Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Székely Tamás (VDSZ)

38 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A portfolio.hu 2021 szeptember 3-i interjújában Parragh László újabb szösszenetét mutatja be, miszerint az érdekegyeztetési rendszer elavult, még mindig alacsony a törvényes legalacsonyabb jövedelem és a mostani helyzetben „még kevés is lesz a 200 ezres minimálbér”. Az utóbbi megállapítással nem…..
Tüntetők! Barátaim! Kollégák! Polgárok! Székely Tamás vagyok, a vegyipari szakszervezet elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Több százezer magyar szakszervezeti tag üzenetét hoztam: veletek vagyunk, mellettetek állunk, számíthattok ránk! Mert mi tudjuk, mit jelent a jogtiprás. A…..
A szakszervezet Elég volt! 2018.12.17 13:00:06
Barátaim! Dolgozók!   Székely Tamás vagyok, a vegyipari szakszervezet elnöke. Az elmúlt napok tüntetéseiről néhányótoknak ismerős lehet AZ ARCOM. Igen, a vegyipar! Van válaszunk a fideszes könnygázra. És van válaszunk a rabszolgatörvényre is. Azért vagyunk dühösek, mert ez a kormány a…..
Miért hazudik a FIDESZ  ? A szerdai gyalázatos szavazási játékot követően a FIDESZ igyekszik megmegyarázni a 130 fővel elfogadott Rabszolgatörvényt. Most erre reagálok:    FIDESZ: Ezután is havonta kell kifizetni a túlórát Hamis: A dolgozók többsége munkaidőkeretben dolgozik, amit a FIDESZ új…..
Tűntetők! Barátaim! Kollégák! Sokan vagyunk! Haragot érzek a levegőben. Azoknak a jogos dühét, akik ezt az országot a munkájukkal eltartják. Az ezerszer elárult, újra és újra megnyúzott magyar munkavállalók haragja hozott ki minket az utcára. Tegnap éjszaka még a kormánypárti konföderációk is…..
  Sajnálatos módon január 13-án pénteken két, egymástól teljesen független cégnél azonos módszerrel bocsátották el szakszervezeti tisztségviselőket. A budapesti FKF Zrt.-nél 4 főt, az aszódi Fritz-nél a szakszervezet vezetőjét. Véletlenek nincsenek, mindkét esetben a bértárgyalás lehet az igazi…..
A napokban zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség 13. Kongresszusa, ahol a magyar szakszervezeti mozgalom is legfelsőbb szinten képviselteti magát. A szakszervezetek számára különösen fontosak a nemzetközi kapcsolatok; a magyar szakszervezeti mozgalom nem maradhat…..
Az ENSZ munkaügyi szervezete az ILO 2015. június 1 és 13 között tartotta 104. közgyűlését.  A plenáris ülésen a magyar szakszervezetek közös álláspontját én mondtam el június 12-én. Az idei rendezvény fő szónokai François Hollande francia köztársasági elnök, Laureate…..
Kedves Kollégák!   Május elseje van, a szakszervezet legnagyobb, sőt, talán mondhatom, legszentebb ünnepe. Engedjétek meg ezért, hogy ma csak hozzátok forduljak, csak a mi ügyeinkről beszéljek. Széles és színes társaság vonul fel ma ezen a színpadon; lesznek elegen, akik…..
 „Egy szakszervezet a szakmai felkészültségével, az érdemi tárgyalásokon felsorakoztatott alternatíváival tud olyan helyzetet teremteni, amely egyenrangú partnerré emeli. Természetesen a saját értékeinek megőrzésével. Sokan azt hiszik, hogy a szakszervezet vezetője csak…..
Kedves Barátaim!   Az Autonóm Szakszervezetek mellett számos szövetség, szervezet van itt. Itt vagyok? Itt vagytok kereskedők, szolgáltatók? Közlekedésiek? Iparban dolgozók? Én egy 109 éves szervezetet, a Vegyipari Szakszervezetet is vezetem Azt nagy múltú ipari…..
Fantasztikus érzés azt látni, hogy a VDSZ hívására egyként mozdultak meg a magyar szakszervezetek, mert közösen érezzük jogtalannak azt, ami ebben a gyárban történt. Külön köszönetemet szeretném kifejezni a szolidaritásért Magyar Szakszervezeti Szövetség tagszervezeteinek…..
  A jó szakszervezeti munkát maguk a szakszervezetek és vezetőik akadályozzák. Legalábbis Magyarországon – véli kemény bírálatában a fiatal generációt képviselő Székely Tamás, aki a fél évvel ezelőtt alakult, mintegy negyedmillió tagot képviselő Magyar Szakszervezetei…..
Panasznapra jöttünk össze, mert a közszolgálatban elégedetlenek a dolgozók. Bevallom, nem is értem miért panaszkodik itt bárki. Hiszen ez az ország jobban teljesít! Nincs infláció, a rezsi csökken, a munkanélküliség megszűnőben, soha nem látott mértékben emelkednek a bérek.…..
A szakszervezet EVM dolgozókért 2014.02.12 22:32:14
Kedves Kollégák! Tüntetők! 100 emberért jöttünk össze és most ezreknek tűnnek. Ez a szolidaritás, ez az ami erőt adhat e 100 munkás mostani küzdelméhez. Hatalmas dolog és köszönet jár érte. Nem véletlenül vagyunk itt! Ebben a házban forr az alantas cselszövés. 100 ember,…..
A szakszervezet A legerősebb 2013.10.17 23:53:36
Évekig tartó előkészítés, hónapok tervezése és szakmai vitái után immár tény: az MSZOSZ, a SZEF és az Autonómok egyesítik erejüket és létrehozzák Magyarország legerősebb szakszervezeti konföderációját. Szinte édes gyermekem a gondolat, hogy a megosztott, sokszor…..
A szakszervezet Egyesülünk! 2013.04.24 10:28:55
Három szakszervezeti konföderációt olvasztunk egybe, ezzel Magyarország legnagyobb és legerősebb munkavállalói érdekképviseletét létrehozva. Erről fog szólni az idei majális. A magyar szakszervezetek világa megérett a megújulásra. Megosztottsága, belső vitái, és egyesek…..
  A hétvégén Kocsis Máté a FIDESZ polgármestere, parlamenti képviselője, kommunikációs embere, az alábbi nyilatkozattal állt elő: 160 ezerrel többen dolgoznak, mint Gyurcsány és Bajnai idején Százhatvanezerrel többen dolgoznak, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon…..
A Milla által szervezett, hétvégi tüntetésen sok szó esett a civil társadalomról, Magyarország aktuális problémáiról, és az egyik felszólaló külön is kitért arra: új szakszervezeti keretekre, új vezetőkre van szüksége a munkavállalóknak. Mélyen egyetértek. Miért…..
 „A LIGA Szakszervezetek óva inti a magyarországi szakszervezeti konföderációkat a pártokkal való együttműködéstől, az elköteleződéstől, és az ezzel szükségszerűen együtt járó elfordulástól a…..
Ezt a romhalmazt is Atlaszként tartják a vállukon a munkavállalók. Az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok mellett a BKV-s járművezetők azok, akik évek óta egyre rosszabb körülmények között, egyre megterhelőbb személyes helytállással kénytelenek ellensúlyozni, amit a…..
Sajnálatosan a jelenlegi kormányzat még az idei évben újabb rétegbe rúgott bele. Így a felsőfokú felvételi jelentkezések előtt másfél hónappal teljesen felrúgta a továbbtanulni szándékozók elképzeléseit. De nem csak az egyetemekre, főiskolákra jelentkezőkbe rúgott bele,…..
A szakszervezet Sínen vagyunk? 2012.11.27 07:34:00
A dolgozók húsával nem lehet a rendszer réseit betömni! A vegyipar tipikusan az a terület, ahol a munkavédelem szó szerint élet-halál kérdése. Szomorúan sokat kell szakszervezeti vezetőként már bekövetkezett tragédiák helyszínén megjelennem, a szakembereinkkel közösen az…..
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb törlesztő részletről adott hírt a szakszervezeti júdáspénzek kapcsán. Szégyen!   A fejlesztési tárca legújabb közleményét olvasom épp. Pár fontos részletet hadd osszak meg a kedves olvasóval:„A vasutasok számára Orbán Viktor…..
  Beszéljünk világosan: a kormány miatt kerülnek tízezrek az utcára.   Elértünk a szakadék széléhez, nincs tovább. Évek óta tartó megszorítások sorozata, egyre rosszabb kormányzati döntések, melyek a munkavállalókat egyre elviselhetetlenebb helyzetbe hozzák, valamint a…..