Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retyezatrege

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erdélyi-Alpok Bucsecs 2015.11.30 09:40:25
A Bucsecs tömeges megjelenésű bástyaként őrködik Erdély délkeleti végvidékén, a Déli-Kárpátok és a Kárpátkanyar határán. Tekintélyt parancsoló, óriási sziklás leszakadásai és jégvájta formakincse az előbbi nagytájhoz, kőzettani-szerkezeti jellegzetességei pedig az utóbbihoz sorolják. Vad alpesi…..
Erdélyi-Alpok Fogarasi-havasok 2015.04.19 14:34:16
A Fogarasi-havasok számos földrajzi tekintetben a Déli-Kárpátok és a kárpáti hegységív csúcstartója, ezért már a turista-hőskorban, a hegységek tudományos feltárásának kezdeti szakaszában a hazánk főhegysége címre jelölték az akkor jóval ismertebb Magas-Tátrával szemben. Emellett a Fogarasi-havasok…..
Erdély DNy-i végvidékére, a Hunyad megyéhez tartozó Hátszegi-medence fölé várfalként tornyosuló RETYEZÁTBA invitáljuk a kedves olvasót. A természeti és történelmi értékekben gazdag, regélő hegység ideális feltételeket teremt a túrázáshoz, ugyanakkor jól jelzett…..
A HTML oldaldobozt használhatjátok arra, hogy az oldalhasábokban egyedi kódot, szöveget, képet jelenítsetek meg. Az új dobozszerkesztő pont ugyanolyan editorral rendelkezik, mint a posztszerkesztő, így egy kép, videó beszúrása, vagy a szöveg formázása már nem okoz gondot azoknak sem, akik kevésbé…..
„Aki erdélyi bolyongásaiban fogalmat akar alkotni a természet szépségeinek nagyszerűségéről, arról, ami nagyszabású és óriási kiterjedésű, az kísérelje meg bejárni a Retyezátot." (Tavaszy Sándor, 1938) A Retyezát az erdélyi és Erdély környéki hegyvonulatok ékköve,…..