Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-HVC-

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Julie Keith egy meglepő üzenetet talált a portlandi Kmart üzletben vásárolt Halloween dekorációs készlet dobozába rejtve: Uram: Ha véletlenül megvásárolta ezt a terméket, nagyon kérem továbbítsa ezt a levelet a World Human Rights Organization felé. Több ezer ember akik a…..
-HVC- 2012.12.28 12:00:37
@Putyilov gyári melós: helyesen Foxconn.
Valóban nem egy álom munkahely. Úgy tudom belépéskor alá kell írni egy papírt, hogy "nem leszel öngyilkos". Klassz hely. :((
Az elmúlt napokban, hetekben több olyan kormányzati döntés is született, amely egyre világosabban mutatja, milyen sorsot szán a kormánypárt a hazai fizetőeszköznek.  27-én jelentette be Orbán Viktor, hogy az állam megsegíti a reménytelenül eladósodott (zömében…..
-HVC- 2012.11.09 15:04:27
@HiphopStar: Akkor most boldog lehetsz, mert tündérmesében élünk éppen.
-HVC- 2012.11.09 15:06:14
@kvadrillio: MILYEN ORSZÁGGÁ TETTÉK A HAZÁNKAT EZEK ????! Majd amikor Ovi összeugrasztja a szimpatizánsait a "gonosz, nemmagyar, kommunista kétkedőkkel" (értsd: polgárháborút robbant ki), akkor is aktuális lesz a kérdésed.
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
-HVC- 2012.11.09 14:19:29
@SzLacika: "Talán nem lenne muszáj kiírni, hogy húszéves meg egyetemista, ezek amúgy is teljesen lényegtelen információk a történet szempontjából."

Szerinted.

Annyi az információtartalma, hogy ha 1,5 milla ennyire megvisel, akkor józanul válassz autót és egyetemistaként ne egy S80-ra ácsingózz. Mindenki jobban jár. (Elég, hogy ha csak az alkatrészárakat nézzük... Mert ugye az erősen hozzátartozik a használtautó-tartáshoz.)
Ezért írták le. Jól tették.

Sajnálom a srácot, bár a 2x Jaguar után talán mégsem annyira. No meg a "gyorsan kellett az autó, így átnézésre sem volt idő" után. Ja kérem.
Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció…..
Ghostwriter Felhívás keringőre 2012.09.15 22:47:31
Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első jelekből ítélve a DK…..
-HVC- 2012.09.16 14:45:31
@petyah1379206: "Mert ennyi aggyal nehéz lesz elhelyezkedni a versenyszférában."

Mert Viktorod és barátai olyan sokat dolgoztak versenyszférában...
-HVC- 2012.09.16 15:31:16
@rockjano: "Ez a regisztrációs dolog ennek a rohadt rezsimnek az eddigi legszemetebb terve."

Rögtön a legelején magukra szabták a választási körzeteket. Egy ilyen lépést csak egy ravasz és gátlástalan párt tesz meg.
Egyszer, volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan kor ebben az országban, amiben élni annyira nem szerettünk. Legalábbis erre utal a tény, hogy 22 éve rendszert váltottunk, a kor szellemét szertefoszlattuk, és azóta elhisszük, hogy mi aztán ugyanoda soha többé. Sőt, forgattunk…..
-HVC- 2012.08.11 12:31:21
@Secnir: Esztergom maga az ország.
Szerintem értitek, hogy értem.
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Olvasom, hogy a mikrovállalkozásoknak szánt – zömében uniós – források közvetítésének zsíros üzletét jelentős részben „kormánypárti kötődésű” (de szépen van ez mondva! mennyivel jobban hangzik, mint a „csókos”, „hátszeles”, netalán az elcsépelt „haver”…..
-HVC- 2012.08.11 10:33:39
@Marós: Viktorunk is abban hisz, hogy csak kétféle ember van:

jó, hazafi - fideszes, barát
gonosz, mihaszna, kommunista, gyurcsányista - ellenség
-HVC- 2012.08.11 10:37:20
@Ultracivil: Igazad van. Nézd el nekem ezt a pillanatnyi kihagyást, kérlek.

Egy olyan országban, ahol egy 4x évesen nyugdíjazott rendőrből 10 évvel később milliárdos lett... és ez az ember ma a belügyminiszter.
Ott egy ex-APEH-elnökből nyugodtan lehet egy Közgép méretű cég tulaja.

Logikus. Mea culpa.
-HVC- 2012.08.11 10:43:21
@Marós: Fecót is vizsgáljuk meg! ÉS Simicskát, Pintért, Orbánt és a társait. OK?

A Fecós választási javaslatodhoz: Orbán azóta ötször olyan cifrákat is mondott, mint anno az Őszödi beszéd... És mégis...
Martin Heidegger:  "Vannak dolgok amelyek..." Az egyik Alapító Atya, az Alkotmánybíróság egykori elnöke, a rendszerváltás utáni harmadik köztársasági elnök rendkívül fontos beszédet mondott Aszófőn. Az elnök az alkotmányos jogállam, az európai demokratikus értékek…..
-HVC- 2012.08.05 20:55:59
@dr. Bubó: Múltkor mondta Viktorunk "viccesen" valami fidelitaszos rendezvényen. Anno amerre nézett csak kommunistát látott.

Mekkora ziccer lett volna bekiáltani neki, hogy például otthon, a párttitkár apuka...
(Persze a hívőktől ilyen nem várható el.)

(Na nem mintha attól, hogy valakinek pozíciója volt anno, ne lehetne ma konstruktív politikus. Szerintem de. Csak ne szidja a rendszert, aminek anno része volt, mert visszás.)
Nemcsak Orwell világában dúl a demokrácia, hanem kicsi hazánkban is. Eddig is sejtettük, hogy nem minden gyermek születik egyenlőnek, de most már tudjuk is – már az első években sem mindegy, kinek milyen (és mennyire) funkcionárius a papája vagy a mamája, a luxus együtt jár a…..
-HVC- 2012.08.05 15:11:05
@Gondolkodni Próbáló Birca: Perpill az országnak LUXUS az, hogy, az igazán gazdagok kevesebb adót fizetnek, mint a többkulcsos megoldásnál. Korán vezették be, hogy a gazdagoknak kedvezzenek.
Nem az első eset, hogy a fidesz a többséggel fizetteti meg a szavazatszerzést...

Az egykulcsos adó lehet, hogy jó dolog, de nem egy válság kellős közepén...
-HVC- 2012.08.05 19:29:05
@KaPé: Légy szíves ne engem nézz hülyének, ha "igazán gazdagok" alatt azt érted aki 200k-t keres... Mert a pár milliót keresők nyugodtan hozzájárulhatnának a fenejó egykulcsos előtti szinten. No mind1.

Egyébként neked is van egy igen választékos "érvelési" stílusod, meg kell hagyni.
-HVC- 2012.08.05 19:45:06
@Éhes_ló: Lehet, hogy a blogíró figyelmét most hívtad fel egy érdekes témára. Bizonyára ő sem tud mindent, főleg nem ilyeneket, hogy ahogy írod "őrzött zsidóneveldét" létesítettek. (Megkockáztatom, hogy erről a kurucinfóból értesültél.)
A hírt magát nem minősítettem.
A sólyom nem kapkod legyek után, de ha mégis, akkor azt Aszófőn teszi. Nem, nem az öreg ördög valaga mögött ezer kilométerrel van ez a település, hanem a Tihanyi félsziget gyökerénél, átmegy rajta egy kétszámjegyű út, valamit a Royal Balaton Golf & Yacht Club is ott van…..
-HVC- 2012.08.05 15:34:36
@maroz: Márpedig az a feslő támlájú szék szimbólum.
Valószínűleg nem Török Gáborék rendezték így, hanem az Élet.

Szimbolizálhatja a magyr falut (pl. egy osztrákkal szemben) és szimbolizálhatja azt is, hogy a bársonyszék helyett (után) mi várhat arra aki a Pártot kritizálni meri.

Bocsánat ezért: Gondolom Felcsúton "korrekt bútorzat" van...
Én nem akarom meghatározni a te magyarságod, de még ha akarnám se tehetném meg. Hogy miért? Mert én nem vagyok a magyarság, hiszen a magyarság nem egy ember, nem te vagy én, vagy ő, hanem mi. Nem lehet a magyarságot saját magadból, vagy a magadfélékből meghatározni. A magyarság…..
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
-HVC- 2012.08.03 19:07:51
@prérikutya:

"Milyen értelmet akarsz feltételezni, amikor egy KRESZ vizsgán az autósok 70-80 %-a elvérezne?"

Nézd, én ezt nem így látom.

Ja, hogy közlekedésmérnöknek mindenki fasza, de a közlekedési szabályok már meghaladják a képességüket?"

És ezt sem. Itt most nem vasútipálya-tervezésről van szó, hanem arról, hogy ha az emberek többsége józan paraszti ésszel valamit irreálisnak talál, abban _lehet_ valami. Én be szoktam tartani a sebességkorlátozásokat (még sosem kaptam emiatt csekket), mielőtt félreérted.

"Ezért kell lakó-pihenő övezetben 100-zal közlekedni. Hamarabb túljutsz a kereszteződésen, így kisebb az esélye, hogy összetörjenek.:-)"

Ilyet meg ki mondott? A sunyi pénzbehajtásról és a "kintfelejtett" 30-as táblákról írtam.

"Akkor vizsgáljuk meg a konkrét esetet. A max. sebesség ott 90 km/h. A korlátozás 60 km/h. Sebességmérés esetén az aktuális kormányrendelet alapján 15 km/h túllépés esetén indul közigazgatási eljárás. Ha ehhez hozzátesszük a sebességmérő tévedését, amit az autós javára kell elbírálni, akkor rájöhetünk, hogy a 60-as korlátozásnál kb. 78 km/h sebességig nem történik semmi (kivéve, ha megállítanak, de az manapság már nem divat)."

Ebben sincs semmi kivetnivaló, nem is erről írtam.

"Szóval kinek az érdekeit szolgálják a szabályok?"

Nem is elsősorban a szabályokról, hanem a bírságoláso (pénzbehajtási) szokásokról írtam.

"Akinek meg a 60-as korlátozásnál nem elég a közel 80-as tempó (ott ahol 90 a max.), az fizessen csak."

Ezzel én is egyetértek.
-HVC- 2012.08.03 19:17:19
@Windchill: Nézd, nem szokásom másokba belekötni, csak ha valaki ennyire bicskanyitogatóan ellenzős, mint te, a "Minden jó, ahogy van, a rendőrség ellenőrizzen csak és tegyen ki csapdákat mindenfelé, merazjó." véleményeddel. Akármennyire is próbálod megkérdőjelezni az értelmi képességeimet. Ahogy a Párt teszi manapság "a zemberekkel". Nem mellesleg tőlük jön ez az autósok b...ogatása mentalitás is.

Ha már Ausztiát emlegeted: Nyugatabbra 1. nem szokás ok nélkül ellenőrizni, nagyrészt csak indokolt (veszélyes) helyeken van traffipax is. 2. Másrészről a bírság mértéke nem túl magas sebességátlépésnél töredéke a Magyarországon bevezetett bírságoknak. Mondjuk Ausztiában nincs is előírva a rendőrségnek, hogy hány millió eurót hajtson be évente.
-HVC- 2012.08.03 20:49:16
@BORZALOMFÖNÖKSÉG by subba dirty detty: Előre egy jobb (élhetőbb) ország érdekében! Hajrá!
Dániel Péterről szóló korábbi posztjaim után magam se gondoltam volna, hogy erről a figuráról valaha is jót fogok mondani, de hát "Never say never" - mondja a művelt görög. Kiskolonc ugyanis eljuttatott egy levelet a 168 órának, amelynek első felét a kiépülő orbáni diktatúra…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
-HVC- 2012.06.21 14:09:11
@régi_vendég: Akkor állítsanak oda egy őrt!! Munkahelyteremtés vagy mi... Ha a látványosságainkat így körülbástyázzuk, akkor mégis mit várunk, miért jöjjenek ide külföldi turisták?
Tegyenek oda 1-2 közmunkást, rendőri kapcsolattal és kész. A kerítés elmehárborodott megoldás.

Itt nem egy elhagyatott kertről van szó. Ez nagy különbség. (Természetesen a szemétlerakást is elítélem. No meg az önkormányzat nyegle hozzáállását is.)
-HVC- 2012.06.21 14:22:27
@Bourbon: Pl. az önkormányzat, lelkem. Rendőri kapcsolat = egy mobiltelefon az ügyeletes rendőr számával, (Nagy beruházás.)

"A kevés rendőr értékes munkaideje használódjék másra..." Uhh... hogy oda ne rohanjak! A pénzbehajtás by trafizás, az köti le őket? (Respekt a tényleg dolgozó rendőröknek.)

Ha szerinted a Bazilika köré kerítés való, akkor érdekes világban élsz. Nyugatra pl. ne menj, mert nem éreznéd ott jól magad. Sok nyugodt ember mindenfelé... Kétharmadmentes parlament olyanokkal akik tényleg vitáznak. Működő gazdaság, tündérmese helyett... Messzire vezet ez.
-HVC- 2012.06.21 19:59:34
@Bourbon: "Ez a kerítés meg leginkább nem a bazilika köré kell, hanem azok köré, akik, úgy és azt csinálják ahogy és amit...még akkor is, ha neked ez szimpatikus és üdvözlendő."

Mi szimpatikus és üdvözlendő?? Neked ez jött át?? Húha.
juharizsuzsanna Fejek alatt testek 2012.05.27 18:51:00
A Húsvét-sziget hatalmas kőfejeinek mélyen a földbe rejtve testük is van. Ezt sokan vitatták, a kutatók most bizonyítottak. A kétkedők meggyőzésére – és főként a szobrokat emelő nép történetének alaposabb megismerésére – a több mint 800 szobor közül kettőt…..
-HVC- 2012.05.28 08:11:23
@wmiki: Pl. azért, hogy legalább kérdéseket tudj feltenni és legyen valami kiindulási alapod. (Az írást is ezért tanították meg veled.) Emellett azért, hogy fejlesszék az agyad. (Igen, ez is tényleg így van.)
(fotó: http://szendreigabor.hu/blog/)Mostanáig nagyon óvatos voltam abban, hogy hogyan minősítsük a hazai közállapotokat, a demokrácia helyzetét, az Orbán-rendszer intézményi berendezkedését. A kormányfő és legszűkebb környezete az elmúlt napokban jelentősen megkönnyítették…..
-HVC- 2012.05.23 13:54:07
@wmiki: Igazad van, barátod a törpe, a 13. havi nyugdíjat NEM szavazta meg, a 14. havit igen. (Megjegyzem, én egyikkel sem értek egyet, a sima nyugdíj legyen normális, nem kellenek ezek a népbutító "ajándékok".)

Ti fideszesek egyébként olyanok vagytok, hogy ha egy ellenzéki azt mondja 2+2=4, akkor módosítót nyújt be az egyik gombnyomogató, hogy a 2+2 az márpedig 5, és az ellenzék hazudik.
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
-HVC- 2012.05.12 13:19:20
@PomberMaci: A visszamenőleges törvénykezés, a demokratikus kontroll következetes felszámolása, a kiszámíthatatlanság, a kettős beszéd, ezek mind az elmúlt két év nemzetikommunista-diktatúrájának vívmányai... Csak, hogy tudd.
-HVC- 2012.05.12 13:51:27
@kzolika: "Én leszarom a politikát, bemegyek reggel 8-kor, benn vagyok este 9-10-ig, évek óta nem voltam szabadságon (a ki nem vett szabadságaim közelítik a 100-at"

Az klassz élet lehet, kérlekszépen. :)

Na nem azt mondom, hogy a mi cégünknél nem én dolgozom a legtöbbett, de egy 6-7 hetet csak otthon (Mo-n) töltök.
(S amikor a rendőr szivat, megszűnnek a kedvenc szórakozóhelyeim és a kedvenc rádióim, stb., akkor tényleg rájövök, hogy No nem rossz hely...)
-HVC- 2012.05.12 14:59:25
@Elstron: "Egyébként mégis mit vártok? Hogy lehetne itt valódi demokráciát, és jólétet építeni egy olyan néppel, amely 40 évig szolgaságban élt?"
Úgy, hogy intelligens politikusok amolyan nevelőként rávezetik a népet erre. Persze olyan emberek (...), akik újabban inkább Kína felé húznak nehezen fogják eltanulni, mitől jobb alapvetően az élet nyugaton.
A magam részéről azzal kezdeném, ha politikus lennék, hogy megnézném, hogy mi módon működik pl. a német államszervezet, az önkormányzatok, stb. NAGYON sokat lehetne tőlük tanulni.
De persze ehhez nem durcás kisgyerek arcot kéne vágni, hanem érdeklődőt. A mostani kiskirály szerint ez megalázkodás lenne. De ő nem is tartozik az intelligens politikusok közé...