Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KrisztianTakacs

70 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8 511 légifelvétel került fel a fentrol.hu-ra, így jelenleg már 234 730 db légifelvételt lehet böngészni, letölteni és címkézni az oldalon. A korábbi évek gyakorlatát követve, az archív légifelvételek szkennelése során továbbra is a legveszélyeztetettebb állapotú képek kaptak elsőbbséget,…..
KrisztianTakacs 2024.02.21 11:59:00
: Köszönjük az észrevételt, kicseréltük a térképet.
KrisztianTakacs 2024.03.05 10:20:22
: Sajnos nem tudjuk mi okozza a problémát, dolgozunk a hiba elhárításán.
Véget ért a Lechner Tudásközpont XII. pontgyűjtő játéka a fentről.hu-n, melyben a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni. A játék során a résztvevők összesen 9.355 képet igazítottak helyre 2 hónap alatt, ezzel összesen 45.004 pontot gyűjtve…..
Még mindig akad georeferálni való anyag a Lechner Tudásközpont Digitális Légifelvétel Archívumában, így a fentrol.hu XII. alkalommal is meghirdeti a már hagyománynak számító pontgyűjtő játékát. Az oldalon regisztrált felhasználók november elejétől december végéig versenghetnek ajándék…..
A fentrol.hu oldalon bárki számára elérhető Digitális Légifelvétel Archívum képeiből készült őszi válogatás hazánk arborétumait mutatja be: a szarvasi Pepi-kert fáinak színpompás lombkoronája mellett többek között az Alcsúti Arborétum zöldje és a badacsonytomaji Folly Arborétum fenyvesei is…..
A fentrol.hu nyári pontgyűjtő játékának legügyesebb georeferálói látogattak el a Lechner Tudásközpont Bosnyák téri Légifilmtárába, ahol megismerkedtek a légifotózás és a felvételek digitalizálásának eszközeivel és folyamataival, valamint a nyereményként kiérdemelt hatalmas, nyomtatott légifelvételt…..
Több ezer érdekes felvétellel bővült a fentrol.hu oldalon bárki számára elérhető Légifilmtár. Az elmúlt fél évben digitalizált képek feltöltésével már nem csak a teljes 1959-ben készült fotóállomány böngészhető online, de az összes 1960-ban készült légifelvétel is megtalálható az oldalon...
KrisztianTakacs 2023.09.07 15:36:54
: Köszönjük az észrevételt. Elhárítottuk a hibát, most már megnyithatók a törzslapok.
Nagyvárosi oázisok, lakótelepek mellett elterülő pihenőtavak, fürdővárosi állóvizek – a fentrol.hu archív légifelvételeiből készült újabb válogatás ezúttal hazánk egy-egy városi tavát mutatja be a magasból. Fekete-fehér, színes és infraszínes légifotókon látható többek között a Városligeti-tó, a…..
KrisztianTakacs 2023.08.10 08:21:45
@lutria: Köszönjük az észrevételt! Javítottuk a hibát.
Véget ért a Lechner Tudásközpont XI. pontgyűjtő játéka a fentről.hu-n, melyben a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni. A játék során a résztvevők összesen 5.660 képet igazítottak helyre 2 hónap alatt, ezzel összesen 28.797 pontot gyűjtve…..
Újabb 9 568 db légifelvételt töltöttünk fel a fentrol.hu oldalra. A korábbi évek gyakorlatát követve, az archív légifelvételek szkennelése során továbbra is a legveszélyeztetettebb állapotú képek kaptak elsőbbséget, függetlenül a tartalmuktól és az érintett területektől. A feltöltött képek többsége…..
A fentrol.hu archív légifelvételeiből készült újabb válogatás hazánk egy-egy évszázadokat átvészelt erődítményének, legendás történetű várának madártávlati képét mutatja be. A fekete-fehér, színes és infraszínes légifotókon a „királynék jegyruhája” mellett megcsodálhatjuk azt az erődítményt is, ahol…..
A Lechner Tudásközpont már harmadik alkalommal rendezi meg a fentrol.hu Digitális Légifelvétel Archívum életének XI. pontgyűjtő játékát, mely 2023. május 1-én startol és június 30-án ér véget. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrál az oldalon és a feltöltött, de még nem pontosan a helyükre…..
Hogyan fest a keszthelyi Festetics-kastély, a fertődi Esterházy-kastély, vagy a martonvásári Brunszvik-kastély parkja a magasból? A fentrol.hu oldalon elérhető Digitális Légifelvétel Archívum fotóiból készült újabb válogatás hazánk egy-egy látványos kastélykertjét mutatja be...
A fentrol.hu oldalon bárki számára elérhető Digitális Légifelvétel Archívum képeiből készült legújabb válogatás a ma is üzemelő magyarországi kisvasutak hegyen-völgyön, mezőn és vízparton kanyargó nyomvonalát követve mutat be érdekes légifelvételeket. Az archív fotókat fürkészve feltűnnek az egykor…..
Lezárult a fentrol.hu két hónapon át tartó pontgyűjtő játéka, amelynek során a lelkes résztvevőknek köszönhetően a georeferálások száma többszöröse volt az év más időszakaihoz képest. A 129 játékos több mint 6000 légifelvételt igazított a helyére, a kellő mennyiségű pontot összegyűjtött nyertesek…..
A fentrol.hu oldalon elérhető Digitális Légifelvétel Archívum képeiből készült újabb válogatás a téli sportok egy-egy népszerű magyarországi helyszínét mutatja be. A színes, infraszínes vagy fekete-fehér légifelvételeken Dobogókő, a Nagyvillám, valamint a Mátra és a Bükk síterepeinek környéke…..
A Lechner Tudásközpont már második alkalommal rendezi meg a fentrol.hu Digitális Légifelvétel Archívum életének tízedik pontgyűjtő játékát, mely 2022. november 1.-én startol és december 31.-én az újévi köszöntőkor ér véget. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrál az oldalon és a feltöltött, de…..
Többezer érdekes felvétellel bővült a fentrol.hu oldalon bárki számára elérhető Légifilmtár, ezúttal többek között olyan régi felvételekkel, amelyek eddig csak más intézmények archívumában voltak fellelhetőek. A legutóbb beszkennelt és feltöltött 7 080 fotó között megtalálhatóak az Észak-Dunántúli…..
Lezárult a május 1. és június 30. között zajló pontgyűjtő játék a Lechner Tudásközpont fentrol.hu oldalán. A játék két hónapja alatt a részt vevő 130 felhasználó összesen 2.836 légifelvételt illesztett a helyére. A georeferálásért járó pontokból 16 játékosnak sikerült kellő mennyiségűt összegyűjteni…..
A Lechner Tudásközpont első alkalommal rendezi meg a fentrol.hu Digitális Légifelvétel Archívum életének kilencedik pontgyűjtő játékát 2022. május 1. és június 30. között. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrál az oldalon és a feltöltött képek helyét szerkeszti. Ehhez a fentrol.hu oldalra…..
KrisztianTakacs 2022.07.04 10:27:04
@ritkony: Azok a képek kapnak 10 pontos besorolást, amelyek helyzetének meghatározása bizonytalanabb volt mint a többségé, de a körülbelüli elhelyezkedáse ismert.
A fentrol.hu oldalról elérhető, folyamatosan bővülő Digitális Légifelvétel Archívum képeiből készült újabb válogatás hazánk egy-egy népszerű kilátótornyának madártávlati képét mutatja be. A régi felvételeket közelebbről megvizsgálva jól látható a budapesti Erzsébet-kilátó elegáns, kör alaprajzú…..
A fentrol.hu oldalon elérhető archív légi fotókból készült válogatás hazánk álló- és folyóvizeinek egy-egy látványos, érdekes pillanatát örökíti meg. A felvételeken az Orfűi-tórendszer tavainak kiépítése, Tiszakóród jellegzetes vízszabályozó műtárgya, valamint a Rába 1965-ös nagy áradása is…..
Újabb 6 811 db légifelvételt töltöttünk fel a fentrol.hu oldalra. A korábbi évek gyakorlatát követve, az archív légifelvételek szkennelése során továbbra is a legveszélyeztetettebb állapotú képek kaptak elsőbbséget, függetlenül a tartalmuktól és az érintett területektől. A feltöltött képek többsége…..
Ott kezdeném, hogy az alapötlet nem az enyém. Amiről a posztban szó lesz: Az Akasztófa hegy, a közelében lévő egykori csárda, a Bogár betyárbanda, betyártörténetek, térkép elemzések, feltételezések, egyéb észrevételek, valamint az is kiderül, kiket akasztottak fel az Akasztófa hegyen, a csárda…..
fentrol.blog.hu Boldog karácsonyt! 2021.12.23 15:10:15
7 500 db légifelvételt töltöttünk fel a fentrol.hu-ra. Így jelenleg már 193 350 db légifelvételt lehet böngészni, letölteni és címkézni az oldalon...