Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moin Moin

107 bejegyzést írt és 4171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nehezemre esik elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Novák a rezsim egyik élharcosa, de a videója kapcsán most megerőltetem magam és ránézek elsőként a magyar reprodukciós rátára (egy szülőképes nőre jutó átlagos élveszületések száma). Induljunk ki tehát az érvelésben ebből a két grafikonból…..
Moin Moin 2020.12.15 11:27:31
@HaFr: Fentebb írtam más okokat is - egyébként meg megjegyeztem, hogy lezsidóztál!:)
Moin Moin 2020.12.16 15:13:01
@Rodney_2: O.K. - akkor most hallani szeretném erről afeleséged verzióját!

Nem azt, amit neked, vagy az ismerősi-baráti körötökben mond, hanem azt, amit egyedül, este, a tükörnek sír el...:)
Moin Moin 2020.12.16 21:50:53
@Rodney_2: Nem vagyok irigy, miért lennék?
A miniszterelnökünk sosem csinált titkot abból, hogy a nemzetállamok EU-ját akarja, amely mindazonáltal finanszírozza az uralmát ("visszaadja a magyaroknak, ami jár nekik"), és az ellenzék sosem csinált titkot abból, hogy kullog az események után (már amelyik darabja egyáltalán veszi a…..
1000 leütés Inkompetens Európa 2020.12.12 13:38:54
Jelzem, én egyáltalán nem csalódtam ... persze láthatóan sokan igen; én csak azt mondom, az EU nem a jogállamról, nem a liberális demokráciáról szól, ami -- ismerve a modernkori Európa folyamatos megalkuvását a saját eszményeivel és ezért az időről-időre való bail-outot, amire az amerikaiak…..
Moin Moin 2020.12.12 16:52:58
@HaFr: Ahhoz merkelnek meg kéne tanulnia mosolyogni.
Moin Moin 2020.12.12 17:10:10
@HaFr: Ja, ha csak egy kis színésznőcske, akkor O.K. - mert ugye a múltkor már felvetődött róla, hogy talán orosz/Stazi-kém...
Moin Moin 2020.12.12 19:44:22
@HaFr: Valahogy így...: kepkuldes.com/image/f7ZpPi
Igyekszem sosem jósolni, mert az ember -- azokon felül, amik egyébként is adódnak -- nevetséges hibákba tud belefutni. De kérdezem, ki az, aki komolyan hiszi, hogy Orbán valaha is alá fogja vetni magát a tegnapi alkunak és valaha is meg fog valósulni Magyarországon a pénzek felhasználásának…..
Igencsak klasszikus vita folyik Brüsszelben, amiben a civilizáció éppen meghátrálásban van. A jogállam és a politikai döntéseken alapuló jogelmélet vitája lassan százéves: fő figurái akkoriban a jog uralmának elsőbbségét és normatív megalapozását hirdető Hans Kelsen, vele szemben pedig a később náci…..
Moin Moin 2020.12.11 09:05:01
@Honóriusz: Nem akarom részletezni az új szabáloyzás mellé kerülő ellenőrzési mechanizmusokat - de pl. arra is kitérnek, hogy mindent egyvalaki nyerne egy országban.
Moin Moin 2020.12.11 09:06:55
@Rodney_2: Ne haragudj, de nem kedvelem a horrorkomédiákat!:)
Állítólag a miniszterelnök győzni megy Brüsszelbe és megint leveri/leverte -- másképp, magyaros furfangra tanítja -- a nyugati operetállamokat és a Soros-fiúkat. Az Orbán-hívek ünnepelnek, megint sikerült.   Sikert sikerre, győzelmet győzelemre halmozunk. Nem sokkal ezelőtt az Orbán-hívek azt…..
A mindenkori német kormányok a XX. század második harmadától leginkább "lojális hátországként" kezelik Magyarországot, amelynek geopolitikai, gazdasági és valamennyi -- történelmi megalapozottságú -- kulturális jelentősége van számukra. Magyarország a közép-európai német túlsúly és ezen keresztül a…..
Moin Moin 2020.12.04 12:44:17
@Carmichael: Ha jól értem Pétert, ő azt mondja, hogy Orbánnak "a kényelmes logisztikai pozícióban lévő munkaerőpiac és az állam rendje (társadalmi békéje)" érdekében történt hatalomban tartásán keresztül lehetetlenítették el a németek egy "jobb pálya" magyarországi esélyeit.

Erre én azt felelem: ha valóban lett volna ilyen esély egy jobb pályára (megfelelő alkalmasságú és szándékú politikusok és az általuk megszervezhető politikai többség képében), akkor a németek egy pillanat alatt enfedik el az egyébként nem kellemes Orbánt. Itt a ma másodikként kommentelő Honóriusz felvetette, hogy jó lenne, ha a magyar ellenzék már tárgyalna Berlinben... Bizony, ez jó lenne - hadd mondjak ennyit!
A kérdés nem retorikai -- van baj vele, nem is kevés. Mindjárt például, hogy a liberalizmus mint gyakorlat/életmód nem létezik, ez egy ideológiai klisé, amit a bölcsészkarokon és a releváns konferenciákon meg lehet vitatni, a 18945. bőrt le lehet nyúzni a témáról, de végső soron mindig is csak…..
Moin Moin 2020.12.02 19:54:56
@HaFr: Holnap (csütörtökön, 3-án) ott lesz, 8:30 és 11 között - de ő csak belgyógyászati, endokrinológiai és diabetológiai ügyekkel fog foglalkozni ott is: magas vérnyomás, cukorproblémák, esetleg hormonzavar.
Piaci kofa: szembejön veled egy ügy és rászállsz. Elmegy, rászállsz a következőre. Eladnád magad és az ócska portékádat, de csak nem megy. Nem akartam durvábbat írni, pl. a légy meg az anyag kapcsán, mert nem. Az az olcsó örömködés, ami nemcsak a FB-társadalomban, hanem az ország vezetésére magukat…..
Moin Moin 2020.12.02 10:15:20
@HaFr: Igen: erre vonatkozott a kommentem elős része.

A jelenség és az eset azonban mindentől függetlenül is végtelenül komikus, hiszen az ókori irodalom óta körzöhej tárgya a híres álszent. bevallom, mikor megláttam a hírt és a Napirajzot is utána a Telexen, visítva röhögtem szegény Józsin az ereszcsatornán... Ugyanakkor eszembe jutott, hogy ennek az embernek a tragédiáját az a közeg okozta, amely miatt nem lehetett sosem az, aki. Ez nagyon tragikus.
Európai történeti és kulturális társaságok kezdeményezésére rajzolták meg a II.világháború fontos európai eseményei mentén haladó útvonalat, amely a Felszabadítás Útja nevet viseli. A 3500 km-s útvonalat Daniel Libeskind tervezte meg. „Az út – olvasható honlapjukon – túlhalad a nemzeti határokon,…..
Itt van ez a Demeter nevű ember, a legújabb határátlépő. Nincs azonban egyedül a silányságában, gondoljunk csak a legutóbb bevetett -- ismertebb -- harcosok közül Parraghra, Káslerre, Vidnyánszkyra, Palkovicsra, Vargára, Deutschra, Kövérre. A silányság alapvetően erkölcsi kategória, de van szabad…..
Moin Moin 2020.11.29 09:08:03
@morpho: Te tévedsz: ezek többé(-kevésbé) személyiségzavaros emberek - és mint olyanok, nem csupán a "nagyfőnök" utsításait követik, hanem (elsősorban) saját mentális késztetéseiket*. Ezek felett olyakor elveszítik azt a kontrollt, amelyet egyébként a számukra a hierarchiában és a mechanizmusban kijelölt szerep megkövetelne tőlük.

Ez egy nagyon jól leírt jelenség a politikai etolóciában.:-) Pl. Orbán sem mindent a saját "Orbán-tervét" követve tesz - sőt: annyira, de annyira látszik a magatartásán az egyre inkább felbomló személyiség és önkontroll-vesztés...

* Egyébként ez vezette őket a nagyfőnök mellé és szolgálatára is: egyszerűen erre motiválja őket a "saját bajuk".
Kezdetben csak szimpla megfázásos tünetek, végtagfájdalom, kicsit kapar a torkom, sebaj. A jól bevált  kalmopirin, és huss, már meg is gyógyultam. Amilyen gyorsan jött, úgy el is múlik - szoktam mondani. Két nap múlva nem fájt ugyan már semmim, de valami azért nem volt kerek, valahogy nem akaródzott…..
Moin Moin 2020.11.27 16:14:20
@Irbisz: @octy: Nos... Hogy is szokás mondani? "A személyes megtámadtatás okán...":

1.) Nem vagyok "vírustagadó": a SARS_COVID-19 é sannak mutációi valóban létező és speciális esetekben valóban halálos állapotot előídéző vírusok. Azonban. A halált nem "maga a vírus" okozza, hanem az általa a szervezetben kiváltott immunológiai túlreakció (ezt nevezik "citokin viharak" - mibenlétét nem írom le, aki akarja, ott az immunológia-könyv).

2.) Az említett speciális esetek alapvetően két okra vezethetők vissza - gyakran a kettő egyszerre van jelen egy páciensnél:
- idős korral járó, vagy súlyos krónikus betegésg következtében leromlott szervezet,
- genetilai hajlam a túlreagáló immunválaszra. (Ez utóbbi érdekes és aktív kutatási terület; jelenleg az esetgyűjtés folyik, nagy erőkkel.)

3.) A nemzetközi esetirodalomban nagyon kevés az alapbetegség nélküli, fiatal, jó fizikai állapotú haláleset - amelyek pedig vannak, azkról ygakran kiderült, hogy valójában felfedezetlen kóron állapotok (pl. genetikai betegségek is) húzódtak a háttérben.

4.) Ami a belga és holland intenzív ellátsra szoruló betegek németorzsági kezelését illeti (és itt kéyntelen vagyok ízlésem ellenére szeméyles szálat behozni): a feleségem vezeti egy német egyetemi oktatókórház COVID-19-Stazionját tavasz óta, maguk is kezeltek hollandiai (Nijmegenből érkezett) betegeket. Azért kerültek ezek átszállításra, mert a holland (és belga) nagyvárosok intenzívterápiás központkai a közelből beszállítottakkal telítődtek és nem más (esetünkben pl. amszterdami, vagy utrechti) klinikákra vitték a betegeket, hanem a közelebbi német klinikákra, amelyek leherheltsége seom közelítette meg a kritikus szintet. (Pl. a münsteri Universitätsklinik fogadott több pácienst - kaptak is a holland királyság ajándékaként érte friss matjest...:) )

5.) Am eml-tett késői szövődméyneket is alaposan elemzik, ezek zöméről az derült ki, hogy lényegében egyfajta "poszttraumás sokk", a "Majdenbelehaltamahaláloscovidba!" lélektani utóhatásai - jellemzően a"krónikus fáradtság és depresszió". Valódi, fiziológiai elváltozás azoknál fordul elő (kis esetszámmal), akiket lélegeztettek, mert (a citokin vihar miatt) a tüdejükben hegesedések léptekl fel. Ezek az esetek túlnyomó többségükben dokumentáltan egyéb krónikus betegségben szenvedő pácienseknél fordulnak elő. (Egyébként maga a lélegeztetés is - ha az invazív - okozhat időleges károsodást, pl. a másodlagis fertőzések által.)

6.) Mi van még...? - ahoyg szegény Esterházy írta a Hrabal könyvében: ja, igen! A társadalmi és gazdasági hatások! Mármint a "politikai járványkezelés" hatásai. Ebbe most nem mennék bele - mint ahogy abba sem, hogy a kiugró halálozási rátájú populációknál (USA, az elős észak-olasz hullám, Belgium, vagy Dél-Amerika) féle (jól leírt) hatások működtek közre. Erről talán majd legközelebb - ha ismét leinkomoetenseztetek!:-)
Szokásomtól eltérően nem az ellenzéki pártok iránti szkepszisemnek akarok hangot adni. Ezt a kérdést már többször körbejártam kezdve az objektív tényezőktől (a magyar nép történelmi múltból örökölt közösségi inkompetenciáitól -- nem elválaszthatóan a függetlenségi etnicizmus nemzetromboló politikai…..
Moin Moin 2020.11.27 09:46:05
@Fülig José: Te elmész és leszavazol majd az egyesült ellenzékre?

Igen?

Akkor máris nem olyan reménytelen ügy ez!:)
Moin Moin 2020.11.27 14:07:22
@Reding Roli: Erst kéne épp ezért egy "ellenzéki titkosszolgálat" (kb. mint volt a Fidezsnek az Ud Zrt. volt). És kéne az is, hogy tudják előre, kiket neveznek ki rendőri vezetőknek, kapitánysági szintig bezárólag.

Aztán kitakarítani a Fidesz-kollaboránsokat a saját sorokból (maradna egyáltalán valaki pl. az MSZP-ben?:-) ).

...De az ellenzéknek még a leginkább a Fidezs eltakarítását komolyan akaró(?) része sem gondol erre. Így nem is tudják meggátolni a Fidesz választsi vereség utáni elsöprő támadását!
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
Moin Moin 2020.11.22 21:50:45
@HaFr: "Mit der Scheiße beginnt erst das Leben" - írta Hundertwasser még 1979-ben...

..."Lesz magyar újjászületés!"
A budapesti Városháza természetesen. Az előzmény? Kézenfekvő értelmezések szerint a Fidesz közös listára akarja kényszeríteni az ellenzéket a választójogi törvény néhány nappal ezelőtti módosításával. A célja a lista összegyurcsányozása és MSZP-általi korrumpálása. A próbaüzem már zajlik a…..
Tamás Gáspár Miklósnál kevesen látják jobban, hogy a marxizmus nem összetévesztendő a politikai (státus-, jog-, elismerési és identitás-) egyenlőségért változatos erővel és felállásban nagyon régóta harcoló aktivisták, politikusok, mártírok, kultúrértelmiség, miegymás fluktuáló ideológiáival. Írt is…..
Moin Moin 2020.11.17 13:30:31
www.youtube.com/watch?v=fH6uds7Ct7E - hallgasd meg 12-szer és majd meglátod, szimpatizálni kezdesz TGM-mel!

Ha mégsem, akkor neked a jogállam való...
Moin Moin 2020.11.17 16:48:28
@Gery87: Ez nem a kapitalizmus hibája: az, hogy hazsnosítsunk a magunk számára minden elérhető erőforrást, már az evolúció kezdetén megjelent mint alapkésztetés. Lényegében ez az evolúció motorja.

Mi sem természetesebb, mint hogy az ember mint evolúciós termék szintén génjeiben hordozza ezt a késztetést. Emiatt sem képzelhető el, hogy a "zöldek" önkorlátozó, nemnövekedő filozófiája (vagy épp a kereszténység, kommunizmus, stb.) alapvetően és tartósan legyen képes hatást gyakorolni az emberiségre.
Majdnem mindenkinek jobb lenne -- az európai nemzeteknek és ázsiai orientációjú magyaroknak --, ha ki tudnának vágni minket az EU-ból, de persze nem tudnak (és nem akarnak, vö. gazdasági érdekek). Az európai orientációjú magyarok (a harmadik csoport) egy kicsit szenvednének, de legalább okát látnák,…..
Moin Moin 2020.11.17 10:31:28
Moin Moin 2020.11.17 10:54:39
@miért: Di Mudda sollt si scho zuam Teuffi schern - 's sog i enk!:)))
Karácsony népszerű. Nem is lehet nagyon kikezdeni. Ráadásul úgy tűnik, flörtöl a közös ellenzéki kormányfőjelöltséggel. Mit lehet tennie Orbánnak, ha biztosra akar menni vele szemben? Én magam nem hiszem, hogy ez az ellenzék bármilyen felállásban, bárki vezetésével le tudná győzni a Fideszt az…..
Moin Moin 2020.11.14 10:25:27
@HaFr: Nem hülyéztelek le. Igazatok van - csak kevesen vagytok.

Azt tudom, hogy nem értesz egyet: hiszen ha egyetértenél, nem írtad volna a posztot. Én azonban inkább azt nézem, mit gondol a kis ellenzéki választó. Neki Gyurcsány nem akkora baj.
Moin Moin 2020.11.14 10:57:47
@HaFr: Ez a momentumos giccs tetszik!:) Valóban: a Momentum egy nagy giccs.
Moin Moin 2020.11.14 12:18:16
"Pártlistát az a párt állíthat, amely - legalább kilenc megyében és a fővárosban - legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított" - ez az egyik pont, amin a kormány 2020. november 10-én, a dátumbélyegző szerint 23:59 perckor T/13679. számon benyújtott javaslatával módosítanák…..
Moin Moin 2020.11.11 11:24:17
@Rodney_2: Nem a kamupártok ellen születik ez a „törvény”, hanem a plurális demokrácia ellen, az eufemisztikusan „hegemónnak” nevezett diktatúra védelmében.
Hiba – vagy épp szándékos terelés – úgy beállítani a ma Magyarországon fennálló politikai berendezkedést, mintha az egy valódi plurális-képviseleti demokrácia lenne, mert annak a legfontosabb működésbeli (és nem csupán látszatintézményekben megtestesülő) ismérvei hiányoznak 10 éve. (Hogy melyek lennének ezek a működésbeli ismérvek, nem sorolom, aki nem szándékosan teszi a hülyét, maga is tudja; te is tudod.) Éppen ezért a helyzet stratégiai értkelésénél abból kell kiindulnunk, hogy csak két „tömb” van:
- A diktatúra hatalmi gépezete,
- A diktatúrát felszámolni akaró pártok és támogatóik masszája.
Ebből a felállásból nézve pedig semmi különös nincs abban, hogy egymással homlokegyenest ellenkező történeti, társadalmi ideákat követő, ám „a pluralizmust” most, ebben a helyzetben elérendő célnak tartó emberek és pártok együtt harcolnak – még akkor is, ha e pártok közül esetleg vannak, amelyek később valamiféle kontraszelektív (pl. etnicista) államban gondolkodnának. Ennek „kiiktatása” ui. majd akkor válik feladattá – hasonlóan „a kormányzáshoz” is, ha már:
- Legyőzték a diktatúrát,
- Eltakarították annak hatalmi gépezetét, kulcsponti személyeit és intézményeit, vezetőit vád alá helyezték (bőven lesz miért!) és elvonták 8esetleg elrejtett) anyagi forrásait.
Mást most nem is írnék…
Moin Moin 2020.11.11 13:08:48
@Rodney_2: A különbség Orbán rendszere és "az ellenzék" között nem politikai és nem is társadalmi meghatározottságbeli, hanem pszichiátriai: ez az antiszocilális személyiségzavarban szenvedők rendszere.

Természetesen: sem a Momentum, sem a többiek nem "perfekt demokraták" - és igaz az is, amit a drága-drága Rákosi el'társ mondott: nehéz dolog szocializmust [itt:liberális demokráciát] építeni kilencmillió fasisztával!:-)))
Moin Moin 2020.11.11 20:15:42
@white999: 1.) A fogalmatlanok a Fideszre szavaznak, rájuk nem kell erőforrást pazarolni.

2.) Nem kell eleve gyenge láncszemeket oadengedni - és preventív-offenzív üzemmódban kell prezentálni az "igazi" jelölteket. És itt is megismétlen: a fogalmatlanokra hat csak a kormánypropaganda.
Íme először is a világ hatékonysági (és az ezzel nagyjából szinkron jóléti) állapota történeti kitekintésben:       _________________________________________________ Aztán a kritikus differenciálódási időszak lebontva régiókra: Lehet itt mindenféle kifogást, magyarázatot és…..
Moin Moin 2020.11.08 13:07:21
@Kabai Domokos Lajos: 1.) A "tényleges világazdasági súly" önmagában egy semmit sem jelentő lózunk. Mert nagyon is lényeges, hogy azt a bizonyos "hányadot" hányan és milyen technológis és tudás, továbbá miféle társadalmi stratégia birtokában állítják elő. (Ez utóbbi, a társadalmi stratégia döntő az ún. "elsőkénti innovációban", azaz egy-egy új, a későbbiekben az egész technológiát alapvetően átformáló "találmány" létrehozásában. (E téren pl. Kína rettenetesen el van maradva...)

2.) Ha "a tényleges világgazdasági súlyt" nézed, akkor kedvenc Szent Oroszországot a béka segge alatt van: egy törpehatalom.:) ...Kína "tényleges világgazdasági súlya" pedig - ahogy a Facebookon ma Péter leírta - "technológiai alapjai nagy részét" illetően nyugati produktum...

3.) "Alternatív balosokra" nem szokás komoly, tárgyszerű vitákban hivatkozni - mint ahogy kilógó pöccsel se lépünk be az operába.:)
Akár a soros (vagy a rendezvényen elhangzott freudi nyelvbotlás szerint „sörös”) elnökség mottója is lehetne. Ez azonban nem egy mottó, hanem az Egy csésze Németország estünk díszvendége, Johannes Haindl német nagykövet kedvenc idézete. A nagykövet és Póth Attila, az ARD magyarországi tudósítója…..
Moin Moin 2020.11.08 06:59:30
Az EU-pénzek túlárazott improduktív beruházásokba öntésének olajozott gyakorlata, amelynek során -- hogy, hogy nem -- feltűnően sok "hazai" követ kell felhasználni és aminek magas hányadát a notóriusan rosszul átlátható építőipari cégeknek egy szűk csoportja végzi, ismert az ország lakossága előtt,…..
Moin Moin 2020.11.01 09:36:15
@HaFr: "Elsózott és romlott, akár az ország"
(Dürrenmatt)
Moin Moin 2020.11.01 12:14:03
@tatárfejű kutya: Az EU nem tudja megoldani a világ összes népének (a leginkább a saját, hibás társadalmi stratégiáiból szervesen következő) problémáit. Az EU nem világhadsereg, amely odamegy és odavág - pláne nem úgy, ha az adott nép, amelyet boldogítnai kellene, tulajdonképpen önmagátó, totálisan idegennek érzi a demokráciát, a meritokráciát, a (nőkre, melegekre, politikai és etnikai kisebbségekre stb. is kiterjedő) egyéni és közszabadságot, a világnézeti és véleményszabadságot és még ezer olyan dolgot, amelytől Hollandia, Új-Zéland és Finnország jól élhető, Afganisztán, Lengyelország és Magyarország meg nem annyira...

Ami az "üzletelést" illeti: te is veszel kenyeret attól a péktől, akitől egyébként elválaszt, hogy ő veri a feleségét-gyerekeit, te meg nem. Te is elfogadod a fizetésedet attól a főnöködtől (remélem, ez csak egy hülye példa!), aki néz pedofil pornót. ...De nem jársz össze velük, hogy közös elvek és gyakorlat alapján bar átzokkatok - mint Orbán az abortuszellenes sötét diktátorokkal is, a minap. Szóval: a lényeg az, ahogy te élsz, nem az, hogy más portája előtt összesöpröd-e a szemetét.

...Ami konkrétan a magyar világ "megregulázását" illeti: a magyar GDP az össz-EU GDP-jének nem egészen egy százaláka (most, hogy a britek kiléptek - mert előtte 0,65%-a volt!). Ez a statisztikai hibahatáron belül van nekik. Ha kiverik Orbán miatt a balhét és emiatt nem tud nyugodtan termelni az Audi Győrben (ahol egyébként nem "ingyen" kapják meg a magyar munkaerőt, hanem magar viszonylatban jó fizetések és munkavállalói jogok-juttatások vannak, akkor megszakad a nemzetközi termelési és kereskedelmi láncuk, emiatt akáz százezer számra lezsnek német emberek munkanélküliek. És: mondjuk, hogy Merkel "elzavarja" Orbánt. Kit tesz a helyére? Olyasvalaki kellene, aki az ország zöme által legitim vezetőként van elismerve; külöben az ország káoszba zuhanhat - ami miatt viszont nem biztos, hogy termelhet az Audi - innentől meg ld. fentebb!:)

Merkel német miniszterelnök, nem pedig magyar választópolgár - ez utóbbiak dolga a saját orszéguk rendben tartása.
Moin Moin 2020.11.03 17:37:59
@tompus: A te fejedben ezzel szemben...?:)

(Ide egy a gyakorlatban is kivitelezhető javaslat kellene - annak step by step-stratégiájával együtt!)
A Fidesz szavazói a választókorú népesség egyharmadát teszik ki, ebből csinál parlamenti kétharmadot -- majd Orbán kormányzati rendszerének felépítése és informális hatalma révén abszolút hatalmat -- elsősorban a propaganda, a választási rendszer, a választások napján történő legális, féllegális és…..
Moin Moin 2020.10.31 15:49:27
@Reding Roli: O.K. - de mit mondjanak?

...Hogy "Mindmeghaltok!"?:)))
Mitől is keresztények a katolikus és a protestáns egyházaink? Nyilván ezzé teszi őket először is az alapításuk, aztán a hagyományuk, a liturgiájuk, továbbá mert annak mondják magukat. Mindezek a dolgok azonban már csak azoknak érdekesek, akik belül vannak az egyházon és ilyenként kielégítik őket a…..
Moin Moin 2020.10.29 09:19:14
A katolikus, az evangélikus és a kálvinista egyházak legkésőbb a vesztfáliai békében maguk deklarálták, hogy kb. basznak ők a Krisztusra... Kőkemény világi hatalmak akarnak lenni! (A kép mutatja: éppen egy csomó különböző felekezebelii pap eszküszik fel valami kurvára elvilági dologra: hu.wikipedia.org/wiki/Harminc%C3%A9ves_h%C3%A1bor%C3%BA#/media/F%C3%A1jl:Westfaelischer_Friede_in_Muenster_(Gerard_Terborch_1648).jpg )

Van persze néhány "félbolond", mint az Iványi, aki még komolyan veszi a krisztusi elképzeléseket - meg is lehet nézni, hova jut a gyülekezete a "keresztény államban"!:( Nem lenne szabad arról az apróságról elfeledkeznie egyetlen keresztény hívőnek se (inkl. papok), amit a Jézuska mondott (állítólag...): "Az én királyságom nem e világból való." Mert ez a lényege az egésznek!