Regisztráció Blogot indítok
Adatok
equally

99 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian döbbenten állunk a tapolcai választási eredmények előtt, mindannyiunk zsebében kinyílik a mutatóujj, s azt fegyverként mintegy előrántva, jelentőségteljesen mutatunk arra, azokra, akik miatt ez a helyzet szerintünk bekövetkezett. Ki-ki melyik csoportra, pártra mutogat, a…..
a baloldal tehetetlenül nézi, amint a széljobb előretör - nem kínál semmiféle jövőt   A szélsőjobb nem magától tör előre sosem, hanem mert a társasdalomban olyan aktív válság gócok vannak, amikre baloldali vagy bármilyen értelmes párt nem ad megfogható, valódi,…..
Liberálisok vagyunk, demokraták, s tudjuk, a demokrácia intézménye mindennél fontosabb, el kell menni szavazni. Tökmindegy, mi van, kikre haragszol, kit kedvelsz nagyon, miben hiszel, a lényeg, hogy elmenj szavazni, mert ha nem mész el, azzal tönkreteszed ezt a csodálatos vívmányt,…..
Hetek óta megy a véres dráma, ez a kis cikk azonban nem a gázai hadműveletről szól, hanem arról, ami a mi kis társadalmunkban is zajlik (illetve globálisan), a társadalom polarizálásáról, az emberek hadrendbe állításáról, arról, hogy a zsidóságon belül, s azon kívül is,…..
OV, amióta feltűnt, a válságokból profitál, plusz abból, hogy másokat másol, kezdve azzal, amikor 2008-ban megtudta (Hegedűs 'AUDI' Zsuzsától), hogy van ez a válság, amire aztán médiaszerepléseit építette. Gyorsan tanuló, törtető színészként nyomban felcsapott az akkor…..
Óriási horderejű volt a 2014-es EP-választás. Nem is hinnénk. Lévén 2 választás másfél hónapon belül, 2 darab „igazság pillanata”, ezúttal 2 fázist ugrott hirtelen előre a magyar valóság, és máris egy új korszak közepén vagyunk, jó mélyen. Érdemes körülnézni, mi a…..
A magyarok értelmi szintjével általánosan elfogadott dolog tréfálkozni, persze keserű tónusban, úgy, hogy milyen szörnyű, hogy például hatalmas tömegek vannak, akik ugyanúgy hajlamosak Izaurának gyűjteni, mint mondjuk elfogadni a felvetést (már aki), hogy Orbán vagy Gyurcsány…..
Mindenkinek hozzá kell szólnia. Mindenki látja a csúsztatásokat a másik („oldal”) állításaiban. Velünk is ezt történt, most épp a Fent és Lent (kedvenc blogunk) követett el egy furán lejtő okfejtést. De miért, de miért, de miért? Az ember nem éri fel ésszel. Csak arra…..
Magyarország, a magyar társdalom borzasztó állapotban van – lásd a választási eredmények. Egy dühös és elégedetlen (Jobbik) vagy a hatalommal elégedett (Fidesz) társadalmat elnyomni a legkönnyebb feladat. Csak tovább kell erősíteni ezeket a társadalmi folyamatokat, amik ide…..
Fura érzés az, ami most történik. Hihetetlen és valószínűtlen, de mégis itt van ... valami a levegőben, és teljesen jól kivehetően történik. Olyan ez, mint az igazság egy nagy pillanata, amikor mindenki hirtelen kijózanodik, és egyszerre annak lát valamit, ami – a valóságot, a…..
a HAHA eléggé durván érvelt ... a választás jogával való élés, a részvételi demokrácia ellen   A HAHA megszólalt. Megtörte a csendet – vagy inkább csatlakozott a hangzavarhoz? További zavart keltve? Ahelyett, hogy a diskurzust, az értelmes közös gondolkodást katalizálná?…..
Egy rövid bejegyzés akar ez lenni. Para Kovács és egy másik értelmiségi nevetgélős beszélgetéséről. Érdekes volt látni, ahogyan próbálják – anélkül, hogy kimondanák – megbeszéltté tenni a tényt, hogy nincs kire szavazni, és hogy nincsenek új pártok. Érdekes volt…..
equally 2014.03.22 13:33:00
@shm:

nem gyűlöli, a gyűlölet idegen az intelligens embertől, tőle is
equally 2014.03.22 13:35:20
@Rátóti Mutyikos:

miért kell ehhez idiótának lenni?
ez valami blogger-izé?

én ezt így írtam volna: örömmel tájékoztatlak, hogy "ez a műsor egy három nappal azelőtti ismétlése volt"

én hibám?
ki volt írva, hogy "a március 12-i adás ismétlése" ?
nem
equally 2014.03.22 13:40:42
@csak egy néző:

mi ebben a hazugság?
"haver" :)

és szerinted mi egy olyan cikk célja, amely hangot ad a döbbenetnek afelett, hogy a kokárdák az egyik csatornán ott vannak, a másikon nincsenek?

annak a beállítása, hogy valakik magyarabbak a másiknál? .)))

vagy annak a leleplezése, hogy a hatalom hogy manipulál ... olyan sztereotípiákat generálva, hogy jobb kokárda, bal nem-kokárda ...

maximálisan le voltam döbbenve ...
egyáltalán nem bánom, hogy megörökítettem e pillanatot - és persze örülök, hogy az összeesküvés ezúttal elmaradt .)

de sajnálom, olvasva e reagálásokat, hogy a sztereotípia azonban továbbra is élő ..
Szépen süt a nap, egész télen kellemes volt a hőmérséklet. megszoktuk, hogy szóvá sem tesszük, senki nem beszélt róla. Nem hívtak be a tévébe meteorológusokat, hogy arról faggassák őket, ez klímakatasztrófa, vagy csak sima jó idő? Örüljenek a fogyasztók, nem kell tudniuk,…..
Választások előtt 5 héttel, a finisben az index média birodalom a blog.hu-n megszüntette a politika rovatot, plusz a keresést. Ezáltal az olvasók nem tudnak rákeresni politikai tartalmakra úgy, ahogy eddig tették, és mivel nincs is olyan rovat, hogy politika, egyáltalán semmilyen…..
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
equally 2014.03.08 22:52:22
@disrupt:

jó kérdés - sehol
Közeledik az igazság pillanata, 1990 óta ez az 5. ilyen pillanat, amikor kiderül, melyik média-birodalomnak, s mely média színészeknek sikerült hatékonyabban magához láncolnia nézőit, olvasóit az elmúlt 4 év során. Kár, hogy kamu showműsorok alapján kell döntést hoznunk, és…..
Mi kell ahhoz, hogy egy ember elítéljen egy agressziót? Személyes és fizikai érintettség? Üzleti és politikai érdek? A magyarok nehéz helyzetben vannak – mint mindig. Próbálnak jól kiállni, de a kép, ami alapján döntést hoznak, durván torzított, hisztérikus politikai…..
Újabb fordulat! Gyurcsány lehet, hogy mégis! Vagy lehet, hogy mégsem? Most akkor igazságbeszéd volt, vagy mégsem? Na itt mondjuk, hogy megálló :) Ha már 2006 szeptemberében nem sikerült józanul gondolkodnunk, az idő most ad egy második sanszot. Lássunk tisztán őszöd…..
equally 2014.03.04 12:19:26
@h.kovacs:

a szimmetria (bár lehet ellene tiltakozni) nyilvánvaló ...

a média egyik tömbje ellenzékben mindig a társadalmat szolgálja - úgy persze, hogy a profitot, a bizalmat az ahhoz a tömbhöz tartozó politikai párt-tömb aratja le ...

az ATV-re és a Hírtévére, a NOL-ra és az MNO-ra ez egyformán igaz
Rendszerváltásról beszélni természetesen túlzás, hiszen ez még mindig (sőt, jobban, mint valaha) a jó öreg (neo)liberális kapitalizmus. Ezzel együtt, az átalakítás-csomag, amit a fidesz végrehajtott, döbenet és figyelemreméltó, már csak azért is, mert totál egybeesik a…..
A magyar társadalom próbálna beszélgetni arról, hogy vajon jó lesz-e nekünk az atom ”bővítés”, vagy sem, de odafent az egész ügyet igyekeznek minél gyorsabban keresztül nyomni, a parlamenti szavazást egy héttel hozták előre, hogy ne lehessen a társadalomban tudatosságot…..
Ukrajna: a 8. utas előugrik – újabb lehetőség a magyar baloldaliaknak ... belátni, mi történt 2006-ban Ma délután tüntetést lesz Budapesten, szolidaritás az Ukrán ellenállókkal. Gyönyörű gesztus, és mellesleg rádöbbenhetünk, rengeteget lehet tanulni az egész…..
Akik szeretnek politikai krimiket, thrillereket nézni, most összecsaphatják a kezüket, hogy hú, a mindenit! Egy igazán látványos manővert (hadműveletet) látunk most az LMP ellen, akik ismét kongresszusra készülnek, és ismét egy olyan kihívással kell megküzdeniük, amely azt…..
2011 novemberében volt, hogy Karácsony Gergely az MSZP-vel való összefuzionálást sürgette az LMP részéről (az ATV képernyőjén). Ma, 2 évvel később, a Népszabadság beszámol a hírről, hogy Karácsony megérkezett az MSZP székházba. Elképesztő belegondolni, mi lett volna, mi…..
A Nemzeti APEH lelepleződése óriási botrány egy gigantikus bűncselekmény nyomán, ami most a fidesz tankerhajó gyomrában robban – tetszett volna nekik nem lenyelni, hanem leleplezni a bűntényt. Volt választásuk. A robbanás órási (16x-os Watergate, 256x-os BKV, 1024x K&H), a…..
„Álszent az LMP nyilatkozata, hogy a fű fogyasztása betegség” – teszi címlapjára a 4K! Az ember nem érti, mi az ördög folyik a 4K!-ban, és ha nyomnak valamit, az tuti, hogy nem fű, hanem crack vagy speed, szóval meth. Döbbenet, amit a 4K! művel – felrúgja az értelmes…..