Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. Laci

57 bejegyzést írt és 2151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretjük a telefonunkat használni, hogy mindig elérhetőek legyünk és mi is elérjünk másokat. Azonban gyakran járunk úgy, hogy egész nap úton vagyunk és egyszer csak lemerül a telefonunk. Volt már veled is olyan, hogy nem volt közeledben konnektor és nem volt lehetőséged feltölteni a telefonodat,…..
Szinte hetente jönnek a bejelentések a budapesti járatnyitásokról, nagyon helyes. A legfrissebb, tegnapii bejelentés arról szól, hogy Szófiába is repül novembertől a Wizz Air Budapestről, ami nem csak a 3-4 ezres jegyek miatt kúl, de több szempontból is érdekes fejlemény. De először a paraméterek.…..
M. Laci 2016.02.27 09:01:06
@csadeev:

még csak nem is biztos, hogy szebb :) csak messzebb.
Pálferi Szeretetmohóság 2009.11.13 15:23:00
A szeretetéhség természetes, normális, helyes. Eszünk, jóllakunk és jól vagyunk. Ám ezt összekeverhetjük a szeretetmohósággal. Amikor a másiktól származó szeretetre mohón vágyakozunk. A mohóság annak a tünete, hogy nehézségünk adódott a szeretettel, szeretetkapcsolattal. Ez…..
M. Laci 2010.08.06 11:03:06
@qaz123:

Az a helyzet, hogy a legtöbben (pálferi által optimistáknak nevezett pszichológusok szerint kb. 95%) valamilyen mértékű "szeretetmohóságban" szenvedve éljük felnőttkorunkat.

Igazából az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e, és törekszünk-e arra, hogy a párunkat a "gyenge" pillanatában megsegítsük (kielégítsük az ilyenkor túlzottnak tűnő érzelmi szükségleteit), és amikor mindketten "gyengék" vagyunk, a kialakuló krízist az érzelmeken felülemelkedve, racionálisan kezeljük, amíg a vihar elül.
M. Laci 2015.11.27 10:52:56
@Kulics:

Kedves Kulics,

Pálferi egyik hallgatójaként kezdtem szerkeszteni ezt a blogot, még a palferi.hu veboldal indulása előtt, a (számomra) érdekes témák egy-egy gondolatának szerkesztett összefoglalásával. Amikor a "hivatalos" veboldal elindult, ez a blog igazából szükségtelenné vált.

A szeretetmohóság fogalmára két előadásból emlékszem, az egyik az az a régebbi előadás (az a helyzet, hogy a dátumát sajnos nem írtam ki, de biztosan meg lehet találni) amiből a fenti mondatokat kiemeltem. Nem igérem, hogy most rögtön, de meg fogom keresni, pontosan melyik az.

A másik egy nyitott-akadémia előadás, amelyet a pax tv rögzített és a youtibe-on teljes terjedelemben megnézhető / hallgatható, ha jól emlékszem, a "mitől igazi az igazi" című előadás, itt említ egy amerikai szerzőt is, aki bővebben foglalkozott ezzel.
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
M. Laci 2014.09.30 12:12:55
@waldorfbalcon:

Az összeg reális, még a 100 ezer is.

De az, hogy nincs (ennek megfelelő mértékben) jelezve, az nem reális. Pertársaságba kell tömörülni és megverni az ilyen, rosszul jelzett parkolókban vadászó köztereseket.
M. Laci 2014.09.30 14:47:10
@Golf2:

kurvára nem lopom a pénzt, viszont van mozgássérült ismerősöm, akit cipeltem már a karomban, mert faszfejek ráparkoltak a jól láthatóan kékre festett parkolóhelyre. érsekújvári rendszámú bmw-vel. ha van szabad kezem, letöröm a csávó tükrét, az is lesz neki százezerbe.
M. Laci 2014.09.30 14:51:19
@waldorfbalcon:

Amit a rendőrök és a közteresek csinálnak, az elég bicskanyitogató, pár hete volt indexes vagy totálkáros cikk arról, hogy óbudán lakótelepi parkoló árnyas fáinak lombja közé bújt a mozgássérült parkoló tábla, a felfestés pedig vagy sosem volt, vagy teljesen lekopott, és ott is büntettek 50 ezrekre, naponta többször is.

a sorozat utolsó cikke arról szólt, hogy a valamelyik hivatal (miközben nem az ő dolga) felfestette a parkolóra a jelzéseket.

ez a fajta tahóság, amikor kibaszásból büntetnek a törvénytiszteletet nem segíti, viszont rontja.
Véleményem szerint az EP választás eredménye nem katasztrofális. Az ellenzéki koalíció most is kb 26 százalékot hozott, mint áprilisban, csak most külön-külön. Kiderült, hogy ennek sokkal nagyobb részét adja a DK és az Együt. Kiderült, hogy amikor a koalíciós tárgyalások…..
M. Laci 2014.05.26 21:37:12
@Brendel Mátyás:

Mesterházy ma lemondott, de a Zindex is írta, hogy ha elfogadják a lemondását, nagyobb kutyaszorítóba kerül az MSZP, mintha nem fogadják el. Nehéz dolog ez a pártvezetés.
M. Laci 2014.05.26 21:41:30
@Brendel Mátyás:

a lengyel kormánypárt legfeljebb a lengyel ellenzék (PiS) szemszögéből nézve liberális, egyébként európai liberális szemmel inkább konzervatív. a pártelnök miniszterelnök kasub nemzetiségű, amit (hogy magyarok számára érthetőek legyenek a viszonyok) talán a székelyhez tudnák hasonlítani, lengyelebb a lengyelnél. annyi a különbség, hogy még saját nyelvük is van. itt van lengyelország wiki oldala kasubi nyelven:

csb.wikipedia.org/wiki/P%C3%B2lsk%C3%B4
M. Laci 2014.05.26 23:17:33
@Brendel Mátyás:

évtizedek óta Magyarországon élő lengyeleket kérdeztem, hogy mit gondolnak a kasubokról, gurálokról stb. az átlag lengyelt egyébként nem nagyon lehet elhelyezni a magyar koordinátarendszerben. a PO-támogato, tehát a te értelmezéseden liberális lengyelek két héttel ezelőttig imádták Orbánt (akkor mondott valamit ukrajnáról, amiért most haragszanak).
Varánusz Le vagy tojva, Unió! 2014.05.26 00:04:04
Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás…..
M. Laci 2014.05.26 09:05:33
@75. Vladys:

én örülök, hogy bejutott az LMP, de ez nem maguknak köszönhetik, hanem a szavazóknak. még egyszer INGYEN nem kapnak esélyt. tessen dolgozni.

drága LMP, mi volt ez? ez nektek kampány? ne már.
M. Laci 2014.05.26 09:23:51
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:

Mindenkinek csak ezt tudom mondani.

Érdemes észrevenni, hogy nem kollektív jelenségről van szó, egyéni személyiségvonás, hogy valaki rákattan egy ilyen dologra vagy sem.

(Mindazonáltal elég óvodás dolog ez a mutogatás :-)))
M. Laci 2014.05.26 09:27:48
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:

Hát, én szóltam, a többi rajtad múlik.
A múlt szerdai itt. Szerda van és nekem van mára egy jó és egy rossz hírem. A jó (?) hír, hogy ma megismerhetjük Zsófi apját, a rossz pedig az, hogy ma jön a lány utoljára. Hiányozni fog. Zsófi mai kelléke tehát az édesapja, aki a pszichológus háza előtt várja a lányát.…..
M. Laci 2012.12.13 18:49:46
palferi.blog.hu/2009/05/28/igazsagbolt

Egy férfi mászkál a Kálvin téren, nézegeti a kirakatokat, és az egyikben lát egy kicsinyke táblát, alig lehet észrevenni: IGAZSÁGBOLT. Ez felkelti az érdeklődését, bemegy. Ott áll a pultnál egy nagyon csinos hölgy, megszólítja.
– Szeretnék érdeklődni: itt tényleg igazságot lehet venni?
– Természetesen. Mindenféle igazságaink vannak: tudományos igazság; a férj és a feleség igazsága; részigazságokat is árulunk. Nagy a választék, erre specializálódtunk.
Erre a férfi elgondolkodik, hogy milyet vegyen, majd bizonytalanul megkérdezi:
– Teljes igazságot lehet kapni?
– Ahhoz át kellene fáradni a belső terembe, ott egy úr fogja kiszolgálni.
A férfi bemegy, megszólítja az urat:
– A teljes igazságot szeretném megvenni, mibe kerül?
– Teljes igazság...? Sose lesz nyugta.
– Olcsóbban nem lehet?
– Sajnos nem, az olcsóbb áruk elöl kaphatók.
– Akkor elnézést, majd később visszajövök...
Mint akit ölnek, törzse hanyat dült, lába kalimpált, csontos mellem alá gömbölyű keble szorult. Szép pajtásom, az égszín pillantású kisasszony, fürge, fiús-alakú, lányos-aranyhajú szűz, most szepegett:”Mit akarsz te bolond?Tréfáltam, eressz el!” Tűzben a…..
Miközben néhány poszttal korábban arról írtam, hogy kell-e és lehet-e a Jobbikot politikai karanténba helyezni, paradox módon közismert, hogy létezik ma Magyarországon olyan politikus, aki máris karanténban van és látványos erőfeszítésekkel próbál kikerülni onnan. Nem kell…..
M. Laci 2012.03.21 22:48:03
@Blogger Géza:

tehát nem vagy rá kíváncsi, köszönöm, kaptam tőled ajándékba pár perc alvást :-)

jó éjt
M. Laci 2012.03.21 22:52:10
@Joe84:

persze, mindenki lejáratódott, de Fodor azon kevesek közé tartozik, aki miniszteri pozícióról mondott le, mert az elveivel nem fért össze az, amit csinálnia kellett.

az imidzsén persze sokat rontott, hogy beállt Gyurcsány mögé, de az vessen rá követ, aki egyszer sem szopta be valami nagybeszédű vigéc dumáját.
Kemény fellépést sugalló akcióval üzent hadat az illegálisan pakolóknak a litván főváros polgármestere. Artūras Zuokasnak elege lett a parkolási tilalmat rendszeresen figyelmen kívül hagyó luxusautó-tulajdonosokból, páncélozott katonai szállító járművel hajtott át Vilnius…..
M. Laci 2011.08.02 14:54:11
@Kajlat:

szájkarate.
Az előbb véletlenül belefutottam a Különben dühbe jövünk-be valamelyik magyar csatornán, és egy ideig össze voltam zavarodva tőle. Pontosabban nem a filmtől, mert az továbbra is ugyanaz a nem túlságosan bonyolult, infantilis buli volt, mint eredetileg, hanem a szinkronon. Mert hát…..
Amikor valaki boldogtalan, amikor úgy érzi, elszívják előle a levegőt, s hogy minden öröm elveszett a világból, akkor a pszichiátria depresszióról beszél. Mi azonban, akik nem hiszünk a dajkamesékben, tudjuk: az illetőt valójában dementorok támadták meg. Ebben az írásban azt…..
Peter Falk 83 évesen, június 24-én halt meg Beverly Hills-i otthonában. Világhírűvé az a Columbo című sorozat tette, ami legalább olyan intézmény lett Magyarországon, mint a Derrick vagy a Dallas. Columbo ballonkabátja, kitaposott cipője és szivarja bevonult a hazai sorozatpanteonba…..
M. Laci 2011.06.28 23:53:31
@Meg6ó:

Ez az :-)

Gyönyörű film.
M. Laci 2011.06.29 00:00:16
@zsoltix:

apai nagyapai dédapja, így megfelel...?
a vezetéknév öröklődése sokat segít :-)
M. Laci 2011.06.29 00:01:20
@zsoltix:

apai nagyapai dédapja, így jó?
a vezetéknév "öröklődése" elárulja :*)
Ha volt is felszabadult öröm tegnap a Fidesz-KDNP képviselőiben az alaptörvényük megszavazásakor, ha éreztek is büszkeséget és a Gondviselő kegyelmét, ott lenn valahol a gyomortájékon csak motoszkált egy kis kellemetlen, szorító érzés, egy icipici szorongás, hogy Uramisten,…..
M. Laci 2011.04.20 13:52:40
@sinus67:

én lennék az első ember, akit érdekel a végszavazáson elfogadott kész szöveg? nem hiszem...
M. Laci 2011.04.20 13:53:39
@sinus67:

végre, végre! Köszönöm a segítséget. Tényleg.
M. Laci 2011.04.20 14:32:24
@Gurney Halleck:

előbb-utóbb megtudjuk :-)
Átmentem a piroson. Megállított a rendőr, meg akart büntetni, majd kezdődött az alkudozás. Alkudjon ön is, ha van érzéke hozzá! Van értelme! Vélemények az azonos című írásunkról...
M. Laci 2011.04.13 12:46:27
@agglomer:

a címadó sztori kamu, de ha rendőr állít meg, lehet vele normálisan szóba állni, és ő dönti el, hogyan mérlegeli az esetet.

persze ha lenne a járőrkocsikban kamera, mint az USA-ban, akkor ennek vége. és akkor nekem ma nem lenne jogsim :-)
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Orbán Viktor nem cserélni le azokat az embereit, akiket ellenfelei folyamatosan támadnak. A támadások erősítik Lázár pozícióját a miniszterelnöknél, viszont nagyon is ártanak a Fidesznek. (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Lázár János egyre nyilvánvalóbban politikai teher…..
A dróton túl Crocodile Dundee 2011.04.03 18:57:00
Elég sok vad karakterrel találkozni Afgánban - újságírók, zsoldosok ("contractors"), afgán fixerek és a többi -, de ez a mai faszi itt a hotelben eddig talán a legjobb: egy dél-afrikai arc, aki, get this, wildlife conservationnel foglalkozik. Fent erőlködnek Bamianban meg…..
M. Laci 2011.04.04 09:28:09
M. Laci 2011.04.04 09:28:09
@Link Elek:

Ne gondoljuk azt, hogy a véges erőforrások gyors kiaknázására épülő kultúrák túl hosszú ideig fennmaradnak. kor technikai körülményei között "galaktikus birodalom" méretű római császárság is összeroskadt, amikor csökkenni kezdett a rabszolga-utánpótlás.
Rex Libris Anekdoták Erdélyben 2011.04.01 12:10:00
Ugron Zsolna merész döntést hozott, amikor otthagyta Budapestet (ahonnan élte világát :-) és egy Erdély háta mögötti kis faluba költözött, a magyar-román határtól légvonalban is kb olyan messzire, mint Nyíregyházától Jánossomorja. Egy jómódban élő budapesti yuppie (van…..
A Fidesz megalapításának 23. évfordulója alkalmat ad egy kis visszaemlékezésre. Mélázzunk el egy cseppet a múlton, és egyúttal szedjük tendenciózus, önkényes és a szövegkörnyezetéből kiragadott csokorba az alapító pártelnök, Orbán Viktor tiszteletet parancsolóan…..
M. Laci 2011.03.31 15:10:52
@az igazi Sipi:

"az egyen feladata az allam kontrollalasa es nem az allam feladata az egyen felugyelete"

az idézett mondat a demokrácia egy filozofikus értelmezése, szabadságról nem szól, meg kontrollról sem, inkább csak az erőviszonyok megváltozásáról.

a valóság inkább ahhoz áll közel, hogy a demokrácia rövid távon gyakran, néhány évtizedes távlatban pedig szinte mindig hatékonyabb egy diktatúránál, egyszerűen azért, mert időnként friss emberekre cserélődik a vezető garnitúra, míg a diktátorok idővel megmerevednek, ennek nyomán gazdaságilag és katonailag is meggyengülnek. a szabadság ennek csupán következménye.

"mert egyen nelkul nincs kozosseg csak illuzio, mig az egyen magaban is valosagos teny."

érdekes mondjuk ezt az analógiát értelmezni mondjuk a gondolkodó agy és az agysejtek viszonyában :-)
M. Laci 2011.03.31 15:41:06
@sárkányfő:

"Orbán nem mondhat akkora ellentmondást, soha, sehol, semmikor, amire ne akad pár nethuszár aki kimagyarázná, hogy aki szerint ez így van, az szubjektív, elfogult"

ez nyilvánvaló, hiszen a világ színes. vannak fradidrukkerek, vannak újpest-drukkerek, meg van iszonyú sok ember, aki egyik sem. egy B-középből való fradi-drukker nyilván újpest-drukkert lát bennem, ha nem állok ki a fradi mellett :-)
M. Laci 2011.03.31 16:22:21
@sárkányfő:

Van egy vicc Mórickáról, matektanárnő kihívja, mi volt az előző óra témája? Móricka csak vállat von. Tanárnő segíteni próbál,
felrajzol a táblára valami síkidomot, "mi jut erről eszedbe?"
Móricka: "pina."
A tanárnő szemöldöke megrándul, de nem reagál, felrajzol egy súlypontszerkesztést, "és erről mi jut eszedbe"
Móricka: "pina."
Tanárnő nyel egyet, de újabb próbát tesz, felrajzol egy koordinátarendszert, "na és erről mi jut eszetedbe?"
Móricka: "ne tessék erőlködni nekem egy ideje mindenről a pina jut eszembe."

hát ilyen a világ. nekem nem orbán van a középpontban :-) nem vagyunk egyformák.
Meglepő, de a dízelmotorok fogyasztása jelentősen csökkenthető, gázosítással. Nem tévedés, kevés LPG-t kell tankolni a gázolaj mellé. Mellesleg nincs több korom. Vélemények az azonos című írásunkról...
M. Laci 2011.03.31 10:52:13
@Indus:

Eddig inkább csak hajókon alkalmazták, lényegében fix fordulatszámon járó motorokkal, különösebb szabályozás nélkül. Hogy a Volvo miért nem maradt rajta, azt nem tudom, valamit másként csinálhattak, mint a magyar fejlesztők. Az autógyárak ennél kisebb fogyasztáscsökkentésre is milliárdokat költenének, ha lenne ötletük.
Pálferi Igazságbolt 2009.05.28 23:06:00
A középkori vallási mazochizmus után a huszadik századra felvirradt a spirituális hedonizmus kora. Ennek lényege: vallás igen, Isten nem. Spiritualitásunk gyenge pontja Isten. Erről szól az alábbi történet.   Egy férfi mászkál a Kálvin téren, nézegeti a kirakatokat, és az…..
A Tv2 vetélkedőjének legutóbbi adásában volt egy kérdés, aminek láttán a Sándor-palotában biztos a süppedős szőnyegre köpték a pezsgőt. Helyesírás volt a témakör, a kérdés pedig, amit az egyik bevallottan diszlexiás és diszgráfiás versenyzőnek feltettek, magyar szavak…..
M. Laci 2011.03.22 09:43:18
@winnie the poh:

jajnemár.
kóstolj bele az észak-koreai hétköznapokba.

szerintem poén.
M. Laci 2011.03.22 22:59:54
@winnie the poh:

csak azért pampogtam, mert van egy elképzelésünk egy ideális tökéletesen szabad demokráciáról, és bármi folt esik ezen, máris jajgatunk, hogy nincs demokrácia.

a demokrácia nem azonos a liberalizmussal, csak arról szól, hogy a kormányzatot időnként le lehet cserélni. nincs valós belelátásunk abba, hogy egy kormány hogyan dolgozik. néhány emberi gyarlóságon ugrálunk egy darabig és azt hisszük, ez a szabadság...
Az NMHH Médiatanácsa hivatalos blogján tette közzé a közszolgálati médiakódexről folytatott társadalmi egyeztetés eredményét, ami tömören annyi, hogy több értéket a közszolgálati tévébe! Pedig ugye már évek óta az az MTV szlogenje, hogy értéket közvetítenek. A vázlatos…..
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..