Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rekspeiler

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály újabb alapos cikke ezúttal az M0 körgyűrű problémáját, illetve különböző tervezők megoldási javaslatait járja körül. Előrebocsátjuk, hogy egyesületünk nem ért mindenben egyet az itt bemutatottakkal, például mi alapvetően nem közúti megoldásban gondolkozunk: szerintünk…..
rekspeiler 2022.02.02 16:35:11
@vilagnezet.blog.hu: Látom te se jártál földrajzórára. Pedig érdekes dolgokat mondanak ott, ami segítene, hogy ne beszélj ordas nagy f@szságokat.
1905. Orosz kém lefejezése a japán-orosz háborúban, a kínai Kaijuan városa mellett..
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
  Sziasztok, Olyan, de olyan sokszor felmerülnek ugyanazok a kérdések az Első házisörfőző facebook csoportban, hogy itt az ideje egy mezei kérdés-válasz cikknek, amelyel remélhetőleg sok lelkes kezdő házi sörfőző fog hasznos információkkal gyarapodni. Előre szólok, hogy néhány esetben a válaszok…..
Csak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de…..
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
rekspeiler 2021.01.13 11:52:17
@jamboox: Köszi!
rekspeiler 2021.01.13 11:52:47
rekspeiler 2021.01.13 11:53:21
@Luighi: köszi!
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The…..
rekspeiler 2020.09.07 11:05:55
@sixx: Comment is költözik a telex-re vagy máshova?
Bukótérnek is annyi?
  Nyár, strand, tengerpart, mezítláb szaladgálás. Ezek mind megnövelik az esélyét annak, hogy rovarcsípéssel találjuk szembe magunkat. Fontos néhány dolgot tudnod ahhoz, hogy felkészült legyél a vészhelyzetekre...
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
rekspeiler 2020.07.14 09:07:05
@p.i.g: Pont ezt akartam írni. Egy komoly sakk tornán a versenyzők szíve bőven 100 felett kalapál és nem csak 10-20 percig. Egy óra sakk alatt kb 300 kalóriát vesztenek.
Rendesen edzenek, hogy bírja a szívük.
Ma szinte senki nem edzi magát Bruce Lee módszerével. Sőt nagyon úgy tűnik, hogy egy fantasztikus módszer tűnik el a felejtés feneketlen gyomrában, miközben nemzedékek sora nőtt fel a mester filmjein. Na, de nézzük meg, hogy miben is volt rendhagyó Lee edzésmódszere! Az oké, hogy zsákolt, meg…..
rekspeiler 2020.01.15 10:34:29
@Helyszíni zsemle: Ha az izom feszül , akkor energiát vesz fel, ergo fogyni is lehet vele.
Néhány órával azután, hogy 1969. július 19-én kora délután egy jól öltözött, 38 éves úriember bekopogott a párizsi brit nagykövetség ajtaján és védelemért, valamint néminemű aprópénzért cserébe információkat kínált fel az MI5 kihelyezett irodavezetőjének, Bukarestben megszólaltak a vészcsengők. A…..
Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat! „Tisztelt” Polgármester Úr!   Első körben és először is elnézést kérünk, ha kissé indulatossá sikerül levelünk, de az események ismeretében talán megfogják érteni a kérdéseket és hangvételt!   Tisztelt Polgármester Úr!   Döbbentem hallottuk így egy…..
rekspeiler 2018.08.28 15:52:34
Az egész sziget elesett: www.facebook.com/palfipetho.adrienn/posts/1904572826270238
Halásztelken páran már tüntetést kezdeményeznek, hogy végre valaki felfigyeljen az emberek ellehetlenítésére.
rekspeiler 2018.08.28 16:02:56
@YCE: Rendőri irányítás se lenne rossz a lámpa helyett, de azt is kérni kellene. Tegnap Valaki azt írta az egyik htelki fórumon, hogy a Csepeli HÉV végállomás - Htelek útvonal a 690-es busszal 3 óra volt!!! A google maps szerint ugyan ennyi idő gyalog!!!
Pályafelújítás miatt február 26-a óta a Pécs-Budapest vonalon pótlóbuszok közlekednek Százhalombatta és Kelenföld között az InterCity vonatok helyett. Egy ilyen tömeges átszállás mindig óriási muri bír lenni, de a csomagokkal vonszolódás eleve egy nehezen élvezhető műfaj, az emberek, ha morgolódva…..
rekspeiler 2018.05.03 12:55:34
@FDToth: "egyre többen dogoznak ebben a szektorban"...
Bocs, de ez hülyeség. Épp az ellenkezője igaz. A vesenyszféra kiszippantott minden épeszűt és alig találnak már valakit, akit fel lehetne venni. Ezért is zuhan a színvonal(azon kívül, amit leírtál). A többivel egyetértek.
Elképzelés a vár átépítésére Budapest folyamatosan alakul, változik. Sorra születnek a rendezési tervek, új és újabb elképzelések látnak napvilágot, hogyan is nézzen ki a főváros. Nem volt ez másképpen régen sem, eleink képzeletét is erősen foglalkoztatta, hogyan és miként szépítsék a várost.…..
Ma 71 éve bombázta szarrá Drezda belvárosát az egyesített amerikai-angol légiflotta.   A II. világháború egyik legnagyobb felháborodást keltett terrorbombázása volt ez, aminek a lakosság pusztításán kívül semmilyen célja nem volt. Gyújtóbombákkal szórták meg a katonai jelentőséggel egyáltalán nem…..
rekspeiler 2018.02.13 21:00:40
@mikmaq: Nem kellett kilépni az óvóhelyekről, mert a fenti tűz simán elszívta az oxigént és szerencsétlenek ha nem sültek meg, akkor meg megfulladtak.
Rohamosan csökkent és csökken a Szigetszentmiklósi Rendelőintézet ellátási színvonala az elmúlt években, amely nemcsak a 6 hetes vérvételi várólistában, az arrogáns ügyfélirányításban jelenik meg, hanem azokban a rémtörténetekben, melyet nap, mint nap megélnek és mesélnek a betegek! Különböző…..
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
rekspeiler 2017.10.16 16:17:10
@rarabel: Ez azért karma. Gondolom te arra gondoltál, hogy belefut egy 7 danos aikidó mesterbe, de hidd el ez is karma.
Mivel elég nagy port kavart fel az ügy, tuti repülni fog. Ha pedig az újságíró sérülései 8 napon túl gyógyulnak, akkor lehet még ideje is lesz elgondolkodni a tettein.
A KFC se köszöni meg a két baromnak, az tuti.
rekspeiler 2017.10.16 16:19:05
@rarabel: Bocs félreolvastam, de akkor is ül a mondanivalóm. A Kamara meg vicc. Nemrég volt róla egy jó cikk épp az indexe.
Egyszerű vidéki gyerek vagyok, engem kilóra meg lehet venni azzal ha valaki egy kőkemény akciósorozat alá metált kever aláfestő zenének, azzal meg pláne, ha az a zene mondjuk a One a Metallicától. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a trailer elején akusztikus gitáron tolják az elején a…..
rekspeiler 2017.09.23 10:11:23
1889. Egy Seattle-i bank biztonsági őre - a pusztító földrengés után - az épület romjai közt megmaradt páncélszekrényt őrzi..
rekspeiler 2017.09.18 15:06:42
@murray: Valóban azt tanították, hogy Japánt meg kellett törni, de nem igaz. Az oroszok fele kellett demonstrálni:
japan-window.reblog.hu/miert-kell-nekunk-a-beke-elso-resz-002
japan-window.reblog.hu/miert-kell-nekunk-a-beke-masodik-resz
Internetmegosztás otthon, egyszerűen A laptop és más mobil eszközök előnyeit akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha vezeték nélküli hálózatot, WiFi-t létesítünk otthonunkban. A WiFi hozzáférés egyik, de nem egyetlen előnye, hogy csatlakozhatunk a mobil kütyükkel az internethez. A Wifi router…..
rekspeiler 2017.06.04 22:16:50
@Comrade-Kex: Vagy Router mellé veszel még 1-2 ilyet:
www.tp-link.com/hu/products/details/cat-10_TL-WA850RE.html
És háromszögelsz. Pl Raksz egyet oda ahol felmegy az emeletre a lépcső(legjobb a fordulóba), hogy lássa a routert egyet meg az emeletre, hogy lássa a kanyarban lévő extendert.
Volt a The Walking Dead hatodik évadának zárórészéban, annak is a legvégén egy jelenet, amiben Negan, a sorozat új főgonosza egy mondókával döntötte el, hogy a főhősök közül kinek a fejéát veri szét egy szögesdróttal betekert fejű baseballütővel. A mondóka angolul az Eeny, Meeny, Miny, Moe, amit mi…..
rekspeiler 2017.02.25 11:58:48
Rendhagyó, versus-cikkel jelentkezem ma. Egy Xiaomi Yi FullHD akciókamerát hasonlítok össze egy 4K Elephone Explorer Pro-val, és hogy legyen egy kis látványvilág is, két timelapse videót készítettem velük, hogy meglássátok a különbségeket. Nagyon érdekes tapasztalatokat szereztem a velük mókolás…..
rekspeiler 2016.09.22 20:51:07
@tif: A Yi és a Xiaomi közt elég komoly össze-fonodások vannak(cég szinten)