Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Havasilive

1339 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Weboldallá cseperedett a blogunk. Itt hagytuk a Blog.hu-t, és egy új felületen, a www.teszta.fun oldalra gyűjtöttük össze az összes eddig megjelent cikkünket. Legújabb videóinkat, receptjeinket, cikkeinket weboldalunkon találjátok. Gyertek! szeretettel várunk Benneteket.  ..
Ha kifejted, megeheted vagy fazékban megfőzheted, mi az? ;) Kicsit utánanéztünk a nagyvilágban a borsónak, és titkos ügynökeink segítségével összegyűjtöttünk 13 érdekességet ezekről a csodás, zöld színű gyöngyöcskékről. 1. A borsó latin neve pisum sativum. 2. Közép-Ázsiából származik.3. A…..
Egy kis vöröshagymából és vajból olyan klassz szószt lehet rittyenteni, majd azt még feldobni a kecskesajttal, hogy egy sok csillagos étteremben is el tudom képzeli az étlapon. Mondjuk a kecskesajt habosítva, a tészta házilag készítve és a hagymaszósz nem cukorral, hanem mézzel vagy valami…..
Beethoven a gasztronómiában, akár a szerelemben, válogatós, öntörvényű volt: saját szabályai szerint élt, alkotott, étkezett. Ha feltöltődésre vágyott, hosszú sétáit egy máig népszerű comfort fooddal: sajtos makarónival szakította meg…..
Van egy bizonyos konzerves sült bab, ami barbeque ízesítésű, és amit annyira szeretünk, hogy rendszeresen a kosaramba kerül. Tegnap sem volt másként. Tettem mellé egy doboz kukoricát, petrezselymet és paradicsomot is, és otthon egy imádnivaló chilis mexikói csirkét dobtam össze belőle...
Igen, mangóóó, avagy a nyár előhírnöke! Valljuk be, nagyon vártuk a tavaszi napsütést, és isteniek ezek a jó kis napsugaras napok, de az ember eredendően telhetetlen, és én sem vagyok ezzel másként. Titkon már most a nyarat várom... A mangó egy igazi nyári, trópusi gyümölcs, és amikor megláttam,…..
Más Tészta Mangós csirke 2021.03.20 11:13:00
Ha nagyon gyorsan egészségeset és nagyon finomat kell készíteni, akkor hazafele beugrom a közértbe egy-két (inkább kettő) érett mangóért. Amíg fő a tészta, addig csirkemellet pirítok, hozzáadom a mangót, és fűszereket, és már élvezem is az ízeket.. mhmmm. Kedves Uraim! Tök jó randikajának is, mert…..
A citrusok C-vitaminban, antioxidánsokban gazdagok, szépítenek, energetizálnak és űzik a stresszt, élvezeti értékükről nem is beszélve… De vajon mi köze a citromnak, narancsnak George Orwellhez és Szent Klementhez? A dilemmát művészi szufléval oldjuk fel...
A vidéken élő család hétfőn váratlanul bekoptatott... mint kiderült, a meglepetés látogatás csupaszív-szeretetből történt, teljesen légből kapott ötlet alapján. Örültem nekik persze, de azért kétségbe is estem, mert ebéddel sem készültem... közöltem a családdal, hogy ne számítsanak nagy…..
A feszültség mestere az asztalnál sem volt könnyű eset: Hitchcock-nap alkalmából kedvencét, a „Fogjunk tolvajt!” c. romantikus thrillerben szereplő „Hitchcock-pitét” ajánljuk erős idegzetű gasztrokalandorok számára...
Először féltem kipróbálni, mert milyen fura már, hogy sárga a színe, és egyáltalán, milyen lesz a íze, és ugyan, hagyjatok már engem az édes burgival. Másodszor viszont már felbátorodtam, és nekiálltam életem első édesburgonya gnocchijának, a lelkemben megnyugvással, mert mai fejjel tudom:…..
Más Tészta Kekszes túrófelfújt 2021.03.10 13:39:13
Sajnos nem csak a Covid az egyetlen vírus, ami most legyengíthet minket. Van, aki tüsszögéssel, náthával és fájó torokkal ragad otthon. Lehet, hogy a töltöttségi szintünk éppen csak a nulla felett van, de ez a felfújt olyan gyorsan elkészíthető, hogy ez a kis energia pont elég lesz a család…..
Új függőségem van, bevallom. Rászoktam a pirított hagymára. Ez már végleges, és visszavonhatatlan. Nem lehet leszokni. Isteni, imádom, amibe vagy amire csak lehet, szórok belőle. Most 3 hozzávalós csirkefalatokat bundáztam vele, valami elképesztő finom, vigyázz vele! :D Hozzávalók: csirkemell…..
Nem volt kedvem ismét csirkét elővenni a mélyhűtőből, de nem volt itthon más, csak a csirke melle és combja. Vagyis úgy döntöttem, hogy én akkor is vagány leszek, és készítek valami igazi ízbombát brokkolival, parmezánnal, baconnel, hagymával, vajjal és tésztával. Mire elkészült, már tudtam, hogy…..
Hó végén, amikor már tényleg az utolsókat rúgja a fizu, van egy biztos vacsi, ami még azért garantáltan összeüthető otthon: a vajas kenyér, amivel nem lehet mellélőni. :) Persze az íze nagyban függ a vaj típusától, de vajat azért nem veszünk túl gyakran, így abból havonta egyszer biztosan választok…..
Nem kell vegának lenni ahhoz, hogy belekóstolj a növényi gasztronómia rejtelmeibe: a 2018-ban indult Plant Power Day nem megvonásról, hanem egészségről, kulináris kreativitásról és a környezet számára megspórolt energiáról szól, ráadásul úgy, hogy kedvenceidről sem kell lemondanod...
A spenót tojással egy unalmas tányér zöld főzelék, benne két fehér „golyóval”. Én viszont imádom az egyszerű menza kaját megújítani, és csodát tenni vele! Ehhez most nem is kellett több, mint a parmezán, és az, hogy az egész egytálételt sütőbe toljam. Mennyei!..
Más Tészta Vajon mivel etetnek? 2021.03.02 13:09:32
Mi kerül a kosarunkba, és onnan a spájz polcaira? Vajon tudjuk-e, hogy a csomagolásokon olvasható, gyakran ködös kifejezések melyike mit jelent? Most segítünk az eligazodásban. Magas rosttartalom: a magas rosttartalom felirat azt jelenti, hogy adagonként 5 gramm vagy annál több van az ételben. A…..
Mondhatnám azt, hogy ez egy gyerekeknek készült étel, de ez nem teljesen igaz. Bár a fiam kedvence a húsgolyó, és az unokahúgomé a krumplipüré, és felfalták az egész tányér színes ebédet, azért az igazság az, hogy nekünk felnőtteknek is ízlett. ;-) Tökéletes fogás az egész családnak...
Van azért jó is a home office-ban, már annak, aki teheti. Kezd éledezni igazán a tavasz, így például kiülhetsz az erkélyre egy jó kávéval és a laptopoddal, hogy ott ötletelj a legújabb reklámkampányon... vaaagy a kanapén ülve csinálgasd a könyvelést. Jó ez nagyon. Mindenkinek. Kommentekben esetleg…..
Valahol minden meg van írva, a sors játékszerei vagyunk csupán… Ha igaz a mondás, a végzet nemcsak kegyetlen, de humoros is, bizonyíték rá a zsidó gasztrokultúra egyik legfinomabb süteménye, melynek névadója mindent megtett, hogy kiirtsa a Perzsiában élő zsidókat kb. 2450 éve. Nem jött össze: ezt…..
A minap átnéztem a mélyhűtő tartalmát, kicsit szelektáltam. Te is tudod, milyen az, amikor a láda mélyéről előbukkannak olyan finomságok, amelyeknek megörülhet az ember? ;) Így keveredett elő egy fagyasztott csirke és egy csokor kapor. Meg is kívántam a citromos-kapros csirkemellet, melyhez…..
Február 17-én beütött a 40 napos nagyböjt: semmi vész, a dolog lehetőséget nyújt arra, hogy komfortzónánkat elhagyva húsmentesen gasztrokalandozzunk. Az biztos, hogy egy falat tiropitáért – görög sajtos lepényért – Jézus is sokat adott volna a sivatagban, miközben bolyongott, éhezett, és még a…..
Furcsán alakul az idei év tele, ami néha tavasz, aztán sarki hideg. Amikor tavaszi meleg van, alig várjuk, hogy kimehessünk a szabad ég alá, de amikor zimankó van, csak a kuckózásra vágyunk. Az utóbbi napokra szuper ötlet a következő recept elkészítése. A pocakon keresztül fogja átmelegíteni és…..
Gyerekkoromban imádtam, amikor Anyukám főzés közben megjutalmazott a káposzta friss torzsájával, fenséges csemegének gondoltam! Felnőttként viszont már ritkán jut eszembe, hogy a karalábé, a karfiol vagy a brokkoli torzsája, sőt, a zöldségek levágott zöldje is finom és felhasználható. Egyből…..