Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piros Csilla

202 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultOnline Vidák Anna interjú 2021.08.21 19:52:24
   Vidák Anna neve már évek óta nem ismeretlen a népművészek között, de azok is ismerhetik, akik nyomon követik hazánk ifjú képzőművészeit. Az elmúlt években sokat fordult vele a világ. Teljes gőzzel belevetette magát a nemezelés magasművészetébe, folytatva a családi hagyományt. Számos kiállításon…..
KultOnline Hétszínvirág 2021.07.22 15:46:39
   Azt hiszem babáknak alkotni mindig kihívás, a figyelmüket és a tetszésüket elnyerni pedig pláne nem egyszerű. A Délibáb Társulat ezt a nem könnyű feladatot tűzte ki céljául immár sokadik alkalommal. A Hétszínvirág Mentovics Éva népszerű verseit fűzte egy csokorba, egy kerek egész kis előadást…..
KultOnline Gina és Fidel 2019.10.31 23:10:12
   A Spirit Színház idén egy igen izgalmas darabot tűzött repertoárjára az őszi évadkezdésre, a Pozsgai Zsolt által írt Gina és Fidel című kamaraelőadást, ami azért is nagyon érdekes, mert abszolút nem politikai felhangú, hanem a két híres és mindenki által ismert ikonikus figura emberi oldalát…..
KultOnline Bernd Róza 2019.10.26 23:19:28
    Érdekes, hogy az idei első két előadás, amit láttam, a fiatal rendezőtehetség, Tarnóczi Jakab nevéhez fűződik, ez mégis teljesen a véletlen műve. Bernd Róza a Thália új stúdiószínpadának, az újonnan megnyitott Télikertnek az első debütálása. Igazán bátor vállalás volt ez a színház részéről, ahol…..
KultOnline Az eltört korsó 2019.10.03 22:18:34
    Az eltört korsó, avagy a megtört becsület története       Hosszú szünet és rövid mérlegelés után úgy döntöttem, hogy ideje visszatérni a számomra egyik legfontosabb és legszínesebb világhoz, a színházhoz, és azon belül is a pesti Broadway egyre szélesebb és izgalmasabb repertoárjához. Ez az…..
KultOnline Az utolsó tűzijáték 2019.01.15 00:22:59
     Az érem két oldala    A Találkozások tehetségprogramot még 2015-ben indította a Bethlen Téri Színház és a Manna közösen, aminek kapcsán évente két előadás szokott megvalósulni. A pályázat lényege, hogy a bemutatni kívánt előadás két színészes legyen, és köztük a korkülönbség két generációnyi,…..
   ...avagy megéri-e összeomlani egy férfi miatt?    Ez is egy olyan előadás, amire évek óta szeretnék eljutni, de eddig valahogy az időhiány megakadályozott. A Budapesti Operettszínház előadása 2016-ban debütált, így mára már teljesen kiforrta magát, és egy letisztult, ám jellegéből adódóan mégis…..
    ... avagy mindenki korrumpálható    A színházterembe belépve erősen latrinaszagra hajazó buké terjengett, amit utólag nem tudok eldönteni, hogy szándékos volt-e, mert az zseniális húzás lenne, vagy csupán a véletlen műve volt, de mindenképpen passzoló.  Dögönd kis faluvárosa erősen szenved a…..
KultOnline Cabaret 2018.07.23 11:56:47
      Cabaret kaposvári módra     Egy jó ideje szerettem volna ezt az előadást megnézni, de eddig valahogy nem sikerült. Viszont ez a nyár nekem kedvezett, ugyanis Budapesten is előadták, így mégsem maradtam le róla. A Kaposvári Csiky Gergely Színház vendégelőadása a Városmajori Szabadtéri…..
KultOnline Musical Revolution 2018.07.04 19:08:27
    Dalok újrahangszerelve    Igazi szabadtéri csemege volt a vasárnap esti koncert a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Városmajori Szabadtéri Színház színpadán. A Musical Revolution neve egy triót takar valójában, Baranyai Annamária, Sándor Péter és Miller Zoltán személyében. A zenésszínház…..
KultOnline Mojo 2018.06.29 07:11:32
     Piti bűnözők gyülekezete    A Belvárosi Színház a nyári szünet előtt még előrukkolt egy új bemutatóval, Jez Butterworth fekete humorú drámájával, a Mojoval, amit 1995-ben a londoni Royal Courtban mutattak be igen nagy sikerrel. A 60-as évek híres londoni Soho negyedét, annak füstös és sötét…..
KultOnline Csoportterápia 2018.06.27 08:54:01
   Tatabányai Jászai Mari Színház csoportterápiája     A Szente Vajk - Galambos Attila - Bolba Tamás hármas mjuzikelkámedijét már nem először láttam, hiszen anno a Madách Színházban ott voltam az ősbemutatón, és talán bátran mondhatom, hogy benne volt akkor a három legjobb előadásban, amit ott…..
KultOnline Pájinkás János 2018.06.22 21:02:30
       ... avagy a világ megmentője     Így az évad vége felé, amikor a színházak és a társulatok vagy pihenni mennek, vagy ki a szabadba, még azért akad egy-két előadás, amit a kőszínházakban megnézhetünk. Igaz, az Színművészeti Egyetem nem az a szó szoros értelemben, de sokszor mégis sokkal…..
KultOnline Az üvegbúra 2018.06.04 03:49:12
    Sylvia/Esther    Ritkán olvasok el kétszer egy könyvet, főleg mióta egyre is alig van időm, Sylvia Plath Az üvegbura c. regénye viszont idén másodjára került a kezembe, így elég friss bennem az élmény, ezért külön felcsillant a szemem, amikor kb. két hónapja észrevettem, hogy az Örkény Színház…..
KultOnline Frida 2018.05.26 08:19:09
        Fájdalomba zárt szépség       A Budapesti Operettszínház és a Duda Éva Társulat 2017-ben a színlapjára tűzte az izgalmas és érdekes sorsú mexikói festőnő nem túl hosszú, ám annál fordulatosabb életét. És aki valamennyire ismeri Frida Kahlo életrajzát, az el sem tudja képzelni, hogy hogyan…..
KultOnline Ének az esőben 2018.05.24 12:51:02
     Egy kis nyáresti zápor    Az Operettszínház már 2016 nyarán a Szegedi Szabadtéri Színpadra alkalmazta az Ének az esőben c. sikeres film adaptációját, amit ugyanez év őszén a kőszínházba is átvittek, és azóta eltelt egy kis idő, így mára már kiforrta végleges formáját, és valószínűleg mindent…..
     A Budapesti Operettszínház sajtótájékoztatóját a teátrum igazgatója, Lőrinczy György nyitotta meg, aki rögtön reagált a kinti eseményekre, pár ember ugyanis a Rómeó és Júlia repertoáron tartását követelte. Közölte, hogy köszönik Kerényi Miklós Gábor eddigi munkáját, szakmai érdemeit nem…..
     Mi lett volna ha..     A legtöbb történetet ez élet írja, vagy inkább most az a helyesebb, ha azt mondom, hogy a legérdekesebb történeteket az élet írja vagy írhatná, de az igazság az, hogy néha mi magunk is, például amikor álmodozunk, vagy elképzeljük, hogy mi lett volna ha...     A Hatszín…..
KultOnline Kétely 2018.01.21 12:23:23
   A Belvárosi Színház most sem akart nagyon eltérni a jól bevált szokásától, és egy olyan darabot vitt színre, amely a vásznon már bizonyított. Persze ez nem jelent garanciát a sikerre, sokszor éppen ezzel van nehezebb dolguk, de a 2008-ban bemutatott Kétely c. film adaptációjával nem fogtak mellé,…..
KultOnline Pesti barokk 2017.12.28 22:35:41
    Azok a nyolcvanas évek   A Belvárosi Színház jó érzékkel céloz meg olyan darabokat, amik minden korosztály számára igencsak szórakoztatóak és könnyen emészthetőek. A Pesti barokk is ilyen, van, aki élt még ebben a rendszerben és onnan ismerős mindez, van, aki csak a végét kapta el (ide…..
   Egy évad a kulisszából    Néhány éve, amikor Budapestre kerültem és felfedeztem a balettet, akkor igencsak sűrű látogatója voltam a Magyar Állami Operaháznak. Volt olyan előadás, amit többször is láttam, több szereposztásban. Az egyik nagy kedvencem az Anna Karenina volt, de az Anyegint is…..
KultOnline Ullmann Mónika interjú 2017.12.13 00:42:43
    Ullmann Mónika neve tényleg mindenki számára ismerősen cseng. Egészen kiskorától végigkísérhetjük sikeres pályáját. Ártatlan kislányként az Égigérő fűben varázsolt el minket, majd a Szeleburdi családban mindezt folytatta, később pedig a sorozatokba is belekóstolt, és a színházbajárók tudják,…..
   Lassan több mint egy éve történt, hogy először találkoztam Mikecz Estillával a Nemzeti Színház nyílt napján, ahol éppen a háziasszony szerepét töltötte be, és ugyanakkor született meg az első interjú gondolata is. A filmvászonról már ismertem, de kedvessége és közvetlensége az első…..
    Nevetve vigadunk    Háy János drámáját, A Gézagyereket a Pinceszínházban, ez év februárjában mutattak be, majd a Bakáts Feszt keretein belül úgy volt, hogy a szabadban is látható lesz, de sajnos a rossz idő miatt ez elmaradt. Viszont mindenképpen látni szerettem volna, mert regényeinek már…..
KultOnline Ádám almái 2017.11.02 23:10:42
    Gyűlölet vs. szeretet       Filmből készíteni színpadi adaptációt mindig nehéz, ezt már sok helyen és sok fórumon kitárgyalták, legyen elég annyi, hogy talán még egy nagyregénynél is nehezebb, mert sokkal erősebb a képi hatás és sokkal nagyobb az elvárás, amit a színházba látogató támaszt vele…..