Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyanus

77 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dönts a legjobb mellett, ne csak a jó mellett. Azt mondod, "Jogom van rá, hogy bármit megtegyek." De nem minden van a javadra. "Jogom van rá, hogy bármit megtegyek."  De nem minden építő." (1 Korinthus 10:23,  NIV fordítás) Néhány dolog nem feltétlenül rossz - egyszerűen csak…..
"A bűn fizetsége a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet Jézus Krisztus, a mi Urunk által." (Róma 6:23, NLT fordítás) A Bibliában, Róma 6:23-ban azt olvassuk, hogy "A bűn fizetsége a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet Jézus Krisztus, a mi Urunk által."…..
"Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelemeskedjetek kívánságainak. ... Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az…..
"Ha szeretnéd tudni, hogy Isten mit szeretne, hogy tegyél, kérdezd meg Őt, és örömmel elmondja majd, mert mindig kész arra, hogy bőségesen adjon bölcsességet mindenkinek, aki kéri tőle." (Jakab 1:5, NIV…..
"Isten szeretné, ha felnőnénk, hogy megismerjük a teljes igazságot és szeretetben adjuk tovább - mindenben úgy, mint Krisztus." (Efézus 4:15 MSG ford.) Isten szeretné, ha felnőnénk: "Nem arra vagyunk elhívva, hogy gyermekek maradjunk" (Efézus 4:14a Phillips). A te mennyei…..
"Engedjétek, hogy a Szellem megújítsa a gondolataitokat és hozzáállásotokat." (Efézus 4:23, NLT fordítás) A változáshoz újfajta gondolkodásra van szükség. Ahhoz, hogy változzunk, meg kell ismernünk az igazságot és el kell kezdenünk jó döntéseket hozni, de azt is meg kell…..
"A hívők közössége egy szív és lélek volt...minden javuk közös tulajdon volt." (Apcsel. 4:32 NASB fordítás) Amikor nagylelkűek vagyunk egymással, akkor közelebb kerülünk egymáshoz, és ennek közösségteremtő ereje van. Valaki a gyülekezetemből küldött nekem egy levelet…..
 "Legyetek barátságosak mindenkivel. Ne legyetek büszkék és ne gondoljátok magatokat okosabbnak másoknál. Szerezzetek barátokat az átlagos emberek közül." (Róma 12:16 - CEV fordítás) Mindenki igaz barátot keres - nem csak ismerősöket, hanem olyan embereket, akik melletted…..
"Ne fáradjunk el a jó cselekvésében, mert a megfelelő időben élvezni fogjuk a munkánk gyümölcsét, ha nem adjuk fel." (Galata 6:9 NIV) Amikor az életben késnek a dolgok, ne bátortalanodj el. Tarts ki. Ne add fel! Az Izráeliek feladták, ezért nem jutottak be az Igérte…..
"Potifár... Józsefet tette meg személyi intézőjévé. Az egész háztartását, és minden javát a gondjaira bízta. Attól a naptól fogva, amikor Józsefre bízták urának a háztartását és minden tulajdonát, Az Úr áldása volt Potifár háztartásán József miatt." (1Móz 39:4-5a…..
"Isten mindegyikőtöknek adott különleges képességeket; arra használjátok őket, hogy segítsetek velük egymásnak, tovább adva másoknak Isten sokféle áldását." (1.Péter 4:10 TLB) A jelentősség többet ér a pénznél. Amikor majd a Mennyben leszel, Isten nem azt fogja…..
"Le fogja törölni a könnyet a szemükről, és nem lesz többet halál, vagy szomorúság, vagy sírás, és fájdalom. Mindezek örökre elmúlnak." (Jelenések 21:4, NLT fordítás) A mai modern kultúra sok dolgot mond nekünk arról, hogy milyen is lesz a Menny. A legtöbbje nem a…..
 "Felmegyek az őrtornyomba és várom, amit az ÚR üzen nekem, hogy továbbadhassam, és milyen választ ad majd a panaszomra. Az Úr ezt a választ adta nekem: "Írd le világosan, táblákra, amit kijelentettem neked." (Habakkuk 2:1.2 TEV fordítás) Mivel Habakkuk leírta, amit az ÚR…..
"A mag, ami a tüskés gyomok közé esett olyan, mint azok, akik hallják Isten tanítását, de hagyják, hogy az aggódás, az anyagi javak és az e világi élvezetek visszatartsák őket a növekedéstől és attól, hogy jó gyümölcsöket teremjenek." (Lukács 8:14 , NIV fordítás) Isten…..
"Számomra az elégedettség nem a gazdagságban van, hanem, ha láthatlak téged és tudhatom, hogy minden rendben van közöttünk. És amikor majd a mennyben ébredek fel, tökéletesen elégedett leszek, mert színről színre láthatlak." (Zsoltárok 17:15 - TLB fordítás) Az élet nem a…..
"A bölcs ember előrelátó. A bolond megpróbálja becsapni magát és nem néz szembe a tényekkel."(Péld 14:8 TLB fordítás) A pénz egy olyan eszköz, amit Isten céljaira kell használnunk. Nem arra van, hogy felhalmozzuk, hogy tároljuk, és sem arra, hogy imádjuk! Azért van, hogy…..
"Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben gonosz emberek rosszat tettek ellene. Tehát ne fáradjatok el, és ne hagyjátok abba az erőfeszítést." (Zsidók 12:3, NCV fordítás) A mentális egészséged megőrzése miatt fontos, hogy az elmédet a helyes dolgok felé…..
"Ha nagyon komolyan veszed, hogy megtalálj engem,és mindennél jobban szeretnéd, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni." (Jeremiás 29:13. - Angolból szabadon fordítva - MSG) Nem tudom hol vagy ma. Lehet, hogy messze vagy Istentől. Talán évek óta nem voltál gyülekezetben,…..
 "Leborultak előtte, és imádták Őt. Kinyitották az ajándékaikat és kincseket adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát." (Máté 2,11 NCV fordítás) Több mint 50 éve szokás a családomban születésnapi partit tartani Jézusnak. Mindez akkor kezdődött, amikor 3 éves koromban…..
"Semmiért ne aggódjatok; helyette mindenért imádkozzatok. Mondjátok el Istennek, amire szükségetek van, és köszönjetek meg neki mindent, amit eddig tett. És meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét, ami minden értelmünket meghaladja. Az Ő békessége őrizni fogja a szíveteket és…..
"..Olyan nagy teher nehezedett ránk, hogy már teljesen feladtuk a reményt, hogy életben maradunk. Magunkban már fel is készültünk a halálra. De ez is csak azért történt, hogy többé ne magunkban bízzunk, hanem Istenben, aki még a halottakat is feltámasztja." (2.Korintus 1:8b-9 -…..
Napi remény A hit fontossága 2014.11.15 03:00:00
"Mert az ÚR szeme körbejár az egész földön, hogy megerősítse azokat, akik teljes szívvel odaszánják magukat neki." (2Krón 16,9a NLT fordítás) A Biblia három dolgot mond el a hit fontosságáról. 1. Isten keresi a hűséges embereket. Isten fizikailag, láthatóan, aktívan…..
 "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1, NLT fordítás) A Biblia azt mondja, hogy nem leszel tökéletes az után, hogy keresztény lettél. Ha valaki azt mondja neked, hogy igen, az nem mond igazat. Hibázni fogsz, és el is fogsz bukni néha. És…..
 "A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki aki elsieti a dolgát, ínségbe jut." (Példabeszédek 21:5 - ESV fordítás) A csendességi idő megtartása olyan, mint sok más tevékenység amit csinálnál az életben - legalább egy szempontból. Ha van terved, segít a…..
"Bárki, aki erősen betekint a tökéletes törvénybe...és abban megmarad - nem felejti el, amit hallott, hanem teszi azt - áldott lesz abban, amit tesz." (Jakab 1:25 - Angolból szabadon fordítva) Ha komolyan veszed azt, hogy szellemileg erős és érett legyél, a legjobb szokás amit…..