Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyamadár

0 bejegyzést írt és 405 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
anyamadár 2011.08.11 10:48:02
@radala: a magániskolákat itt kevesen tudják megfizetni. Vannak ugyan ösztöndíjak, de elég nehéz megkapni és leginkább a secondary school-tanulmányoknál kezdődnek. Tehát alapból mindenki hasonló esélyekkel indul.

Van egy un. Ofsted jelentés, ami az iskolát osztályozza és ezt érdemes megnézni a szülőknek mielőtt beíratják a kicsit, hogy mennyire jó az iskola. De körzetesítés van, tehát nem ugrálhatsz annyira, hiába jó Szent János iskola, hogyha nem abban a városkában laksz. Három iskolát kell beírnod és ebből egyikbe bekerül a gyereked.
Az én gyerekeim és ismerősömék kislányai is két külön suliba kerültek elsőre. Mi vártunk, míg lesz hely a másik gyereknek is ugyanabban az intézményben.
anyamadár 2011.08.11 11:53:18
@Gunter: a gazdag milliomospalánta kicsi lány is ezért gyújtogatott/lopott? Meg a tanársegéd? Meg a postás?

Brahiból, nem társadalmi elégedetlenkedésből.

Ráadásul a londoni bűnözőcsoportok elég kemények, telefonon szervezik meg a bunyókat, agyonvernek emosokat, mert nem tetszik nekik a fejük. Nekik ez most jól jött, fel lehet tölteni az seftes árukészletet. Ehhez csatlakozott a sok unatkozó faszfej.

Ez nem társadalmi probléma, ez nem lázadás... csak külföldről ebbe nehéz belelátni, ahol még mindig az az elképzelés, hogy az angolok mind zöld gumicsizmában teázgatnak, vagy keménykalapban ráncolják a homlokukat az események hallatán.
  Nyaralni indulsz? Vagy ebben a randa novemberi időben csak bekuckóznál otthonra és olvasnál valami jó kis csajosat, avagy egy nehezebb világirodalmi remeket? Régóta köztudott, hogy ez a fajta kikapcsolódás jót tesz az idegeknek, sőt, esetenként a ráncokat is kisimítja.…..
anyamadár 2011.07.27 00:20:07
@Wild Colonial Boy: ötszáz forintért 14 napra bérelsz ki egy könyvet.
Ebben neked semmi üzlet nincs.
anyamadár 2011.07.27 15:27:29
@Wild Colonial Boy:
Kedves Wild Colonial
Boy!

Amit csinálsz, hogy "Én megveszek egy könyvet, és ha nem tetszik, visszaviszem, és ötszáz forint híján visszaadják az árát" ezt kölcsönzésnek hívják gyakorlatilag.

Kikölcsönzöd két hétre ötszáz forintért.
:P
anyamadár 2011.07.27 18:20:15
@higany1971: na de teljes áron megveszed azt amit már párszor előtted kiolvastak és visszavittek?

Gondolom nem ellenőrzik át lapról lapra, hogy ki nyomott el benne egy muslincát, vagy tartott rajta kávét a hatvanadik oldal környékén.
A könyvtári könyvnél ez rendben van, de ha vesz valamit az ember amit két hét után mondjuk a polcon tartana inkább, akkor az bosszantó, nem?
Szóval így feküdtem, viszonylag megkönnyebbülve az EDA-val kettesben, L téblábolt, néha vizet adott, néha sziszegtem, néha az ágyat, branült igazgattuk. Fél egy volt már, amit én persze akkor "még csak" -nak érzékeltem, és izzadt nyűgömben azonmód fel is róttam…..
anyamadár 2011.07.13 10:39:33
  Tóth Gy. László mai, a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikája az Emberibb Parkolásért Mozgalomnak is becsületére válna. A kerékpárosokban megannyi kétkerekű Antikrisztust látó szervezet sajtóközleményei által képviselt utálat köszön vissza Tóth Gy. Critical Mass,…..
anyamadár 2011.05.30 19:14:31
@Lescol:
bár évekkel ezelőtt voltam otthon aktív bringás, de sajnos pl. az Andrássy úti bringaút gyakorlatilag veszélyesebb volt akkoriban, mint az autók között tekerni.
Sok baromarc simán rádnyitotta az ajtót, folyamatosan figyelni kellett, de sokszor még így sem védhetted ki, a buszmegállóba meg beparkoltak az állatok, a busz meg csak másodiknak tudott beállni...
Az Oktogontól meg lazán rávezették a kerékpárutat a Kodályig a gyalogútra. Akkor már inkább a szervízúton nyomtam, minthogy piacozó kismamákat és idős néniket riogassak...

Na ezért van az, hogy néha jobb ha nem a bringaúton megy az ember.
anyamadár 2011.05.30 19:19:27
@rajcsányi.gellért (ergé): hát ha egy darabig Londonban élsz, hamar hozzászoksz a "londoner" módihoz, azaz simán átgyalogolsz a piroson. Aki megvárja a zöldet az vagy kisgyerekkel van, vagy turista. :) Egyébként Cameron mellett volt gyalogos is azon a filmen aki éppen ezt tette.
Katalin találkozott egy verbálterroristával a vonaton, aki ráadásul megtévesztően MÁV-egyenruhában volt. Mi felnőttek már tudjuk, hogy terrorizmus nem létezik, a gyerekek azonban jó idegesek lettek és egész úton sírtak és futkorásztak, hogy a bácsi táskájában bomba van:…..
anyamadár 2011.05.28 11:20:43
@hagyma: Hát szerintem ami itt van Angliában az már nagyon durva.
Rendszeresen vesztegel az óra 19-es London Victoria vonat Brightonban, és megszállják a rendőrök, mert valamelyik utas ottfelejt pl. egy M&S zöld kajászacskót a szeméttel.

Eleinte nem értettem miért állnak rendőrök ott, de aztán megkérdeztem valakit.
anyamadár 2011.05.29 16:36:56
@Kisvuk2011: nitroglicerint mondott és nem bombát.
Index park Kamuton Heraldika 101 2011.05.09 15:37:00
Azt minden kisgyerek tudja, hogy Kamut címerének pajzsmezejében két egymással szemben álló oroszlán látható. Az egyik kezében búzakalászcsokor, a másikéban kettős kereszt - előbbi az agrárium fontosságára utal, utóbbi a kereszténységre. de mire utal vajon a címerben a kaszás…..
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
anyamadár 2011.05.12 13:29:00
@a szív fészkei: akkor ez tök jó. :) Jó látni téged! :)

Vissza a témához:
én azt látom, hogy otthon a fogamzásgátló tabletták, az óvszerek drágák.
Baleset meg mindig megtörténhet és ilyenkor jobb, ha a tini is elszalad a 72 órás tablettáért, de hát az is drága.

Szexuális felvilágosítás mint olyan meg a béka segge alatt...

Viszont ezek a dolgok kevésbé lennének populárisak, nem nyernének meg vele fanatikus választókat, nem lenne reklámértéke, hogy a magyar netes média ezt rágja hetekig...
anyamadár 2011.05.12 13:39:03
@szerénységem:
igen, a már meglévő családokat, gyerekeket kellene támogatni pl. bölcsődékkel, óvodai férőhelyekkel, jó iskolákkal. Tenni a gyerekszegénység és éhezés ellen, rendes családvédelmi törvényeket hozni és felülvizsgálni ezt az egész nevelőotthon-örökbeadósdi rendszert, mert valami valahol nagyon el van cseszve, hogy örökbeadható gyerekek akár évekig csücsülnek mindenféle nevelőotthonokban/családoknál mert lassan működik a papírmunka.
anyamadár 2011.05.12 13:56:52
@z_kovacs: történet amit én ismerek pl.
nem örökbeadható gyerek - aki nevelőszülőknél nőtt föl, családban -, véletlenül tudta meg, hogy az egyetlen élő vér szerinti rokona (a szülőanyja) már több mint egy éve nem él. Ügyintézésre kellett bemenniük a gyivibe az anyukájával és ott hallották először.

Az ilyeneket meg sajnos ismerem, hogy kapcsolattartásnak számít az évi egy képeslap is, ezért nem lehet a gyereket kihelyezni családhoz...
Oxford első zöld és nő polgármestere elkötelezte magát, hogy változtat a közlekedési szokásokon, és hivatali ténykedéseivel nem szennyezi tovább a bolygót. Elise Benjamin május 19-én veszi át a brit egyetemváros vezetését a jelenlegi polgármestertől, John Goddard-tól. A…..
anyamadár 2011.05.08 22:43:58
@neoteny: Nem én, hanem közeli családtagom.
Igen, itt is vannak idióták akik szórakoznak az elszámolással, de én egy emberről beszéltem, aki a jelenlegi közlekedési államtitkár.
anyamadár 2011.05.08 22:56:04
@neoteny: Nem, Mike Penningről beszéltem.
anyamadár 2011.05.08 23:25:20
@neoteny: nem sok ilyen van, de van.
Április 2-a 2008 óta az autizmus világnapja. Ebben a posztban a korai szűrés fontosságáról, és egy  széles körben alkalmazott, nemsokára 2015 óta már magyarul is általánosan hozzáférhető szűrővizsgálati módszerről lesz szó...
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
anyamadár 2011.03.24 13:33:09
@Szabó Borka: Mi a helyi lengyel boltosokkal kezdtünk dumálni, hogy hozhatnának magyar cuccokat, mert most csak napraforgómagjuk van magyar. de pl. a lengyel túró tökéletes körözöttnek, a román parizer meg a lengyel ugyanolyan mint otthon (ha valaki ezt hiányolja). Sága sajtos pulykapárizsi, igazi Nógrádi ropi nincs, de lengyel ropi meg vaníliás krémtúró van.
anyamadár 2011.03.24 13:36:15
@Szabó Borka: simán zacskóban van lengyel boltokban (250-300 gr, meg van valami konzerves is, krémes, azt még nem próbáltuk), a szupermarketekben is találsz angol változatban (poppy seeds) de kisebb kiszerelésben, mert ők díszítésre használják.
anyamadár 2011.03.24 13:38:03
@Szabó Borka: Ja van lengyel "hungarian gulash" is a tescoban, asdaban, befőttesüvegben :DDD
Kedves Blog!   A fiamat másfél hónapja baleset érte. 7 éves, most elsős. A napköziben játszottak, amikor a fiam véletlenül nekiesett a focikapunak és elkezdett ömleni a fejéből a vér. Természetesen agyerek üvöltött, de szerencsére nagyon jó napközis tanítónőjük van,…..
Amikor a köztévé átalakításakor úgy döntöttek, hogy az m2 ifjúsági/gyerekadó lesz, vélhetően nem az alábbi orosz videóban mutatott zenés-táncos műsorszámra gondoltak a műsorszerkezet sarokköveként, de a remény hal meg utoljára, ugye.   ..
anyamadár 2011.01.07 10:17:48
@Easyke: Jogos. Ez a ruha nagyon előnytelen...
anyamadár 2011.01.07 10:25:48
@Alf: természetesen megértelek.:)
anyamadár 2011.01.07 10:28:11
@Büszke_troll:
Ha te mondod! :)

Nem azért előnytelen a ruha, mert szinte nincs rajta semmi, hanem mert egy ilyen
all-stars.su/uploads/posts/2010-10/1286224932_all-stars.su_nadezhda-igoshina.jpg
jobban áll neki.
Szigorúan szerintem. :)
Krisz tovább árnyalja Ferihegy szomorú imidzsét. Nem csak az elveszett csomagokat nehéz megtalálni, egyáltalán egy repülőre feljutni is fájdalmas harc. Miközben a hangosbemondón az utolsó beszállási lehetőséggel heccelik az utasokat, biztonságiak lökdösik vissza az órák óta…..
 Hepciástól, az elvetemült Nekrológ szerzője figyelmét az élők se kerülhetik el. Bátorkodtam javasolni neki, hogy tartsa a most megkezdett irányt :) Hódy Miklós értekezése az InternetrőlInternet. Magától a szótól is ódzkodtam. Atavisztikus, politbürős,…..
anyamadár 2010.12.31 12:32:07
@altoid: eddig elég pocsék kedvem volt, ez most jól jött! :)
anyamadár 2010.12.31 16:30:14
@altoid: Köszönöm! :)
Modorosblog A magyar buli 2010.12.27 06:00:00
2004 decemberének vége a Brit-szigetek egyik jellegtelen nagyvárosában. Másmilyen nem is nagyon akad errefelé, de ez talán még az átlagnál is csúnyább és unalmasabb. A pubok egyedülálló hangulata érthető - máshol nem is könnyű túlélni ebben az országban, még született…..
Eredetileg nem tűnt olyan érdekesnek ez a téma, ám lett pár olyan aspektusa is idő közben, ami miatt mégis úgy gondolom, hogy érdemes foglalkozni ezen a blogon is pár szóban az üggyel. Mi az ügy?A CEMP úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő egyik online újságból átemel egy…..
 Mi történik, ha jól bejáratott blogunkon egyszercsak radikálisan változtatunk? Lehet, hogy a közösségünk berág ránk - ez történt a Poronty esetében is. Magyarország legolvasottabb mamás-babás-papás blogja pár héttel ezelőtt ünnepelte negyedik születésnapját. A…..
Vajon milyen hatása lehet a homeopátiás koncentrációjú sörnek? A Sziget Fesztiválon kipróbáltuk:..
anyamadár 2010.08.23 00:55:46
@Szilágyi András:
en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy
itt is megtaláltam az elkészítésnél, bőrrel bevont, lószőrrel kitömött felület amihez csapkodják (olyan ütőpárna szerű).

For this purpose, Hahnemann had a saddle maker construct a special wooden striking board covered in leather on one side and stuffed with horsehair.[55][56] Insoluble solids, such as quartz and oyster shell, are diluted by grinding them with lactose (trituration).
anyamadár 2010.08.23 01:07:00
@Szilágyi András:
Na de lószőr-ütőpárnával lehet, hogy hatásosabb. Azzal lehet, hogy máshogy vibrál mint a tenyérrel.

:D
anyamadár 2010.08.23 01:27:13
Kicsit más téma. Az APRU (www.gold.ac.uk/apru/) következő meghívott előadói sorozata online lesz (szeptembertől), lehet majd kérdezni az előadóktól neten keresztül is "élő adásban".

Addig itt egy pár régi meghívott felvételről:
www.gold.ac.uk/apru/lectures/

Hátha érdekel valakit.
:)
Az első egy-két nap idegbetegségben telt sajnos. Egyrészt túl sok idegen emberrel találkoztam túl rövid idő alatt, másrészt az alvási szokásomat felborította a gyerek, harmadrészt előjött az allergiám.Azt én tudtam, hogy a port/poratkát nem bírom, ezért sincs padlószőnyeg,…..
anyamadár 2010.07.23 19:20:30
@Ypszi:
Nagyon várom mi lesz a fejlemény utazás ügyben :)

Mi is használunk Piritont, szerencsére csak ritkán, viszont itt majdnem mindenhol padlószőnyeg van. Sok lakásban a wc-ben és a fürdőben is!
:S
A Megasztár az indulás előtt pár nappal csak azzal tudott címlapra kerülni, hogy egy szlovákiai magyar amatőr zenekar mégsem írta alá a Tv2 által kínált szerződését. A Csak van tagjai ugyanis nem akarták, hogy a csatorna producerei mondják meg, hogy milyen hajzselét…..