Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mdmoiselle

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehezen érkezik a tavasz, nehezen hangolódok rá a tavaszi ételekre, salátákra. A konyhámban sokszor visszatérek még a hidegebb hónapok receptjeihez.  Nem tudom említettem-e már, de nagy gombarajongó vagyok. Érdekes módon felnőtt koromban szerettem meg, azelőtt a legapróbb gombadarabot is…..
Korábban már itt a blogon is is írtunk lakhelyünk egyik népszerű és általunk is igen kedvelt reggelizőhelyéről, a Napsütötte Sütödéről. Vas Krisztiánnal és Danival beszélgettünk az új helyről, a kialakításáról és a koncepcióról. Ők ugyanis a Dunakeszi és a Budai Napsütöttének…..
Mdmoiselle 2016.03.09 20:46:26
@A megvalósult amerikai ólom ..: @Hortenz: Aposztrofálhatjuk szendvics- és kávébárnak is, ki minek szeretné. Ha van rá módod, egyszer próbálj ki ott egy hétvégi reggelit. Vagy vidd haza a kaját és reggel hatkor is megeheted otthon:).
Mdmoiselle 2016.03.09 20:48:25
@Gekko: Örülök hogy gondolataidat egy gasztroblogon osztottad meg:).
Mdmoiselle 2016.03.09 20:58:50
@öreg baka nem rakéta: mi is átlagemberek vagyunk és mi is dolgozunk már kilenctől. Ettől függetlenül van hogy hétvégenként betérünk ha ráérünk és eszünk egy jót. Nem tudom hogy miért gondolod hogy rétegigényt elégít ki egy szendvicsező és kávébár, ahová akár délután is be lehet ülni egy kávéra vagy szendvicsre vagy akár el is lehet vinni az ételt... Igen, nem a sarki pékség, ami hatkor már vár a műanyag kakaóscsigával és nem is a metróaluljáróban van, hogy még ki sem tudd kerülni. Ha érdekel elmész, megnézed (akár hétvégén...), ha nem, hát nem:). Nagyjából midnen döntés kérdése;).
  Egy ideje imádunk kenyeret és mindenféle pékárut sütni. Sokat kísérletezünk, hogy hogyan lehetne a tészta még lágyabb, a héj még ropogósabb, a forma még szebb.. A sok kísérletezés sokféle fajtájú, formájú, töltelékű finomságot eredményez. A legutóbbi bagett teljesen…..
Az igazi olasz pizza. Legendák keringenek róla. Sokan, akik Olaszországban kóstolják, csalódnak, mert hozzászoktak a vastag tésztához, és a fél kiló feltéthez. Az olaszok meg néznek, mi lehet az,  amit Európa többi részén pizza néven árulnak. A pizza alapfilozófiája pedig nem…..
Mdmoiselle 2014.06.07 20:45:19
@LeslieBear: De, de ebben igazad van, én nem szooktam vele szórakozni, bevallom én azt gondolom, nem von le semmit az élvezeti értékéből, de teszek egy kiegészítést. Köszi :D
Amióta van fűszerkertünk és van tárkonyunk elég sokszor szoktam elkészíteni ezt a levest. A tárkonyt imádom, frissen teljesen más az íze mint a szárítottnak. Természetesen ha nem jutunk friss növényhez akkor jó a szárított is, de az picit más ízt ad. Ez egy klasszikus…..
Ez egy zöld csirke. Na persze nem szó szerint zöld, hanem a felhasznált sok zöld és friss alapanyag miatt. Nos, mivel a múltkori posztunkban a cékla kedvéért dobtuk a spárgát, ezért ez egy hiánypótló bejegyzés, hiszen tavasz nem múlhat el spárga nélkül. És borsó nélkül. És…..
Gombhoz a kabátot. Ez a recept nagyjából ebben a szellemben készült. Előbb volt meg itthon a házi tojás és a tejszín, mint hozzá a gyümölcs. Mostanában folyamatosan sütök, nemrég citromos sütit, előtte almásat, majd cseresznyéset. A tejszín viszont az eperrel van nagyon jó…..
Két évvel ezelőtt kóstoltam ezt a pogácsát, egy nagyon jó barátunk, Márk anyukája sütötte amikor Pécsett jártunk. A medvehagymát egyébként is imádom, a pogácsát is, a kettőt együtt még jobban. Medvehagyma szezon van, minden zöldségesnél lehet kapni. A miénk egyenesen a…..
Mindig úgy éreztem, hogy az ámerikaiak túlértékelik a híres sajtos tésztájukat. Pff. Sajtostészta. Most komolyan:).A neten  többször is találkoztam ilyen receptekkel és na jó, azért nem néztek ki rosszul. Jó sok olvadt sajt és tejszín, de még mindig nem értettem, hogy mi ez a…..
Már nagyon untam a reggeli szendvicseket. Mit tegyek bele. Nincs itthon kenyér. Ha van, akkor holnapra már olyan szikkadt lesz, hogy tuti belefulladunk. És egyáltalán. Unalmas. A melegszendvics jó, de az is csak szendvics. A rántotta rendben, de minden reggelre? És munka előtt? És nem…..
Mdmoiselle 2014.02.23 20:54:08
@ziggy stardust: hát, úgy látszik ebben is renitensek vagyunk, én tényleg bevittem az ágyba, tányéron és tálcán persze:).
Blogocskánk ezennel mérföldkőhöz érkezett, és elkészítettük első videóbejegyzésünket, ami kellően amatőr ahhoz, hogy lehessen majd rajta trollkodni, hogy mennyire gáz. Sebaj, valahol el kell kezdenünk. Viszont a kaja, amit készítettünk ennek apropóján, az fenomenális. (Videó…..
Mdmoiselle 2014.02.04 10:35:46
@Dr. Valentin Narcisse: Fini:). Én nem szeretem sem a bőrét sem a zsírját, de ezen a húson még ezt is megeszem:).