
Szilárd vélemény 2018.01.07 23:01:20
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ÉS tudod mi még a baj, hogy tévedhetetlennek hiszitek magatokat és csak az az egyetlen jó és helyes gondolkodás, ahogy ti gondolkodtok. Ez elég ostoba, tekintélyelvű és pökkhendi hozzáállás.

Ahogy az is amikor a barátaiddal arról írtok, hogy el lehet innen menni. Azért megnézném, hogy gazdaságilag mi történne itt, ha csak a Párt szavazói maradnának.
Szilárd vélemény 2018.01.07 23:45:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát a szokásos tipikus válaszod. Cinizmus és karaktergyilkosságra való hajlam. De ebben a fajtád elég jó. ;)

Nyugi nem idegesítem magam rajtatok. Én hamarosan kitántorgok. ;)

Egyébként az a baj, hogy képtelenek vagytok tényeket írni, mint te meg birca...pedig belőle még ki is nézném. Te csak ostoba lőzungokat nyomsz, ő néha megmutatja, hogy azért tud gondolkodni is...mondom néha. ;)
Tényleg ezt a kérdést tette fel a kormány, konkrétan az EMMI az iskoláknak és az óvodáknak; fel kell készülniük a terrortámadásra, fél évet kaptak, hogy Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak...
Szilárd vélemény 2018.01.03 23:51:03
@teéjesenmindegy: Nem fáj, csak annyi, hogy egy f@szság és ezzel is megtévesztik azokat, akik megtéveszthetőek és gerjesztik a félelmet az emberekben.

Ahogy @ember100 írta: Ha nincs veszély felesleges, ha van, akkor meg nem elég.

Írod, hogy bizonyos szint alatt mindent választási fogásnak lát az ember. Erre csak annyit mondanék, hogy Lázár által beismerten a narancsot az értelmiségi szavazói hagyták el nagy számban. Gondolom ez azért jelent valamit.
BEKIÁLTÁS Harcias magyarok 2017.12.17 18:12:32
Mindent a szívnek, semmit az észnek! Ez a hatalom megtartásának mai követelménye. Orbán is, Kövér is érzelmi politizálást folytat. De a hasonló magatartást mindig összeomlások követték a történelmünkben. Sajátos kijelentést tett december 16-án, szombaton Kövér László. Még tán szamárságnak is…..
Szilárd vélemény 2017.12.18 14:13:00
@Jakab.gipsz: Ne haragudj, de te tényleg egy szolgalelkű ostoba vagy.

Remélem az ilyenek miatt nem kell egy Hunxit-et megélni.

A cikk arról szól, hogy egy közméltóság elég nagyot tévedett, csak azért hogy erősítse a belső propagandát.

De harcoljatok csak az EU ellen, csak ne lepődjetek meg, ha egyszer visszaüt.
Szilárd vélemény 2017.12.18 14:14:51
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: El sem hiszem, hogy az értelmiségi éned felülkerekedett a propagandistán. Ez a birka, a józan észre hallgató, sokkal szimpatikusabb.
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Minden a megszokott menetrend szerint zajlik, mármint a szegény ember Horváth Évájától érkező szenvtelen felszopót illetően. Sok izgalom lesz ma is, mondja a nevében a grófi származást sejtető/parodizáló "y"-t random helyre bebaszó Bódi Sylvi. Jön egy új csávó, de előtte még a kurvaanyázós műbalhé…..
Szilárd vélemény 2017.04.26 22:15:11
Szilárd vélemény 2017.04.26 22:18:13
@Mók_Ica: ő csak egy ösztönlény. Ez jobban tolerálható az én szememben.
Szilárd vélemény 2017.04.26 22:18:58
@Mók_Ica: Dia egyértelműen.
Pontosan ugyanazzal a kétszínű dumával jött elő az oktatási államtitkár, mint amivel a kormány nekiment a civileknek – a törvényes működéssel. ..
Szilárd vélemény 2017.03.30 15:40:46
@koala kóla: végigolvastam a kommentjeidet. Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy. Az a baj hogy hiába mondanék észérveket, te is mint minden fideszes hívő (mert ez már vallás) azt mondja vissza, amit a szájába adnak.
Engem nem érdekel sem Orbán, sem Gyurcsány, sem Vona. Engem az érdekel hogy egy normális országban lehessen élni, ahol véleményszabadság és párbeszéd van és ahol a politikusok legalább részben az emberekért tesznek.
A CEU egy elismert, jó, magyar egyetem, külföldi támogatókkal is. A kamuegyetemeket meg kell szüntetni, de pont hogy egy nívós, elfogadott egyetemet kellene kivételként kezelni. A törvényjavaslat előtt lehetett volna egyeztetni, akár nekik felmentést adni olyan kötelezettségek alól, amit egyértelmű nem tudnak teljesíteni.
És nem sorosert, nem másért, hanem azért hogy ne legyen szegényebb egy jó egyetemmel a magyar kultúrális élet.
Remélem nem mocskolódva megérted mi ezzel a baj.
Nálam bevallom ez volt az utolsó csepp. A léc Heinekent még átléptem, de ezt már nem fogom. Minden ismerősöm megpróbálom meggyőzni, hogy jövőre menjenek el szavazni és mindenképpen a fidesz ellen szavazzanak. Mindegy kire, csak ellenük.
A szomorú az, hogy sok fideszes idióta multinál, vagy külföldi tulajdonú cégnél dolgozik és nyomják a fideszes propagandát. Kár hogy ezek a cégek nem így lépnek ellenük, ahogy a kormány bánik ezekkel a cégekkel. Aztán megnézném amikor magyar céghez kell menniük dolgozni minimálért, szarabb által szarabb munkakörnyezetbe.
Szilárd vélemény 2017.03.30 16:02:10
@koala kóla: hasonló választ vártam.

Jó egyetem. Hidd el. Legalábbis sok szak. Nyilván vannak itt is mint mindenhol jobb és rosszabb szakok is. De egyetemi szinten, Magyarországon és világszerte elismert diplomát ad. És ez a fontos. Piacképes.

Globalizáció van aki szerint jó, van aki szerint rossz. De ezt rábízzák a legtöbb felsőoktatási intézményben tanulóra, ahogy az is mindegy hogy liberálisok, konzervatívok, radikális jobboldaliak vagy kommunisták. Teljesen mindegy.

Azt meg értse már meg minden fideszes, hogy a Csíki is holland résztulajdonú. Ehhez nem kell nagy kutatómunka, csak meg kell nézni a tulajdonosi hátterét. Az egész egy jó marketing fogás volt. Ha jó a sor akkor is inni fogják, ha más a neve. Aki a kőbányait szereti az nem fog Heinekent inni ha átnevezik a kőbányait sobanyaira. És ha már itt tartunk ez egy másik állam bírósága által törvényesen meghozott ítélet volt. Ez nem beavatkozás más szuverén állam ügyeibe?
Szilárd vélemény 2017.03.30 16:31:00
@koala kóla: ezen a területen dolgozom. A CEU diplomája nagyon értékes a munkaerőpiacon. Felesleges bizonygatnod, hogy nem. Mert tudom. A mi toborzásainknál is plusz pont (egyébként a BGE is) legalábbis gazdasági területen.

Hosszú távra nem úgy terveznek oktatási rendszert, hogy pont most pont ma mire van szükség. Ahogy sok helyen kifejtettem, ha már nem lesznek óvónők, tanárok és orvosok, akkor hova fognak járni a gyermekeink, ki fogja őket tanítani? Ki fogja az embereket gyógyítani?

A Heinekenhez meg annyit hogy kitértél a válasz elől. Két külföldi jogi személy pereskedett egy külföldi bíróságon. Mi köze ennek Magyarországhoz? Ha ebbe állami szinten beleszólunk, akkor az nem beleavatkozás más állam belügyeibe?

Ha a magyar egyetemeket Romániában ugyanezzel az okkal ellehetetlenítik, akkor nem fogsz habzó szájjal tiltakozni?