Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sugarcandy

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baj az, ha egyik mellem nagyobb, mint a másik?? Hány nap után lehet ráírni egy fiúra, akivel egy buliban ismerkedtem meg? Undorítóan pattanásos az arcom, mit tegyek?! A családom utál, és a suliban sincs barátom, az öngyilkosságon gondolkodom. Milyen hosszú egy normális menstruáció? Nagyon viszket…..
 A nyári meleget a bőrünk is megsínyli időnként, a szárazság lehet az egyik tünet. A talpaknál ez különösen kellemetlen, de van egyszerű kence erre is, amit te magad elkészíthetsz otthon, néhány összetevőből. Vendégposzt az Arctorna Mónival blog szerzőjétől..
Átlagos délután munka után, irány az ovi és a suli (vagy a tábor vagy a nagyi vagy ahol épp vannak a gyerekek), vállamon egy táska. Vagy inkább kettő, a laptoppal együtt. Nem gondoltam, hogy még fér valami a vállamra, ami ráadásul segít majd, de végül ez történt. Felkerült a  fiam futóbicaja, egy…..
Az idő pénz, abból a szempontból egészen biztosan, hogy ha szánunk egy kis időt arra, hogy feltérképezzük a lehetőségeket, tudatosan keressük, hogyan tudunk akár egyszerre kevesebb idő elintézni a fontos feladatokat, sokféleképp van manapság lehetőség spórolni. Sok lehetőség egyben kisebb környezeti…..
Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer próbáljon meg pár hétig tudatosan odafigyelni arra, hogy mennyi szemetet termel és ezekből mennyit lehet kiiktatni. Egészen döbbenetes, hogy még fővárosunkban sem igazán lehet például csomagolásmentesen vásárolni, hogy mennyit számít az, hogy mennyi időt lehet…..
Szülőnek lenni folyamatos kihívást jelent, már csak azért is, mert ahogy nőnek a gyerekek, néhány havonta eléggé megváltozik a helyzet és egyelőre úgy tűnik, csak a változás állandó. Hajrá, anyukám, mondogatom sokszor bátorításképp magamnak, aztán megörülök, ha olyan segítség jön szembe, amiről nem…..
Nemrég itt járt Budapesten "zero waste" Bea Johnson, a nemszemetelés koronázatlan királynője; az élhető környezettudatosság mintaképe; a minimalista életmód imádnivaló, kifejezetten laza, francia-amerikai nagykövete. Megjelent egy kis üvegcsével, benne a tavalyi összes(!) szemetükkel - finoman…..
A hűtő ajtaja amolyan üzenőfal vagy óriási képkeret a legtöbb háztartásban, cuki gyerekfotók, gyerekrajzok, távoli helyekről hozott hűtőmágnesek és olykor emlékeztetős sajtcetlik gyűjtőhelye. A vizuális emlékeztető igen hasznos lehet, főleg, ha rászokunk, hogy ide tegyük és itt keressük a határidős…..
Együtt könnyebb lesz belevágni, végigvinni ezt a minimalista játékot, a lényeg, hogy 30 napon át minden nap eggyel több tárgytól válunk meg, az első napon egytől, a másodikon kettőtől és így tovább. A vége 465, azaz négyszázhatvanöt darab. Nem kevés, de nem kizárt, hogy tényleg van ennyi felesleges…..
sugarcandy 2017.01.03 20:42:14
@Mr Eggs: Kedves Mr Eggs, kik? :) Ők? Mi? A nők? A férfiak? Mindenki? A halmozásra hajlamosak? Az örök elégedetlenkedők?
Időtetrisz Szülőnek lenni jó! 2016.12.20 15:10:21
Jó és csodálatos. És nehéz, paradox módon a két sejt összeolvadása, a születés szinte egyik pillanatról a másikra történik, miközben maga a folyamat, a szülővé válás, érés nem egy ilyen megfogható, tettenérhető dolog (bár kétségkívül emlékezetes, amikor végre belénk hasít a tudat, hogy igen, most…..
Minden vásárlás egy döntés, egy szavazat valami mellett, mégha ennek a hétköznapi súlyát nem is nagyon vesszük magunkra. Ebben a posztban csupa olyasmit ajánlok, amiket használva a mindennapokban is tehetünk valamit környezetünkért, mert akár a tárgyak használatának köszönhetően kevesebb hulladékot…..
Ajándékozni jó! Ajándékot találni viszont néha nem annyira könnyű, ez a lista azért jött létre, hogy egy picit kevesebbet kelljen keresgnélni a fériak-apukák számára kitalált ajándékok között. Könyv, kozmetikum, praktikus holmik, ékszerek, tárca, notesz, igazolványtok, tornazsák, sok-sok magyar…..
Gondoltunk egy nagyot így karácsony előtt és belevágtunk egy jótékonysági gyűjtésbe az ESKA Műhely Ágijával, amihez sok-sok gyerekjátékot-holmit készítő kedves ismerősünk csatlakozott. A támogatás többlépcsős. Az alkotók termékpárokat ajánlottak fel: az egyiket megveheti bárki kedvezményes áron, a…..
Szúnyogriasztó, folyékony szappan, sk dezodor, mosópor, fertőtlenítő és még egy rakás téma, ahol előkerült az illóolaj itt a blogon. Bevallom, egy fantasztikus levendulás kivételével mindig mindet a patikában kértem kimérve, ahol elmondták, hogy ez tök jó egy csomó mindenre, kivéve aromaterápiás…..
Megérkezett a FeMini Box második sorozata, ebből is a második kiadás landolt nálam, tegnap nagy örömmel bontogattuk a gyerekekkel. A FeMini Box  meglepetésbox-szolgáltatása hazai tervezők, alkotók, designerek termékeivel. Az összeállítások tematikusak, ez a kisgyerekes doboz kicsiknek készült…..
Két kisgyerekkel nem túl könnyen találok olyan helyeket, ahol több szempontból is ételként értelmezhető valamit adnak nekünk. Pedig egyszerű dolgokra vágyom: többé-kevésbé felismerjem az alapanyagokat, megfeleljen a gyerekek kényes ízlésének is (legyen íze, de azért ne nagyon), meg persze nekem is…..
Origamizni a bedobott reklámújságokból is lehet (legalábbis a kezdő szakaszban még ne nézzük meg a gyönyörű origamipapírok árát...), a videókból manapság elég könnyen tanulható is. Most három kisbútor videója következik.  ..
Sima jégkockából, gyümölcsléből vagy szörpból készül, olcsó és finom. Jégkása pár perc alatt...
Korábbi vendégposztolónk, Barbi arra vállalkozott, hogy naponta ír majd nekünk posztot arról, hogy zajlik egy Balaton körül bicajozós hét 9 éves lányával zölden, spórolósan, sokféle lehetőséget használva. Köszönöm, hogy az Időtetriszen olvashatjuk a kalandokat!..
Nincs egy rongyom... Ismerős? De nem baj, mert vásárlás, varrás nélkül is be lehet újítani néhány dolgot, 10 ajánlat lebernyegtől miniszoknyán át a pólószatyorig.  ..
Meghatározó emlékképek. Mert azért alapszinten mindenkivel előfordulhatott olyan 5-10 évesen, hogy egyelőre nem a szőrös hónaljú, sminkelt, tűsarkú cipős, tupírfrizurás, vörös körmű felnőtt nők (C. C. Catch), hanem inkább a vele egykorúak fogják meg. Persze akkor is voltak…..
sugarcandy 2015.04.06 17:28:12