Regisztráció Blogot indítok
Adatok
repulogepszerelo

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tóth Viktor Arura trió, a Szemed kincse című lemezének bemutatóján, a koncertfelvezetőben hangzott el a kérdés Viktortól: mit lehet venni 700 forintért?..
Véget ért a szokásos két napos bemutató, jöhetnek az észrevételek pro és kontra, mi hol döngött, hol volt sok a magas, és hol lehetett végre zenét hallgatni. Hol tudott megérinteni, és melyik mellett mentél el. Az idei AV trend íve kissé lefelé mutat, és az is látszik, hogy az audio bisznisz - van…..
repulogepszerelo 2017.11.14 13:36:24
@Audiolife: Azert kerdeztem, mert ezt irtak egy forumon:
"Szombat este vettük észre hogy az egyik hangfal fordítva van bekötve tehát ellen fázisban szólt( jó nagy blama, a kapkodás gyümölcse) tehát a szombati hangot így tessen megítélni. Vasárnap már rendben volt. Jól éreztük magunkat, jövőre majd jobban sikerül"
"Sokaknak még rosszul bekötve is tetszett, no ilyen a jó HiFi(sta), ellenfázisban is tudjon valamit..."

Nekem olyan a fulem, amilyen, de az ellenfazistol 2 masodpercen belul tikkelni kezdek. Lehet, hogy en vagyok tul erzekeny (sivatagi vizer kutatassal kene foglalkoznom :), es normalis embereknek nem olyan konnyu detektalni, mint ahogy azt elkepzelem, de akkor is furcsa, hogy a cucc hangjan trenirozott fulekkel par ora mulva hallotta csak meg valaki.
repulogepszerelo 2017.11.14 15:09:24
@Audiolife: Bocs, nem kötözködök, az imént írtad, hogy aznap te is pörgetted a lemezeket. Te se hallottad? Azért lovagolok rajta, mert ez annyira feltűnő és idegesítő hiba, mintha a moziban visszafelé vetítenék a filmet.
De mivel én már nem járok a show-ra és főleg nem játszok embereknek zenét, azért felmérni sem tudom a stressz mértéket.
repulogepszerelo 2017.11.14 16:59:57
@Jetiinasia: Az MC trafoval kapcsolatba nem nyavalyogtam, mivel nem hallottam. Bocs, ha igy jott le. Viszont a hangfalak rossz, ellenfazisu bekotesenek hatasat (fel)ismerem. Errol sem nyavalyogtam, csak furcsallottam, hogy az enyemnel tapasztaltabb fuleket nem zavarta annyira, mint amennyire az enyemet szokta.
Most mar szinte biztos, hogy ez kozel sem olyan feltuno hatasu, csak en vagyok erre ennyire erzekeny.
Szilveszterre szántuk ezt a botrányos bejegyzést. Beférkőztünk a komolyabb magyar nyelvű hifi médiumok számítógépes rendszerébe, mint a KGB Hillary Clintonéba, és kimentettük a most készülő írásokat. Érdekes egybeesés, hogy éppen mindannyian a Xixamitsou ME1 (ejtsd „Cicamicu mí -van”) tesztjével…..
A Belden jól csengő név a budget hifi és a giant killerek között. Számtalan olyan kábelt gyárt, amelyet alapvetően nem hifi célra szántak, de unatkozó diy-erek kiokumlálták, hogy egészen jól használhatóak...
repulogepszerelo 2016.08.03 14:34:57
@Audiolife: "Milyen érdekes hogy a high-end egyik definíciója szerint a nagyon drága dolgokat tartjuk annak. Akkor ez mi? Ugyanakkor kérdés, hogy a Belden hogyan csinálja?"

Nem a Belden adja olcsón a high endet, hanem a high endesek adják csillagászati áron a cuccaikat. Az igényes pénztárcájú kulturált műélvező az átcímkézését és a "filozófiát" fizeti ki.
repulogepszerelo 2016.08.04 15:39:34
@Audiolife: A Belden árul valamit olcsón, amit leesik a high endisták egy részének az álla. Számít ezek után, hogy nem foglalkozik audioval?

(Foglalkozik, ha nem is a szó hifista értelmében: "Today, Belden designs, manufactures and sells a comprehensive portfolio of cable, connectivity and networking products for the transmission of signals for data, sound and video applications.")

Sokkal érdekesebb, hogy a bullshiten túl mit lehet-e tudni a kábelgyártók technológiájáról. Egyes rémhírek szerint a nagy, kommersz gyártók drótjait címkézik át a high end cegék és majd "filozófiával" nyakonöntve árulják (méreg)drágán.
Lehet, hogy a Belden sem köti az orrunkra, mit hogyan csinál, de mivel olcsó nem is érdekel. Ezzel szemben vérlázító, hogy a több tíz és százezres kábeleknél fel se merül, hogy ne valami humbuggal etessenek. Nem a magas ár zavar, hanem az, hogy nem látható, mi indokolja azt.
Azurák Csaba tavaly márciusban, a jelenlegi Origo-főszerkesztő-helyettes Gábor László távozása után vette át a TV2 aktuális műsorainak főszerkesztői posztját, amivel tulajdonképpen megszűnt a Tények főszerkesztői pozíciója is. Ezt nyögi most is a TV2, hiszen Kökény-Szalai Vivien a hírműsorokért…..
Kezdjük ott, hogy én ezt a cikket tulajdonképpen nem akartam megírni. Na jó, de akkor miért tettem mégis? Többek között azért, mert tanulságos. Meg azért, hogy megint legyen egy új poszt hátha lehet belőle valamennyi információt szerezni. És most jöjjön jó sok hasonlat arra,…..
repulogepszerelo 2015.09.28 15:41:05
@Audiolife: ""Kipróbálnám, de életem során eddig nem sikerült összefüggést felfedeznem egy zenedarab befogadhatósága és a hifi javítgatása/változtatgatása között."
Értem. Ettől függetlenül ne fosszunk meg másokat attól, ha nekik viszont sikerülhet. (Tekintve az ország 90%-án egyáltalán nem lehet zajos jazz vagy rock koncertekbe olyan könnyedén belefutni.)"

1. Ha valaki nem Sokol radión hallgat kis kazettáról bedigizett kalóz 96 kbps-s mp3-at, hanem egy "normális" cuccon (legalabb 320-s mp3, forrás, erősítő, hangsugarzó/fejhallgató), akkor nehezen tudom elképzeleni, hogy mondjuk Pendreczky maradéktalan befogadhatósága egy technikai eszköz cseréjén, és nem a hallgató kívácsiságán, türelmén, sznobériáján (:)) múlna.

2. Többször nekifutottam, de nem sikerült összefüggést találnom az én szövegem és a ráadott válaszod koncertekre vonatkozó része között. Ligetit, Zorn-t és a My Bloody Valentine-t nem a vízfejű Bp. koncertszervezőinek segítségével ismertem meg.
Szóval érdekelne a negfejtés. :)
repulogepszerelo 2015.09.30 12:27:25
@Audiolife: "A tavalyi Swans koncert után meg a zajos/kaotikus rockra " Ebből a félmondatból indultam ki, mármint a "koncert után" kitételből."

OK, ezt elírtam. Előtte sem volt ismeretlen terület (Zu, Mike Patton projekjei, Sonic Youth, Helmet), a Swans lökött a mélyvízbe. És előtte azért már benne voltam a zajos jazzben.

"Szerintem nehéz úgy megismerni valamit, ha mondjuk vidéken nincs egy értékelhető jazz klub."

Nem tom, soha nem jártam jazz klubba, se vidéken, se Pesten. Egyéb források (rádió, net) és nem csak jazz alapokon álló barátságok révén csúsztam bele. Azóta meg tudom, hogy merre keresgéljek.

Túlbeszéltük. Végülis nekem mindegy, hogy kinek mekkora és mennyibe kerül az a puzzle darabkája, amit maradéktalanul jól lesz neki.

Új zenékhez az agyat kell átdrótózni, nem a hifit.
Once Upon a Time in America – olasz-amerikai. Rendezte: Sergio Leone. Producer: Arnon Milchan. Írta: Harry Grey regénye nyomán Leonardo Benvenuti, Piero de Bernardi, Enrico Medioli, Franco Arcalli, Franco Ferrini, Stuart Kaminsky, Sergio Leone, Ernesto Gastaldi (stáblistán nem jelölik).…..
Filmvilág blog Mocsok 2014.03.10 08:31:00
Kiégett, alkoholista és-vagy drogfüggő, cinikus zsarukkal tele a padlás, a különféle addikciók forgatókönyvbe applikálása kedvelt fogása az íróknak, hogy hősük emberi esendőségeire rávilágítsanak, közelebb hozva ezzel karakterüket a nézőhöz. A közönség hálás egy…..
repulogepszerelo 2014.03.10 12:17:24
@kommentlaszlo:
Az Upstream Color nagyon idegesített, megszenvedtem, de csakazértis végignéztem. Mindenáron mondani akar valamit, mindenáron nagyon más akar lenni, van aki szerint ez összejött, én nem bírtam megfejteni.
Django elszabadul, Gyilkos Joe, Lore, Byzantium, Oh Boy, Mocsok, Frances Ha, Metro Manila, Tore tánca, Don Jon, Exek és szeretők, A Wall Street farkasa, Amerikai botrány. Ha az alábbiakban egy „hagyományos” toplista következne, akkor többek közt ezek a címek is szerepelnének rajta, de…..
Roger Waters @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.08.25. Ha valaki rajong az úgynevezett Igényes Zenéért, akkor szinte garantált, hogy a Pink Floyd az egyik kedvence. Fontos megemlíteni az Igényes Zene mellett, hogy ezek az emberek mesterei voltak a hangszereiknek, elképesztően átgondolták a…..
repulogepszerelo 2013.08.28 12:49:23
@Keresztény szellemiségű luxuskurva:
Jó kérdés.
A Britney rajongónak jobb és könnyebb az élete: bármikor talál új rajonganivalót, és soha nem fogja zavarni a hűtlensége. Az Igényes Mű(vész) rajongójának állandóan résen kell lenni megvédeni az Értéket. Ebben az igyekezetében elveszíti a humor- és kritikai érzékét.

Ami újabb kérdést szül: Mi a különbség a rajongó és a "mezei" mű kedvelő/műértő között?
Szerencsés esetben az utóbbi helyén tudja kezelni a dolgokat.
repulogepszerelo 2013.08.28 13:18:31
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Karmikusan szinten igazad van. :)
Filmvilág blog Csendestárs 2013.05.17 09:09:00
Új rovatunkban "Eltűntnek nyilvánítva" jeligével minden pénteken egy-egy olyan filmet mutatunk be, amelyet méltatlanul kevesen ismernek. Többségük semmiben sem marad el a nagyra becsült, kanonizált klasszikusoktól, de a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt soha nem…..
THE PASSAGE - brit, 1979. Rendezte: J. Lee Thompson. Írta: Bruce Nicolaysen. Kép: Michael Reed. Zene: Michael J. Lewis. Szereplők: Anthony Quinn (A Baszk), James Mason (Prof. John Bergson), Malcolm McDowell (Von Berkow), Christopher Lee (A Cigány). 99 perc. Utazók, útra fel! – Mit kell…..
Filmvilág blog Crime Wave 2013.03.22 13:25:00
Új rovat indul a blogon: "Eltűntnek nyilvánítva" jeligével minden pénteken egy-egy olyan filmet mutatunk be, amelyet méltatlanul kevesen ismernek. Többségük semmiben sem marad el a nagyra becsült, kanonizált klasszikusoktól, de a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt soha…..
Az akciófilmek műfajában időről időre felbukkannak olyan váratlanul élre törő, szilaj fekete lovak, melyek üde frissességet és lendületet pumpálnak a gyorsan elhasználódó formulákba. A Távol-Kelet mindig is kiemelten fontos szerepet játszott a zsáner felpörgetésében: Japán,…..
Mondják, hogy a csöves erősítők között a legnagyobb reputációja a triódás erősítőknek van. Nem véletlenül, az audió rövid története során ezeknek az erősítőknek lett a legtöbb híve. Igen, ez a jó szó, híve és nem rajongója, mert a kettőnek nincs sok köze…..
repulogepszerelo 2012.12.10 08:32:36
@Audiolife:
Várjál, várjál, várjál! Ha "Borzalmasan el lehet rontani egy felvételt, mégis, ha ezt egy jó rendszeren játszod vissza, sok minden lejöhet (..)" és nálad a Ceramic Dogs mégis "borzalmas, zavaros, zúgó, csörömpölő massza" lett akkor azt mondod, hogy nem elég jó a cuccod? :DDD

Tényleg jó lenne tisztázni, hogy maga a felvevő eszköz volt szar, vagy a botcsinálta hangmérnök rontott el valamit. Bármelyik történt is - valószínűleg mindkettő -, ott tartunk, hogy egy jó koncertről készült egy annyira rossz felvétel, ami meg nálad sem szól jól. Felteszem meg egyszer a kérdést, mire érv vagy ellenérv a példád? Azon kívül, hogy négy mondat után jöhet a cső vs. tranyó nevű ezerszer széjjelcincált gumicsont.
repulogepszerelo 2012.12.10 15:16:57
@Audiolife:
"A felvételt egyébként a számítógépemen hallgattam, ami audiofil szempontból tökéletesen jelentéktelen."
Akkor miért keverted bele a cső vs. tranyó vitába?

"A Cremic Dog koncert egy példa illusztrálása miatt írtam, szerintem félreérthetted."
De mit akartál vele illusztrálni? Kezdem egyre kevesbé érteni.

Összefoglalom.
1. Mindketten egyetértünk abban, hogy egy koncertfelvételen nem jön, nem jöhet át a koncert minden rezzenése.
2. Példaként felhoztal egy ismeretlen minőségű eszközzel, vélhetően későbbi kritika iráshoz használt, nem audiofil célzattal készült nagyon rossz hangminőségű felvételt.
3. Állításod szerint egy ilyen vacak felvétel is tud elvezetesen szólni egy jó csöves cuccon. Erre kiderül, hogy szamítógépről hallgattad.

Ha mondjuk a nemcsak hifis szempontból, hanem zeneileg is kurva jó Dave Brubeck Carnegie Hall-beli koncertjéról írod azt, hogy faszán szól, de még így se olyan, mint azoknak, akik ott lehettek, akkor nem lenne miről vitatkoznunk.
De te egy jó koncerten készült vacakul szóló, nem kiadásra szánt felvételt hoztál fel példámak. Erre kérdeztem én, hogy mire érv vagy ellenérv a példád?
És akkor még ott van az EK-s példám (miért jön át a hangulat, miért nem zavaró a csörömpölés egy vacak kazettásmagnóval készült kalózfelvétel?), amiról egy szót sem írtál.

Remélem, így már világos.
Lécci próbálj meg pontról-pontra válaszolni, és azt is írd meg, hogy mi a tipped, mit érthettem félre a Ceramic Dogos példádból.
repulogepszerelo 2012.12.10 21:28:41
@Audiolife:
"2. (...) nem sejtettem, hogy ez* ennyire lényegessé válik a beszélgetésben, bocs."

*"2. Példaként felhoztal egy ismeretlen minőségű eszközzel, vélhetően későbbi kritika iráshoz használt, nem audiofil célzattal készült nagyon rossz hangminőségű felvételt."

Jó trükk úgy csinálni, mintha a kákán is csomót keresnék. Remélem, akad olyan olvasód, aki képes szövegértelmezésre.

"3. Nem állítok semmit, azt írtam le, amit eddig tapasztaltam a saját és mások rendszereiben. Nem ezzel a felvétellel persze, de lehet még sokat lovagolni ezen a példán (...)"

Ha belátnád, hogy rossz volt a példád, ha adtál volna egy esélyt a Brubeckes példámnak, megpróbálod értelmezve elolvasnbi, akkor rájöhettél volna, hogy miért "lovagolok" rajta.
Másrészt az ilyen mondatokért büntetés járna: "Nem állítok semmit, azt írtam le, amit eddig tapasztaltam." Mi ez, ha nem állítás leírni, amit tapasztal az ember? Ez ugyanolyan értelmetlen játék a szavakkal, mint a legelső posztod. Beköszöntő helyett, majd következik egy 2110 karakteres, na mi? Hát, beköszöntő. :D Kb. itt kellett volna abbahagynom az oldal látogatását. Nem tettem. Most viszont...
Pá!
This is the begining of a... Emlékszem, valamikor még a kétezres évek elején, amikor a hírleveleket még postán küldték, a L’auditeur szervezet nyílt hétvégéket. Az ilyen hétvégen általában egy csinos hostess lány nyitott ajtót – ez sajnos már nem divat –, és több…..
repulogepszerelo 2012.11.10 09:53:01
@Swinn: Pointe-rő(ó?)

Az írás végénkiderül, hogyan kell ejteni.
ear.hu/?p=414
Olvasom, hogy megjelent a "legújabb" Bang & Olufsen aktív hangfal és médialejátszó. Nem mintha a többi készülékük frissítését követtem volna, de ennek a terméknek már annyira nincs hangfal, vagy zenelejátszó kinézete, hogy megakadt a szemem rajta. Mégis azt kell mondjam,…..
Kábelt tesztelni nem túl nagy élmény, még akkor sem, ha a rendszerben hallható hatása egyértelmű hangminőség javulás. Közellenség Régi és elég olcsó poén azon lovagolni, hogy a kábelek - főként a hálózati kábel - egyetlen feladata, hogy áramot szállítson a…..
repulogepszerelo 2012.10.23 16:09:48
@Audiolife:
Ja, persze nem vágyom én élve boncolásra. :) A gyártótól esetleg megkérdezhetnéd a származását. Gondolom, csak nem titok, mert a dugók típusát megírta, illetve az erősítői csőkészlete is kiderül a honlapról.
repulogepszerelo 2012.10.23 18:54:10
@Swinn:
"egy átlagos háztartásban a legelhanyagoltabb dolog sajnos a szobaakusztika. Remélem erről is lesz majd egyszer itt cikk. :)"

Támogatom! Soha olyan mértékű változást a drótok cseréjével nem hallottam, mint a hangfalaim néhány fokos elforgatásával vagy szőnyeg leterítésével.
repulogepszerelo 2012.10.24 21:36:40
@Audiolife:
"Volt/van Arzachel kábelem"
Mesélj, milyen! Az alapanyaga, és annak beszerzési forrása is érdekelne, mert látszólag kifogyhatatlan. Komolyan érdekel.
Audiolife Strike a pose! 2012.10.08 21:11:16
Előre bocsátom, hogy ez a poszt némileg személyes lesz, senki ne mondja, hogy nem szóltam.  Summertime sadness* Lassan két hete nem sikerült odáig eljutnom, hogy összedobjak egy laza posztot. Ilyen csak nyáron szokott lenni, vagy ha elutazom. Néha azoknak is kedvezni kell, akik ki nem…..
Audiolife Mire jó a high-end? 2012.09.25 20:21:38
Mire nem jó? - fordíthatnánk meg a kérdést. A következőekben nekem csak mint moderátornak kell megnyilatkoznom, a lényeget ugyanis elmondták helyettem mások.  Kicsit megsűrűsödtek mostanában a dolgok, lelassult a blog frissítése. Na nem azért van ez, mert nem írok, sőt,…..