Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dicey

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az első részben sikerült összekevernem két Varga Csabát (múltkor majdnem összekevertem két Lakner Zoltánt). Az ezoterikust  a konzervatív jogbölcselővel. Ugyanis csak az utóbbi írt tanulmányt Carl Schmittről.  És ebből születik most Part II.  Történetünk főhőse Techet Péter ugyanis arról is…..
dicey 2018.05.05 11:16:24
@Yorg: Rendben, akkor reagálnék gyorsan a moralitással kapcsolatos fenntartásodra. Szerintem az általunk vitatott kérdésben nagy vonalakban két koherens álláspont van. Az egyik szerint a társadalomtudományok értékelkötelezettek, és ez aláássa tudományos státuszukat. Ha ez az állítás igaz, akkor a szkepszised általános, és ebben az esetben Carl Schmitt gazember volta irreleváns, hiszen ekkor egy szent és Carl Schmitt álláspontja tudományosan egyaránt értékelhetetlen. Ha viszont a szekptius álláspont helytelen, úgy Carl Schmitt állításainak van a gazemberségétől független igazságkritériuma, vagyis gazembersége megint csak irreleváns.

Még egy apróság. A "morális kérdésekkel foglalkozik" elég tág kategória. Morális kérdésekkel kapcsolatban lehet tenni konceptuális állításokat (pl. az osztó és a helyreállító igazság különbözik egymástól), empirikus állításokat (pl. a protestáns etika hozzájárul a kapitalizmus fejlődéséhez) és értékelő állításokat (pl. a halálbüntetés rossz). A jogfilozófusok egy tekintélyes része azt mondaná, hogy tételeik a joggal kapcsolatos konceptuális állítások. Még ha ezeknél is tetten érhető értékelkötelezettség, itt ez a kérdés sokkal bonyolultabb.
dicey 2018.05.06 12:35:27
@Yorg: Ok, ha nem akarsz vitatkozn. Ennél a "ez számomra üres blabla" kitételnél azonban tobbre saccoltalak.
    Vajda Mihály, az egyik legnevesebb kortárs filozófus, lemondott a debreceni professzor emeritusi címéről, miután a debreceni egyetem díszpolgári címet adományozott Putyin orosz elnöknek.    Vannak még bátor emberek Magyarországon, csak nyolcvankét évesek.    UPDATE: ( a teljes…..
A WannaCry terjedésével ismét előtérbe került egy elég fontos kérdés: a rendszerek frissítése. Azt, hogy a konkrét féreg esetében szerepe volt a felhasználóknak is, szerintünk biztos. De sokakat attól még idegesít a Windows Update állandó felugrálása, és ipari környezetben nem is ilyen egyszerű a…..
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
dicey 2017.04.28 14:36:29
@legyetek5ó6éú2: Hoppá. Lélekszámát tekintve Mo. szerintem a 14. a 28 EU tagállam között. Gazdaságát tekintve pedig a 16. Szóval ez a 7. erős túlzás. A tényeket azért tisztelni kéne.
       " Áder János egykori köztársasági elnök, aki jelenleg szociopata hazudozóként dolgozik az Orosz Föderáció Nyugati Területein, ellátogatott a kormányzósági székhelyen működő Trefort Gimnáziumba. " (vincentnews)..
       Tegnapelőtt jöttünk haza (?) Pestről. Csütörtökön még elmentünk a Nemzetibe, igen, jól értik, a Nemzetibe, és egy egészen különleges és számomra igen fontos Cyrano-t láttunk David Doiashvili rendezésében, öt Roxanne-nal és a műorr nélkül játszó Fehér Tiborral, akinek van egy olyan vicces…..
dicey 2017.04.24 21:13:09
@MarySol: Csak úgy kíváncsiságból kérdezem, hogy miért érzed magad másodrendű külföldinek? Sok szempontból különbözőek vagyunk persze mint az itt/ott születettek, de ezt én önmagában nem gondolom másodrendűségnek.
dicey 2017.04.25 12:40:07
@MarySol: Ez biztosan létező jelenség, de szerintem a magánszemélyek előítéleteitől fontos megkülönböztetni, hogy az állami szervek és a közintézmények (vagy a köznek szolgáltatásokat nyújtó magánvállalkozások) esetében van-e ilyenfajta diszkrimináció. Én ebbe az értelemben nagyon kevésszer éreztem még magam másodrangú állampolgárnak, ezért kérdeztelek.
Még a közrádió kampányüzemmódba kapcsolt mikrofonállványa sem bírta ki kérdezés nélkül Orbán újabb hazugságcunamiját. A kormányfő azonban nem akadt meg, csak mondta tovább a valótlanságokat...
dicey 2017.04.01 21:15:29
@dunántúli gyerek: Csak úgy kíváncsiságból, elmagyaráznád, hogy mi a baj abban, hogy vannak Magyarországon jogvédő szervezetek, melyek megvédtek két szerencsétlen bangladesit a magyar állammal szemben?

Lehetséges válaszok: 1. Magyarországon nem kell a külföldiek emberi jogait megvédeni. 2. Általban meg kell védeni, csak jelen esetben a strasbourgi bíróságnak nem volt igaza.

Ha 1. akkor miért vállal Mo. nemzetközi kötelezettséget, amit nem akar betartani. Ha 2, akkor pontosan miért is nem volt igaza a bíróságnak.
dicey 2017.04.01 21:46:05
@dunántúli gyerek: Teljesen fogalmatlan vagy. 1. A bíróság nem azt modta, hogy joguk van letelepedni itt. De menedékjogot van joguk kérni, és joguk van egy bizonyos elbánáshoz addig amíg el nem bírálják a kérelmüket. Ezt megint lehet nem szeretni, de akkor nem kellene aláírni bizonyos szerződéseket. Vállalni kellene, hogy mi ilyen tökös parasztgyerekek vagyunk., nem szégyelljük, hogy lóg ki a kapa a szánkból. 2. A strasbourgi bíróságnak semmi köze nincs az EU-hoz.
dicey 2017.04.01 22:35:33
@dunántúli gyerek: El kell ismerni, te tényleg jól képzett troll vagy. Bírsz olyan ostobaságokat írni, amiket nem bír az ember szó nélkül hagyni. Gondolom ez a trollkodás célja, nyilvánvalóan te sem hiszed azt amit írsz. Friedrich Hayek, mint a kulturális marxizmus nagy alakja. Ez nyilván csak irónia.
         Az Egyesült Királyság polgárai holnap szavaznak arról, hogy bent maradjanak-e az Európai Unióban.        A legutolsó közvélemény-kutatási adatok szerint a LEAVE tábor talán 1-2 százalékponttal van a REMAIN előtt.        Azon britek között, akik egyetemi végzettséggel rendelkeznek a…..
dicey 2016.06.27 12:26:28
@klorofilll: Boris ködösít. A Brexit kampány hivatalos honlapja azoknak a jogait ígérte megvédeni akik már itt laknak.
dicey 2016.06.28 01:05:27
@klorofilll: A permanent resident státusz megadásáról szólt az ígéret. Elvben igazad van, de szerintem a legtöbb már itt élő ember számára az EU tagságból származó jogok nem túl lényegesek, azok a permanent residency-hez már nem sokat adnak hozzá. A legtöbb jog abból keletkezik, hogy jogszerűen laksz itt és dolgozol, az EU tagság ezt könnyíti meg, de nem az keletkezteti e jogokat.
dicey 2016.06.28 01:06:39
        Dr. Török Gábor adjunktus (Corvinus, Lánczi-intézet) bizonyára érdeklődéssel fogja meghallgatni a Wallenberg díjat a University of Michigan-en átvevő Heller Ágnest. Heller is az Orbán-rezsimet értékeli, talán nem egészen úgy, mint Török Gábor. 45.33-nál kérdezik…..
dicey 2014.10.07 13:11:06
Kedves jotunder,

Úgy látom, ez a Török Gábor, Lánczi András, GFG jelenség már több posztodat is inspirálta. Érteni vélem az érveidet, de szerintem nem jó oldalról fogod meg ezt a kérdést. Mondjuk ezek különböző esetek, most Török Gábort kivenném ebből a pakliból.

Lehet persze ezeket az embereket Google scholar idézettségi mutatókkal mérni, és senkiknek nyilvánítani, de ebben az esetben félreérted őket. Ugyancsak lehet azt gondolni, hogy van az a pénz, amiért korpásodik a hajuk, de szerintem ez a magyarázat sem kielégítő.

Bár ezek az emberek akadémiai karrierrel indítottak, a saját szempontjukból ez másodlagos kérdés, s elsősorban nem ennek a mércéi érdeklik őket.

Ha jól sejtem, úgy gondolják, hogy ők elsősorban politikusok. Vagy ahogy GFG titulálja magát, politikai gondolkodók. Mind GFG, mind LA gondolkodásának sarokköve, hogy a politika valami olyan autonóm szféra, amit nem lehet a gazdaság, tudomány, erkölcs stb szabályai szerint megérteni. (Más kérdés, hogy szerintem elhibázott az amit erről gondolnak. ) Olyan emberek, akinek a teljesítménye a politika logikája szerint mérhető, és akinek a politikai munkamegosztásban van kijelölt helye. Nem kell parlamenti képviselőket kordában tartaniuk, nem kell plakátot ragasztaniuk, más a kontribúciójuk, de mégiscsak politikusok. Az a dolguk, hogy olyan valóságértelmezési sémákat, fogalmakat és narratívákat gyártsanak, amelyek politikailag relevánsak. Nem lepődnék meg pl. ha maga a centrális erőtér fogalma GFG fejéből pattant volna ki. Saját logikája alapján az a politikai hatás, amit így elér, sokkal fontosabb. mint az az impakt faktor amivel te méred őket.
dicey 2014.10.08 10:58:46
@jotunder: 1. Nem vitattam, bár ez az elemző címke is megérne egy misét, lusta voltam szétszálazni. a). TG-nak nincsenek színvonalas publikációi, és őt szerintem ez annyira nem zavarja. b) Public engagement-ben viszont meglehetősen erős, c) ha jól tudom, van egy profitorientált tanácsadó cége, ami b) nélkül biztos kevésbé lenne piacképes. Vagyis az elemző címke is különböző szerepfelfogásokat takarhat, és különböző elemzők különböző dimenziókat tarthatnak fontosnak.
3. Minden attól függ,hogy hogy definiálod a politikusi címkét, nem látom be, hogy miért kellene olyan szűken definiálni, ahogy te teszed. és például GFG kiessen belőle. Weberrel szólva, a politikából és a politikáért él. 4. Hogy van-e hatása, olyan empirikus kérdés, amit nem tudok, szerintem te sem, más sejétseink vannak. A gondolatmenetem szempontjából egyébként is irreleváns. Az inkább egy szerepfelfogásról szólt, nem arról, hogy abban valaki mennyire sikeres. Egy rossz focista attól még focista, hogy rosszul teszi a dolgát, s ebben a minőségében ítélik meg, nem énektudása alapján. 2. Lánczit illetően ez perdöntő ellenvetés lenne, be kell valljam, nem követem már ilyen közelről a pályáját, nem olvastam az ominózus interjút sem. Így azt sem tudom pontosan rekonstruálni, hogy hogyan érti a politikai gondolkodó, tudós és értemiségi kifejezéseket. De ha Lánczit illetően tévedésben is vagyok, számomra a szerep általában érdekes, és a leírást GFG-re még mindig érvényesnek gondolom. Arra próbáltam utalni, hogy amit ő csinál, az egy olyan gondolkodási forma, ami vállaltan, sőt demonstratívan nem is törekszik semmilyen értéksemlegességre, és sokkal inkább a cselekvő, semmint a kontemplatív életformát tekinti eszménynek. Egy analógia, amely talán megvilágítja mire gondolok. Pl. Machaivelliből emberek tucatjai doktorálnak ma, de szerintem ha ma élne, inkább Habony Árpi akarna lenni, és nem Körösényi András. A fejedelemre a kutya nem adna PhD-t egy mai egyetejmen, de ha egy vidéki egyetemen lenne mellékállása, a matematikusok nyilván leintenék, hogy nincs elég idézett tanulmánya.
            Horkay Hörcher Ferenc konzervatív eszmetörténész, egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Intézetének igazgatója Conservative or Revolutionary címmel huszonkét oldalas elemzést publikált a Danube Institute honlapján. A Danube Institute-ot a konzervatív Batthyány Lajos…..
dicey 2014.02.25 14:21:41
@RontoPal: Szerintem nagyjából az lenne az érv, hogy a Fidesz nyilvánosan artikulált politikai ideológiája (az más kérdés, hogy ebben hisznek-e) kollektivista, eufemisztikusabban közösségelvű. Azt állitja, hogy vannak bizonyos életformák, amelyek hozzátartoznak az európai civilizációhoz, s a liberalizmus racionalizmusa és individualizmusa veszélyt jelent erre. Orbán viszonylag konzisztensen hangsúlyozza a kereszténység általa kivánatosnak tartott társadalom és politika-formáló szerepét.

A probléma abban áll, hogy a Fidesz ezt a kollektivizmust mixeli egy olyan vonással, ami a modern konzervativizmus lényegének tagadása. Orbán egész lényének legmeghatározóbb vonása a voluntarizmus és a hübrlsz, az akarat diadala, s ez az Oakeshott és Hayek-féle konzervativok számára a legfőbb bűn. Ezért nehéz erre a konzervativizmusra gombot varrni.
dicey 2014.02.25 19:34:21
@jotunder: Szerintem tévedsz a konzervativizmus és a természetjog összekapcsolásában. Az igaz ugyan, hogy a mai magyar konzervativizmusban ez egy szokásos kombináció, de a kettő között nincs analitikus kapcsolat. Mondjuk valóban léteznek olyan konzervativ természetjogászok, akik kirekesztenék a természetjogi hagyomány egy jelentős részét, mint nem autentikusat, de ha jól értem, te nem ebben a nagyon specifikus értelemben használtad a természetjog kifejezést.
ProgBlog Mi lesz másnap? 2014.02.17 16:02:56
Végrehajtjuk a feladatot. Nem tehetünk mást. Azután… – Nem – vágott bele Evi. – Addig. – Azután – ismételte makacsul Ope. Die értetlenül nézte őket. – Mi ez? Miről beszéltek? – Ugyanarról, Die – Mat hangja tárgyilagos volt. – Csak addig szolgálják a…..
dicey 2014.02.18 18:47:13
@exterminador: a mostani Economist közölt hosszú cikket Argentináról, pont ezen gondolkoztam én is. Lassan elhúz mellettük egy csomó olyan dél-amerikai ország, amelyeket még húsz éve is fényévekkel előztek meg.
    Tudta, hogy Szájer József, Járóka Lívia és Bokros Lajos egyetért azzal, hogy az Únió kötelezhesse a magyar államot arra, hogy lombikbébi kezelést adományozzon leszbikus hölgyek számára? És ők vajon tudják, mire nyomtak 'igen' gombot, amikor az Európai…..
dicey 2014.02.09 15:06:16
@tisztapista: Melyik szabadságjogodról van szó?
GFG Blog Női kvóta 2013.12.11 17:59:12
1. ~ liberális drótkerítés által határolt terület 2. ~ a tökéletes politika terve     Példamondat: „A nők nem férfiak”     Van itt egy nehéz kérdés. A kérdést már önmagában liberális drótkerítések övezik, így az ellentétes álláspontot…..
dicey 2013.12.13 13:48:57
@donder: Azt elfogadom, hogy történetileg létezik a liberalizmusnak egy olyan változata, amit te védessz, de te egy stipulativ liberalizmus-definiciót adsz, s arrogánsan kizársz minden más megközelitést a liberalizmus fogalma alól. Az, hogy mi a liberalizmus, egy diskurzusban formálódik, s ebben a diskurzusban nagyjából egyetérértés van abban például, hogy mondjuk John Rawls egy liberális szerző. Neked jogod van vele egyet nem érteni egyenlősitő nézetei miatt (a dán karikatúrában egyetértene veled), de a fogalom használatát illetően nem te szarod a spanyolviaszt.
dicey 2013.12.13 16:31:21
@épészmérnök: Ha nekem cimezted, melyik érv pergett le? Ha nem, úgy bocs.
     A mai Mandinerről tudjuk, hogy John Fonte elvtárs, az amerikai konzervatív mozgalom élharcosa, a Konzervatív Internacionálé főtitkára Pesten ad elő a globális kormányzás lehetséges szörnyűségeiről és más időszerű ideológiai kérdésekről. Lesz sok…..
dicey 2013.12.07 14:32:55
@dobray: Bocs, hogy közbekérdezek, de miért kéne egy igazi liberálisnak feltétlenül támogatnia a kettős állampolgárságot? Abban az esetben pedig még inkább jogosnak érzem a kétkedést, ha csomagban adják a választójoggal. Mert azt csak a nagyon hülyék nem tudták, hogy ez egy egyet fizet kettőt kap akció.
  Van itt egy interjú. Egy interjú a HVG-ben. Egy GFG-interjú a HVG-ben. Egy GFG-interjú a HVG-ben Krasznahorkairól, a szervilizmusról, a nagyvonalúságról és a férfiasságról.   „Teljes szereptévesztésben van a baloldali és liberális értelmiség, amikor…..
dicey 2013.11.26 15:39:07
GFG abszolút helyesen állítja, hogy a politikának meg van a maga autonómiája, de félreérti ennek az autonómiának a természetét. A politikus ugyan sajátos körülmények között hoz meg döntéseket, ezek a döntések a legtöbb esetben mégis alávethetők nem politikai kritériumoknak, mint az erkölcsi helyesség vagy a gazdasági racionalitás. És attól, hogy ő elemzőként, ami ugye nem, csak a politikai racionalitás szempontjából értékel egy cselekedetet, ami szíve joga,nem teszi érvénytelenné ugyanannak a cselekedetnek más szempontú értékelését. Sőt mi több, egy demokráciában az, hogy egy politikus meg tudja-e szerezni a hatalmat (politikai racionalitás) mégiscsak összefüggésben van azzal, hogy az emberek erkölcsileg helyesnek, gazdaságilag racionálisnak stb. vélik-e a politikus tetteit. GFG nagy varázslata, hogy a politika autonómiájának hangsúlyozásával megpróbálja a gyakorlati vitákat kivonni a gazdasági racionalitás vagy az erkölcsi helyesség kritériumai alól. (De mi is lenne a schmitti egzisztenciális szembenállás GFG féle megfelelője?)A tragédiája az, hogy a politikai döntések helyessége körüli diskurzus nem mindig a politikai racionalitás szerint folyik. Az egykulcsos adó helyességéről szóló vitából pl. mégsem lehet teljesen az igazságosság és a gazdasági racionalitást teljesen kizárni. A politikai racionalitás annak magyarázatához elég, hogy miért tesznek valamit a politikusok, de döntés helyességére vonatkozó diszkurzív közegben édeskevés. Amikor GFG bekerül ebbe a diszkurzív közegbe, vége a varázslatnak, érvei semmivel nem kompetensebbek vagy érdekesebbek mint Gréczy Zsolté.
dicey 2013.11.26 21:08:09
@bla.bla: Nem ezt állitottam, hogy nem fogalmaz meg erkölcsi kategóriákat. Éppen azt mondtam, hogy a helyes politikai cselekvésről szóló vita nem választható le az erkölcsi diskurzustól, igy GFG is kénytelen áttévedni erre a terepre. Ám egyfelől ez nem konzisztens avval amit a politika önállóságáról általában mond, másrészt ezen a terepen idétlenül mozog.
dicey 2013.11.29 01:49:34
@OoOoOo: lesz valami mélyebb is a gondolat? Oszd már meg velem tudatlannal, hogy politikáról folyó érvényes diskurzusnak Hegyeshalmon túl mik a kritériumai?
Körmendy Zsuzsanna egy „több évezredes multikulturális intézmény” védelmezőit, Ablonczy Bálint pedig Natacha Polony-ra hivatkozva fordított 1968-at lát a melegházasság ellen többször is tüntetésre összegyűlő francia százezrekben. Kimondva-kimondatlanul is úgy tekintenek…..
dicey 2013.06.06 14:09:26
@bbjnick: "ezt az emberijogista tébolydát (leginkább) a gyűlölet fűti: a deviánsok, a torzak gyűlölete a normálisok, az egészségesek iránt. "

Ellenben veled, akit a tiédtől eltérő véleményekkel való párbeszéd inspirál.

Valami verifikálható állítást esetleg az emberi jogok és az általuk előidézett "egyre tébolyultabb diktatúrákról" és "totális összeomlásról"? Enélkül kénytelen vagyok azt hinni hogy ez éppolyan apokaliptikus vízió mint amivel az emberijogistákat (ez a kifejezés a ballibbant, libajnai stb-hez hasonló kaliberű humor, biztos vicces) vádolod.
       Ezerkilencszázhetvennégyben már                     rég megboldogultam, te ifjú titán, adjunktus                              lettél a…..
dicey 2013.04.24 22:37:20
@oOoOoO: Nekem is ettől borult el az agyam. Ki az az ember aki Magyarországon veszi magának a bátorságot, és arról ítélkezik, hogy József Attila egyáltalán kaphat-e utcanevet?
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
dicey 2013.03.01 17:48:35
GFG blogot olvasni olyan mint Bruce Willis filmet nézni: a végkifejlet az erőviszonyoktól, a fizika törvényeitől és a világ eseményeitől függetlenül mindig egyesélyes, mindig Orbán Viktor győz. De mégis, ennek ellenére vegyük most komolyan.

GFG gondolatmenete azon a feltevésen alapszik, hogy a politikai közösséghez tartozás valami primordiális kapcsolaton alapul, s egészen más természetű, mint az egyéb intézményekhez fűződő viszonyunk. Míg ez utóbbiaknál helye van az előnyök és a hátrányok mérlegelésének, addig a politikai közösség iránti morális kötelezettségeink érzéketlennek kell lennie az ilyenfajta mérlegelésre, s majdhogynem feltétlenek. E hitében nincs egyedül. (Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned halnod kell.) De lófaszt Gábor (és Mihály)! mondhatnánk egy klasszikussal. Először, nincsen ilyen morális kötelezettség. Másodszor, a szülőföld othonossága és az intézmények igazságossága között bonyolult összjáték van, ezek nem két különböző dimenzióban mozognak. Az intézmények igazságtalansága egy adott ponton felülírhatja az otthonosság által teremtett lojalitásokat. Másfelől az igazságosabb intézmények újfajta lojalitásokat teremthetnek. A transzparens közbeszerzési eljárások, a teljesítményelvű előmenetel lehetősége, vagy az ésszerű adórendszer kiválthatja egy másik politikai rendszer intézményei iránti lojalitást. Az ebben való együttműködés új emberi kapcsolatokat teremt a befogadó országban, és idővel ez újfajta otthonosságot szül. És a végén azt is leszarom, ha a sírom nem Mo-on van. Ennek a folyamatnak a megértése, a különböző jellegű lojalitások ütközésből fakadó dilemmák elemzése valóban politikai gondolkodót igényelne. Ehelyett GFG dogmatikusan feltételezi, hogy a szülőföldet elhagyók csakis önérdekkövetők lehetnek.

A cikk másik aljas csúsztatása, ahogy GFG mitizálja a politikai tudást. A kivándorlók nagy része nem a politikai tudás sajátszerűségét kérdőjelezi meg (bármit is jelentsen ez), hanem éppenséggel avval van tele a tökük, hogy a Fidesz a politikai racionalitást érvényesíti olyan helyeken, ahol nem azt kellene. Akik elmennek New Yorkba tanítani, a legritkább esetben állítják azt, hogy ők valamilyen magasabbrendű politikai racionalitást képviselnének, sokkal inkább azzal van gondjuk, hogy a tudományos életben is a politikai érdemek és elkötelezettségek írják felül a tudományos teljesítményt.
dicey 2013.03.02 10:42:34
@melchi zadok: Légy biztos benne hogy érti. Nagyon intelligens ember.
GFG Blog Maradt és szakadt 2012.11.18 12:47:32
“És egy pár üveg sörtől / Majd mindenki elfelejti, / Hogy az lett, amit így / Pont nem akart itt senki.” (Kispál és a borz: Disznók tánca)   Volt egy kongresszus. A hétvégén az LMP kongresszusa arról döntött, hogy az elfogadott stratégia értelmében tárgyalásokat…..
Az Alaptörvényről kiderült, hogy mégse gránitszilárdságú, a Fidesz hatalma viszont – legalábbis a párt saját elképzelései szerint – annál inkább az lesz, miután az alkotmány átmeneti rendelkezéseibe beleírták: „Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását…..
dicey 2012.11.02 11:17:45
@Vidéki: Még mindig nem érted. Nem a regisztrációt ellenzőknek kell bizonyítaniuk, hogy miért rossz, hanem az azt bevezetőknek kell bizonyítaniuk, hogy miért van rá szükség. Az, hogy a terrorizmus veszélye lehet ésszerű indoka egyes alapjogok korlátozásának, nem bizonyítja, hogy a regisztráció ésszerű.
dicey 2012.11.02 11:40:59
@Vidéki: elhiszed amit írsz? Hogy a határon túliak regisztrálását meg kell oldani valahogy, az egy dolog. De ez miért érv a magyarországi állampolgárok regisztrációjára?
dicey 2012.11.02 12:38:19
@S=klogW: bocs, de az érv szempontjából teljesen mindegy miért nem módosították annyit az amerikai alkotmányt. Azt állítottam, hogy az USA 27 módosítására nem lehet hivatkozni, hogy bezzeg azok is állandóan foltozgatják az alkotmányukat.